Perne cu tapiserie

Perne cu tapiserie
 1. Caracteristicile materialelor
 2. Structura țesăturii
 3. Caracteristicile și beneficiile produselor
 4. Diversitate
 5. Reguli de selecție
 6. Reguli de funcționare
 7. Recenzii

Recent, pernele și husele de tapiserie din acest material frumos și unic câștigă din ce în ce mai multă popularitate în designul interior. Mai mult, ele sunt folosite nu numai în case, ci și într-o serie de instituții publice, de exemplu, în cafenele și restaurante.

Caracteristicile materialelor

Tapiseria este o țesătură cu o țesătură specială densă în trei sau patru fire și un model țesut pe ea. Metodele de țesut pot fi foarte diverse, ceea ce vă permite să faceți tapiseria în două straturi, cu păr neted sau amestecat. Istoria creării unei astfel de țesături datează de pe vremea faraonilor egipteni. Atunci a luat naștere arta de a crea țesături textile elegante cu model.

Acest tip de țesătură a câștigat o popularitate deosebită deja în secolul al XVII-lea în Franța. De fapt, chiar numele „tapiserie” a apărut în acel moment - cu numele fraților Gobelin, care au creat prima pânză. În acele vremuri, o astfel de țesătură era foarte apreciată, deoarece maeștrii petreceau mult timp pentru crearea ei - o pânză putea fi creată de-a lungul anilor.

Tapiseria se confruntă astăzi cu un alt vârf de popularitate. (deși, strict vorbind, nu a fost uitat niciodată și a fost mereu solicitat). Abia acum oamenii au fost înlocuiți cu mașini, ceea ce a făcut posibilă accelerarea semnificativă a producției de țesături și să o facă mai accesibilă.

Structura țesăturii

Compoziția tapiseriei moderne poate include atât materiale naturale, cât și artificiale.

Pentru a-l crea, se folosesc cel mai des următoarele:

 • lână de diverse animale;
 • fire de mătase;
 • fibră de bumbac;
 • lenjerie;
 • acril;
 • fibre de poliester;
 • viscoză.

În același timp, indiferent de tipul de fir folosit, caracteristicile produsului finit rămân practic aceleași.

Caracteristicile și beneficiile produselor

Produsele moderne, inclusiv pernele și husele de tapiserie, au următoarele caracteristici:

 • uşura;
 • putere;
 • ușurință de îngrijire;
 • rezistență la razele UV;
 • rezistența culorii (nu se estompează sau nu se estompează);
 • durabilitate;
 • atractivitatea;
 • caracterul practic.

În plus, etanșeitatea țesăturii împiedică praful să pătrundă adânc în țesătură. Datorită acestui fapt, praful se va acumula pe pernele de tapiserie și pe huse mult mai puțin decât pe produsele din alte țesături.

Toate aceste calități fac articolele de tapiserie versatile și multifuncționale. Pot fi folosite în timp ce citești într-un fotoliu, în timp ce te relaxezi pe canapea, în mașină în călătorii lungi sau lungi, pe o bancă pe verandă și chiar într-un hamac din grădină. Pretutindeni vă vor ajuta la crearea unei atmosfere confortabile și la creșterea nivelului de confort, vă vor ajuta să vă relaxați și să vă odihniți bine.

Diversitate

Utilizarea echipamentelor de înaltă tehnologie și a metodelor de vopsire permite producătorilor de perne de tapiserie și fețe de pernă (huse) să creeze adevărate capodopere pentru fiecare gust.

Pentru proiectarea modelelor se folosesc:

 • inloturi de desene animate;
 • motivele basmelor și legendelor;
 • peisaje marine;
 • imagini auto;
 • tema fructelor și fructelor de pădure;
 • ornamente geometrice și etnice.

Natura și animalele au fost întotdeauna una dintre cele mai populare teme de tapiserie. De exemplu, în binecunoscuta serie de produse de tapiserie „Balovni”, este utilizat pe scară largă un complot cu un teckel care apare în diferite imagini. Husele de tapiserie cu un cal, cu reprezentanți ai rasei de pisici sunt, de asemenea, căutate printre iubitorii de animale sălbatice. Atât adulților, cât și copiilor le plac aceste perne.

Reguli de selecție

Pernele cu tapiserie pot fi folosite în orice cameră a unui apartament sau a casei.

Atunci când alegeți un teren, merită să luați în considerare locul unde vor fi amplasate:

 • În sala de mese, motivele florale sau naturile moarte cu fructe și legume vor arăta cel mai potrivit.
 • Imaginile romantice sunt cele mai potrivite pentru dormitor.
 • Pentru camera de zi - modele cu diverse ornamente și reproduceri ale unor lucrări celebre ale artiștilor.
 • Pentru pepiniera - personaje de basm, animale amuzante.
 • Pentru imagini automate cu animale sălbatice.

În plus, atunci când decideți să cumpărați un produs de tapiserie, ar trebui să țineți cont de interiorul general al camerei. În special, experții sfătuiesc să alegeți perne care să se potrivească cu culoarea principală a mobilierului sau a pereților camerei. O altă opțiune este să joci în contrast: alege modele întunecate de huse de tapiserie pentru mobilier ușor.

Pernele de tapiserie vor arăta frumos și original într-o cameră în care țesătură similară este utilizată în alte părți ale interiorului (de exemplu, atunci când decorați pereții). În acest caz, designerii profesioniști sfătuiesc să rămâneți la un complot similar pentru toate detaliile. Una dintre opțiunile pentru acest design poate fi tapetul cu imaginea Colosseumului și mai multe perne pe canapea și fotolii cu desene de care și cai în galop.

Reguli de funcționare

În ciuda faptului că tapiseria este destul de rezistentă la praf, pernele din ea trebuie curățate cu un aspirator. În caz de contaminare semnificativă, acestea pot fi și spălate. Mulți oameni recomandă spălarea manuală a produselor de tapiserie, cu toate acestea, dezvoltarea tehnologiilor moderne face posibilă evitarea acestei măsuri - este suficient să rulați mașina de spălat în modul „spălare delicată”.

În acest caz, merită să respectați următoarele reguli:

 • setați centrifuga la numărul minim de rotații;
 • nu rulați alte produse împreună cu tapiseria;
 • nu folosiți apă de încălzire prea puternică.

Experții recomandă depozitarea produselor de tapiserie în locuri suficient de bine ventilate. În același timp, este mai bine să nu pliați fețele de pernă, astfel încât să nu formeze cute sau pliuri care pot perturba modelul și pot face husele inutilizabile.

Petele de pe țesătură trebuie îndepărtate cu mijloace speciale și, de preferință, imediat după ce apar, fără a fi strânse și fără a permite absorbția mai profundă a grăsimii, vopselei sau altor substanțe. O altă opțiune de îngrijire este curățarea chimică profesională.

Recenzii

În general, recenziile celor care au achiziționat perne de tapiserie sau huse decorative indică faptul că popularitatea produselor realizate din acest material nu este întâmplătoare. În primul rând, consumatorii observă că produsele de tapiserie pot transforma absolut orice interior, îi pot adăuga originalitate și stil. În al doilea rând, performanța este foarte apreciată - de la funcționalitate la durabilitate.

În plus, mulți sunt atrași de ideea că prezența unor astfel de elemente în interior vă permite să atingeți, să vă alăturați artei antice. Cel mai adesea, datorită calităților unice ale tapiseriei, produsele realizate din aceasta „se îndrăgostesc” de ele însele, literalmente, la prima vedere. Prin urmare, mulți cumpărători, după ce au cumpărat o pernă „pentru probă”, după un timp decid să cumpere mai multe exemplare.

Puteți vedea și mai multe perne tematice de tapiserie în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila