Carcasa amplificatorului: caracteristici și fabricație pe cont propriu

Conţinut
 1. Particularități
 2. Materiale de fabricatie
 3. Cum să o faci singur?
 4. Sfaturi și sfaturi utile

Este foarte posibil să faci o carcasă de înaltă calitate și atractivă pentru un amplificator cu propriile mâini. Toate procedurile nu vor dura mult timp, iar costurile cu forța de muncă vor fi minime. În acest articol, vom afla în ce etape constă o astfel de muncă și ce este necesar pentru aceasta.

Particularități

Partea corpului oricărui dispozitiv joacă unul dintre cele mai importante roluri. Este cazul care protejează și acoperă întreaga structură internă a unui anumit dispozitiv. Această componentă este de obicei realizată nu numai cât mai fiabilă și durabilă posibil, ci și atractivă. Acest lucru se datorează faptului că corpul este mereu la vedere și atrage toată atenția.

Mulți meșteri de acasă se angajează să-și facă propria carcasă pentru diferite dispozitive, de exemplu, pentru un amplificator. Efectuarea unei astfel de lucrări necesită o atenție și precizie speciale. Dacă nu respectați aceste condiții simple și de înțeles, rezultatul poate supăra utilizatorul.

Când proiectați o carcasă de amplificator de casă ar trebui să țineți întotdeauna cont nu numai de elementele constructive, ci și de toate caracteristicile sale de design... Produsul ar trebui să se dovedească a fi convenabil și îngrijit, așa că maestrul ar trebui, înainte de a începe toate lucrările, să se gândească la ce va fi corpul echipamentului în cele din urmă.

Este recomandabil să schițați toate ideile în detaliu sub formă de diagrame.

Materiale de fabricatie

Pentru a construi o carcasă de amplificator de înaltă calitate și fiabilă, trebuie să vă aprovizionați cu toate materialele necesare. Acestea trebuie să fie în stare perfectă dacă doriți să obțineți un produs bun ca rezultat al întregii lucrări. Mulți utilizatori își fac dulapurile din lemn, dar structurile de casă pot fi construite și din materiale precum aluminiu. Dacă partea corpului este făcută din aceasta, atunci nu ar trebui să conțină elemente din lemn sau oțel (cu excepția elementelor de fixare). Nu trebuie să uităm că designul cabinetului amplificatorului este atât un radiator, cât și un ecran în același timp.

Pentru a construi spații pentru un produs viitor, este permisă utilizarea grinzilor goale din aluminiu, care sunt de obicei folosite în clădirile cu 12 și 14 etaje din seriile P46 și P55 pentru a proteja structurile ferestrelor din intrările de colț. De asemenea, va trebui să stocați plăci de duraluminiu, a căror grosime este de cel puțin 3 mm. Din ele se va dovedi a construi partea inferioară și capacul carcasei amplificatorului. După ce am găsit toate materialele necesare, se recomandă extinderea imediată a acestora la locul de asamblare a viitoarei structuri de carenă.

Este mai bine să faceți acest lucru, astfel încât la momentul potrivit să nu căutați o piesă în toată casa, pierzând timpul.

Cum să o faci singur?

Înainte de a începe toate lucrările, se recomandă insistent să întocmiți un plan detaliat pentru proiectarea viitoare. Schițați diagramele detaliate ale carcasei indicând toate dimensiunile și caracteristicile anumitor piese. Încercați să fiți cât mai precis posibil pentru a nu întâmpina probleme neașteptate și nepotriviri în timpul asamblarii.

După ce ați pregătit toate materialele, instrumentele și circuitele necesare, puteți trece la asamblarea directă a corpului amplificatorului. Să aruncăm o privire la cum se poate face acest lucru corect.

 • Mai întâi trebuie să faceți spațiile libere corecte pentru designul viitor. Aici sunt utile grinzile goale din aluminiu menționate mai devreme.
 • Va trebui să tăiați grinda de aluminiu pe lungimea sa... Ca rezultat, veți obține un profil în formă de U.Poate fi folosit pentru construcția de părți laterale fiabile ale viitoarei structuri, precum și pentru pereții despărțitori în partea interioară.
 • Puteți folosi un colț de aluminiu de 15 mm (mai mult posibil) tăind-o în segmente separate de lungimea de care aveți nevoie.
 • Acum trebuie să pregătiți plăci de duraluminiu. Din ele, puteți construi pereți buni și partea de jos a structurii pentru amplificator. În locul acestor elemente, este permisă utilizarea unui profil special de tip decorativ, care este adesea folosit pentru decorarea și placarea diferitelor clădiri.
 • Dacă intenționați să combinați un amplificator și un excitator, atunci unul dintre pereții structurii carenei este de dorit să fie realizat dintr-o singură bucată a grinzii. Puneți circuitele de control al frecvenței și placa generatorului în recipientul format.
 • Pentru toate cascadele, va trebui să vă construiți propriul „buzunar” separat... Ca excepție, pot acționa doar 2 prime cascade, care diferă prin indicatorii de putere scăzută. Ele pot fi plasate în departamentul general. Piesa filtrului de evacuare va trebui plasată într-un compartiment separat.
 • Asigurați-vă că măsurați dimensiunile plăcii și ale compartimentelor. În acest caz, dacă este necesar, va fi mai ușor să demontați piesa specificată fără a demonta pereții produsului.
 • Faceți tăieturi speciale în pereții despărțitori ai structurii. Veți avea nevoie de ele pentru a pune în funcțiune cablurile jumper.
 • Atât cablurile, cât și plăcile nu trebuie să fie atașate pe părțile laterale ale șasiului. Acestea vor trebui fixate în partea de jos a produsului. Abordarea descrisă va simplifica în mod semnificativ utilizatorul să ajusteze ulterior amplificatorul.
 • Va trebui acordată o atenție deosebită problemei ajustării la dimensiunea panourilor necesare... Nu ar trebui să existe cele mai mici goluri și crăpături între toate componentele structurii carenei. Dacă renunți la această nuanță cu mâna, în cele din urmă poți obține carcasa de cea mai bună calitate, ceea ce cu siguranță nu te va mulțumi.
 • Între pereții despărțitori situate în cavitatea interioară a produsului, sunt permise decalaje foarte micivariind de la 0,3 la 0,5 mm și nu mai mult.

Sfaturi și sfaturi utile

  Dacă decideți să faceți acasă o carcasă de amplificator de calitate, ar trebui să consultați câteva îndrumări utile.

  • În loc să cumpărați materiale noi pentru a construi o structură de calitate puteți folosi carcase de tehnologie veche. Astfel de lucruri pot fi cumpărate atât de mână, cât și comandate pe multe site-uri. Rezultatul este un design bun și profesionist, dar designul este simplu și lipsit de personalitate. Din această cauză mulți utilizatori abandonează această idee.
  • Înainte de a începe toate lucrările, întocmește o diagramă a viitorului design, acordați o atenție deosebită parametrilor dimensionali ai tuturor pieselor... Dacă faceți o greșeală la unele calcule, aceasta poate duce la probleme serioase în timpul asamblarii produsului.
  • Dacă doriți să „aduceți în minte” și să pregătiți un corpus luat de la un „donator”, ar trebui să vă asigurați că are orificii de ventilație... Cel mai bine este să plasați amplificatorul într-o carcasă ventilată.
  • Făcând un corp cu propriile mâini, este foarte important să fii foarte atent cu toate părțile importante ale amplificatorului în sine. Fiți deosebit de atenți cu toate plăcile de circuite și firele. Dacă deteriorați accidental o parte importantă a dispozitivului, aceasta va atrage o mulțime de probleme și griji inutile.
  • Utilizați numai unelte de înaltă calitate pentru asamblareinstare buna. Corpurile sparte și strâmbe pot dura mult timp.
  • Încercați să asamblați carcasa, ținând cont de faptul că în viitor poate fi necesar să ajungeți la o anumită parte a amplificatorului... Designul ar trebui să fie astfel încât să aveți posibilitatea de a repara și repara unitățile tehnice situate în cavitatea sa internă.În caz contrar, va trebui să încălcați integritatea cazului, ceea ce va afecta negativ atât aspectul său, cât și starea în ansamblu.
  • Luați-vă timp pentru asamblarea carcasei amplificatorului... În grabă, riști să uiți de instalarea unor unități și piese importante. Din acest motiv, va trebui să reveniți cu câțiva pași și să remediați eroarea.
  • După finalizarea tuturor lucrărilor tehnice și instalarea amplificatorului într-o carcasă nouă, asigurați-vă că verificați cum funcționează.

  Dacă observați că ați făcut greșeli în timpul producției, corectați-le imediat și repetați testarea tehnicii.

  Pentru informații despre cum să faci o carcasă pentru un amplificator, vezi următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila