Dimensiunile unei pături duble

Dimensiunile unei pături duble
 1. Care este mărimea?
 2. Avantajele gamei de dimensiuni
 3. Dezavantajele dimensiunilor mari ale păturii
 4. Sfaturi pentru alegere
 5. Ce să cauți atunci când cumperi?
 6. Cum să alegi o husă de pilota?
 7. Culoare

Somnul unei persoane moderne ar trebui să fie cât mai puternic posibil, ceea ce este posibil cu o pătură caldă de înaltă calitate. Într-o gamă largă, puteți deveni confuz, deoarece gama de dimensiuni este destul de extinsă. Pentru ca achiziția pentru doi să fie cât mai utilă, ar trebui să aruncați o privire mai atentă la dimensiunea păturii duble: au o serie de avantaje, propria lor clasificare. Produsele de calitate asigură un sejur minunat.

Care este mărimea?

Dimensiunile păturii duble sunt o serie de parametri standard stabiliți de diferite țări. Aceasta nu este o dimensiune a unității, această opinie este eronată. Fiecare țară are propriile standarde, care sunt legate de parametrii specifici ai mobilierului (pat, canapea) sau a saltelei (pentru un futon tip podea).

Valorile corespund parametrilor păturii în stare liberă, fără tensiune. Lungimea și lățimea laturilor sunt supuse unor linii directoare clare. Totuși, datorită faptului că materialul utilizat în producție are calități, compoziții și proprietăți diferite, măsurătorile pot permite o eroare minimă. De obicei, indicatorul său nu depășește 3% din standardele declarate.

Inexactitatea măsurătorilor poate fi asociată nu numai cu diferitele grosimi ale păturii. Depinde și de textura și dimensiunea produsului. De exemplu, păturile din pâslă și țesute subțiri au dimensiuni mai precise. Matlasate datorita umpluturii volumetrice, pot permite o eroare de 1-2 cm.Paturile din tricotaje sau alta tesatura elastica sunt mai greu de masurat, deoarece se intind usor.

Dimensiunile unei pături duble sunt o categorie de soiuri de standarde de pături existente, au o mare variabilitate în intervalul de dimensiuni. Deoarece fiecare marcă are propriile principii pentru întocmirea unui tabel de mărimi, unele opțiuni pot fi considerate atât duble, cât și una și jumătate în același timp. Acest lucru se aplică produselor cu o lățime de 140 cm (de exemplu, 205 × 140 cm). Unele mărci includ produse cu o lățime de 150 cm ca pilote duble.

Parametrii măsurătorilor standard sunt supuși a două sisteme de măsurare a lungimii și lățimii. Ele sunt împărțite în tipuri europene și engleze. Prima metodă este mai de înțeles și reprezintă măsurătorile uzuale în centimetri, care se scriu în numere obișnuite sau prin introducerea unui indicator al unității de măsură (cm) după fiecare număr.

Al doilea sistem (este folosit în America) nu este atât de popular - este chiar confuz, deoarece datele indică în picioare și inci, ceea ce nu înseamnă nimic pentru cumpărătorul mediu. Această abordare este lipsită de progresivitate, deoarece pentru a reprezenta cu exactitate dimensiunile reale necesită înmulțirea cantităților, iar rezultatul obținut nu explică întotdeauna cu exactitate dimensiunile finale.

Mărimea este influențată și de designul păturii, precum și de modul în care este utilizată: ar trebui să acopere suprafața patului și să aibă o marjă pe toate părțile mobilierului - cu excepția părții laterale a tăbliei (dacă există ).

În mod convențional, grupul de pături duble este împărțit în două categorii: euro și standard. Cu toate acestea, mulți producători consideră că primul grup este un soi separat. Și totuși: ambele grupuri de dimensiuni sunt măsurători standard pentru doi utilizatori. Acestea sunt așa-numitele pături de familie sau modele pentru cuplurile căsătorite.

Standard

Gama de dimensiuni a tipurilor standard de pături include diferiți parametri - de la compact la mare, suficient pentru a adăposti două persoane.Standardele pentru aceste pături au fost ferm stabilite încă de la începutul anilor 2000.

Este de remarcat faptul că gama de dimensiuni este actualizată periodic: companiile producătoare au propriile standarde de mobilier, la care producătorii de lenjerie de pat trebuie să se adapteze. De aceea, în gama de dimensiuni a păturii nu există doar numere care se termină cu 0 sau 5: dimensiunile pot fi mai neobișnuite (de exemplu, 142 × 160).

Gama de dimensiuni a modelelor duble standard arată astfel: 160 × 200, 170 × 200, 170 × 210, 172 × 205, 175 × 205, 175 × 210, 175 × 215, 180 × 200, 180 × 200, 180 × 202, 180 × 205 , 180 × 250 cm.

Unele companii, pentru comoditatea de a alege pături, concluzionează datele într-un tabel: este mai ușor să navighezi în disponibilitatea mărimii potrivite pentru modelul care îți place.

Euro

Parametrul de dimensiune europeană își datorează aspectul mobilierului cu același nume, care este mai mare decât paturile și canapelele duble obișnuite. Pe numele mobilierului de mărime euro au început să numească pături, lenjerie de pat și multe accesorii (huse, cuverturi de pat și așa mai departe).

Inițial, acestea erau două dimensiuni de pături (195 × 215, 200 × 220). Pe măsură ce mărcile au creat noi dimensiuni de mobilier pentru case spațioase, a apărut o dimensiune euro îmbunătățită, care a fost numită King Size (king size). Acesta este Euromaxi sau dimensiunea maximă de pături, care astăzi are două variante: 220 × 240 și 240 × 260 cm.

Sunt pături foarte încăpătoare, este o plăcere să dormi sub ele: nu pot fi trase peste, deoarece produsul este suficient pentru fiecare utilizator cu o marjă mare.

Non-standard

Dimensiunile pentru pilote pentru doi includ modele non-standard care vizează mobilier similar. Ca formă, acestea sunt aceleași produse dreptunghiulare, uneori tinzând spre contururi pătrate, dar lățimea și lungimea lor nu sunt incluse în tabelul de standarde general acceptat. Uneori lungimea lor poate ajunge la 3-5 m.

Acești parametri includ diferite produse: produse în masă pe echipamente de producție sau analogi ai „de casă”.

Cele doua soiuri nu sunt adesea ghidate de o anumită dimensiune, în cele mai multe cazuri dimensiunile lor sunt aproximative. De obicei aceste pături sunt realizate ca element decorativ care nu are nevoie de husă de pilota.

Respectarea dimensiunii se bazează numai pe faptul că produsul acoperă dana și are alocația necesară pentru agățarea pe fiecare parte deschisă (dacă modelul este o pătură-pătură, pătură-cuvertură de pat).

Avantajele gamei de dimensiuni

Pilotele duble sunt versatile. Datorita dimensiunilor lor, sunt articole multifunctionale. Astfel de pături exclud posturile nenaturale ale utilizatorilor asociate cu lipsa zonei acoperite.

Un astfel de produs poate fi:

 • Un cocon confortabil și spațios care învăluie utilizatorul în timpul odihnei sau somnului din toate părțile.
 • O pătură caldă confortabilă, care poate fi folosită pentru a acoperi suprafața locului de dormit (ca pătură).
 • O husă excelentă de saltea care acoperă suprafața saltelei, făcând-o mai netedă și mai moale.
 • Genul „potrivit” de pătură, oferind nu numai confort, ci și beneficii cu proprietăți medicinale (modele din lână naturală).

Păturile duble au multe avantaje.

Ele diferă nu numai prin dimensiuni adecvate, ci și:

 • Au o gamă largă de materii prime moderne folosite de origine naturală, sintetică sau mixtă. Materiile prime sunt de înaltă calitate.
 • Ele ies în evidență vizibil pe fundalul unor omologi mai compacti, acoperind suprafața mobilierului cu o marjă, care arată spectaculos și elegant.
 • Adesea, acestea nu sunt doar lenjerie de pat funcțională, ci și accente luminoase în dormitor.
 • Au o gamă largă de modele, realizate în tipuri deschise și închise, cu una sau două fețe de lucru sau sub formă de produse duble - pe principiul „două în unu”.
 • Ele diferă într-o varietate de culori, ceea ce permite cumpărătorului să aleagă o opțiune, ținând cont de propriile preferințe.
 • Datorită variabilității măsurătorilor, puteți cumpăra un produs dintr-un magazin cu sortiment limitat, alegând varianta cea mai potrivită.
 • Ajută proprietarul casei în cazul sosirii oaspeților, adăpostind doi sau chiar trei utilizatori (părinți cu un copil mic).
 • În funcție de materiile prime utilizate în producție și de mărime, acestea diferă în diferite costuri, ceea ce face posibilă determinarea achiziției, în funcție de bugetul și gustul disponibil.

Dezavantajele dimensiunilor mari ale păturii

Cu multe avantaje, dimensiunea păturii este motivul complexității îngrijirii. Datorită dimensiunii lor, astfel de articole sunt greu de încadrat într-o mașină de spălat. Dacă, de exemplu, un produs cu dimensiuni de 160 × 120 cm este spălat cu ușurință, un analog dublu de 220 × 240 la spălare este mai împovărător, este clătit prost.

Este destul de dificil să spălați manual un produs mare - mai ales dacă pătura este făcută pe bază de blană, din care este dificil să îndepărtați cea mai simplă pată. Prin urmare, astfel de produse necesită cea mai atentă utilizare; atunci când faceți o achiziție, trebuie să țineți cont de culoarea husei.

Uscarea este adesea o problemă: articolele mari nu pot fi uscate în poziție verticală. Din aceasta, pătura este deformată. Găsirea unei zone verticale mari pentru uscare este foarte problematică și, dacă este posibil, uscarea ar trebui efectuată la aer curat (în mod natural).

Dispozitivele de încălzire nu trebuie folosite pentru a accelera procesul: în astfel de condiții, uscarea va duce la apariția unui miros neplăcut și la modificarea structurii materialului.

Sfaturi pentru alegere

Alegând o pătură încăpătoare, poți deruta, deoarece alegerea este variată, fiecare brand este plin cu o gamă largă. Și totuși, achiziția este destul de în puterea tuturor. Pentru a o simplifica cât mai mult posibil, merită să obțineți informații despre proprietățile și caracteristicile modelelor. Acest lucru vă va permite să cumpărați ceea ce aveți nevoie.

Există mai multe tipuri de pilote de diferite dimensiuni:

 • sub formă de țesătură;
 • subțire, împâslit din material natural comprimat;
 • ca o pătură de blană;
 • textil (cu umplutură interioară voluminoasă);
 • tricotat din fire - cu un adaos sub formă de bază de țesătură;
 • decorativ neobișnuit (inclusiv „de casă”, cu o bază de pompon, model „Bonbon”).

Printre cele mai populare fonduri de ten se numără:

 • holofibră;
 • ecofibră;
 • lână naturală de oaie sau cămilă;
 • bumbac (vată);
 • produs de iarnă sintetic;
 • fibră de bambus;
 • puf.

Modelele diferă în ceea ce privește cantitatea de materii prime pe metru pătrat, gradul de căldură depinde de acesta, care este împărțit în 5 niveluri diferite și este indicat pe etichetă. Acest lucru se vede în volum și se reflectă în greutatea oricărei pături.

Fiecare tip de material are propriile caracteristici, puncte forte și puncte slabe, prin urmare, contabilizarea compoziției este una dintre sarcinile principale atunci când cumpărați o pătură spațioasă pentru doi. Modelele matlasate sunt cele mai comune modele și sunt clasice familiare.

Materialele sintetice sunt mai ușoare, mai bune decât bumbacul, dar nu sunt întotdeauna suficient de calde. Păturile de bumbac se adună rapid în bucăți, sunt grele și de scurtă durată în utilizare.

Modelele din lână au căldură „uscata”, se disting printr-o serie de proprietăți vindecătoare, asigură un climat optim între pătură și corp.

Astfel de pături sunt prezentate într-o gamă largă, sunt unilaterale, cu două fețe. Un astfel de produs poate fi folosit ca pătură, pătură, pelerină elegantă pentru orice mobilier. O husă de pilota nu este întotdeauna necesară pentru astfel de articole.

Una dintre soiurile interesante este păturile duble duble, formate din două produse de grosimi diferite, conectate prin butoane speciali. Aceste modele pot fi folosite impreuna sau separat, variind gradul de caldura in functie de anotimp.

Ce să cauți atunci când cumperi?

Nu ar trebui să cumpărați produsul de pe Internet: mărimea declarată nu corespunde întotdeauna cu cea disponibilă.Achiziția trebuie efectuată personal, într-un magazin de încredere - cu o bună reputație, certificate de calitate și conformitate cu standardele de igienă, precum și garanție a vânzătorului. Înainte de a cumpăra, merită să măsurați mobilierul, să acordați o alocație pentru tenul oamenilor.

Mergând la magazin, trebuie să luați în considerare:

 • Înălţime cel mai mare dintre utilizatori, trebuie să selectați un model cu o marjă bună în lungime și lățime (economisirea spațiului este nepotrivită, altfel pătura nu va diferi în confort).
 • Căldura și greutatea dorite (selectat în funcție de nevoia individuală de căldură în timpul somnului, indicată sub formă de cifre, valuri, termometru).
 • Zona optima de dormit (maximul este distanța unui braț întins între parteneri, minimul este egal cu suma dimensiunilor necesare pentru fiecare, de exemplu: 1-1,3 m - pentru un bărbat, 0,9-1,2 m - pentru o femeie).
 • Caracteristici de stocare. Depozitarea în saci de vid este inadmisibilă. Modelele de lână se deteriorează în întuneric, nu sunt rezistente la molii și acarieni - surse de mâncărime și alergii. Opțiunile sintetice nu pot fi numite capricioase la depozitare, ele pot fi amplasate atât în ​​dulap, cât și în sertarul de lenjerie al unei canapele sau fotolii.
 • Cerințe de îngrijire (posibilitatea de curățare chimică, spălare, rezistență la deformare în timpul spălării și răsucirii, importanța ventilației periodice și uscării la aer curat, inadmisibilitatea biciuirii constante).

Este important să acordați atenție costurilor. Pentru a nu plăti în exces pentru publicitate, așezând o mulțime de bani pentru numele nou de umplere, merită să studiați informațiile de pe Internet în avans, deoarece sinteticele obișnuite sunt uneori ascunse în spatele numelor frumoase.

Dacă se alege un model de lână deschis, inspecția vizuală nu este suficientă: trebuie să sondați pânza pentru păr mort (aspru) și o structură neomogenă.

Cum să alegi o husă de pilota?

Achiziționarea unei huse de pilota este un subiect care necesită atenție și luarea în considerare a unor nuanțe. Dacă înțelegeți cât de largă este gama de mărimi a păturii duble, cuvintele vânzătorului „dublu”, „fit” nu vor spune nimic. Alegerea se face pe cât posibil cu o marjă mică de material pentru contracție (după spălare), trebuie să țineți cont de dimensiunile specifice ale păturii existente (în special lungimea).

Când cumpărați, este important să acordați atenție compoziției materialului. Este bine dacă este vorba de textile naturale cu țesătură simplă de fire: contracția lor este mai uniformă.

Merită să ne amintim: cu cât distanța dintre fire este mai mică, cu atât mai puțină contracție.

Țesătură sarg - diagonală. Când firele husei pilotului se micșorează, materialul poate fi înclinat. Cu alte cuvinte, chintz-ul se micșorează mai mult, structura sa este mai liberă decât cea a satinului sau a calicotului. Calicotul grosier este mai dens, o astfel de husă de pilota este mai grea, dar mai rezistentă la rupere, prin urmare are o durată de viață semnificativă.

Nu te lăsa dus de țesături alunecoase (de ex. mătase). Arată frumos, dar sunt supuse unor încrețiri puternice, astfel încât patul poate părea neîngrijit. Materialele de alunecare nu sunt întotdeauna un bun „ambalaj” pentru pături, deoarece adesea produsul din interior este adunat la grămadă.

Sinteticele sunt, de asemenea, nedorite: au multe calități pozitive, dar pot fi alergene, adesea absorb slab umiditatea și nu permit aerului să treacă.

Culoare

Merită să acordați atenție nuanței materialului: efectul culorii asupra unei persoane este un fapt dovedit. O husă de pilota poate fi cu sau fără model, dar principalul lucru este că nu ar trebui să provoace emoții negative, deci este mai bine să excludeți culorile prea saturate (roșu, negru, albastru închis). Dormitorul este o cameră specială, așa că atmosfera ar trebui să fie primitoare. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul tonurilor pastelate moi, atenuate (liliac, roz, mentă, ceresc, însorit, coral, auriu, turcoaz).

Culoarea este aleasă după bunul plac: unii cumpărători nu îi acordă nicio importanță, deoarece ziua este acoperită cu o cuvertură de pat frumoasă.Alți utilizatori preferă conformitatea completă a lenjeriei de pat cu ideea generală de design, așa că cumpără nu numai o husă de pilota, ci și fețe de pernă într-un singur set. Se acordă multă atenție desenului.

Pentru informații despre ce pătură este cea mai bună să alegeți, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila