Amenajarea unei case de 10x8 m cu mansarda: idei de design

Conţinut
  1. Pod
  2. Proiect
  3. Combinație cu bucătărie și living
  4. Casă confortabilă
  5. Caracteristicile zborului scărilor
  6. Recomandări de planificare

Construirea propriei case cu mansardă poate fi numită o sarcină dificilă, dar interesantă. O astfel de muncă trebuie abordată cu toată responsabilitatea, deoarece construiești o clădire de mulți ani și vrei să fie confortabilă, frumoasă, de încredere și sigură.

În etapa inițială, va trebui să vă gândiți la toate până la cel mai mic detaliu: în primul rând, va trebui să începeți pregătirea proiectului. Amenajarea interiorului casei necesită mult timp, deoarece există multe opțiuni pentru amplasarea camerelor. Puteți folosi ajutorul unor specialiști calificați sau puteți studia în mod independent informațiile necesare pentru a înțelege ce doriți personal.

Pod

Primul pas este să decideți asupra dimensiunii casei. Pentru a face aspectul confortabil și confortabil, trebuie să explorați o mulțime de idei. Pentru structurile cu un etaj, se montează adesea un subsol și este atașat și un garaj pentru a crește suprafața funcțională.

Dacă doriți să extindeți spațiul, o casă cu două etaje și mansardă ar fi cea mai bună opțiune. Există multe fotografii cu diverse proiecte de clădiri de 10 pe 8 metri în rețea. Să fie o casă mică, dar nici nu o poți numi mică.

Va fi suficient spațiu pentru o familie cu copii (mai ales dacă calculezi totul corect și creezi un proiect optim, ținând cont de câte un colț mic pentru fiecare gospodărie). Acest element de construcție rezidențială este la mare căutare. Aceasta este o mansardă care servește drept spațiu în care te poți așeza confortabil.

Este necesar să se ocupe de planificarea sa în timpul dezvoltării proiectului, este important să se acorde atenție construcției acoperișului, astfel încât acesta să fie spațios în interior.

Proiect

Exteriorul casei este transmis în secțiunea arhitecturală. Un pas la fel de important este pregătirea unui plan structural, care indică dimensiunile podelelor, subsolului și acoperișului. În continuare, trebuie să începeți să organizați sistemele de comunicare. Proiectul descrie schemele fiecărei cablaje (alimentare cu apă, gaz, încălzire sau electrică).

Etapa finală va fi pașaportul proiectului. Aceasta este o copie a licenței de drept de autor pentru dezvoltarea unei clădiri, unde există fotografii ale fațadelor, precum și un plan detaliat atunci când vine vorba de o casă mare.

Utilizarea mansardei este foarte solicitată în căsuțele de vară, precum și în spațiile pentru rezidență permanentă. Datorită ei, puteți mări spațiul. Există o serie de avantaje ale caselor care au mansardă. În primul rând, aceasta este o soluție excelentă pentru o cabană: datorită podului, puteți mări spațiul, în plus, cu o construcție adecvată, căldura din interior va fi mai bine păstrată.

Mulți sunt interesați de proiectul unei case de 10x8, deoarece astfel de dimensiuni sunt optime pentru familiile mici. Trebuie remarcat faptul că această opțiune nu este potrivită doar pentru vacanțele de vară, ci este ideală pentru reședința permanentă.

Principalul lucru este să planificați totul în mod competent și profesional. În ceea ce privește aspectul casei, camera suplimentară îi conferă frumusețe și confort.

Este extrem de important în etapa inițială să decideți asupra materialului pentru construirea unei case, deoarece există o gamă largă de produse pentru construcții pe piață. Dacă vorbim despre cea mai bună opțiune, aici este necesar să ținem cont de cerințele speciale, precum și de capacitățile financiare. Desigur, nu este recomandat să economisiți la construcție, deoarece doriți ca casa să servească multe decenii și să nu aibă nevoie de reparații majore mulți ani.

Dacă intenționați să construiți o locuință în care vă veți stabili tu și familia dvs., trebuie să vă gândiți în avans la sistemul de izolare termică.

Proiectul unei clădiri cu 2 etaje cu o suprafață totală de 80 de pătrate poate fi numit unul dintre cele mai populare. Experții notează că această opțiune are un raport optim de cost și este, de asemenea, confortabilă pentru viață. Dacă vorbim despre aspectul clasic, acesta include prezența unui living, bucătărie, dormitor și baie. Mai sus, puteți organiza încă câteva camere folosind podul.

Este de remarcat faptul că aspectul unei case de această dimensiune va dura mult timp, dar rezultatul va fi cu siguranță pe plac.

Combinație cu bucătărie și living

Această opțiune este potrivită pentru cei care doresc să folosească spațiul cu înțelepciune. În acest caz, camera de zi ar trebui să aibă o a doua lumină pentru a crea senzația unei case mari, în ciuda suprafeței de 80 de metri pătrați. Aici puteți echipa un dulap, puteți face o bucătărie spațioasă, puteți organiza o verandă și chiar un balcon.

Dacă nu doriți să faceți din etajul doi un dormitor, îl puteți echipa astfel. La etaj va fi o sală mare unde puteți primi oaspeți, petreceți și vă puteți bucura de petrecerea timpului cu familia sau prietenii. Această opțiune este aleasă de mulți.

Datorită livingului spațios, se poate asigura un nivel ridicat de confort. Dispunerea etajului subsol presupune prezența unor spații suplimentare. Acolo puteți echipa un atelier, o mică sală de antrenament sau o cameră de utilitate. Camera de zi poate fi decorată în cele mai bune tendințe ale modei de design.

Casă confortabilă

Planul parterului include următoarele. La parter există o bucătărie combinată cu o sufragerie. În dreapta este sufrageria, unde toată lumea se adună să se relaxeze și să se uite la filme. Urmează o intersecție care duce la pod, la dormitor și, de asemenea, la baie. La parter se poate amplasa o boxa, unde va exista o usa suplimentara cu acces in curte.

În ceea ce privește partea de mansardă a casei, aici trebuie să organizați o zonă de recreere, să dotați un dormitor spațios și să faceți o baie suplimentară, astfel încât să nu fie nevoie să coborâți de fiecare dată la primul etaj. De peste mări, casele cu două băi sunt obișnuite, dacă sunteți atrași de proiectele europene, puteți să le luați în considerare.

Designul fațadei clădirii depinde direct de tipul de materiale pe care le-ați ales. Placarea poate fi foarte diferită, deoarece există o mulțime de opțiuni, astfel încât să puteți da viață oricărei idei.

Proiectul poate include prezența a două intrări în casă: acest lucru va crește confortul clădirii. Această opțiune este potrivită în special pentru familiile numeroase. Este de remarcat faptul că o parte integrantă a procesului de construcție este pregătirea documentației de proiect, deoarece nu puteți construi o casă fără documentele necesare. Deoarece vorbim despre o clădire cu podea la mansardă, este necesar să se întocmească un aspect pentru fiecare cameră cu desene structurale.

Este important să acordați atenție aspectului acoperișului, scărilor și sistemului de căpriori.

Caracteristicile zborului scărilor

Deoarece veți construi o casă cu două etaje, nu vă puteți lipsi de o scară. Aici vă puteți arăta toată imaginația, deoarece specialiștii îl pot realiza în diferite versiuni. Primul pas este să luați în considerare abordarea scărilor din diferite părți ale clădirii.

În ceea ce privește dimensiunea, totul depinde de frecvența de utilizare a mansardei. Dacă intenționați să vă aflați adesea în podul casei dvs., trebuie să faceți o scară cu două etaje. În caz contrar, este potrivit un design cu șurub, care nu ocupă mult spațiu.

În ceea ce privește lățimea scărilor, este necesar să se țină cont de spațiul liber, precum și de deciziile de proiectare, deci consultați un specialist în acest sens.

Recomandări de planificare

Pentru ca proiectul să fie nu numai de înaltă calitate, ci și confortabil, este necesar să țineți cont de mai multe caracteristici și să urmați sfaturile profesioniștilor.Inițial, este important să ne gândim la hidroizolarea și izolarea termică, deoarece aceasta este o parte integrantă a oricărui spațiu de locuit. Desigur, acest lucru va afecta volumul mansardei, dar astfel îți vei proteja casa de frig și umezeală.

În ceea ce privește decorarea pereților, este mai bine să folosiți materiale ușoare aici. Dacă nu respectați această regulă, veți vedea în curând crăpături pe tavan și pe pereți.

Pentru a împărți spațiul și a nu construi pereți suplimentari, puteți folosi un material precum gips-carton. Are putere crescută, dar în același timp este destul de ușoară.

Când vine vorba de pereții podelei mansardei, experții se concentrează adesea pe faptul că tapetul nu este potrivit aici. De asemenea, plăcile nu sunt cea mai bună opțiune. Este mai indicat să folosiți panouri din lemn în decor, care oferă confort camerei și au o serie de caracteristici pozitive.

Pentru un acoperiș cu două versiuni, nu sunt necesare materiale de finisare suplimentare. O soluție excelentă de decor este utilizarea grinzilor: astăzi sunt expuse, sunt punctul culminant al stilului.

Utilizarea mansardei în timpul unui proiect de casă cu două etaje este populară în rândul proprietarilor destul de des. Și indiferent dacă zona este mare sau nu, prezența unei zone suplimentare este întotdeauna utilă, pentru că astfel poți extinde spațiul. Această opțiune este potrivită pentru casele de țară și căsuțele de vară, unde vin doar într-o anumită perioadă. Aceeași opțiune este potrivită și pentru o cabană.

Dacă decideți să faceți singur proiectarea, este recomandat să utilizați un acoperiș în două versanți. Desigur, nu te poți lipsi de sfaturile profesionale ale specialiștilor calificați care pot ține cont de toate detaliile și caracteristicile structurii potențiale.

În același timp, merită să ne amintim că toate nuanțele de planificare și decorare interioară trebuie să se supună intereselor și obiceiurilor membrilor gospodăriei, altfel camera nu va fi confortabilă.

Vezi mai jos pentru mai multe detalii.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila