Pături pentru copii

Conţinut
 1. Particularități
 2. Soiuri
 3. Dimensiuni (editare)
 4. Materiale (editare)
 5. Soluții de culoare
 6. Decor
 7. Sfaturi de selecție

Păturile pentru copii fac parte integrantă din interiorul unei camere în care locuiesc băieți și fete de toate vârstele. Este frumos, convenabil, funcțional și foarte practic. Varietatea și caracteristicile acestui accesoriu confortabil vor fi discutate în articolul nostru.

Particularități

La sfârșitul secolului al XX-lea și începutul secolului al XXI-lea, cuverturile moi, calde și pufoase numite carouri au început să se bucure de o mare popularitate. O cameră pentru copii este un spațiu personal pentru un bebeluș, unde totul trebuie să fie atât practic, cât și plăcut la vedere. Pentru a face pătuțul să arate îngrijit, îl poți acoperi cu o astfel de pătură după somn.

Și dacă vin prietenii în vizită, atunci poți pune o pătură pufoasă pe podea și te întinzi pe ea, sau stai și pui puzzle-uri sau desenezi.

Soiuri

Un carou apare la un copil aproape din primele zile de viață. Acest lucru este multifuncțional. Când copilul este externat din spital, puteți folosi unul dintre tipurile de pături: vară sau iarnă, atât normal, cât și transformator. Cu putin efort si cu ajutorul unui fermoar aproape imperceptibil ai in maini un plic frumos matlasat.

Un astfel de plic este util pentru a merge cu bebelușul pe stradă și a merge la medic pentru o examinare.

Plaid este un lucru ușor, frumos, delicat și care economisește căldura. Acest lucru, dacă este moale și subțire, s-ar putea să nu fie nici măcar întins din cărucior, deoarece poate fi util pe stradă oricând. Dacă bebelușul tău stă deja în cărucior, atunci poți rula pătura și o pune sub pernă în spatele tău, iar dacă vremea se schimbă brusc, poți ajunge și acoperi copilul.

Există o mulțime de pături pentru bebeluși. Forma lor este în general fie pătrată, fie dreptunghiulară. Colțurile lor sunt fie dreptunghiulare ascuțite, fie rotunjite. Pot fi calde și ușoare, cu părul gros și lung (sau cu părul lung), cu două fețe, matlasate, căptușite, tricotate, cusute dintr-un singur material sau din petice mici. Cuverturile moi și pufoase sunt destinate nu numai copiilor, ci și adulților, așa că deseori puteți vedea un pat în casă acoperit cu o pătură frumoasă de una și jumătate.

Prin programare

Există deja mai multe utilizări pentru pătură acasă, poate fi așezată pe pat sau acoperită cu un copil în loc de pătură, iar când acesta crește, începe să stea și să meargă, atunci puteți așeza această pătură caldă pe podea. în creșă.

Apoi, când copiii încep să crească, atunci devin interesați de tot ceea ce îi înconjoară. Și deja este necesar să achiziționați produse de tonuri suculente cu personaje interesante din desene animate.

Practic, toate păturile pentru copii au o imagine a unui animal sau pasăre, sau a unui personaj de desene animate. Și, desigur, va fi mai ușor pentru mama să învețe copilul să doarmă în pătuțul ei, unde fie un iepuraș, fie un elefant îl așteaptă în fiecare seară și poate că „Roaba” a venit să vadă dacă copilul a căzut. adormit. La urma urmei, un astfel de pătuț va părea un tărâm de basm pentru copil.

Un cadou universal atât pentru un băiat, cât și pentru o fată va fi o cuvertură de pat caldă și frumoasă.

Pentru un copil prematur, un pătuț cu o pătură caldă va deveni un cuib confortabil. Părinții cumpără pături pentru adolescenți, deoarece acestea sunt adesea amplasate pe podea. Se pot face singuri o pelerină dintr-o cuvertură de pat ușoară sau pot construi o colibă ​​întreagă dintr-o colibă ​​și jumătate.

De proiectare

Produsele în stil patchwork sunt considerate foarte la modă în zilele noastre. Se pare că bunica a cusut o cuvertură de pat pentru bebeluș din pătrate multicolore.Cuverturile de pat ajurate sau tricotate cu țesut mare arată frumos, precum și din motive legate de pătrate mici legate printr-un croșetat.

Un plic pătură este indispensabil unui bebeluș în primele luni de viață, dar un produs cu urechi și bot este atunci când bebelușul este deja mare. Ei bine, o pernă cu pătură personalizată este foarte utilă într-o mașină pentru o excursie în natură.

Dimensiuni (editare)

Este foarte important să alegi mărimea potrivită pentru copilul tău. Părinții acordă puțină atenție dimensiunii produsului atunci când îl cumpără. În primul rând, evaluează aspectul păturii, luminozitatea și frumusețea acesteia. Apoi se uită la calitatea și compoziția sa. Prin urmare, înainte de a obține un astfel de lucru, trebuie să vă gândiți de ce va fi necesar. Dacă pentru a acoperi copilul în pătuț, atunci trebuie mai întâi să măsurați dimensiunea saltelei.

Va fi corect dacă pătura acoperă complet salteaua în lungime și atârnă puțin pe laterale.

Dacă copilul este un nou-născut, atunci o pătură cu o dimensiune laterală de aproximativ un metru va fi potrivită. Pot acoperi bebelușul și îl pot pune pe podea, astfel încât copilul să se joace pe el și să nu fie frig. Dimensiunea unei astfel de pături este de 75x75 sau 75x90 sau 90x90 cm. Pentru copiii mai mari, puteți lua o pătură de 100x120 sau 100x140, 160x80 cm. Pentru copiii de vârstă școlară primară, puteți achiziționa o pătură cu dimensiunile 130x160 și mai mari 180x160, 180x1002002002 cm.

Materiale (editare)

În funcție de compoziția materialului, produsele pot fi împărțite în trei grupe: naturale, artificiale și mixte.

Produsele naturale includ:

 • bumbac;
 • lână;
 • mohair.

Sunt realizate produse artificiale:

 • din acril;
 • microfibră;
 • din velsoft;
 • din lână.

Mixte - acestea sunt țesături în care vedem materiale naturale cu adaos de fibre artificiale.

Produsele care conțin fibre naturale nu sunt depozitate pe rafturi. Produsele care conțin fir de bumbac sunt delicate și ușoare și sunt grozave atât pentru adulți, cât și pentru copii. Hainele din fibra de bumbac sunt foarte bune pentru piele, absorb bine apa, dar nici nu dureaza mult sa le usuce. Au o respirabilitate excelentă, dar se pot proteja și de vânt.

Aceste cuverturi de pat cu continut de bumbac sunt foarte utile pentru vara si primavara.

Într-o pătură împletită din fire de bumbac, este plăcut să întâlnești bebelușul în acea zi veselă în care mama este externată din spital după naștere, pentru că astfel de lucruri arată mereu bogat. Și, cel mai important, un astfel de lucru nu va dăuna copilului și nu va provoca o reacție alergică.

De asemenea, industria ușoară oferă pături de atenție lâna merino... Iarna și toamna, acest lucru va încălzi minunat copilul. Produsele din lână, precum și bumbacul, nu împiedică pătrunderea aerului, sunt higroscopice. Dezavantajele unui astfel de produs sunt ca pot provoca alergii copilului, daca exista o asemenea predispozitie si nu este foarte placut cand lana atinge corpul gol. În acest caz, părinții trebuie să fie foarte atenți atunci când folosesc un astfel de produs.

O gamă largă de pături este prezentată din fibre artificiale: fleece, acril, velsoft.

Cuverturi de pat acrilice moi, este plăcut să le atingi cu mâinile, nu vor provoca alergie bebelușului și, după cum se spune, nu sunt demolate. Prețul lor în raport cu produsele fabricate din alte materiale este scăzut. Iarna, pe stradă în timp ce mergi cu căruciorul sau cu sania, așa ceva este pur și simplu de neegalat.

Nu mai puțin popular pentru copiii mici huse din lână... Astfel de produse sunt foarte frumoase, moi, calde, dar dacă sunt folosite pe vreme foarte rece și iarna, vor fi totuși răcoroase în ele.

Este indicat să spălați astfel de produse cu detergenți lichizi sau săpun, dar nu cu pudră. Nu necesită călcare!

Unele produse din lână au dezavantajele de a fi electrificate, dar deoarece există o mare varietate de agenți antistatici disponibili, acest lucru poate fi prevenit.

Mulți părinți preferă să cumpere pături pentru copiii lor, care constau fibre mixte, de exemplu:

 • bumbac și acril;
 • lână și poliamidă.

De asemenea, în magazine sunt larg reprezentate mărfuri de acest tip, care includ mătase, bambus, micromodal... Astfel de pături au culori bogate, sunt calde și respirabile, iar aditivii sintetici fac produsul durabil și ușor. În ciuda conținutului scăzut de materiale sintetice, o astfel de pătură este potrivită chiar și pentru un nou-născut, un astfel de lucru are întotdeauna un rating de înaltă calitate și nu va dăuna copilului.

Cuverturile de pat sunt foarte comune acum microfibră... Microfibra este cel mai la modă material sintetic și este o plăcere la atingere. Nu provoacă alergii, este ușor și blând.

Deoarece un astfel de produs este relativ subțire, o astfel de pătură nu se va economisi iarna, dar în restul anului este foarte potrivită.

De asemenea, produsul va arăta foarte frumos. din pompoane, din fire Dolce, de la Alize bezea moale si pufoasa.

Adesea pe piață puteți găsi pături tricotate... Sunt create din bumbac, lână și fire acrilice. Acestea sunt lucruri moi, calde, confortabile. Aceste produse au un aspect frumos și proprietăți hipoalergenice. Potrivit și pentru nou-născuți.

În plus, există multe tipuri diferite de cuverturi moi:

 • tricotate;
 • pluș;
 • din pluș de nurcă;
 • din fire de pompon.

Soluții de culoare

Producătorii oferă o paletă uriașă de culori. Pentru nou-născuți, acestea sunt culori mai liniștitoare, pastelate: albastru, roz, cafea deschisă, verde deschis, alb, bej și altele. Pentru externarea din spital, este mai bine să folosiți pături simple, slabe, pentru a evita manifestarea reacțiilor alergice la sugar în cazul coloranților de calitate scăzută.

Culorile strălucitoare sunt mai susceptibile de a irita și de a nu calma copilul.

Poate că culorile deschise ale păturii nu sunt foarte practice în utilizarea de zi cu zi, dar, pe de altă parte, vei fi liniștit cu privire la starea psihologică și fizică a copilului tău. După un an de mamă și tată, copiii cumpără pături strălucitoare cu desene colorate pe ele, deoarece bebelușul este interesat de totul și privește totul cu plăcere. Pentru fete, este în principal roșu, roz aprins, visiniu, galben, portocaliu, verde deschis. Pentru băieți, este verde, gri, albastru, maro. Mai aproape de vârsta școlară, este deja necesară cumpărarea unei pături noi pentru copil, aici trebuie luate în considerare preferințele acestuia.

Decor

Trebuie să abordezi designul covorului bebelușului tău cu toată responsabilitatea. Este imperativ să țineți cont de preferințele copilului, dacă acesta a crescut deja și este capabil să-și exprime părerea. Mulți copii vor fi fericiți dacă au o pătură cu personajele lor preferate de desene animate, cum ar fi:

 • „Mașini”;
 • Minionii;
 • Albă ca Zăpada;
 • eroii din Madagascar;
 • Barbie;
 • Supraom;
 • Luntik;
 • Barboskins;
 • eroine ale desenului animat „Frozen”;
 • Mickey Mouse și alții.

Puteți cumpăra un poncho cu pătură sau o pelerină cu pătură. Astfel de pături sunt produse în principal cu o glugă sub formă de cap de animal (albină Maya, leu, extraterestru și altele), precum și pe părțile laterale cu labe. Pentru copiii sub un an, este mai bine să alegeți produse de culori deschise calme, care vor avea un efect calmant asupra lor. Copiii care sunt puțin mai mari de un an vor fi interesați de cuverturi de pat strălucitoare, atrăgătoare, mai ales dacă au pe ele vreun model colorat.

Părinții cumpără adesea o pătură pentru copii pentru a-și acoperi pătuțul. Apoi aleg culoarea pentru interiorul camerei copiilor in sine, pentru culoarea peretilor sau culoarea covorului de noptiera.

Uneori, păturile pentru copii sunt vândute complete cu o jucărie pentru copii, pernă și cearșaf. Acest set este un cadou minunat pentru un copil.

Elevii de liceu adoră păturile mai versatile, cu modele stilistice îndrăznețe, modele umbrite și imprimeuri cu păsări și animale. Este mai bine ca copiii adolescenți să lase inițiativa în propriile mâini, astfel încât să aleagă o pătură la alegere în conformitate cu dorințele lor.

Fetele preferă ca Barbie lor preferată, sau vrăjitoarea Winx, prințesa din desenul animat Disney, sau Masha și Ursul, sau poate o bufniță cu ochi mari și amabili sau Minnie Mouse cu fundițe uriașe pe cap și pe fundalul unor mazăre uriașă, a fost pictat pe pătura lor preferată. Orice fată s-ar bucura să aibă un carou cu flori sau fundițe frumoase, cu un chenar de lalele sau o cuvertură de pat cu inimioare roșii aprinse și un iepuraș drăguț.

Băieții adoră și desenele animate și nu vor renunța la o pătură cu mașini de la „Mașini”. O pătură este potrivită și pentru băieți, unde, pe fundalul de iarbă verde strălucitor, Mickey Mouse joacă fotbal cu o minge uriașă sau o pătură cu imaginea lui Luntik. Foarte populare sunt carourile, care sunt potrivite atât pentru un băiat, cât și pentru o fată. Acestea sunt pături cu un iepuraș sau cu urși, pisici sau câini. Cuverturile de pat care conțin modele abstracte nu arată mai puțin elegante.

A te înfășura într-o astfel de pătură este o mare plăcere pentru un copil, de parcă un pisoi l-ar îmbrățișa cu labele sale pufoase. Toți copiii adoră circul și o pătură cu o poză cu un clovn amuzant care aruncă mingi și inele în sus va aduce doar o bună dispoziție în casă atât pentru copil, cât și pentru părinții lui. Pentru adolescenți sunt potrivite păturile de culori mai serioase, de exemplu, maro, albastru închis, chiar negru, gri, lapte. Desigur, regele florilor este alb, dar o astfel de pătură ar trebui folosită cu mare atenție în viața de zi cu zi.

Un carou într-o cușcă mare, o bandă sau o zebră alb-negru este, de asemenea, potrivit atât pentru un băiat, cât și pentru o fată. Astfel de produse sunt de obicei nemarcabile.

Dacă copilul tău este pasionat de orice fel de sport, atunci îi poți oferi o pătură cu o anumită temă. De exemplu, cu imaginea unui snowboarder pe un snowboard, un biciclist, un patinator, un jucător de fotbal și alți sportivi. Dacă copilul iubește natura, atunci puteți cumpăra o pătură cu imaginea unui râu și a unei păduri, un iepure așezat pe marginea fiecăreia cu o temă de toamnă - frunze de arțar sau o pătură albastru închis, toate acoperite cu fulgi de zăpadă albi, sau cu un om de zăpadă cu un morcov imens în loc de nas.

Sfaturi de selecție

Nu există un răspuns direct la întrebarea care pătură este cea mai bună pentru un copil. Aici trebuie să ții cont de mulți factori umani și de componenta financiară a cumpărătorului. Doriți să cumpărați acest atribut al unui producător autohton sau turc, italian sau chinez. Bebelușii, desigur, trebuie să ia lucruri care conțin mai multe ingrediente naturale. Este necesar să citiți cu atenție compoziția de pe etichete, astfel încât să existe cât mai puțini aditivi și coloranți sintetici diverși.

Dar, cu o grijă deosebită, este necesar să se trateze produsele din lână naturală. Dacă copilul este predispus la alergii, atunci este mai bine să nu luați o astfel de pătură. Pentru astfel de copii sunt potrivite modelele din bumbac, fleece și acril. Pot fi folosite și modele din microfibră.

Atunci când alegeți o pătură pentru un copil, trebuie să înțelegeți dinainte de ce și în ce scopuri. Dacă le va fi ușor să acopere patul, atunci nu este necesar să-l ia într-o dimensiune mare. Daca bebelusul doarme noaptea sub el, ca sub o patura, atunci este imperativ sa tineti cont de inaltimea copilului pentru a nu se intampla ca nasul sa fie acoperit si picioarele goale.

Copiii într-un vis se întorc adesea, uneori se pot acoperi cu capul. Prin urmare, trebuie să alegeți o pătură care conține fibre din țesături naturale, precum bumbacul. Un astfel de carouri, după cum se spune, „va respira”. Și chiar dacă copilul este acoperit într-un vis cu capul, atunci o astfel de pătură va permite aerului să treacă.

Vara, o pătură din bumbac, biciclete sau lână este bună pentru plimbare. Iarna, o pătură acrilică este indispensabilă. Pot înfășura un copil care stă într-o sanie sau într-un cărucior. Desigur, nu este la fel de plăcut pentru corp precum lâna, dar te va salva de vântul rece.

Cum să tricotezi o pătură pentru un copil, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila