Playere pentru cărți audio: caracteristici, prezentare generală a modelului, criterii de selecție

Conţinut
 1. Particularități
 2. Revizuirea celor mai bune modele
 3. Cum să alegi?

Cărțile audio devin din ce în ce mai populare, mai mult, au grijă de ochi. Puteți folosi orice loc pentru citit, nu neapărat acasă, și o puteți face chiar și din mers. Pentru a face acest lucru, utilizați gadgeturi precum playere de cărți audio.

Particularități

Playerele audio de înaltă calitate trebuie să îndeplinească anumite cerințe, deoarece astfel de cărți constau dintr-un număr mare de fișiere. Acestea, la rândul lor, trebuie plasate în foldere separate, astfel încât în primul rând, este important ca jucătorul să aibă suficientă memorie... Printre altele, cărțile audio diferă adesea ca format.

Următoarele cerințe sunt impuse playerelor audio pentru citirea cărților:

 • continuarea pierderii din punctul de oprire;
 • aranjarea fișierelor în foldere;
 • capacitatea de a căuta un folder folosind afișajul;
 • suport pentru diferite formate audio;
 • mare amintire.

Astfel de jucători diferă în parametrii mici și greutatea redusă, în plus, au un sunet mai bun și mai clar.

Revizuirea celor mai bune modele

Jucătorii pentru cărți audio sunt prezentați într-o gamă destul de largă.

 • Sandisk Sansa Clip și Sandisk Sansa Sport... Se disting prin sunet de o calitate extrem de înaltă. Sunt considerați unul dintre cele mai bune dintre produsele similare. Sunt acceptate destul de multe formate audio. Primul model are o dimensiune ceva mai mică și, în consecință, un display și o baterie mai mici. Sandisk Sansa Sport se remarca prin prezenta unui clip special cu care poate fi atasat de imbracaminte.

Aceste playere se disting prin absența opțiunilor redundante din meniu, sunt optime pentru ascultarea cărților și a muzicii.

Modelele se caracterizează și prin prezența unui slot pentru un card SD de până la 32 Gb.

 • Sandisk sansa clip jam... Aparține tipurilor de dispozitive actualizate. Playerul se caracterizează prin cea mai înaltă calitate a sunetului, parametri mici și greutate redusă, în plus, este extrem de ușor de operat. Capacitatea de memorie a acestui model este de la 8 Gb, redarea poate dura 18 ore fara intrerupere.

Trebuie remarcat faptul că are o limită a numărului de fișiere (numărul total este de 2000).

  • Philips SA4VBE08 (cu 8 Gb) și Philips SA4VBE04 (cu 4 Gb)... Modelele se caracterizează printr-un sunet de foarte înaltă calitate și o construcție destul de robustă. Playerele sunt convenabile de utilizat, dar diferă prin prezența unor opțiuni suplimentare, cum ar fi pentru un player audio. Înregistrările din player sunt redate în funcție de lista de redare, dacă aceasta nu este creată, atunci în ordinea înregistrării.

  • Philips SA5AZU08 și Philips SA5AZU0... Aceste playere audio se disting prin capacitatea mare a bateriei și parametrii ecranului. În plus, există o alternativă pentru a asculta fișiere prin Bluetouch.
  • Sony NWZ E384 și Sony NWZ E383... Modelele prezentate au un corp metalic și se caracterizează printr-un sunet excelent. Nu există niciun element special în meniu pentru cărți audio, așa că folosesc „Muzică” și „Folder” pentru aceasta.

  Aceste playere MP3 se remarcă prin capacitatea crescută a bateriei și un ecran destul de mare.

  • Transcend MP870 și Transcend MP710... Jucători cu memorie de 8 Gb. Primul model se distinge prin prezența unui număr mare de formate, iar al doilea - printr-un timp de funcționare mai lung la o singură încărcare a bateriei. Nu există un element de meniu separat pentru citirea cărților, așa că ar trebui să utilizați „Music” sau „File Management”, în plus, modelele au destul de multe opțiuni inutile.

  • RUIZU X26... Modelul se caracterizează prin asemănări cu Sandisk Sansa Clip în aproape toți parametrii. În plus, puteți conecta căști la acesta folosind bluetooth sau wireless. Dispozitivul poate funcționa cu un card de memorie de până la 64 Gb.Cumpărătorii notează inadmisibilitatea rebobinarii rapide atunci când se utilizează un set de căști wireless, precum și un preț destul de mic, ceea ce reprezintă un avantaj incontestabil al acestui model.

  • RUIZU X50... Playerul audio este aproape identic cu Sandisk Sansa Sport. Modelul este destul de nou, 2017.

  Producătorul susține că dispozitivul poate funcționa cu un card de memorie de până la 128 Gb.

  • RUIZU X02... În lansare, modelul există de mult timp și a câștigat o mulțime de fani. Diferă prin faptul că acceptă destul de multe formate și poate funcționa mult timp cu o singură încărcare. În plus, are o calitate excelentă a sunetului. Acest model acceptă carduri de până la 64 Gb. Dintre deficiențe se remarcă un management oarecum complex.

  • RUIZU X09... Acest player audio se remarcă prin dimensiunile sale mici și designul elegant. Modelul acceptă un număr suficient de formate audio, dar este posibil să nu funcționeze mult timp cu o singură încărcare a bateriei.
   • Cowon X9 32Gb... Modelul se distinge printr-un timp de redare destul de lung, prezența multor formate, un ecran color cu control tactil. Memoria internă este de 32 GB, este acceptată și microSD. Modelul se caracterizează prin suport pentru MP3, WMA, OGG, FLAC, APE, WAV. În plus, jucătorul se distinge prin prezența unei baterii cu o putere destul de mare, în stare inactiv poate rezista aproximativ 600 de ore, iar în timpul funcționării - 100 de ore. Greutatea și dimensiunile dispozitivului sunt mici, există și un difuzor și un reportofon încorporat.

   • Hidizs AP200 32 Gb... Playerul este echipat cu sistem Android și poate fi alimentat prin WI-FI. Sunet de redare audio de foarte înaltă calitate. Pe lângă modelul cu memorie de 32 GB, există și versiuni cu 64 Gb și 128 Gb, dar costul acestora este ceva mai mare. Ecranul este color, tactil, cu carcasă metalică, este posibil să vizualizați fișiere video.

   Cum să alegi?

   O gamă extrem de largă de produse similare este prezentată în punctele de vânzare cu amănuntul, astfel încât să puteți alege un model care este potrivit pentru toți parametrii. În acest caz, în primul rând, merită să luați în considerare parametrii tehnici ai dispozitivului. În ceea ce privește funcționalitatea, playerele MP3 sunt împărțite în mai multe grupuri. Cele mai simple modele permit doar ascultarea muzicii și a cărților audio. Au parametri mici și greutate redusă.

   Cel mai adesea, ele se disting și printr-un afișaj monocrom de dimensiuni mici, pe care puteți doar să vă uitați prin lista de nume sau să modificați parametrii. Toate astfel de modele sunt capabile să redea fișiere MP3, iar unele pe lângă WMA, SSF, OGG, AAC, AIFF... Dispozitivele de al doilea tip permit, pe lângă opțiunile obișnuite, vizualizarea imaginilor. Datorită caracteristicilor suplimentare, afișajul jucătorului este puțin mai mare, prin urmare, dimensiunea dispozitivului în sine, în consecință, este mai mare.

   Există și playere care, pe lângă muzică, fac posibilă vizionarea videoclipurilor.... Au un ecran color și sunt adesea echipate cu un ecran tactil. Orice fel de carte audio va fi de folos. În plus, jucătorii diferă în ceea ce privește tipul de alimentare și timpul de funcționare la o singură încărcare. Jucătorii sunt alimentați de o baterie sau baterii reîncărcabile. Dispozitivele mici au adesea încorporat litiu-ion ușor sau polimer de litiu, nu necesită încărcare frecventă.

   Trebuie avut în vedere că după ceva timp orice baterie devine inutilizabilă, deci este mai bine când poate fi schimbată. Playerul pe care doresc să-l folosească pentru a citi cărți audio ar trebui să fie luat cu o memorie flash care este durabilă, ușoară și spațioasă... Această vizualizare este cea mai bună pentru încărcarea unui număr mic de cărți. Pentru cei care au nevoie de mai mult spațiu de stocare, un dispozitiv echipat cu un hard disk mai mare va fi potrivit.

   Pentru a rezuma, următoarele cerințe pot fi impuse unui player de calitate pentru a asculta cărți audio:

   • sunet de înaltă calitate;
   • prezența memoriei flash cu o capacitate de aproximativ 1 G;
   • capacitatea de a memora de la locul opririi și de a reda de la acesta atunci când este pornit;
   • prezența mai multor (cel puțin două) marcaje, care vor face posibilă trecerea rapidă de la o carte la alta;
   • prezența derulării înapoi în fișier;
   • prezența unui mod de derulare rapidă (de dorit), această opțiune va face posibilă derularea rapidă prin cărți mari;
   • menținerea directoarelor, de preferință până la 5 nivele adâncime și parcurgerea corectă a acestora;
   • sortarea după nume;
   • este de dorit ca mai întâi să fie afișate numele fișierului, parametrii acestuia, numărul de fișiere și numai apoi să fie afișată eticheta;
   • suport pentru rate de biți (interval 20-320) și formate MP3, WMA;
   • putere suficientă (ieșire aproximativ 10 mW);
   • conexiunea la computer trebuie să fie prin USB.

   Revizuirea playerului RUIZU X26 - mai departe.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila