Apartament euro cu două camere: ce este și cum să-l amenajezi?

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Avantaje și dezavantaje
 3. Caracteristici de finisare
 4. Opțiuni de zonare
 5. Amenajarea mobilierului
 6. Alegerea stilului
 7. Poti sa iesi dintr-un apartament obisnuit?
 8. Exemple frumoase de design

Treptat, se introduce termenul de „apartament euro-două camere”. Dar mulți încă nu înțeleg suficient de bine ce este și cum să amenajeze un astfel de spațiu. Dar nu este nimic complicat în acest subiect, iar alegerea stilului, caracteristicile finisării apartamentului euro-două camere, însăși crearea lui nu prezintă probleme, dacă vă dați seama.

Ce este?

Termenul euro-apartament cu două camere (sau euro-apartament) implică faptul că există cel puțin 3 spații principale. Unul este dat pentru baie, iar restul sunt folosite ca camere de locuit. Pentru a vă imagina mai ușor cum arată totul, trebuie să vă imaginați un „garsonier” obișnuit în care a apărut o cameră separată.

Euro-duplex-urile se găsesc adesea în clădiri noi, suprafața lor începe de la 35 mp. m.

Dar încă trebuie să ne dăm seama de ce cuvântul „piesă kopeck” din expresia obișnuită nu este potrivit pentru un astfel de caz. Adevărul este că în construcții și practica imobiliară, euro-două, cel mai probabil, înseamnă ceva de genul un apartament și jumătate... Anterior, acest format nu a fost alocat și abia recent au început să creeze apartamente îmbunătățite cu o cameră pentru a economisi bani. Da, acesta este în esență același apartament cu o cameră, dar doar de o calitate mai bună.

De asemenea, prefixul „euro” nu este o coincidență - astfel de locuințe au apărut pentru prima dată în anii 1970 în Europa de Vest. La început, s-a crezut că acesta este un fel de compromis pentru stabilirea studenților și a altor tineri cu venituri limitate. La noi, euro-fetele ca fenomen de masă au început să se construiască după criza din 2008. Dar este de remarcat faptul că nu toate astfel de apartamente sunt legate fără ambiguitate de clasa bugetară. Unele dintre ele pot fi chiar mai mari decât locuințele tradiționale cu două camere din seria standard - totul depinde de intenția constructorilor și de capacitățile clienților.

Zonele pentru odihnă și gătit în apartamentele euro cu două camere sunt clar separate și chiar separate vizual. Cum să le echipați exact depinde de proprietari.

Avantaje și dezavantaje

Este greu de spus fără echivoc dacă merită să cumpărați un euro-apartament sau să îl creați pe baza unui simplu apartament cu o cameră. Următoarele caracteristici vorbesc în favoarea acestei decizii:

 • preț scăzut al locuințelor euro cu două camere de clasă bugetară (cu 15–20% mai mic decât cel al apartamentelor cu două camere cu drepturi depline);
 • ușurința formării unui interior non-standard și capacitatea de a întruchipa cele mai originale mișcări de design;
 • amenajarea relativ convenabilă a spațiilor;
 • atractivitate pentru familiile cu copii sau pur și simplu pentru iubitorii de spațiu care nu pot cumpăra locuințe mai mari;
 • prezența unei bucătării luminoase și relativ mari.

Cu toate acestea, există și aspecte negative pronunțate, și anume:

 • pătrunderea mirosurilor străine în zonele de locuit din bucătărie (aici ajută doar cele mai puternice și, în consecință, cele mai scumpe hote);
 • probabilitatea unui zgomot puternic atunci când mai multe aparate electrocasnice sunt în funcțiune, instalate în aceeași încăpere;
 • incapacitatea de a folosi adesea lumina naturală în bucătărie (ceea ce este foarte obositor);
 • complexitatea selecției de mobilier în camerele combinate.

Caracteristici de finisare

Începând cu renovarea într-un apartament euro cu două camere, trebuie să înțelegeți că fiecare astfel de obiect este unic și inimitabil. Nu ar trebui să existe scheme de șablon în designul său. Cu toate acestea, regulile generale pot fi încă urmărite.

 • Este imperativ să depuneți eforturi pentru o uniformitate maximă a culorilor. În zonele pentru oaspeți și bucătărie, tonurile dominante coincid în mod necesar - aceasta este regula dedusă de designeri experimentați din practica de zi cu zi.
 • O trăsătură caracteristică a finisării conductelor euro ar trebui să fie considerată utilizarea sa activă pentru selectarea vizuală a zonelor. Rețineți că multe finisaje sunt direct legate de sau pot afecta cablurile instalate. În același timp, spațiul ar trebui să fie decorat în așa fel încât să netezească pe cât posibil principalul dezavantaj al apartamentului euro-două camere - izolarea slabă a camerelor sau zonelor.
 • Pentru a economisi spațiu, va trebui să alegeți acele opțiuni care ocupă un spațiu minim. Acest lucru este important atunci când decorați atât pereții, cât și podelele, și chiar tavanele. Din același motiv, ar trebui să se acorde preferință culorilor deschise.

Opțiuni de zonare

Deja o scurtă descriere a nuanțelor Euro-duplex-ului arată că pentru amenajarea acestuia este foarte important să împărțiți corect spațiul. Este categoric imposibil să folosiți piese masive de mobilier sau pereți decorativi groși, deoarece vor ocupa prea mult spațiu. Sunt de preferat obstacolele ușoare. Următoarele elemente sunt folosite ca astfel de bariere vizuale între bucătărie și zona de dormit:

 • canapea;
 • bordură;
 • ecrane mobile;
 • decor condițional simetric.

Este logic să folosiți blaturile de bar pentru a separa zonele de oaspeți și de bucătărie. Oaspeții au venit, s-au apropiat rapid de tejghea, au mâncat și au discutat cu proprietarii - ce mai este nevoie. Împărțirea spațiului cu iluminare artificială devine, de asemenea, o soluție populară. Cel mai adesea, lămpile și benzile LED sunt folosite în acest scop. Spoturile încorporate în tavan sau perete sunt puțin mai puțin solicitate.

Amenajarea mobilierului

La reamenajare, este recomandabil să echipați bucătăria unui apartament euro cu două camere folosind o schemă în formă de L. Două părți ale triunghiului de lucru sunt pe o linie dreaptă, iar al treilea segment ocupă peretele adiacent. Dar mai corect ar fi să refuzi ideea de a mobila bucătăria într-un Euro-duplex cu ajutorul „insulelor”. Această opțiune arată bine doar într-un spațiu mare. Se recomandă ca zona de luat masa să fie amplasată acolo unde zona pentru oaspeți și bucătăria se intersectează.

Experții sfătuiesc să amplasați home theater și televizoare pe sau de-a lungul pereților de accent, pe partea opusă în raport cu zona bucătăriei. De asemenea, este indicat să întoarceți spătarul canapelei de colț în direcția sa. În unele cazuri, partea din spate a mobilierului și a aparatelor de uz casnic nu arată foarte bine, atunci utilizarea de piedestale grațioase de o înălțime adecvată ajută la îmbunătățirea situației. Este mai bine să puneți o măsuță de cafea nu prea înaltă în fața canapelei și să aranjați peretele unde este montat televizorul cu un suport.

Alegerea stilului

Elementele de stiluri clasice solemne vor arăta ridicole și nenaturale în Euro-duplex. Prin urmare, mularea cu stuc, elementele de decorare a mobilierului și detaliile aurite sunt, de asemenea, interzise. Cu cât mediul este mai simplu și mai ușor, cu atât va arăta mai plăcut. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că este necesar să se acorde preferință extremelor mansardei cu rugozitatea și uscăciunea ei accentuate.

Există o serie de stiluri atractive care vă permit să faceți o „bomboană” din Euro-două.

Minimalism

În acest caz, este logic să folosiți mobilier transformator. Se recomanda introducerea cat mai multor elemente de sticla si plastic in interior. Formele geometrice ale unui apartament minimalist ar trebui să fie mai simple, rafinamentul și experimentele riscante sunt incompatibile cu acest stil. Minimalismul este dominat de culorile monocrome. Puteți adăuga albastru, maro și alte incluziuni discrete în locuri separate.

High Tech

Această abordare este o continuare logică a minimalismului. Se caracterizează printr-un mare accent pe echipament și un spirit high-tech. Se caracterizează printr-o abundență de suprafețe lucioase și o concentrație crescută de alb. De asemenea, pot fi folosite culori bej și lăptos. Această soluție vă permite să extindeți vizual spațiul. O trăsătură caracteristică a hi-tech-ului este respingerea bijuteriilor sau foarte puțină utilizare a acestora. De obicei limitat la postere de perete, ceasuri și plante mici de interior.

Provence

Această abordare se va potrivi iubitorilor de romantism. Este potrivit și pentru cei care prețuiesc un aspect rustic rustic. Asigurați-vă că utilizați articole de decor într-un cadru provensal. Ar trebui să se formeze cea mai sofisticată cameră, deoarece aceasta corespunde cel mai bine canoanelor. Utilizarea portalurilor de șemineu ajută la realizarea ideii de viață dacha.

Abordarea provensală este adesea considerată în mod enfatic provincial, dar în realitate nu este atât de simplă. Trebuie amintit că acest stil conține întotdeauna note excelente de șic. Puteți obține caracteristicile necesare dacă respectați următoarele sfaturi:

 • folosiți mobilier din lemn natural vopsit;
 • combinați albul cu măsline;
 • folosiți o culoare bej în dormitor;
 • imita caramida sau piatra naturala.

scandinav

În această abordare, sunt utilizate în mod necesar sisteme de depozitare fără uși și fațade. Modelele nu prea complicate și o concentrație crescută de culori alb și bej sunt caracteristice. De asemenea, puteți acorda atenție tonurilor de gri și albastru. Este recomandat să introduceți mici lucruri confortabile în mediu. Este necesar să depuneți eforturi pentru o ușurință vizuală maximă, concentrați-vă pe materiale naturale.

Pe coridor, puteți amenaja o zonă de agrement luminoasă și bine luminată. Pardoseala se recomandă să fie decorată cu parchet sau scânduri de parchet. Pentru accente se folosesc modele și incluziuni luminoase. Mobilierul poate fi folosit atât la comandă, cât și achiziționat de la IKEA. Alegerea unei compoziții specifice în limitele menționate rămâne la latitudinea locuitorilor înșiși, dacă doar se menține canonul general.

Wabi-sabi, japandi

Aceste două zone de interioare se caracterizează prin simplitate și goluri maxime posibile. Următoarele caracteristici trebuie aplicate:

 • textile naturale;
 • sisteme de secvențiere de stocare;
 • lumină moale nesaturată;
 • viața de zi cu zi într-un spirit minimalist;
 • mobilier cu efect de „rugozitate grațioasă” (piatră sălbatică, lemn uzat, așchii de metal și așa mai departe).

Stilul wabi sabi își are originea în Japonia și se concentrează pe simplitatea fără pretenții. Se caracterizează prin glorificarea efemerității și a incompletității. Subiectele populare sunt o grădină de toamnă decolorată sau lumina slabă a lunii. Chiar și asimetria obiectelor se supune unei idei generale - căutarea armoniei. Japandi diferă prin faptul că adaugă câteva note ale abordării scandinave.

Poti sa iesi dintr-un apartament obisnuit?

Dorința de a face un apartament cu două camere din Hrușciov nu este întotdeauna fezabilă. În multe cazuri, este imposibil să demolați pereții atunci când remodelați un apartament cu o cameră sau două camere. Pentru a determina dacă acest lucru va fi posibil, vă va ajuta să contactați organul teritorial al ITO. Este util să contactați și autoritățile locale.

Important: eliminarea pereții despărțitori care separă camera de balcon va trebui în orice caz coordonată.

În acest sens, locuințe cu o suprafață de 37 mp. mp, 40 mp. m sau 45 de pătrate. Va fi necesar să se consulte cu specialiști în prealabil. Cea mai dificilă muncă în crearea unui Euro-duplex va fi tocmai demolarea și transferul pereților despărțitori. Restul manipulărilor și formarea designului optim nu sunt prea dificile. Dacă nu există restricții tehnice privind transferul, reluarea nu va fi mai dificilă și nici mai costisitoare decât o revizie obișnuită.

Exemple frumoase de design

Fotografia prezintă designul unui apartament cu două camere, conceput în spiritul echilibrului tonurilor de roșu și alb. Acest contrast vă permite să evitați atât plictiseala, cât și agresivitatea excesivă în același timp.Designul setului cu cască este dominat de linii drepte. Toate suprafețele sunt finisate cu materiale lucioase. Textile, perne pe canapea, o imagine laconica - asta e tot, de fapt, decor.

Într-o altă fotografie, designerii au acționat fundamental diferit. Au folosit un tavan lucios cu spoturi. Culorile liliac din diferite părți ale camerei se dovedesc a fi destul de potrivite. Același lucru se poate spune despre podeaua foarte ușoară și aparatele de bucătărie de culoare neagră adânc. Modelele florale completează armonios compoziția.

Despre ce este un apartament cu două camere și cum să-l amenajezi, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila