Comode lungi pentru sufragerie: design model și sfaturi pentru alegere

Conţinut
 1. Particularități
 2. Decor si culori
 3. Modele
 4. Sfaturi de selecție
 5. Îngrijire corectă

Dacă doriți să reamenajați camera de zi sau să schimbați mobilierul cu unul mai modern, atunci mai întâi trebuie să decideți ce anume doriți să schimbați. De exemplu, dacă decideți să cumpărați o comodă, acordați atenție noutății - un model lung. Cum să alegi comoda lungă potrivită pentru camera de zi va fi discutată în acest articol.

Particularități

O comodă este o piesă de mobilier care este folosită pentru a umple diverse lucruri.

S-ar părea că comodele au fost de mult uitate și au încetat să mai fie relevante. Toată lumea își amintește de produsele mari și incomode care doar aglomerau camera.

Astăzi au devenit moderne și stilate. Au apărut multe modele frumoase și scumpe.

Tipurile și formele produselor sunt diferite și unice. Atunci când alegeți, trebuie să luați notă de aspectul camerei dvs. Cu cât camera este mai mică, cu atât produsul ar trebui să fie mai mic, deoarece va ocupa mult spațiu și va umple spațiul. Este necesar să înțelegeți în ce scopuri aveți nevoie de o comodă, ce veți depozita acolo.

Comodele sunt lungi, înalte, unghiulare, adânci și așa mai departe. Dacă ați optat pentru o comodă lungă, atunci trebuie să cunoașteți toate caracteristicile atunci când cumpărați.

Decor si culori

Modele

Comoda trebuie să fie în armonie cu întregul aspect al camerei.

 • Dacă camera dvs. de zi este proiectată într-un stil minimalist, atunci liniile ar trebui să fie drepte și clare. Minimalismul nu acceptă niciun decor.
 • Stilul Imperiu, dimpotrivă, este un număr mare de ornamente, decor, picioare indirecte, mânere curbate sunt adecvate.
 • Modern. Formă geometrică extraordinară. Asimetrie. Material lucios.
 • Provence implică un model floral pe ușile dulapului și decoupage.
 • Hi-tech este un stil modern în care există o culoare metalică, o formă alungită, mânere ascunse.
 • Country este stilul în care doar lemnul natural este potrivit.
 • Art Deco este un stil mai modern care include tot ce este neobișnuit.
 • Cel mai des întâlnit este stilul clasic favorizat de mulți oameni.

Dacă ți-ai dat seama de stilul comodei tale lungi, acum stabilește ce formă va avea:

 • dreptunghiular;
 • oval;
 • pătrat.

Poate fi de altă formă, soluția originală nu este potrivită pentru toată lumea.

Comodele lungi cu sticlă sunt la mare căutare în rândul oamenilor moderni. Ele diferă printr-o latură exterioară transparentă.

Astfel de dulapuri nu numai că vă vor decora camera, ci și o vor extinde vizual. In spatele sticlei poti depozita carti, diverse figurine, vase. O comodă lungă cu sticlă este perfectă pentru un living mic.

Atunci când alegeți un astfel de produs, acordați atenție calității sticlei. Trebuie să fie durabil. Comoda lungă și elegantă cu sticlă se va potrivi perfect în camera dvs. de zi.

O comodă lungă cu rafturi suplimentare va arăta interesant. O comodă mare este potrivită pentru cei care au o mulțime de lucruri. Articolele mari sunt voluminoase. Prin urmare, aleg comode transformatoare.

Atunci când alegeți culoarea produsului, este necesar să o combinați cât mai mult cu alte mobilier din camera de zi, precum și cu decorul și culoarea tapetului. Totul ar trebui să fie unul.

Decorul se alege in functie de stilul in care este realizat livingul. Dacă aceasta este o comodă lungă cu sticlă, acordați atenție iluminatului cu LED-uri sau spoturilor. Poate fi folosit în timp ce vă uitați la televizor.

Modelele elegante vor arăta mai moderne dacă nu sunt așezate pe podea, ci înșurubate pe perete. Această strălucire va adăuga aerisire.

Când decorați comode joase și lungi, utilizați picioare din aluminiu sau din compozit.

Când decorați comode joase și lungi, utilizați picioare din aluminiu sau din compozit.

Dacă ai optat pentru o bucată de lemn adevărat, aceasta va adăuga un plus de rafinament sufrageriei tale și va deveni o operă de artă. Astfel de produse sunt decorate cu sculpturi, metal, pietre prețioase. Există, de asemenea, o gamă largă de culori pentru produsele din lemn.

Culoarea pe care o alegeți va fi alegerea dvs., dar ar trebui să se potrivească cu fundalul interiorului dvs. Culoarea contrastantă va rupe designul.

O comodă albă va arăta grozav, va spori vizual spațiul și va oferi sufrageriei tale șic.

Sfaturi de selecție

Atunci când alegeți o comodă lungă, decideți ce anume veți depozita acolo, dacă aveți nevoie de o comodă mare sau de una mică, joasă sau înaltă.

În orice caz, puteți folosi sfaturile experților și puteți lua în considerare unele dintre nuanțe atunci când cumpărați:

 • Locație. Va fi foarte dezamăgitor dacă vei cumpăra cutare sau cutare model, dar nu se potrivește ca mărime pentru camera ta de zi.
 • Înălţime. Dacă veți depozita o mulțime de lucruri, atunci alegeți un model înalt.
 • Calitate. Lemnul natural este cea mai bună alegere. Dar aceasta este o opțiune costisitoare. Puteți alege o opțiune bugetară - MDF și PAL.
 • Mecanism retractabil. Cutia nu trebuie să zboare din canelurile mecanismului.
 • Estetică. Comoda trebuie să se potrivească cu interiorul.
 • Culoare și decor.

Îngrijire corectă

Ca orice alt mobilier, și comoda trebuie îngrijită.

Există câteva sfaturi pentru îngrijirea blândă:

 • Tratați numai cu agenți de curățare speciali.
 • Pentru un anumit material, utilizați instrumentele concepute special pentru acesta.
 • Utilizați cârpe moi care nu vor zgâria suprafața.
 • Acordați mai multă atenție suprafețelor mate și lucioase.
 • Nu ar trebui să cumpărați o comodă albă pentru persoanele care au copii și animale de companie acasă, deoarece produsul se va deteriora rapid.

Pentru informații despre cum să alegi o comodă, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila