Cum se poziționează televizorul în sufragerie?

O cameră de zi bine făcută și gândită este o raritate în zilele noastre. Ar trebui să fie un loc de odihnă și cel mai adesea unul de familie. Și acum este greu să-ți imaginezi o cameră de zi fără televizor, pentru că cuiva îi place să se uite la filme sau programe, cineva ascultă muzică și se uită la videoclipuri sau pot exista fani în familie care să joace console.

Pentru toate aceste scopuri, este nevoie de un televizor. Și plasarea corectă a acestuia nu este o sarcină ușoară. Adesea, locația televizorului depinde nu numai de dorința de a-l plasa într-un anumit loc. Televizorul trebuie să completeze corect interiorul. La urma urmei, televizorul, ca orice element de decor, poate strica cu ușurință designul camerei în ansamblu.

Particularități

Există anumite reguli pentru amplasarea unui televizor în camera de zi:

 • televizorul nu trebuie să fie nici lângă, nici în fața ferestrei;
 • Televizorul nu trebuie să stea în locul razelor directe ale soarelui;
 • înălțimea locației sale nu trebuie să fie mai mare decât înălțimea unei persoane;
 • distanța de la locul de vizionare până la televizor trebuie să fie de cel puțin trei ori diagonala acestuia;
 • dacă televizorul este atârnat pe perete sau montat în el, atunci structura trebuie să reziste atât la greutatea televizorului în sine, cât și a sistemului care îl ține;
 • la împărțirea sufrageriei în zone, televizorul ar trebui să fie amplasat exact în partea care va fi adaptată pentru relaxare;
 • televizoarele mari și voluminoase sunt de obicei amplasate pe piedestale sau suporturi, în timp ce plasma este de obicei atârnată pe console sau introdusă într-o anumită nișă pentru a sublinia un interior modern;
 • dimensiunile televizorului trebuie să corespundă dimensiunilor camerei. Un televizor mic se poate pierde pur și simplu într-o cameră mare, în timp ce unul mare va consuma spațiu într-o cameră mică;
 • decorarea camerei nu ar trebui să interfereze cu vizionarea la televizor;
 • televizorul trebuie să fie cât mai aproape de perete pentru a nu încorda ochii și a provoca dureri de cap.

Opțiuni de locație

Televizorul nu ar trebui să fie elementul principal al sufrageriei, nu ar trebui să existe zonă TV și nu ar trebui să iasă în evidență. Adesea, atunci când cumpără un monitor modern cu plasmă sau LCD, mulți nu cred că nu se va potrivi în designul existent al camerei. Și în căutarea unei diagonale mai mari, puteți uita că un astfel de monitor poate pur și simplu să se ridice și să ocupe mult spațiu care era liber înainte. Prin urmare, este necesar să poziționați orice monitor în mod competent și înțelept.

Înainte de a cumpăra un televizor, trebuie să vă gândiți la câteva lucruri:

 • împotriva cărui perete al camerei va arăta cel mai bine televizorul;
 • Ce televizor cu diagonală se va potrivi perfect în interior;
 • unde și cum să aranjezi scaunele sau o canapea astfel încât să poată fi văzută clar;
 • stilul principal și schema principală de culori a sufrageriei.

În cea mai mare parte, televizoarele sunt produse în negru. Ei bine, acestea vor fi în armonie cu aproape toate tipurile de interioare. Principalul lucru este că televizorul nu pare desprins din interior.

Este adesea posibil să alegeți o culoare TV care să se potrivească cu culorile de bază ale designului camerei. Această opțiune vă permite să nu evidențiați nimic în cameră, va fi combinată cu toate elementele de decor și va crea o senzație de confort și relaxare.

În zilele noastre, televizorul este adesea încorporat într-o nișă de gips-carton. Puteți introduce un panou în nișa în sine, precum și să echipați iluminare suplimentară în culori moi pentru a viziona filme și programe nu în întuneric, dar și fără culoarea principală activată.

Decorarea peretelui și fundal

Deoarece televizorul trebuie să fie lipit de perete, trebuie să fie combinat cu acesta.Și dacă renovarea în cameră abia începe, atunci puteți să vă gândiți dinainte la opțiunile de aranjare corectă a peretelui pentru televizor, pe care îl vedeți ca fiind cea mai bună opțiune pentru hol. Acum vom lua în considerare principalele tipuri de decorare a peretelui:

 • Tapet. Acestea permit nu numai acoperirea întregului spațiu de la podea până la tavan, ci și evidențierea zonei necesare. De exemplu, folosind patchwork în jurul ecranului, puteți crea un model specific sau puteți decora peretele cu postere cu personajele preferate. De asemenea, populare sunt picturile murale de pe peretele unde va fi amplasat televizorul.
 • Pereți pictați. Această opțiune vă permite să alegeți orice culoare și nuanță pentru perete. Aceasta este o metodă de finisare foarte populară. Deseori se folosește o combinație de culori, dar în zona de lângă televizor sunt folosite predominant culorile luminoase și calde. De asemenea, cu ajutorul figurilor sau imaginilor desenate, poți decora conturul televizorului așa cum ți se potrivește.
 • Perete tencuit. Există o selecție imensă de tencuieli diferite. Puteți crea pereți în relief sau puteți crea o diviziune în zone atunci când utilizați diferite tipuri de astfel de materiale.
 • Pereți cu pânze din bambus. Astfel de elemente decorative vă permit să creați o atmosferă de interconectare cu natura. Doar televizoarele luminoase sunt potrivite pentru astfel de pereți, cele întunecate vor ieși prea mult în evidență și vor arăta nenatural.
 • Pereti cu elemente textile. Utilizarea diferitelor țesături pe pereți adaugă confort camerelor. Acesta poate fi folosit pentru a crea contrast între perete și televizor.
 • Pereți de cărămidă sau piatră. Cu astfel de pereți, un șemineu este adesea folosit ca element al interiorului. Când împărțiți un șemineu și un televizor în aceeași cameră, trebuie să știți că acestea nu ar trebui să distragă atenția unul de la celălalt.

Adesea, peretele care adăpostește televizorul este peretele principal al sufrageriei. Prin urmare, designul întregului perete trebuie abordat responsabil. De obicei, peretele televizorului este decorat. Culoarea peretelui trebuie să fie calmă și strălucitoare: fildeș, crem, ciocolată.

Trebuie reținut că nu este de dorit să plasați televizorul lângă surse de lumină sau elemente de încălzire. De asemenea, nu poți pune un televizor și un șemineu adevărat lângă el. Dar puteți combina un televizor cu un șemineu artificial pe un perete. Adesea există un televizor pe o jumătate de perete, mai aproape de colț, și un șemineu pe cealaltă jumătate a peretelui. Așa se împarte camera de zi în două părți din rest.

Metode de montare

Montarea televizorului pe perete economisește spațiu în cameră.

Înainte de a instala televizorul pe perete, trebuie să pregătiți:

 • trebuie să știți la ce înălțime trebuie amplasat televizorul;
 • aranjați suporturile astfel încât să existe un spațiu între televizor și perete pentru circulația aerului și prevenirea supraîncălzirii;
 • știți că nu puteți agăța plasmă pe gips-carton. Gips-cartonul nu va suporta această greutate.

Monitorul este montat pe perete cu un suport.

Există trei opțiuni de paranteză:

 • Greu. Se caracterizează prin fixarea monitorului în așa fel încât să nu poată fi înclinat în niciun fel;
 • Înclinat. Astfel de suporturi vă permit să schimbați înclinarea monitorului într-un singur plan în termen de 20 de grade;
 • Înclinat - pivotant. Cel mai scump tip de prindere. Vă permite să reglați înclinarea în două planuri, având în același timp un unghi mare de înclinare și rotire.

Exemple frumoase în interior

Multe modele pot fi folosite ca un decor suplimentar pentru televizor:

 • Rafturi sau nișe. Cel mai adesea acestea sunt situate pe lateralele monitorului. Nișele conțin atât elemente decorative, cât și atribute suplimentare care sunt necesare. Acestea includ playere DVD, sisteme de sunet sau console de jocuri;
 • Rafturi. Cu ajutorul lor, puteți închide perfect pereții goi. Pot acoperi cel puțin întreg spațiul peretelui din jurul televizorului;
 • Arcurile. Utilizarea arcadelor este caracteristică unui astfel de stil precum minimalismul. Adesea televizorul este amplasat într-un arc special făcut pentru el, ceea ce îi conferă o frumusețe aparte.De asemenea, creează o senzație de portal și un fel de 3D;
 • Pereți modulari. Ele vă permit să decorați întregul perete simultan într-un singur stil. Orice tehnică din astfel de module pare foarte organică.

Tehnologiile moderne fac posibilă aducerea la viață oricăror idei cu ajutorul diferitelor elemente decorative. Puteți combina stilurile vechi cu tendințele proaspete ale vremii.

Pentru informații despre cum să poziționați televizorul în sufragerie, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila