Varietăți de rafturi de nișă și locația lor

Conţinut
 1. Vizualizări
 2. Dimensiuni (editare)
 3. Opțiuni de montare
 4. Unde să se localizeze?
 5. Cum să o faci singur?

O nișă dintr-o locuință este un spațiu util care poate fi folosit în scopuri decorative sau practice. Asadar, in interior puteti aranja rafturi si pune lucruri pe ele sau aranja decoratiuni. Rafturile trebuie selectate în funcție de caracteristicile interiorului camerei.

Vizualizări

O nișă într-un apartament poate fi amplasată oriunde. Unii oameni nu folosesc spațiul din el, dar în zadar. Multe lucruri pot fi plasate înăuntru. Rafturile de nișă pot fi clasificate în funcție de tipul și materialul lor.

 • Montate pe perete. Montat pe perete, versatil și standard.

 • Incorporat. De obicei, din gips-carton, ca și canelura în sine. O soluție bună într-o nișă de la fereastră.
 • Colţ. Sunt plasate între doi pereți. Arată interesant și economisește spațiu. Cu toate acestea, în nișe, un astfel de design este destul de rar.
 • Suspendat. Ele diferă prin fixarea non-standard. Un format original care vă permite să diversificați rafturile obișnuite.

De asemenea, este important să luați în considerare materialul. De obicei, este selectat în același stil ca și interiorul general al camerei. Caracteristicile îngrijirii depind de aceasta. Există mai multe opțiuni de material.

 • Lemn. O soluție bună pentru multe tendințe de design interior. Rafturile din lemn arată atractiv și elegant. Uneori, pentru a reduce costurile, folosesc nu o matrice, ci PAL sau MDF.

 • Sticlă. Rafturile din acest material sunt foarte decorative. De obicei, pe produse din sticlă sunt așezate mobilier sau cărți atractive. Cu toate acestea, aceste modele nu sunt universale. Rafturile din sticlă sunt periculoase într-o casă în care sunt copii sau animale, deoarece se pot sparge.
 • Plastic. O varianta usoara si ieftina. Rafturile pliabile sunt cel mai adesea realizate din acest material. Este ușor de îngrijit pentru produse. Cu toate acestea, rafturile din plastic nu trebuie supraîncărcate, ele se pot rupe. Materialul nu permite repararea produsului.

Dimensiuni (editare)

Rafturile pot fi amplasate în orice nișă, chiar și în una îngustă, chiar și în una adâncă. Mai întâi trebuie să măsurați pereții laterali și spatele. Dacă nișa este plată, atunci nu vor fi deloc probleme. Rafturile pentru dimensiuni nestandard sunt realizate la comanda.

Orice producător poate tăia produse cu parametrii necesari.

Opțiuni de montare

Există mulți factori de luat în considerare atunci când instalați rafturi. Materialul din care este fabricat produsul și sarcina așteptată contează. Cea mai simplă modalitate este montarea deschisă, care poate fi văzută cu ochiul liber. Să luăm în considerare opțiunile de implementare.

 • Colțuri. Poate rezista la o sarcină de 20-40 kg, în funcție de caracteristicile de proiectare. Cea mai simplă și mai comună montură.

 • Paranteze întărite. Pot sustine pana la 100 kg. Structura are un jumper care conectează liniile verticale și orizontale ale atașamentului.
 • Decorativ. Menține greutatea în intervalul 20-30 kg. Suporturile cu detalii originale fac parte din interior.
 • Reiki. Plăci din lemn sau metal. Instalat orizontal pentru un raft și vertical pentru structuri cu mai multe niveluri.
 • Dibluri de expansiune și drop-down. Fiecare dimensiune de atașament are propria sa sarcină maximă, de obicei în limita a 55 kg. De fapt, aceasta este doar o bază din plastic, șuruburile autofiletante sunt înșurubate în interior.
 • Prin ancore. Folosit pentru montarea structurilor grele pe gips-carton. Tub metalic cu lame si fire. Când tija de metal este înșurubată, petalele se deschid și sunt fixate în siguranță în interiorul peretelui.

În unele cazuri, nu doriți să stricați vederea generală cu elemente de fixare. Apoi, utilizarea instalării ascunse devine relevantă. Este convenabil să fixați rafturile în acest fel în nișe înguste, unde părțile inutile ocupă spațiu. Sunt folosite diferite tipuri de suporturi ascunse.

 1. Tije. Știfturile metalice sunt plasate pe o parte în interiorul raftului și pe cealaltă în perete.

 2. Bare din lemn. Un astfel de suport este un fel de cadru pe care este pus raftul.

 3. Balamale ascunse. Sunt montate la capătul raftului și fixate cu șuruburi autofiletante. Produsul este agățat cu șuruburi în pereți.

 4. Consolă. Fabricat din lemn sau metal. Există diferite configurații - atât drepte, cât și unghiulare.

Montarea deschisă și ascunsă este standard. Și există și modalități neobișnuite de atașare a rafurilor. Sunt mai decorative și mai interesante.

Deci, puteți folosi inele cu cârlige care sunt atașate de balamalele din rafturi. De asemenea, puteți folosi curele și frânghii.

Unde să se localizeze?

O nișă cu rafturi poate fi găsită în orice cameră din casă. Este important doar să combinați corect locul și materialele folosite. Și, de asemenea, merită să determinați zona dorită din cameră.

 • În camera de zi. De obicei nișa este decorativă, situată în zona de recreere. Îl poți așeza lângă fereastră și poți pune flori acolo.

 • Pe bucătărie. O nișă de natură funcțională ar trebui să aibă rafturi puternice din material rezistent la umiditate.
 • În hol. Zona funcțională poate fi folosită pentru depozitarea hainelor și încălțămintei.
 • În creșă. Într-o nișă, puteți aranja un loc pentru jucării. Rafturile din sticlă nu trebuie folosite, sunt periculoase pentru copii.
 • Dormitor. Rafturile sunt folosite pentru a depozita lucruri, produse cosmetice sau decor.

Cum să o faci singur?

Cel mai simplu mod de a face un raft pe cont propriu este din lemn, PAL sau MDF, gips-carton. Mai întâi trebuie să achiziționați o foaie de material de grosimea potrivită. În plus, puteți folosi o folie decorativă pentru a schimba aspectul produsului. Instrucțiuni pas cu pas:

 1. determinați dimensiunea nișei pentru a marca rafturile pe foaia de material;

 2. trageți o foaie de MDF și tăiați spațiile cu un puzzle;

 3. în unele cazuri, punctele tăiate trebuie curățate cu șmirghel;

 4. dacă este necesar, acoperiți cu folie decorativă.

Dacă lucrați cu lemn, puteți crea efectul antichității. Acest lucru va necesita un arzător cu gaz, șmirghel și lac.

În primul rând, ar trebui să ardeți lemnul, apoi să neteziți neregulile. La final, produsul este lăcuit.

Elementele de fixare sunt selectate în funcție de sarcinile așteptate. Aici se aplică reguli generale. Dacă aveți instrumentele necesare, puteți face singur rafturi de sticlă. Principiul de funcționare este același, doar că nu trebuie să suprascrieți secțiunile. Cu toate acestea, sticla necesită mai multă grijă, deoarece se poate crăpa în timpul tăierii.

Pentru informații despre cum să faci o nișă cu rafturi, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila