Proiecte de case în stil clasic: caracteristici de design

Proiecte de case în stil clasic: caracteristici de design
 1. Particularități
 2. Aspect
 3. Exterior
 4. Soluții de culoare
 5. Decor si design interior
 6. Exemple frumoase

Nu este un secret pentru nimeni că clasicii rămân mereu în tendințe și sunt populari. Și acest lucru se aplică nu numai îmbrăcămintei sau accesoriilor, ci și interioarelor casei și fațadelor clădirilor. În zilele noastre, mulți proprietari aleg un design clasic elegant pentru casele lor, care arată cu adevărat luxos și atractiv. Astăzi vom arunca o privire mai atentă asupra modelelor de case în stilul clasicelor atemporale.

Particularități

Ca în toate timpurile, astăzi stilul clasic de decorare a caselor și cabanelor de țară este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai de dorit și solicitate. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece un astfel de design al unei locuințe se distinge printr-un aspect de neegalat, capabil să cucerească chiar și pe cei mai sofisticați și pretențioși oameni.

Designerii susțin că clasicele atemporale sunt mai potrivite pentru case spațioase și mari sau vile la țară. Această direcție stilistică, precum neoclasicismul nebun de la modă de astăzi, prevede prezența în interior a picturilor luxoase și mari, a ceasurilor de perete și bunici scumpe, precum și a materialelor naturale și de înaltă calitate pentru decorare și mobilier.

Aceste ansambluri nu sunt ieftine, dar arată uimitor și demonstrează gustul excelent al proprietarilor casei.

In plus, un interior clasic poate fi considerat nefinisat daca nu exista detalii din metale pretioase si pietre artificiale sau naturale. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerați cu aceste elemente spectaculoase, pentru a nu supraîncărca situația și a nu o face lipsită de gust.

O caracteristică distinctivă a caselor private clasice este aceea în designul lor extern și interior, există întotdeauna o mulțime de detalii din lemn natural. Astfel de materiale sunt puțin folosite în tendințele stilistice moderne, dar sunt indispensabile în ansamblurile clasice.

Principalul lucru de luat în considerare este că nu poate exista niciun înlocuitor pentru lemnul natural în astfel de interioare. În primul rând, acest lucru se aplică produselor ieftine din PAL, MDF sau plastic.

O altă trăsătură distinctivă a caselor private clasice este că aspectul lor nu este iritabil și pestriț inutil. De regulă, în astfel de clădiri, atât decorarea interioară, cât și cea exterioară sunt realizate în culori neutre și calme, care nu deranjează sistemul nervos al gospodăriilor și al trecătorilor obișnuiți.

O casă de țară frumoasă și armonioasă în stil clasic sperie mulți consumatori, deoarece pare prea scumpă. Cu toate acestea, aceasta este o concepție greșită comună. Da, în astfel de locuințe există multe materiale naturale care nu diferă la un preț prea mic, dar poți amenaja o locuință organic și atractiv, fără a cheltui sume exorbitante. Pentru a face acest lucru, ar trebui să abordați cu atenție selecția de mobilier și materiale de finisare.

Aspect

Există următoarele soiuri comune de case clasice frumoase:

 • O poveste.
 • Doua povesti.
 • Pod.
 • Cu soclu.
 • Cu subsol.

Desigur, există și clădiri mai impresionante, cu cel mai atent și mai solid plan. Acestea pot avea 3, 4 sau mai multe etaje. În acest caz, totul depinde de preferințele proprietarilor și de situația lor financiară, deoarece casele, vilele și căsuțele private prea mari sunt o plăcere pe care nu și-o poate permite toată lumea.

Exterior

Designul fațadelor caselor și cabanelor clasice se distinge prin eleganță și eleganță, care nu sunt supraîncărcate cu elemente pretențioase și atrăgătoare care demonstrează prea clar fastul și bogăția căminului. În ceea ce privește formele arhitecturale ale unor astfel de clădiri, acestea diferă de obicei. simplitate și atractivitate discretă.

În exteriorul unor astfel de clădiri se folosesc anumite materiale de diferite culori.

În niciun caz, fațadele simple, dar atractive ale caselor private în stil clasic nu ar trebui să fie decorate cu structuri sincer ieftine din materiale polimerice, plastic „sărac” și alte opțiuni similare de origine artificială.

Astfel de detalii pot reduce în mod semnificativ costul imaginii externe a structurii, care nu „se potrivește” cu trăsăturile caracteristice stilului clasic.

Cele mai potrivite sunt fațadele în care există piese componente din materiale precum:

 • O piatra naturala.
 • Caramida de inalta calitate.
 • Grinzi din lemn natural.
 • Bușten rotunjit (sau cherestea rotundă șlefuită).

În plus, fațadele clădirilor clasice pot fi completate cu detalii grațioase forjate.

Desigur, nu ar trebui să fie prea multe, altfel imaginea clădirii se va dovedi a fi prea „grea” și stângace.

Cu toate acestea, elementele forjate sunt o soluție bună în alegerea gardurilor caselor private în forța clasicilor. Poate fi nu numai garduri elegante ornamentate de diferite înălțimi, ci și porți șic rotunjite sau unghiulare, cu țesături decorative și detalii ondulate. De obicei, astfel de compoziții fiabile sunt de culoare gri, maro închis, „bronz” sau negru.

Vopselele enumerate arată contrastant, dar arată destul de organic lângă clădirea clasică.

Soluții de culoare

După cum am menționat mai sus, casele clasice au cel mai adesea o schemă de culori neutră și calmă. Poate fi alb, bej, crem, piersic deschis, galben pal sau fildeș.

Designerii recomandă utilizarea unor palete mai nobile și mai prezentabile în decorarea exterioară și interioară a unor astfel de case, ceea ce nu va reduce costul aspectului lor.

Pentru aceasta, nu numai albul ca zăpada și crem, ci și nuanțele plăcute pastelate de măsline sau albastru pal sunt perfecte.

Vopselele enumerate arată deosebit de impresionant într-un ansamblu cu culori calde de materiale de finisare și mobilier de exterior. Astfel de combinații arată confortabil și primitor, prin urmare sunt cele mai preferate în designul unei case private clasice.

Este permis să se facă referire la paletele rece gri-albastru. Totuși, trebuie avut în vedere că acestea trebuie completate cu iluminare caldă de exterior și detalii de nuanțe clasice calme (de exemplu, bănci sau coloane) pentru ca exteriorul să nu pară prea sumbru și plictisitor.

Mulți designeri recomandă utilizarea tonurilor aurii în casele clasice. Ele arată deosebit de armonioase, completând suprafețele simple și calme. De exemplu, ar putea fi o combinație elegantă de alb și auriu.

În acest caz, trebuie menținută și moderația, altfel locuința va deveni prea pompoasă și „lăudăroasă”, ceea ce nu este pe deplin potrivit pentru un adevărat stil clasic.

Decor si design interior

Când decorați interiorul unei case sau cabane clasice, ar trebui să apelați la articole de interior de înaltă calitate și ecologice. Mai mult, nu contează deloc cine locuiește pe teritoriu - o întreagă familie, un cuplu tânăr sau o singură persoană. În orice caz, interiorul clasic într-o casă similară ar trebui să fie cât mai elegant și frumos posibil.

Mobila

În interioarele clasice atractive, de regulă, există un mobilier foarte elegant și sofisticat, cu forme ondulate și curbate, demonstrând subtilitatea și armonia tendinței stilistice populare.

Astfel de caracteristici fermecătoare sunt vizibile nu numai în cotierele sau spătarul canapelelor, ci și în picioarele meselor și scaunelor, detaliile șemineului (dacă există) sau capul patului. Astfel de elemente elegante înmoaie interiorul și îl fac mai primitor și mai confortabil.

Mobilierul deosebit de atractiv și armonios curbat arată într-un ansamblu cu coloane largi, oferind interiorului un stil și un lux deosebit.

De regulă, mobilierul clasic este echipat cu tapițerie de o calitate excepțională și durabilă realizată din țesături naturale. Cele mai preferate pentru aceste ansambluri sunt pânzele „regale” catifelate, care sunt cele mai plăcute la atingere. Elementele de interior din lemn natural arată perfect în acest stil. Pot contine detalii sculptate, dar nu trebuie sa fie in exces pentru ca ansamblul sa nu para prea pretentios.

Mulți proprietari se confruntă cu faptul că tehnologia modernă nu se încadrează absolut în interiorul clasic și este puternic eliminată din acesta. Desigur, acest lucru strică adesea foarte mult ansamblul. Dar această problemă poate fi rezolvată într-un mod destul de simplu. Astăzi, magazinele vând rame speciale cu inserții sculptate care sunt puse pe echipament, transformându-l într-o „poză” discretă.

În ceea ce privește culorile mobilierului, aici trebuie să respectați paletele clasice standard. Nu este recomandat să acordați preferință solzilor prea luminoase și pestrițe. Este mai bine să achiziționați modele mai silențioase în nuanțe pastelate și delicate. În astfel de ansambluri arată bine și obiectele din nuanțe de lemn natural de diferite tonuri. Ele pot fi fie mate, fie lacuite.

Puteți depăși eficient spațiul clasic cu un candelabru mare luxos din bronz sau metal aurit cu detalii de cristal.

Cu toate acestea, se recomandă să apelați la astfel de dispozitive de iluminat numai dacă camera este mare și are tavane înalte. În caz contrar, camera poate părea și mai mică și înghesuită.

Textile

Într-un interior armonios clasic și neoclasic, o atenție deosebită este acordată textilelor. Acest lucru se aplică tulului, draperiilor, tapițeriei de mobilier, pernelor decorative și chiar tapetului pe bază de material textil. Conform asigurărilor designerilor, toate detaliile enumerate trebuie să fie de cea mai bună calitate... În plus, textilele ar trebui să se potrivească cu mobilierul și finisajele din cameră.

Nu trebuie să alegeți țesături prea pestrițe și contrastante. De exemplu, materialele cu imprimeuri animale (zebră sau leopard) vor arăta organic în ansambluri clasice rare, așa că ar trebui să fii atent la ele. Un imprimeu nu prea mare și elegant poate fi prezent. Principalul lucru este că nuanța și stilul său se potrivesc cu interiorul.

Obiecte de interior

Stilul clasic are nevoie de elementele de decor potrivite. Fără ele, mobilierul va fi nefinisat și monoton. Diferite articole interioare sunt potrivite pentru diferite camere dintr-o casă privată sau cabană. De exemplu:

 • vazele de podea și de masă din ceramică rezistentă, sfeșnice grațioase cu modele și ornamente în relief, ceasuri mari de podea sau de perete, panouri și tablouri pentru pereți, figurine și figurine de diferite dimensiuni vor arăta grozav în camera de zi sau în studiu;
 • în dormitor, fiecare proprietar alege el însuși elementele decorative, deoarece acest teritoriu aparține unui spațiu pur personal. Cu toate acestea, cel mai adesea oamenii așează sfeșnice, figurine, diverse figurine din metal, sticlă sau porțelan, precum și tencuieli decorative din lemn în decoruri clasice;
 • în bucătărie, decorul joacă un rol secundar. Designerii sfătuiesc să plasați pe blat o vază mică cu flori proaspete. Vesela potrivită din materiale de înaltă calitate va acționa ca un decor. Nu ar trebui să fie ascuns în spatele ușilor oarbe ale dulapurilor, dar este mai bine să îl plasați în spatele ușilor de sticlă.

Exemple frumoase

O cabană clasică de clasă mijlocie, ieftină, poate avea dimensiuni mici și are doar 2 etaje. Placarea peretelui exterior poate consta din panouri de lemn vopsite in nuanta gri-verde, in timp ce acoperisul poate fi finisat cu tigla verde inchis sau gri. Terenul și veranda ar trebui să fie decorate cu un gard alb jos din lemn. O astfel de locuință arată discretă, dar foarte îngrijită și plăcută din punct de vedere estetic.

O casă șic clasică sau neoclasică poate avea multe ferestre, detalii de perete în relief și chiar coloane scumpe proeminente pe ambii pereți de la ușa din față. Adesea, astfel de clădiri arată ca adevărate castele sau moșii aristocratice. Coloanele din ele se pot întinde de la primul până la al doilea etaj, fiind situate lângă intrare. Decorarea exterioară a unor astfel de clădiri este adesea completată de detalii discrete din stuc, garduri joase de piatră și fântâni frumoase lângă intrare.

În următorul videoclip, vă puteți familiariza cu proiectul unei case în stil clasic.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila