Amenajarea unei garsoniere cu o suprafață de 24 mp. m

Amenajarea unei garsoniere cu o suprafață de 24 mp. m
  1. Particularități
  2. Ce să plasezi?
  3. Proiecte de proiectare
  4. Culori și stiluri
  5. Al doilea nivel
  6. Sfat

Apartamentele studio sunt foarte populare în ultima vreme. Astfel de zone de locuit se disting prin amenajări non-standard, în care nu există suprapuneri. Rolul lor poate fi jucat prin zonarea elementelor sau piese de mobilier. Astfel de locuințe pot avea o mare varietate de dimensiuni. Astăzi vom vorbi despre o garsonieră mică cu o suprafață de 24 mp.

Particularități

Mulți consumatori aleg astăzi garsoniere non-standard. Astfel de spații de locuit pot fi amenajate foarte ușor și rapid. Pentru un aspect competent și armonios, este suficient să selectați doar cele mai elementare piese de mobilier. Nu trebuie să mergi la multe detalii diferite pentru a umple spațiul. Principalul lucru este să plasați toate zonele funcționale din apartament cât mai confortabil posibil.

Nu vă gândiți că va fi dificil să organizați un interior frumos și la modă pe o suprafață de 24 mp. De fapt, în astfel de condiții, este destul de posibil să echipați toate zonele necesare.

Aceste apartamente sunt deosebit de populare printre familiile mici sau cei singuri. Sunt foarte convenabile nu numai pentru a petrece fiecare zi, ci și pentru a organiza petreceri distractive sau seri de familie.

Zonele principale ale acestor apartamente sunt camera de zi și bucătărie. De regulă, atunci când creează design interior, oamenii pleacă de la aceste zone principale.

Singurul loc izolat în astfel de locuințe este baia.

Înainte de a cumpăra piesele de mobilier necesare, trebuie să vă decideți asupra delimitării spațiului din garsonieră. Puteți împărți zonele cu ajutorul diferitelor materiale de finisare, garduri speciale sau detalii precum un dulap, un suport, un blat de bar sau o bordură.

Atunci când alegeți elemente interioare, este necesar să țineți cont de faptul că acestea nu ar trebui să interfereze cu trecerea în apartament. Proprietarii de garsoniere mici se confruntă adesea cu astfel de dezavantaje.

Ce să plasezi?

Nu te poți descurca într-o garsonieră fără canapea și fotolii. De regulă, astfel de articole sunt situate în zona de locuit. Unii proprietari refuză o canapea mare și moale, înlocuind-o cu câteva fotolii sau o canapea mică confortabilă.

Cel mai adesea, în fața acestor părți, un televizor este amplasat pe un dulap special sau o masă joasă. Opțiunea de montare a unui astfel de echipament pe perete este de asemenea adecvată. Această soluție va economisi spațiu.

Adesea, în zona de living sunt amplasate măsuțe joase de cafea cu elemente decorative.

Pentru a organiza spațiul bucătăriei, ar trebui să alegeți un set de dimensiuni mici. Într-o garsonieră cu o suprafață de 24 mp, este puțin probabil să se poată amplasa mobilier cu un număr mare de dulapuri. Cea mai bună opțiune ar fi dulapurile de podea și de bucătărie suspendate, între care ar trebui instalate electrocasnice.

Nu credeți că într-o locuință mică nu există loc pentru o zonă de luat masa cu drepturi depline, cu masă și scaune. Pentru a decora bucătăria într-o garsonieră, cel mai adesea sunt alese mese mici rotunde cu o pereche de scaune.

Puteți înlocui masa cu un blat de bar. Acest detaliu la modă poate acționa și ca un gard care separă bucătăria de sufragerie.

Un pat dublu spațios se va potrivi chiar și într-un apartament mic. Zona de dormit trebuie separată folosind orice element de zonare. Acesta poate fi un suport înalt cu rafturi, un dulap, un paravan sau un compartiment special.

Zona de lucru poate fi utilata langa living sau in dormitor. Totul depinde de dimensiunea pieselor de mobilier instalate.

De regulă, în zona de lucru se află un birou de calculator și un scaun.Deasupra acestor articole, puteți atașa rafturi convenabile pentru depozitarea cărților, mapelor sau documentelor.

Baia este cea mai mică zonă din garsonieră. În acest pătrat, obiectele principale sunt o cabină de duș, un vas de toaletă și o chiuvetă cu oglindă. Dacă aranjați aceste părți astfel încât să aveți spațiu liber, atunci puteți pune un mic dulap în cameră pentru depozitarea produselor cosmetice sau a produselor chimice de uz casnic.

În loc de o cabină de duș, puteți instala o cadă convențională orizontală. Dar o astfel de decizie ar trebui abordată numai dacă nu interferează cu trecerea în cameră.

Proiecte de proiectare

Să aruncăm o privire mai atentă asupra proiectelor interesante de garsoniere cu o suprafață de 24 mp.

La peretele de la capătul coridorului (după ușa din față), puteți pune un dulap glisant cu inserții de sticlă. Vizavi de dulap, o zonă de bucătărie ar trebui să fie echipată cu mai multe noptiere și scaune de bar înalte lângă ele.

Masa de sufragerie și frigiderul trebuie instalate pe balcon (dacă sunt disponibile).

Separați bucătăria de următoarea zonă de dormit cu un bar mediu.

Patul dublu va fi lângă fereastră. Vizavi de acest detaliu, puteți organiza o zonă de lucru cu un birou de calculator și agățați un televizor pe perete.

In acest caz, se recomanda amenajarea unei bai chiar langa intrare.

Într-un astfel de aspect, pereții cu cărămidă, precum și podeaua și tavanul alb, vor arăta armonios. Mobilierul trebuie selectat în culori deschise și în unele locuri diluat cu detalii luminoase. De exemplu, pot fi lămpi galbene, sertare multicolore de mese și o bandă contrastantă pe peretele bucătăriei.

Pentru o garsonieră mică, un interior în stil scandinav este ideal. Imediat după coridor, lângă peretele din stânga, instalați un set de bucătărie alb, format din dulapuri pe podea și montate pe perete. Un frigider poate fi plasat pe peretele din dreapta pentru a economisi spațiu.

Vizavi de setul cu cască se va potrivi o masă luminoasă rotundă cu scaune.

Lângă zona de luat masa, puteți organiza un living: puneți o canapea de colț gri pal și un televizor pe noptieră pe peretele opus.

Baia trebuie amplasată pe partea stângă a ușii din față. O cadă orizontală și o mașină de spălat pot fi instalate lângă un perete, iar în fața acestor articole există un vas de toaletă și o chiuvetă încorporate în dulap.

Decorează totul în tonuri deschise și albe cu detalii maro deschis. Această culoare poate fi găsită pe blaturile de bucătărie, picioarele scaunelor și podeaua de sub set.

Pardoseala poate fi acoperita cu laminat crem sau alb, iar tavanul poate fi finisat cu tencuiala alba.

Baia poate fi originală dacă pereții sunt tratați cu tencuială de culoarea smaraldului, lăsând într-un colț un perete de cărămidă albă.

Culori și stiluri

Apartamentele garsoniere mici sunt recomandate a fi decorate în culori deschise. Acest design se datorează efectului expansiunii vizuale a spațiului.

Cele mai potrivite finisaje vor fi nuantele crem, bej, maro deschis, alb, gri deschis, violet deschis, roz pal si verde tern. Piesele de mobilier trebuie să se potrivească cu designul pereților, podelei și tavanului. Detaliile contrastante nu sunt interzise, ​​dar trebuie redate corect. De exemplu, bibliotecile albastre pe un fundal alb pot fi susținute de un covor albastru și alb și de perne de canapea albastru deschis.

Proprietarii de studiouri de dimensiuni mici preferă cel mai adesea interioarele tip mansardă, high-tech sau Provence. Aceste direcții se disting prin laconismul și simplitatea lor în orice, de la mobilier la decorațiuni interioare. De exemplu, un stil high-tech la modă se caracterizează prin detalii brute: zidărie pe pereți și unele elemente în tonuri de gri.

Este popular și stilul scandinav, caracterizat prin note rustice. Astfel de interioare nu sunt complete fără o combinație calmă de nuanțe de alb și maro.

Al doilea nivel

Unele apartamente studio cu tavan înalt au un al doilea nivel. De regulă, în această zonă este organizat un loc de dormit.

Astfel de locuințe sunt mai confortabile și mai funcționale, deoarece una dintre zonele funcționale poate fi mutată la etaj, eliberând spațiu liber pe primul nivel. Această soluție este valabilă mai ales pentru un apartament cu o suprafață mică.

Adesea, ei nu pun un pat pe al doilea nivel, ci pur și simplu pun o saltea mare și perne cu pături pe toată lățimea.

Scările care duc la nivelul următor pot fi bine bătute. De exemplu, organizați o zonă de lucru sub ea sau puneți câteva scaune.

Sfat

Toată lumea poate organiza cu competență spațiul disponibil într-o garsonieră mică. Acest lucru nu durează mult.

Ridicați toate piesele de mobilier și obiectele decorative în funcție de spațiul liber. Nu ar trebui să cumpărați un set de dormitor cu drepturi depline, deoarece nu se va potrivi într-o singură zonă și va trebui să îl plasați în întregul apartament, care va arăta urât și ridicol.

Cea mai bună soluție ar fi un finisaj ușor. Pereții sau podelele întunecate vor face vizual camera mai înghesuită și slab iluminată.

Nu cumpărați piese de mobilier prea mari în culori închise. Astfel de detalii vor fi eliminate din ansamblul general, distragerea atenției de la toate celelalte elemente interioare.

Nu este recomandat să apelați la iluminatul rece. Un astfel de design de iluminat va face un apartament mic de garsonieră inconfortabil și similar cu un garaj sau o cameră de depozitare, așa că ar trebui să alegeți un iluminat cald mai armonios.

Prezența culorilor luminoase în studio nu este interzisă, dar acestea ar trebui diluate cu detalii în culori neutre sau pastelate, altfel situația va fi prea colorată și chiar enervantă.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila