Caracteristicile aspectului unei case cu o suprafață de 25 mp.

Conţinut
 1. Avantaje
 2. Cum să măresc spațiul de locuit?
 3. Consultanță de specialitate
 4. Proiectarea unei case de țară
 5. Modalități de a mări vizual zona

Casa de 5 × 5 m este o locuință mică, dar cu drepturi depline. O astfel de structură mică poate acționa ca o casă de țară sau ca o casă cu drepturi depline pentru rezidență permanentă. Pentru a fi confortabil în el, este necesar să vă gândiți corect la aspectul său.

Avantaje

Clădirile rezidențiale mici sunt de obicei destinate fie unei familii mici, fie sejururilor în afara sezonului. Sunt bune prin aceea că se cheltuiește un minim de materiale de construcție și finisare pentru construcția lor. În plus, construcția în sine necesită doar câteva zile de muncă intensă.

Este ieftină întreținerea și întreținerea unei locuințe de 25 m2 și chiar și o mică bucată de pământ va coborî pentru a o găzdui. Acest lucru este foarte convenabil pentru persoanele în vârstă care nu pot plăti pentru utilități scumpe. Și într-o locuință mică, lumina, gazul, apa și încălzirea sunt consumate de câteva ori mai puțin decât într-o cabană mare.

Un alt avantaj al locuințelor de dimensiuni mici este economiile la costurile de încălzire. Camerele mici se încălzesc mai repede și rețin mai bine căldura. Vara, se păstrează bine răcoare.

Dacă, la crearea unui proiect, sunt alese materiale moderne și practice, atunci clădirea va diferi nu numai prin fiabilitate, ci și prin aspectul estetic. Acoperișul metalic va crea un design unic și izbitor pentru întreaga casă.

Principalul lucru este că pentru casele mici există o alegere bună de idei de planificare. Și acest lucru vă permite să echipați în mod competent și rațional un spațiu de 5 pe 5 m.

Cum să măresc spațiul de locuit?

Aproape orice mic proprietar de casă ar dori să-și mărească dimensiunea. Acest lucru este important mai ales dacă familia este în continuă creștere sau dacă vin mulți oaspeți în vizită.

Pentru a crește spațiul de locuit, puteți recurge la mai multe metode eficiente, dar este recomandabil să le luați în considerare deja în etapa de proiectare a clădirii:

 • Cel mai adesea, subsolul este echipat în acest scop pentru a-l face locuibil. În camera rezultată, puteți face o cameră de joacă sau o zonă de recreere.
 • Puteți transforma o casă cu un etaj într-o căsuță cu două etaje. Adăugarea unui etaj suplimentar vă va permite să delimitați structura, și să mutați dormitoarele la etaj, iar la parter pentru a organiza bucătăria, livingul și baia. Desigur, această metodă este foarte costisitoare și necesită mulți bani. În plus, fundația și pereții portanti ai locuinței vor trebui consolidați.
 • Dacă glazurați și izolați terasa, puteți obține o cameră suplimentară. Îl poți folosi la discreția ta.
 • După ce ați instalat un acoperiș cu mansardă, puteți împărți casa de țară în două niveluri. În viitor, este posibil să le echipați pentru toate gusturile, deoarece sunt la fel de potrivite pentru viață.
 • Chiar și în etapa de instalare a acoperișului, puteți planifica un loc de dormit sub acesta. Pentru a face acest lucru, trebuie să creați o suprafață orizontală plană deasupra primului etaj și apoi să puneți un acoperiș simetric.
 • Nu este necesar să instalați un acoperiș cu fronton simetric. Este posibilă un aspect cu un singur pas, care va crea zone cu mai multe niveluri pe site-ul de sub acesta.

Toate metodele de mai sus de creștere rațională a suprafeței de locuit vă permit să adăugați rapid și eficient câțiva metri pătrați casei dvs.

Consultanță de specialitate

Amenajarea a 25 de metri pătrați de locuințe trebuie realizată cu atenție și în conformitate cu regulile importante.Acest lucru va maximiza utilizarea interiorului casei fără a-și pierde funcționalitatea.

Pentru a distribui rațional spațiul interior, merită să prioritizați distribuția camerelor de zi. Pentru a păstra metri liberi în interiorul clădirii, cel mai bine este să combinați o baie și o toaletă și să lăsați zone minime pentru camera cazanului, hol și depozit.

De asemenea, pentru a pastra spatiul util, este important sa nu inchideti camera de bucatarie fata de sala de mese. Combinând două zone funcționale, puteți câștiga nu numai în ceea ce privește filmarea, ci și în confortul deplasării din partea de lucru a camerei în zona de luat masa.

Cazanele moderne de încălzire au dimensiuni compacte, deci nu este necesar ca acestea să aibă o cameră separată. Trebuie doar să atârnați dispozitivul de perete în bucătărie sau baie.

Pentru a crește spațiul, trebuie să utilizați sisteme de depozitare verticale. În acest caz, structurile ascunse care se deschid sau alunecă, dacă este necesar, sunt potrivite.

Mobilierul trebuie să fie compact pentru a ocupa puțin spațiu. Este mai bine să achiziționați piese de mobilier multifuncționale, cum ar fi o canapea extensibilă. Dulapurile de colț, mesele și noptiere pot ajuta, de asemenea, la planificare.

Proiectarea unei case de țară

Un proiect corect și rațional al unei case sezoniere a unei cabane de vară începe cu dezvoltarea unui desen detaliat cu o descriere și indicarea tuturor comunicațiilor de inginerie. Ar trebui să afișeze sistemul de încălzire, canalizarea, alimentarea cu apă și conductele de gaz.

Unele dintre ele nu sunt o nevoie urgentă de instalare, deoarece casa nu va fi folosită pe tot parcursul anului.

Pentru a economisi bugetul pentru construirea unei case de grădină, puteți recurge la idei care vor reduce costul întreținerii acesteia și construcția în sine. De exemplu, în loc de o toaletă cu drepturi depline, puteți instala un dulap uscat.

La cabana de vară, cel mai bine este să puneți un duș în aer liber. O baie sau un duș tradițional poate funcționa doar cu o alimentare completă cu apă, iar un duș exterior are un sistem simplificat de alimentare cu apă. Nu este deloc necesar ca el să sape un canal; poți folosi o tavă de baie.

Pentru a economisi bani, trebuie să abandonați sistemul de încălzire sau să îl instalați numai într-o zonă mică a casei. În locul aparatului clasic se poate folosi un sistem de convecție. Iar alimentarea cu apă ar trebui organizată autonom pentru a consuma la minimum apă potabilă.

Modalități de a mări vizual zona

Amenajarea unei case de dimensiuni mici 5x5 m constă nu numai în crearea unui desen de înaltă calitate și proiectarea spațiului interior. Planul unei astfel de zone ar trebui să includă și designul interior al spațiilor.

Cu ajutorul unui proiect de design competent, puteți sublinia demnitatea casei și puteți extinde vizual limitele acesteia.

Există mai multe modalități dovedite de a mări spațiul vizual.

Ele trebuie luate în considerare la organizarea camerelor, mai ales dacă suprafața casei este mai mică de 25 m2:

 • Pentru finisarea podelei, tavanului și pereților, trebuie să selectați nuanțe ușoare de pat, care, datorită abundenței luminii, extind camera.
 • Dacă pentru decorarea pereților sunt alese acoperiri cu role sau tapet foto, atunci acestea ar trebui să aibă mici desene sau modele. Cifrele volumetrice consumă metri utili.
 • Zonarea încăperilor se face cel mai bine folosind partiții ușoare sau ecrane portabile. Un tejghea de bar, un acvariu sau o canapea se descurcă bine acestei sarcini. Construcția de pereți suplimentari va face încăperile deja miniaturale mici.
 • Pentru a crea spațiu și integritate, trebuie să decorați interiorul casei într-o direcție de stil.
 • Iluminarea bună este o garanție că dimensiunile mici vor fi percepute mai mult. Lămpile sau spoturile cu mai multe niveluri pot ajuta în acest sens.
 • Orice suprafata de oglinda, datorita reflexiei luminii, face spatiul mai larg, astfel incat abundenta oglinzii va deveni un plus indubitabil.

Un mic teren de grădină nu este un motiv pentru a renunța. Chiar și pe el poți pune o casă drăguță și încăpătoare. Principalul lucru este să aplici trucuri de construcție și să știi să optimizezi spațiul util.

După ce v-ați familiarizat cu toate regulile și sfaturile, puteți să vă gândiți cu competență la proiectul unei case de 5 pe 5 m și să nu cheltuiți bani fabulosi în același timp. Utilizarea materialelor ieftine și instalarea precisă a utilităților va ajuta la construirea unei case multifuncționale și confortabile.

Pentru caracteristicile construcției unei case mici de țară, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila