Aspectul și designul unui „Hrușciov” cu 1 cameră

Astăzi, mulți oameni locuiesc în apartamente mici cu o cameră Hrușciov. Cel mai adesea, acestea nu sunt doar de dimensiuni mici, dar au și un aspect destul de incomod, în special pentru casele construite în vremea sovietică.

Cu toate acestea, dacă te gândești corect la puncte atât de importante precum amenajarea și designul interior, chiar și dintr-un apartament foarte mic vei putea să faci o casă foarte confortabilă, confortabilă, elegantă și modernă, care te va încânta pe tine și pe toți membrii familiei tale.

Aspectul cu o cameră „Hrușciov”

Pentru a planifica corect zonele unui apartament cu o cameră, va trebui să reamenajați.

Cea mai bună opțiune ar fi eliminarea partițiilor.deoarece acest lucru va crește suprafața camerei și va forma o garsonieră foarte confortabilă și modernă.

Este necesar să îndepărtați pereții despărțitori numai pe cele care pot fi demolate fără a afecta structura casei. Această problemă va trebui să fie coordonată cu serviciile ITO. Este interzisă atingerea pereților portanti, a conductelor de ventilație și de gaz, precum și a amplasării unei băi deasupra sufrageriei sau bucătăriei vecinilor. Este extrem de important să respectați aceste cerințe, deoarece încălcarea lor poate duce la consecințe atât de grave precum distrugerea casei.

În etapa de luare a deciziei de reamenajare a unui apartament, este necesar să se țină cont de un factor atât de important precum numărul de persoane care locuiesc într-un apartament cu 1 cameră. De exemplu, dacă părinții și un copil vor locui într-o cameră, este necesar să se delimiteze spațiul în două zone separate de dormit, care pot fi împărțite folosind un despărțitor sau perdele.

Atunci când planificați un apartament cu 1 cameră, în care vor locui părinții și doi copii, ar fi indicat să se prevadă instalarea unui pat supraetajat pentru copii.

Modelele moderne de astfel de paturi au un design foarte frumos și luminos., puteți ridica un pat supraetajat cu imaginea personajelor de basm preferate ale copiilor, atunci cu siguranță vor fi complet încântați de paturile lor.

O camera de 30 mp. m poate acționa simultan ca un dormitor, și ca o cameră de zi și ca o creșă. Poate fi folosit și ca cont personal, pentru care ar trebui prevăzută și o zonă separată pentru un birou - în spatele acestuia, gospodăriile pot lucra și studia.

Nu ar trebui să instalați noptiere în cameră - acestea vor ocupa doar mult spațiu liber. Și în locul unui pat standard, cel mai bine este să instalați o canapea convertibilă, care se transformă foarte ușor și rapid într-un pat dublu confortabil și spațios.

Masa din cameră poate fi folosită și ca masă glisantă - acest lucru este foarte convenabil pentru camerele mici, deoarece atunci când este pliată, masa va ocupa un minim de spațiu, dar dacă este necesar, se poate transforma cu ușurință într-o masă mare, la pe care toți oaspeții tăi vor sta confortabil.

Pentru apartamentele mici, este optim să folosiți nu doar canapele transformatoare, ci și fotolii, paturi și chiar dulapuri în care este ascuns un loc de dormit.

Cel mai adesea, proprietarii de Hrușciov cu o singură cameră combină bucătăria cu camera. Aceasta este o decizie foarte corectă, deoarece bucătăriile din Hrușciov sunt foarte mici, chiar și câțiva oameni cu greu pot fi cazați în ele în același timp. De aceea, cea mai buna solutie ar fi combinarea bucatariei cu holul.

Cu toate acestea, aceste două zone pot fi încă ușor delimitate - prin instalarea unui tejghea de bar sau a unui arc.Dacă astfel de opțiuni de zonare nu sunt pe placul tău, atunci vei putea delimita spațiul cu ajutorul aspectului finisajului și al mobilierului - folosește podele și decorațiuni de pereți în diferite culori pentru bucătărie și cameră. De asemenea, puteți desemna zone diferite folosind iluminare diferită.

În apartamentele de acest tip, toaleta și baia sunt de obicei separate, dar este mai bine să le combinați și, de asemenea, să instalați un duș de colț compact în loc de o cadă voluminoasă. Acest lucru va crește ușor spațiul liber al încăperii și va face interiorul mai confortabil.

Cu această opțiune de amenajare a unei băi, puteți chiar să instalați o mașină de spălat în baie, precum și să creați un spațiu pentru rafturi suspendate sau dulapuri în care puteți depozita diverse articole de igienă.

O altă idee care a fost foarte populară recent este transformarea unui balcon într-o logie spațioasă vitrata. Astfel, poti obtine spatiu suplimentar in care sa amenajezi un alt loc de dormit, sau sa dotezi acolo un studiu.

Cel mai important lucru în această chestiune este să asigurați o izolație de înaltă calitate a loggiei; o temperatură confortabilă ar trebui să fie întotdeauna menținută pe ea.

Toate apartamentele sovietice Hrușciov au fost dotate cu mici depozite, care pot fi acum transformate în dulapuri încorporate confortabile și spațioase.

De asemenea, spațiul suplimentar poate fi tăiat prin demolarea despărțitorului dintre cameră și hol.

Revizuirea unui Hruşciov cu o singură cameră

După cum am menționat mai devreme, cel mai bine este să transformați un Hrușciov cu 1 cameră într-o garsonieră, în care un spațiu mare va servi ca mai multe zone diferite simultan - un dormitor, o cameră de zi și o bucătărie.

Cel mai bine este să începeți o revizie majoră a unui apartament prin înlocuirea vechilor comunicații intra-apartament - cablaj electric, alimentare cu apa si canalizare, incalzire baterii. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să căutați ajutorul profesioniștilor, deoarece nu ar trebui să vă asumați riscuri cu astfel de lucruri.

De asemenea, cu siguranță ar trebui să înlocuiți vechile ferestre sovietice din lemn cu noi ferestre moderne cu geam termopan. Ușile de intrare și interioare vor necesita, de asemenea, înlocuite.

Următorii pași vor fi șapa de podea, precum și tencuiala, nivelarea și decorarea pereților.

Un sfat important este că, chiar înainte de a începe să planificați o reparație, calculați cu atenție și exact toate cheltuielile viitoare - pentru materialele de construcție, precum și pentru plata muncii meșterilor.

Nu ar trebui să economisiți calitatea materialelor, deoarece durabilitatea reparațiilor efectuate în apartament va depinde de aceasta.

Opțiuni de design interior

Pe lângă amenajarea corectă a apartamentului, este, de asemenea, foarte important să-i aranjați corect aspectul.

Pentru a extinde vizual camera cât mai mult posibil, pentru a o face mai aerisită și confortabilă, designul interior ar trebui să fie realizat în culori deschise. În același scop, puteți folosi oglinzi în interior, precum și diverse suprafețe de sticlă și lucioase.

Un alt punct foarte important este ca pentru ca apartamentul sa fie confortabil este necesara aranjarea corecta a mobilierului.

Cea mai bună soluție în această situație ar fi stilul „minimalism”, deci nu ar trebui să existe multă mobilier.

De exemplu, dacă aveți o zonă de relaxare în camera dvs., puteți agăța în siguranță un raft elegant cu balamale deasupra acestuia pentru a depozita cărți, fotografii, figurine și alte accesorii.

În colțurile camerei, puteți instala mobilier precum bufet sau noptieră. Opțiunile de succes pentru amenajarea mobilierului sunt prezentate în fotografiile de mai jos. Este de dorit ca toate mobilierul să fie în nuanțe deschise - acest lucru este foarte important pentru un apartament mic Hrușciov.

Dacă vă plac soluțiile moderne și non-standard, stilizarea pereților cu arcade creative, nișe și, de asemenea, coloane ar fi o idee grozavă.

De asemenea, este foarte important să scăpați de toate lucrurile vechi și inutile, deoarece pur și simplu nu va fi unde să le depozitați într-un mic Hrușciov cu o singură cameră.Și locuința într-un apartament aglomerat este complet incomod.

Nu uitați de o problemă atât de importantă precum iluminarea apartamentului. Pentru un Hrușciov mic cu o cameră, este necesară cantitatea maximă de lumină, deoarece astfel puteți face vizual apartamentul mai spațios, mai voluminos și mai confortabil.

Utilizați modele de corpuri de iluminat moderne și elegante, care pot fi instalate pe tavan sau pe pereți. Dacă intenționați să instalați un candelabru, alegeți un model mic și îngrijit.

Lumina naturală este și ea de mare importanță, ar trebui să fie și cât mai mult posibil. Prin urmare, dacă este posibil, faceți dimensiunile ferestrelor cât mai mari - acest lucru se va realiza prin reducerea distanței dintre cele două ferestre.

Ferestrele mari arată foarte frumoase și neobișnuite, fac camera mai luminoasă și mai respirabilă.

Este de dorit ca decorarea tavanului și a pereților să fie ușoară, dar trebuie avut în vedere că pereții ar trebui să fie cu cel puțin câteva tonuri mai întunecate decât tavanul.

Tapetul poate avea modele mici sub formă de flori sau bucle. Iar tavanul poate fi lucios și astfel reflecta și difuza în plus lumina. În interiorul unei camere luminoase, puteți adăuga accente sub formă de perne, pături și alte accesorii realizate în culori contrastante, de exemplu, albastru, verde sau violet.

În apartamentele mici cu tavane joase, nu trebuie să alegeți tavanele suspendate ca finisaje, deoarece acestea vă vor face camera și mai mică.

Când decorați un apartament, încercați să rămâneți la un stil modern, pe care îl puteți alege în funcție de gustul personal.

Astăzi, stiluri precum clasic, modern, loft, shabby chic, stil etnic, minimalism, Provence, country, hi-tech, art deco și multe altele sunt foarte populare.

Chiar și din cea mai mică cameră „Hrușciov” puteți face un apartament elegant, modern și confortabil, trebuie doar să faceți o reamenajare competentă, precum și să decorați frumos și original interiorul.

Veți vedea un exemplu de amenajare a unei garsoniere cu o cameră în videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila