Apartament cu o cameră: reguli de zonare

Conţinut
 1. Principii de separare
 2. Zonarea
 3. Variante
 4. Recomandări
 5. Exemple frumoase în interior

Într-un apartament cu o cameră, opțiunile de reamenajare sunt foarte limitate. Proprietarii unor astfel de apartamente trebuie să găsească alte modalități eficiente de a împărți camera în zone.

Zonarea este singura opțiune prin care puteți împărți spațiul în zone funcționale vizibile. Această tehnică vă permite să eficientizați interiorul, folosind cât mai eficient fiecare metru pătrat din suprafața utilă. Pentru ca fiecare membru al familiei să-și aloce propriul colț personal, trebuie să încercați.

Principii de separare

Pe lângă faptul că fiecare membru al familiei trebuie să-și aloce propriul spațiu pentru dormit, relaxare și hobby-uri în apartament, este necesar să se organizeze un sistem de depozitare spațios, să lase spațiu liber pentru mișcare. Sarcina nu este ușoară, necesită imaginație. Arta designului a atins astfel de înălțimi încât vă permite să faceți față sarcinii de a crea confort și confort chiar și într-o zonă mică.

Pentru a zona corect un apartament cu o cameră, este important să luați în considerare principiile de bază ale împărțirii spațiului.

Înainte de a începe lucrul, trebuie să:

 • Determinați numărul de zone funcționale necesare. În fiecare apartament, trebuie să alocați cel puțin 4 zone necesare pentru o viață confortabilă: o bucătărie, o cameră de zi, o baie și o toaletă, un dormitor. Alte zone (de exemplu, locul de muncă și creșa) sunt individuale pentru fiecare familie.
 • Amenajarea unor apartamente permite extinderea spațiului datorită demolării pereților despărțitori interioare sau combinării unei logie cu un spațiu de locuit. Înainte de a începe orice lucru, trebuie să vă asigurați de amplasarea structurilor de susținere pentru a nu demonta pereții portanti.
 • A face o cameră de până la 17 pătrate confortabilă și confortabilă nu este ușor. Un plan întocmit corespunzător, care ia în considerare fiecare centimetru, vă va ajuta să faceți față sarcinii mult mai ușor. Inițial, este necesar să se decidă asupra plasării tuturor zonelor funcționale.
 • Combină o cameră de zi și un dormitor într-o cameră cu o suprafață de 18 mp. m este posibil prin alocarea de spațiu pentru un pat dublu separat și mobilier tapițat pentru primirea oaspeților.
 • Bucătăria și camera de zi sunt cea mai bună opțiune dacă zona de bucătărie vă permite să plasați mobilier tapițat și o masă pentru primirea oaspeților.
 • Dormitor și creșă - atunci când combinați astfel de zone, este important să țineți cont de interesele fiecărui membru al familiei pentru a-și aloca propriul colț confortabil și confortabil pentru toată lumea, fără a supraîncărca interiorul.

Împărțirea spațiului în zone diferite pare o sarcină descurajantă. Dar pentru aceasta este important să cunoașteți doar metodele de bază de zonare care funcționează în fiecare apartament. Pentru a face designul apartamentului funcțional și confortabil, puteți folosi diferite amenajări, de la un paravan la mobilier. Alegerea culorii și texturii nu sunt ultimele componente în designul unui apartament mic.

Zonarea

Există multe moduri de a împărți vizual un spațiu în zone diferite și fiecare are avantaje și dezavantaje.

Despărțitor din gips-carton ideal pentru zonarea unei camere spațioase, vă permite să împărțiți corect camera în zone. Din punct de vedere vizual, nu va diferi de peretele principal de beton. În acest caz, puteți obține două camere separate cu drepturi depline. Lucrările de instalare nu vor necesita mult efort și bani, în timp ce peretele fals va avea o izolare fonică excelentă.

Compartimentul poate fi neted, solid, cu deschidere arcuită sau rotunjită, un design unic.Totul depinde de dorințe: partiția poate fi făcută invizibilă sau strălucitoare, atrăgătoare.

Instalarea unei partiții nu necesită aprobare de reamenajare, ceea ce este un avantaj incontestabil. Printre designerii moderni, această tehnică este considerată depășită, deși nu își pierde din popularitate. Lipsa luminii naturale în partea mai întunecată a încăperii poate fi compensată de lumină artificială.

Este important să rețineți că este problematic să demontați o astfel de partiție dacă este necesar, pentru aceasta va trebui să efectuați întregul complex de lucrări de reparații în cameră.

Cel mai simplu tip de partiție este un ecran, cu care poți împărți cu ușurință spațiul în două părți. Nu necesită instalare complexă, ocupă un spațiu minim și vă permite să faceți o rearanjare oricând fără prea mult efort. Materialul ecranului poate fi diferit (bambus, lemn, plasă metalică, textile și alte opțiuni). Puteți alege un model elegant și laconic, care va completa interiorul camerei.

Paravane glisante, instalat pe principiul unui dulap, vă permit să ascundeți complet o zonă separată. Pot avea de la două până la șase uși. Dacă zona de separare nu are ferestre, este mai bine să alegeți o partiție de sticlă cu finisaj mat. Astfel poți crea un mediu privat și poți umple spațiul cu lumină.

O partiție de sticlă de la podea la tavan se numește fereastră franceză. Situat între bucătărie și cameră, va păstra lumina interioară și va reduce cantitatea de mirosuri din cameră în timpul gătitului.

Partițiile realizate în stil japonez arată grozav, atunci când o pânză este „suprapusă” pe alta.

Perdelele vor crea o atmosferă romantică în cameră., cu ajutorul lor, puteți ascunde o parte din cameră de privirile indiscrete, puteți crea contururi ușoare și puteți decora interiorul. Aceasta este cea mai simplă și mai accesibilă opțiune, dacă stilul interior ales permite.

Puteți crea o atmosferă intimă cu perdele sau un baldachin, puteți îngrădi zona dormitorului și puteți crea toate condițiile pentru un sejur confortabil. În acest caz, este mai bine să alegeți materiale dense și ușoare. În timp ce un tul translucid ușor va face treaba bine, nu va crea un cadru izolat.

Perdelele din bambus sau firele de perdele vor ajuta la învingerea perfectă a zonei: principalul lucru este că se potrivesc armonios în stilul general al apartamentului.

Nișele și rafturile sunt excelente pentru zonarea camerelor, devenind în același timp un loc suplimentar de depozitare pentru cărți, suveniruri și alte obiecte valoroase. Cu ajutorul rafturilor verticale, puteți economisi spațiu și puteți împărți camera fără a o supraîncărca. Pentru aceasta, sunt ideale dulapurile cu rafturi traversante, rafturile cu perete cu oglinda.

De remarcat sunt rafturile mobile mobile pe roți care pot fi deplasate prin încăpere. Cu acest design, puteți ascunde zona de lucru sau dormitorul.

Cel mai modern și neobișnuit mod de a împărți o cameră este ridică una dintre zone cu un podium... Această metodă este grozavă dacă trebuie să alocați o zonă pentru sufragerie și dormitor, dormitor și birou. Înălțimea suplimentară poate fi echipată cu sertare spațioase și poate fi folosită ca sistem de depozitare spațios. Fiecare zonă funcțională trebuie să fie bine iluminată. Lumina artificială și naturală pot acționa ca anvelopă a clădirii.

Puteți zona camera vizual.

Pentru a face acest lucru, puteți alege tapete de perete de diferite culori și texturi pentru fiecare zonă. Pereții dormitorului sunt cel mai bine realizate în nuanțe pastelate, pentru sufragerie și bucătărie merită să alegeți culori mai strălucitoare și mai saturate. Pentru o pepinieră este potrivită o paletă de culori calmă, dar nu plictisitoare.

Este important să nu uităm că culorile alese trebuie să se potrivească și să se completeze reciproc în interior. Este mai bine dacă nuanțele aparțin aceleiași palete.

Variante

Un apartament mic necesită o abordare strictă în lupta pentru fiecare centimetru.Atunci când alegeți o metodă de zonare pentru un apartament cu 1 cameră, este important să țineți cont de interesele și hobby-urile fiecărui membru al familiei. Orice metodă de zonare este întotdeauna individuală.

Dacă tata lucrează mult, trebuie să alocați o zonă separată pentru desktop cu computerul. Dacă copilul face sport (de exemplu, schi), este necesar să se aloce un dulap pentru depozitarea echipamentului și a hainelor. Desigur, acest lucru complică foarte mult procesul de zonare.

Pentru o persoana

Cel mai optim mod de a zona o cameră pentru o singură persoană este aranjarea corectă a mobilierului. Este suficient să evidențiem zonele principale: bucătărie, living și dormitor. Pentru a extinde spațiul apartamentului, puteți demonta pereții, puteți combina bucătăria și camera, puteți scăpa de ușile inutile. Un balcon sau o loggie poate fi atașată la zona de zi și poate crea un spațiu deschis mai mare cu care să lucrați.

Masa de sufragerie poate fi inlocuita cu un blat de bar, care va servi ca un fel de granita intre camera si bucatarie. Perdelele pot fi folosite pentru a crea o zonă privată a dormitorului. Ele pot repeta complet peretele, pot ascunde un perete despărțitor de sticlă sau pot curge frumos, imitând draperiile ferestrelor.

Principalele lor avantaje:

 • nu ocupă mult spațiu;
 • aduce farmec și farmec;
 • creați iluzia unui spațiu extins;
 • vă permit să ridicați vizual tavanul;
 • nu necesită instalare complexă;
 • Usor de curatat.

Acest mod de împărțire a spațiului este potrivit pentru o garsonieră mică. Dar dacă în apartament locuiesc mai mult de două persoane, este mai bine să alegeți alte opțiuni de zonare.

Pentru familie

Pentru cuplurile cu copii, opțiunile de zonare pentru un apartament mic sunt cele mai relevante. Principala problemă este că în cameră și în bucătărie este necesar să se aloce spațiu pentru camera de zi și creșă, astfel încât toate zonele să fie confortabile, confortabile și funcționale. Separarea corectă, chiar și într-un apartament mic, va crea armonie și confort în familie. Luați în considerare cum să zonați confortabil și concis o cameră atunci când o familie cu un copil locuiește în cameră.

Pentru zona copiilor, este mai bine să alegeți jumătatea cea mai caldă și mai ușoară a camerei. Este important să creați un colț confortabil separat pentru copil.

In timp ce copilul este mic, poti folosi perdele, compartimentari mobile sau paravane care vor crea un colt pentru dormit. Nu lasă să intre lumină puternică. Ar trebui să alegeți o schemă de culori contrastantă pentru zona copiilor. Pe măsură ce copilul crește, nevoile copilului se vor schimba, va fi necesar să se aloce spațiu suplimentar pentru joacă și studiu, astfel încât actualizarea tapetului și efectuarea de reparații în această zonă va trebui să fie mai des.

Dacă copilul este mai mare, este mai bine să separați creșa cu un perete fals. Cu ajutorul gips-cartonului, puteți împărți cu încredere camera în două zone egale, astfel încât atât părinții, cât și copilul să se poată odihni confortabil.

De asemenea, puteți ridica podiumul pepinierei. Această idee va face cu siguranță pe plac copilului. Pereții pot fi vopsiți cu markere sau tapet pentru a ajuta copilul să-și dezvolte abilitățile creative.

Este greu de imaginat o zonă pentru copii cu drepturi depline, combinată cu un living sau dormitor, fără a transforma mobilierul. Pentru un student, este mai bine să aleagă mobilier multifuncțional care are un singur design și include un birou, pat, dulap și zonă de studiu, precum și un pat la mansardă.

Dintre toate metodele de separare a creșei și a dormitorului, un perete fals de gips-carton este cel mai potrivit.

Această opțiune de zonare are mai multe avantaje, printre care sunt relevante:

 • izolare fonică optimă;
 • izolare excelentă la lumină;
 • instalare usoara;
 • cost scăzut.

Recomandări

Una dintre recomandările cheie este să folosiți nuanțe deschise, oglinzi și să refuzați draperiile masive opace pe ferestre. Toate condițiile vor extinde vizual spațiul, vor adăuga aerisire și volum încăperii.

Iluminarea din apartament ar trebui să fie strălucitoare și difuză, o astfel de lumină adaugă ușurință încăperii și creează o iluzie optică de spațiu. Utilizați diferite surse de lumină, plafonierele plate încastrate, aplicele de perete și lămpile de podea sunt perfecte.

Este important să alegeți un stil potrivit pentru un apartament cu o cameră. Minimalismul laconic, clasicele moderne, scandinav, eco și high-tech funcțional sunt perfecte pentru o cameră mică.

Mobilierul modern convertibil și compact și paturile la mansardă sunt un must have pentru proprietarii de apartamente mici. Puteti folosi diverse tapete: fototapet cu perspectiva, serigrafie, tencuieli decorative, vopsea.

Este mai bine să vă limitați la trei culori în interior, dintre care una va fi neapărat ușoară. Puteți folosi materiale de diferite texturi și culori pentru podea (de exemplu, un covor poate servi ca acoperire a podelei și poate acționa ca despărțitor).

Merită să renunț:

 • ferestre cu perdele cu țesătură groasă;
 • nuanțe închise ale pereților și tavanelor;
 • un număr mare de elemente decorative și picturi pe pereți;
 • folosind mobilier obișnuit, măsuțe de cafea și dulapuri mari;
 • împovărarea interiorului cu un tavan cu mai multe niveluri;
 • candelabru mare de tavan în centrul tavanului.

Exemple frumoase în interior

O soluție excelentă pentru împărțirea spațiului în zone este un suport. În loc de rafturi, pot fi folosite dulapuri cu panou din spate, care poate fi folosit ca panou de inscripționare.

Un dulap înalt poate fi folosit ca despărțitor, plasându-l perpendicular pe perete.

Separarea diferitelor zone cu culoare este cel mai simplu și mai accesibil mod. În acest caz, puteți evita utilizarea pereților despărțitori voluminos sau a ușilor glisante. Principalul lucru este că schema de culori selectată în întregul apartament este combinată în mod ideal, iar nuanțele se completează reciproc.

O modalitate practică și convenabilă de împărțire a unei camere este podiumul, are trei avantaje incontestabile: evidențierea vizuală a zonei, un sistem suplimentar de depozitare spațios, în măruntaiele podiumului poți ascunde un pat suplimentar.

O partiție de sticlă cu finisaj satinat sau mat vă permite să decorați interiorul într-un stil uniform.

Câteva sfaturi de la un designer despre zonarea unui apartament cu o cameră pot fi obținute din următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila