Cum îmi conectez telefonul la un televizor Samsung?

Conţinut
 1. De ce este necesar
 2. Metode de conectare fără fir
 3. Cum se conectează prin cablu
 4. Cum se sincronizează prin aplicație
 5. Probleme posibile

În unele situații, poate fi necesar să vă conectați smartphone-ul preferat la un televizor Samsung. Există mai multe opțiuni pentru a efectua această operațiune. Cum să conectați corect telefonul la un receptor TV, cum să rezolvați problemele care pot apărea în acest caz, vom lua în considerare în acest articol.

De ce este necesar

La prima vedere, poate părea că sincronizarea acestor două dispozitive este complet inutilă. De fapt, acesta nu este cazul. Conectarea televizorului la un telefon mobil permite anumite operațiuni.

 • Trimiteți o imagine pe un ecran mare... Acest lucru vă va permite să vizualizați toate imaginile mai convenabil și vă va permite să examinați cu atenție chiar și cele mai mici detalii.
 • Vizionați convenabil videoclipul... Mai mult, poate fi fie un videoclip scurt, fie un lungmetraj. Vă puteți bucura să vizionați filme, emisiuni TV sau doar fotografii cu confort maxim.
 • Copiați datele... Această funcție este posibilă în cazurile în care televizorul are un card de memorie detașabil, iar datele de pe telefon vor fi salvate pe acesta.
 • Ascultați muzică sau vizionați clipuri. Televizorul are un ecran mult mai larg decât chiar și cele mai mari smartphone-uri moderne. În plus, dispozitivul în sine nu trebuie să fie ținut constant în mâinile tale.

  În plus, conectarea unui telefon mobil la un televizor Samsung vă permite și să jucați jocurile preferate pe ecranul mare, iar dacă conectați și o tastatură, puteți crea un computer improvizat.

   Dar pentru ca toate aceste funcții să fie posibile, este necesară sincronizarea corectă a celor două dispozitive.

   Metode de conectare fără fir

   Aceste tipuri de sincronizare sunt considerate cele mai simple și mai rapid fezabile. A conecta nu sunt necesare cabluri suplimentare.

   Trebuie doar să executați anumite comenzi atât pe smartphone-ul propriu-zis, cât și pe televizor.

   Există mai multe opțiuni pentru implementarea unei conexiuni wireless.

   Miracast

   Pentru acest tip de sincronizare nu sunt necesare nici fire, nici un router de acasă. Principalul lucru este că telefonul și televizorul sunt compatibile. Este foarte important ca ambele dispozitive să aibă un program precum Wi-Fi Direct. În acest caz, transferul de date fără fire va fi efectuat după următoarele acțiuni:

   • pe televizor, selectați elementul de meniu „Setări”, apoi selectați „Rețea”;
   • în fereastra derulantă deschideți lansarea programului „AP”;
   • atunci trebuie să setați și să vă amintiți parola din punctul Wi-Fi Direct;
   • acum pe smartphone trebuie să selectați meniul „Conexiuni”, să îl deschideți și să selectați Wi-Fi Direct în fereastra Wi-Fi;
   • reveniți la lista de rețele wireless și selectați-o pe cea care a fost creată pentru televizor;
   • introduceți parola inventată;
   • în telefon, deschideți ceea ce trebuie afișat pe ecranul televizorului și apăsați butonul „Partajare”.

    După aceea, imaginile sau videoclipurile ar trebui să înceapă redarea pe ecranul televizorului Samsung. În același timp, este important de știut că, cu o astfel de sincronizare a dispozitivelor, accesul la Internet pe ambele trebuie să fie dezactivat, altfel nimic nu va funcționa. De aceea Puteți transfera numai fișiere care au fost deja descărcate pe smartphone-ul dvs.

    Wifi

    Dacă aveți o astfel de rețea fără fir în casa dvs., puteți utiliza una dintre cele două opțiuni pentru a vă conecta telefonul la un televizor fără a utiliza fire. În acest caz, în prealabil în toate cazurile, este necesar să se verifice compatibilitatea generală a ambelor dispozitive între ele.

    Oglindirea ecranului

    Un astfel de program este instalat în fiecare smartphone Samsung de pe platforma Android. În același timp, experții spun că cel mai bine este să legați smart TV-ul acestui brand de telefon în acest fel - aproape niciodată nu există probleme în timpul sincronizării și utilizării ulterioare a unităților. Puteți realiza o astfel de conexiune urmând o serie de pași.

    • Ambele dispozitive Samsung trebuie să fie conectate la aceeași rețea wireless.
    • Pe televizor, trebuie să deschideți meniul și să selectați „Sursă”.
    • Activați funcția Screen Mirroring.
    • Acum aceeași funcție trebuie activată în telefon prin intermediul panoului de setări rapide. Vă rugăm să rețineți că la unele modele de telefoane se numește Smart View.
    • În decurs de un minut, televizorul ar trebui să apară în lista de conexiuni locale.
    • Selectați numele dorit al conexiunii de flux video în meniul care apare.

     După cel mult 1 minut, pe ecranul televizorului va apărea meniul telefonului mobil în sine. Această conexiune este rapidă și ușoară.

     Chromecast

     Acesta este un dispozitiv special care funcționează numai atunci când este conectat la un conector TV și există o rețea Wi-Fi. Tot ce este necesar este:

     • conectați dispozitivul la televizor și la rețea;
     • descarcă și instalează programul Google Home pe telefon și activează-l;
     • trebuie să așteptați câteva minute până când Chromecastul este sincronizat cu programul instalat pe smartphone;
     • pe televizor, selectați meniul „Conexiuni” și selectați portul HDMI în care este instalat dispozitivul;
     • apoi pe ecranul televizorului va apărea o instrucțiune pas cu pas, după care trebuie să finalizați instalarea.

     Această sincronizare a televizorului și a telefonului mobil vă permite să difuzați absolut totul - atât imagini individuale, cât și fișiere video voluminoase.

     Bluetooth

     Această opțiune de sincronizare vă permite să vă conectați smartphone-ul la un televizor doar pentru a vizualiza imaginea. Numai în cazuri excepționale va fi posibilă redarea fișierelor video pe ecranul televizorului. Pentru a realiza o astfel de conexiune, trebuie să vă asigurați că această funcție este pe televizor. Dacă nu există, atunci această opțiune de transmitere a datelor fără fir este, de asemenea, imposibilă.

     În unele cazuri, sincronizarea fără fir nu este posibilă cu oricare dintre metodele wireless de mai sus. Apoi există o altă opțiune.

     Cum se conectează prin cablu

     De asemenea, puteți duplica imaginea printr-un cablu, păstrând în același timp o calitate ridicată a imaginii. Plus in acest caz devine posibil să vizualizați nu numai orice imagini, ci chiar și un videoclip mare. Și acest lucru se poate face în două moduri.

     Prin HDMI

     În acest caz, trebuie folosit un cablu special. Un capăt al acestuia se conectează la un smartphone, iar celălalt direct la conectorul corespunzător de pe televizor. Pentru aceasta:

     • trebuie să accesați meniul de setări TV, să specificați mobil ca sursă de conectare;
     • apoi conectați ambele dispozitive cu un cablu;
     • în setările telefonului, selectați calitatea imaginii sau video și apăsați butonul de transfer de date.

      Dacă ambele dispozitive sunt compatibile între ele, atunci imaginea va fi difuzată pe ecranul televizorului. În acest caz, este important să acordați atenție faptului că cablul este conectat la conectorul corect. Mai mult, puteți porni tastatura conectând-o la un conector adecvat. În acest caz, va fi posibil nu numai să afișați videoclipuri și fotografii, ci și să jucați jocuri.

      Prin USB

      În acest caz, smartphone-ul în sine acționează ca un disc amovibil, iar televizorul ca un computer. Aici trebuie să utilizați un cablu special - același care este utilizat atunci când conectați telefonul la un computer.

      Dacă dispozitivele sunt compatibile și împerecherea este stabilită, atunci ecranul televizorului va afișa informații despre tot conținutul telefonului.

      În acest caz, va fi posibil să vizualizați imagini, videoclipuri și să jucați jocuri. Și dacă doriți, puteți chiar să intrați online folosind telefonul ca punct de acces.

      Cum se sincronizează prin aplicație

      DLNA este o tehnologie unică care vă permite să creați o rețea locală dincolo de ceea ce aveți deja.

      Mai mult, în acest caz, telefonul mobil însuși devine un server care distribuie către dispozitivele conectate la rețea, toate datele disponibile în interiorul său. Dar accesul la acestea se va face doar în condițiile rețelei locale existente.

      Pentru ca duplicarea datelor de pe un smartphone pe un televizor să devină activă, trebuie să efectuați următorii pași:

      • descărcați o aplicație pe telefonul dvs. care activează acest server;
      • dupa instalarea aplicatiei trebuie sa selectezi fisierul pe care vrei sa il duplicati pe televizor;
      • apoi selectați receptorul „Propriul televizor” din aplicație.

       Această conexiune este considerată una dintre cele mai simple. Dar trebuie avut în vedere că nu este potrivit pentru vizionarea videoclipurilor și a filmelor mari.

       Probleme posibile

       Există două probleme cel mai adesea atunci când conectați un telefon la un televizor.

       • Televizorul nu găsește deloc smartphone-ul. În acest caz, există două opțiuni: fie încercați o metodă diferită de sincronizare a dispozitivelor, fie ambele dispozitive sunt incompatibile între ele. Prin urmare, dacă schimbarea metodei de conectare nu ajută, atunci este puțin probabil să puteți difuza datele.
       • Televizorul nu vede datele de pe telefon. În acest caz, fie conectorul a fost selectat incorect atunci când este conectat, fie dispozitivele sunt, de asemenea, incompatibile.

       În unele situații, transferul de date de pe telefon pe televizor este posibil numai cu un dispozitiv precum Chromecast.

       Videoclipul de mai jos vă arată cum să vă conectați smartphone-ul la un televizor Samsung cu Screen Mirroring.

       fara comentarii

       Comentariul a fost trimis cu succes.

       Bucătărie

       Dormitor

       Mobila