Cum agăț un televizor pe perete?

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje ale instalării
 2. Cât de sus ar trebui să atârnești?
 3. Distanța optimă
 4. Cum să alegi un suport?
 5. Cum să agățați corect?
 6. Nuanțe de instalare pentru diferiți pereți
 7. Recomandări
 8. Exemple frumoase în interior

A ști să atârnești un televizor pe perete este foarte important pentru o mare varietate de categorii de proprietari de televizor. Să ne dăm seama cum să montam corect televizoarele de 49 de inchi și alte dimensiuni. De asemenea, trebuie să acordați atenție caracteristicilor de instalare pe pereții din beton celular și blocuri de spumă, din alte materiale.

Avantaje și dezavantaje ale instalării

Nu este suficient doar să cumpărați un televizor - este, de asemenea, important să îl amplasați corect. Dar nu este foarte rezonabil să-l instalați pe un suport obișnuit, pe un dulap obișnuit sau pe o masă. Orice împingere - și un dispozitiv scump neasigurat zboară la podea. Dacă reparați televizorul pe perete, atunci problema este rezolvată. Nu înseamnă că șocurile accidentale nu sunt teribile, vor necesita eforturi speciale, chiar dacă cineva decide să deterioreze în mod deliberat echipamentul.

Instalarea pe perete înseamnă, de obicei, montarea televizorului exact vizavi de locul de unde urmează să fie vizionat. Aceasta este soluția cea mai confortabilă și practică, atât din punct de vedere emoțional, cât și fiziologic. Aproape orice model cu panou plat poate fi suspendat pe perete. Chiar dacă monturile nu sunt incluse în setul de livrare, nu va fi dificil să le achiziționați suplimentar.

Economisirea spațiului, absența necesității de cumpărare a oricăror suporturi și estetica sporită a amenajării pereților pot fi considerate un avantaj important.

Trebuie avut în vedere că este mai dificil să instalați televizorul pe un perete decât pe un suport. Dacă nu puteți găuri singuri găurile necesare, va trebui să plătiți pentru serviciile unor instalatori terți. Și trebuie să apelezi destul de des la aceste servicii. Mai ales dacă televizorul este foarte greu și mare. Suportul de perete a fost criticat și pentru:

 • probabilitatea de a face greșeli;
 • necesitatea de a consolida suportul unde pot apărea vibrații;
 • Dificultate la accesarea din spate a televizorului
 • necesitatea de a monta suporturi pentru echipamente suplimentare (decodificatoare, playere, console);
 • faptul că priza va trebui să fie transferată la televizor, sau televizorul trebuie să fie plasat strict lângă priză;
 • dificultăți la montarea cablului în interior.

Cât de sus ar trebui să atârnești?

Principalul lucru aici este să evitați extremele. Plasarea televizorului lângă tavan sau în treimea superioară a peretelui este pur și simplu incomod. Va trebui să vă încordați constant gâtul, iar acest lucru este nesănătos și poate duce chiar la amețeli, spasme musculare. Cu toate acestea, nu este bine să puneți televizorul aproape de podea - o postură nefirească și, din nou, disconfort, care dăunează treptat sănătății. Prin urmare, este mai bine să căutați un fel de plasare medie, concentrându-vă pe standardele general acceptate.

Asigurați-vă că țineți cont de caracteristicile dispozitivului în sine. Panourile rotunjite nu aderă bine de perete, deoarece colțurile rotunjite pot ieși în afară. Este posibil să atârnați echipamentul plat aproape întotdeauna și la orice înălțime.

Normele de distanță față de spectatori în dormitor și în hol, precum și în birouri, sunt întotdeauna complet aceleași, deoarece sunt determinate de latura medicală a problemei. Calculul se face de obicei prin înmulțirea factorului de rezoluție cu diagonala.

Înălțimea instalației TV este calculată pe o linie dreaptă condiționată care se extinde din ochii privitorului. În același timp, aleg nu doar o locație bună, ci și o ipostază atractivă.Din punct de vedere medical, înălțimea optimă între podea și marginea de jos a ecranului este considerată a fi de 75 cm.Orice televizor mare trebuie amplasat la o distanță de 175 cm de utilizator.

Este optim dacă punctul central al ecranului este la nivelul ochilor observatorului. Dar nu este situat în centrul geometric, ci la 1/3 din linia de jos. Va trebui să se țină cont și de înălțimea mobilierului. Dacă priviți ecranul din diferite puncte, luați înălțimea medie, ținând cont de spectatorii așezați. Este recomandabil să atârnați chiar și un televizor mare la o înălțime de cel puțin 1,5 m - și în plus este necesar să țineți cont de prefixe și alte echipamente.

Există unele nuanțe atunci când sunt plasate în camere separate. Camerele de zi sau holurile cu canapele de înălțime clasică presupun instalarea unui televizor la un nivel de 70 - 175 cm.Dar dacă livingul este decorat cu o aromă japoneză, înălțimea de instalare poate fi redusă la 10 - 15 cm.Dacă există nu este un stil uniform și se plănuiește invitarea oaspeților cu înălțimi diferite, trebuie folosit un suport mobil. In dormitor va trebui sa fii atent la dimensiunile camerei si la amplasarea paturii, la inaltimea acestora.

Trebuie avut în vedere faptul că panourile TFT sunt deosebit de sensibile la plasarea verticală. Setarea scăzută va crește contrastul, dar imaginea se va întuneca. Dacă dispozitivul este plasat sus, ecranul va fi evidențiat excesiv. Atât în ​​dormitoarele mici, cât și în cele foarte mari, o soluție foarte modernă este plasarea televizorului deasupra capului patului. Situația este diferită în bucătării.

Acolo este necesar să se ia în considerare nu numai înălțimea de instalare a dispozitivului, ci și locația acestuia în raport cu sursele de căldură. Chiar și cele mai fiabile televizoare vor avea de suferit din cauza apropierii de sobe, chiuvete și calorifere. Dacă vorbim despre o bucătărie-sufragerie mare, atunci trebuie să acordați atenție deja distanței față de zona de luat masa și înălțimii mobilierului.

În orice caz, va trebui să respectați regulile generale de orientare a televizoarelor în raport cu telespectatorii. Și, de asemenea, evitați să le instalați acolo unde va fi lumină puternică de la fereastră.

In camerele copiilor se recomanda sa se tina cont de varsta si inaltimea copiilor. Dar și factorul mobilității joacă un rol important. Merită să oferiți o imagine de ansamblu convenabilă din orice punct de unde se pot uita la televizor. Indiferent de cameră, există reguli stricte:

 • nu vă puteți arunca capul pe spate când vizionați;
 • cu cât distanța până la ecran este mai mare, cu atât diagonala este mai mare;
 • zona principală de vizualizare nu trebuie să fie pe partea laterală a desktopului.

Distanța optimă

Indiferent ca vorbim de un televizor cu ecran plat mare sau mic CRT, distanta optima ar trebui sa fie de 2 sau 3 diagonale intregi. Dar este, de asemenea, important să luăm în considerare rezoluția. Cu cât este mai sus, cu atât mai aproape, toate celelalte lucruri fiind egale, poți sta, ignorând punctele individuale și oferind o vedere bună. În fața patului sau a canapelei, distanța ar trebui să fie de cel puțin:

 • 1,9 m la 32 inci diagonala;
 • 2,4 m la 40 inci;
 • 2,8 m cu o diagonală de 49 inci;
 • 3,27 m @ 55 inchi;
 • 4,17 m pentru un televizor de 70 inchi.

Cum să alegi un suport?

Cele mai simple suporturi sunt proiectate exclusiv pentru suspensie verticală. Sistemele mai complexe fac posibilă înclinarea și răsucirea televizorului în direcția dorită. O caracteristică foarte importantă este corespondența dintre masa receptorului TV și capacitatea de încărcare a suportului. Dar nu complet, dar cu o marjă de cel puțin 20%. Acest lucru va garanta o durată lungă de viață și va crește rezistența în situațiile în care sarcina crește semnificativ.

Parantezele sunt de obicei proiectate pentru anumite diagonale. Trebuie doar să înțelegeți că, dacă vorbim despre diagonala unui televizor CRT, atunci un ecran LCD mai mare poate fi agățat pe același dispozitiv. Dar înlocuirea inversă este, din motive evidente, imposibilă.Este foarte important să vă asigurați că golurile dintre suporturile TV standard și găurile de pe suporturi se potrivesc.

Este necesar să acordați atenție atât standardului VESA, cât și zonei de fixare pe perete - cu cât este mai mare, cu atât sarcina poate fi mai gravă.

Chiar și în anii 2020, televizoarele CRT trebuie instalate destul de des. Au nevoie de suporturi pentru rafturi. Modele similare sunt produse pentru dispozitivele moderne subțiri. Funcțiile de pan și înclinare nu sunt necesare pentru toți consumatorii, iar pentru cei care doresc doar să fie la curent cu știrile și rapoartele meteo, este suficientă o soluție fixă ​​simplă. Suporturile mai complexe sunt potrivite în principal pentru cinefili și alte persoane care doresc să „strângă” la maximum tehnica lor.

În unele cazuri, se dovedește, de asemenea, a fi important:

 • părți de acoperire exterioară;
 • modul de rotație circulară (util dacă televizorul este proiectat pentru a afișa imagini verticale);
 • acționări electrice controlate de la distanță;
 • manopera structurii.

Cum să agățați corect?

Aproape toate suporturile sunt proiectate astfel încât să le puteți instala singur și apoi să atârnați un televizor de o dimensiune și o greutate potrivite, așa că nu ar trebui să vă fie frică de această procedură. De obicei se folosesc două părți: una este montată pe spatele televizorului și cealaltă este montată pe perete. Apoi va trebui să le andocați uniform folosind caneluri sau alte părți. Cum se face acest lucru este specificat exact în instrucțiuni. Suporturile universale sunt setate astfel:

 • conectați unitatea externă la panou folosind șuruburi standard sau exact de înlocuire;
 • marcați poziția dispozitivului pe perete, controlând linia după nivel;
 • rețineți unde vor fi amplasate elementele de fixare (asigurați-vă că suporturile sunt plasate aproape de suprafață și, în același timp, golurile ar fi excluse);
 • în plus, verificați totul după nivel;
 • marcați punctele de atașare;
 • găuriți-le;
 • montați partea de perete a suportului;
 • instalați televizorul în sine.

Dar regulile fac mult mai ușor să atârnați televizoarele mici cu ecran plat. Nu vor necesita instrumente suplimentare. Pe spatele panoului sunt prevăzute caneluri. Acestea sunt prinse cu șuruburi pre-înșurubate în perete. Trebuie doar să măsurați cu atenție totul și să calculați cu atenție sarcina necesară.

Cu toate acestea, această decizie este cel mai bine lăsată ca ultimă soluție. O potrivire perfectă pe perete vă va împiedica să vă repoziționați după cum este necesar. Pot apărea probleme de ventilație. Nu veți putea ascunde punctele de conectare și firele în spatele televizorului.

Concluzia este evidentă - dacă nu există caneluri necesare sau utilizarea lor nu este prevăzută de instrucțiuni, este mai bine să nu folosiți o astfel de schemă de instalare.

Nuanțe de instalare pentru diferiți pereți

Beton

În acest caz, aproape că nu contează dacă vorbim de pereți din blocuri de beton armat într-o casă cu panouri sau din beton celular sau beton spumos. În orice caz, este foarte dificil să atașați ceva greu de ele, chiar dacă peretele este făcut din blocuri de spumă grele din exterior. Producătorii de materiale de construcție nu garantează că instalarea va avea loc fără probleme. O soluție bună poate fi un diblu special din beton aerat, care are un design special. Există 2 opțiuni pentru el - metal sau plastic; tipul metalic vine cu spirale late, și vine și sub forma unui manșon, care este acoperit cu dinți pe toată lungimea sa.

O gaură trebuie să fie găurită corespunzător sub dibl. Este trecut cu un burghiu, care este cu 1 mm mai îngust decât diblul în sine. În acest caz, diametrul minim - 2 mm - trebuie respectat cu strictețe. Pe perforator, trebuie să opriți lovitura.

Cu toate acestea, profesioniștii sfătuiesc să nu recurgă la această metodă, ci să folosească un burghiu.

Gips-carton

Instalarea poate fi efectuată pe pereții despărțitori. De asemenea, uneori este condus la rafturi speciale sau cu ajutorul unor paranteze.

Important: nu trebuie să montați echipamente mai grele de 30 kg. Practic, instalează televizoare pe dibluri fluture.

Elementele portante sunt:

 • ancore;
 • tuburi de otel;
 • canale;
 • Grinda în I și alte metale concepute pentru anumite sarcini.

Modelele de dimensiuni mari vor trebui consolidate. Pentru aceasta, se creează un cadru puternic și se folosește o placă de gips-carton armat. Diblurile din plastic nu pot fi folosite. Trebuie folosite numai dibluri autofiletante. Cele mai mari televizoare sunt instalate în arcade sau nișe; o alternativă ar putea fi prin gips-carton la beton sau cărămidă. Dacă distanța dintre gips-carton și peretele principal este mai mare de 10 cm, este necesar să folosiți piese încorporate.

De lemn

În acest caz, puteți utiliza o soluție deja dovedită - o paranteză. Racordarea la un perete subțire se face cu șuruburi lungi. Locurile pentru ei sunt selectate conform metodei tradiționale. Puteți folosi și profile în formă de U (sunt ușor de utilizat, dar această soluție nu este potrivită pentru camerele cu copii sau animale de companie). Modelele de televizoare grele sunt montate pe perechi de profile pătrate.

Din materiale fragile

În acest caz, se folosesc de obicei șuruburi lungi cu șaibe largi. Pereții despărțitori din beton celular este de obicei forat. Șuruburile prin găurile de pe partea opusă sunt înșurubate cu piulițe. Este recomandabil să montați un televizor pe pereți de cărămidă poroasă cu ancore chimice. Sunt destul de fiabile și vă permit să atașați lucruri destul de grele.

Uneori devine necesar să atârnați televizorul pe panoul de perete. Șuruburile simple autofiletante sunt indispensabile aici. Dar ancorele fiabile cu petale sunt de mare ajutor. Dintre acestea, ar trebui să le alegeți pe cele care au cea mai bună forță de tragere. De asemenea, puteți perfora materialul în alte moduri, asigurând o conexiune sigură. Instalarea pe o placă cu limbă și canelură este separată.

Pentru a instala un televizor greu pe el, trebuie folosită o ancoră cu mâneci duble. De asemenea, puteți utiliza dibluri universali din plastic sau expansiune.

Trebuie avut în vedere faptul că nu este permisă fixarea pe limbă și canelura în moduri care sunt optime pentru betonul gros. Un mod amator de montare - pe „bug-uri”. Alabastrul este folosit pentru a le ține și, prin urmare, funcționează doar cu o gaură la un moment dat.

Recomandări

Trebuie să ne gândim imediat dacă vom achiziționa echipamente cu o diagonală mai mare în viitor. Apoi va trebui să utilizați suporturi și alte elemente de fixare concepute pentru diferite dimensiuni de conectare și sarcini. Marcarea pentru editare se poate face nu numai cu un creion, ci și cu un marker. La găurire, este de asemenea recomandabil să folosiți un colector de praf, care vă va permite să lucrați mai confortabil. Dacă șuruburile sunt prea lungi, luați cu ele mai multe șaibe pentru a vă asigura că totul este asamblat corect.

Ori de câte ori este posibil, ar trebui să alegeți suporturi din beton sau cărămidă rezistentă. Doar televizoarele mici ar trebui agățate pe foi de gips-carton. Dacă decideți să montați televizoare fără suport, atunci puteți utiliza „urechile” standard de mobilier. Instalarea se realizează cât mai strâns posibil pentru a economisi spațiu util (dar fără a perturba ventilația și probleme cu cablarea). O soluție alternativă este folosirea a 4 colțuri din oțel sau aluminiu.

Exemple frumoase în interior

Există multe soluții pentru a-ți așeza televizorul cu grație.

 • Una dintre aceste opțiuni este un televizor simplu cu un cadru negru pe un fundal albastru. Ferestrele simetrice de pe ambele părți ale aceluiași perete nu vor face decât să îmbunătățească experiența.
 • Cu toate acestea, televizorul va arăta destul de bine și pe fundalul unui perete de cărămidă albit. Simetria în acest exemplu de realizare poate fi realizată cu dulapuri.
 • Totuși, asta nu înseamnă că nu există alte modalități de a prezenta frumos televizorul. Poate arăta foarte atractiv, de exemplu, pe fundalul unei secțiuni roșii bogate a peretelui. O suprafață albă simplă (clasică) este, de asemenea, utilă uneori.

Alte opțiuni ar putea fi:

 • așezarea pe un fond lemnos-gălbui (cu cărămizi), înconjurat de pereți albi și podea din scândură, cu un candelabru neobișnuit;
 • instalarea pe un panou atașat la pereții de bușteni convenționali;
 • un televizor pe un perete galben deschis deasupra șemineului, înconjurat de tablouri;
 • o altă opțiune deasupra șemineului pe un perete simplu de lumină.

De asemenea, puteți analiza și alte soluții, cum ar fi:

 • TV pe panouri de perete din lemn, plastic sau piele;
 • nivelarea unui punct întunecat discordant folosind un perete de accent;
 • încercuirea receptorului TV cu poze sau fotografii în rame subțiri;
 • utilizarea basoreliefurilor;
 • conectarea secțiunii panoului cu plasmă cu rafturi suspendate;
 • instalare într-o nișă de gips-carton.

Pentru informații despre cum să atârnați un televizor pe perete, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila