Ce fel de tapet să lipiți în hol: soluții frumoase

Conţinut
 1. Caracteristicile camerei
 2. Ce este important?
 3. Opțiuni posibile
 4. Stiluri și modele populare
 5. Opțiuni de combinare
 6. Textură
 7. Culoare și model
 8. Idei frumoase

Când placați pereții din camera de zi, toată lumea își dorește ca camera să arate stilată și armonioasă cu mobilierul existent. Astăzi, alegerea imaginilor de fundal este grozavă, așa că poți să te confuzi și să cumperi ceva complet diferit de ceea ce ai nevoie. Pentru a înțelege ce tapet merită să lipiți în hol, merită să luați în considerare o serie de nuanțe.

Caracteristicile camerei

Livingul este o cameră specială în orice casă. Atmosfera din ea ar trebui să fie primitoare: gospodăriile ar trebui să fie confortabile și confortabile, petrecând timpul împreună vizionarea unui film, un joc de societate, o cină în familie sau pur și simplu relaxându-se în zona pentru oaspeți. Pereții care stabilesc fundalul principal și starea de spirit sunt cei care îi afectează pe toată lumea. Placarea trebuie să fie ușoară, chiar dacă spațiul camerei este abundent în filmări.

În funcție de tipul de aspect al apartamentului („Hrușciov”, „Stalinka”, „Brezhnevka”, modern, îmbunătățit, standard) alegeți tipul de material de finisare. Dacă camera are o perspectivă directă, alegerea este mai extinsă. Cu lipsa de cuadratura, trebuie sa folosesti tehnici speciale care dau efectul vizual al schimbarii spatiului.

Adesea, casele în stil vechi din astfel de încăperi au pervazuri, coloane, nișe, arcade, care schimbă vizual percepția estetică nu în bine. Este deosebit de rău când pereții sunt teșiți, ușile sunt insuficiente ca lățime și înălțime, iar dimensiunea ferestrelor este minimă. O altă problemă o reprezintă înălțimile joase a pereților. Acest lucru creează o senzație de greutate în hol.

Ce este important?

Cumpărând tapet astăzi, compară cu arta. Pe cheltuiala lor, puteți corecta vizual defectele aspectului, le puteți transforma în demnitatea interiorului, puteți demonstra un simț subtil al stilului, împreună cu tendințele modei. Important:

 • întindeți vizual tavanul;
 • da spatiului iluminare maxima;
 • ștergeți limitele zidurilor;
 • dau aspectul de spațiu;
 • luați în considerare caracterul practic al materialului;
 • ridica materiale de calitate;
 • alegeți nuanța potrivită și imprimați;
 • efectuați zonarea;
 • ridicați ceea ce vor dori tuturor membrilor gospodăriei.

Ar trebui evitat:

 • demonstrarea creativității dacă o familie locuiește în casă;
 • folosind un efect tridimensional;
 • folosind finisaje ieftine cu o textură simplă;
 • alegerea unei opțiuni nepractice.

Opțiuni posibile

Există multe varietăți de tapet care pot fi folosite pentru a decora frumos pereții sufrageriei unei case sau apartamente. Materialele diferă în formă de eliberare și sunt laminate și ambalate. Dintre primul, merită să acordați preferință soiurilor cu o lățime de 1 m sau mai mult (până la 1,3 m). Acestea din urmă sunt vândute sub formă de pulbere uscată sau de amestec umed gata preparat, pentru care sunt numite „umede”. Acest tapet oferă o tehnologie de aplicare fără întreruperi.

De remarcat sunt:

 • hârtie - soiuri bugetare de tip cu unul și două straturi, care au adesea un aspect de suprafață netezit;
 • vinil - soiuri scumpe pe o bază de vinil și nețesut, una dintre cele mai durabile, de înaltă calitate, frumoase, practice și simple lipire;
 • nețesute - unul dintre cele mai bune imagini de fundal de astăzi, ecologic, poate decora suprafața pereților timp de până la 15 ani;
 • textil - tapet țesut premium format din fibre textile lipite de un suport de hârtie, caracterizat prin capriciu în lipire și durabilitate;
 • imprimare foto - tapet cu o imagine diferită, prezentată sub forma unei singure foi sau părți componente (cu o imagine mare);
 • tapet din sticlă - material de perete durabil (funcționare 20-30 de ani) din fire de sticlă, care sunt țesute și tratate cu impregnări speciale pentru a fixa o formă clară;
 • lichid - tapet ambalat, care se aplică cu rolă, pistol de pulverizare, spatulă, răspândind uniform pe suprafața pereților.

Fiecare categorie are propriile sale avantaje și dezavantaje. Unele dintre soiurile descrise prevăd vopsirea repetată a suprafeței cu o rolă de vopsea, ceea ce vă permite să actualizați interiorul camerei după bunul plac.

Nu este de dorit să lipiți imagini de fundal tridimensionale în camera de zi care schimbă vizual spațiul: dacă filmarea camerei este limitată, va părea constant că peretele se mișcă. Acest lucru va crea disconfort în cameră.

Pentru sfaturi despre alegerea tapetului, vedeți următorul videoclip.

Stiluri și modele populare

Alegerea materialului depinde de stilul interior dorit. Ceea ce contează este numărul membrilor gospodăriei, vârsta, hobby-urile și temperamentul acestora. Designul ales ar trebui să fie pe placul tuturor - aceasta este cheia confortului acasă. Dacă doriți, în orice sufragerie, puteți crea un stil în direcții de design clasic, modern, etnic și vintage.

Dacă suprafața camerei nu este limitată și are șemineu (șemineu fals), puteți alege linie clasică, care include clasicii, neoclasicismul, clasicismul și stilul italian. Designul englezesc este similar cu ei. Elementele solemnității palatului sunt inerente în toate direcțiile. Acestea sunt mobilier masiv din lemn, cu picioare sculptate și tapițerie din piele, o măsuță de cafea destul de solidă, comode cu vitrine de sticlă, dulapuri, candelabre grele pe mai multe niveluri cu forjare, cristal și o mulțime de nuanțe.

O tehnică obligatorie a acestui stil este turnarea de ipsos pe tavan și o abundență de aurire. Dacă holul este mic, puteți alege elemente individuale ale designului clasic.

În loc de perdele, puteți decora draperiile cu perdele ușoare, dar scumpe, lăsați aurirea în decorul candelabrului și al cadrul oglinzii, ridicați mobilier compact. În loc de un dulap, poți adăuga o comodă îngustă spațiului cu sau fără oglindă.

Pe baza curentului directii moderne (de exemplu, modern, brutalism, hi-tech, bionics, loft, grunge), ar trebui să aveți grijă de disponibilitatea mobilierului modern cu o transformare realizată din materii prime tehnologice. Este imperativ să completați mobilierul cu o masă de sticlă, echipamente audio și video moderne, rafturi, mese laterale.

Cu un plan deschis și există spațiu în spațiu pentru o zonă de luat masa, cu siguranță ar trebui să achiziționați un tejghea de bar cu scaune similare. Nu uitați de spoturile LED elegante, așezându-le de-a lungul perimetrului tavanului sau pereților, în funcție de compoziția luminii planificată.

Real tema rustica (tara, provence) aderă la unele textile: în decor, se acordă multă atenție tipului de material al draperiilor, huselor de mobilier și pernelor. Culorile deschise ale mobilierului și imprimeul țesăturii sunt deosebit de importante aici. Acest lucru este valabil mai ales pentru muzica country. Se deosebește de boho glamour și neglijent, care îmbină cu pricepere tapițeria și pelerine colorate cu diferite piese de mobilier.

Dacă în camera de zi există un bovindou, acesta va deveni o podoabă pentru toate stilurile, fiind, de exemplu, o zonă de recreere, oaspeți, mese, spațiu de joacă.

Retro, vintage cufundat într-o epocă istorică specifică. Asemenea direcții sunt interesante, dar nu sunt aplicabile acolo unde locuiește familia. Același lucru se poate spune despre avangarda și direcția kitsch-ului. Aceasta din urmă este o opoziție la ordine, acesta este un fel de dezechilibru care nu va fi acceptat de toți membrii gospodăriei. Ele se caracterizează prin imagini de percepție complexă, o abundență de contrast în decorarea pereților, proporția de creativitate sub formă de mobilier și selecția detaliilor care se întrerup oarecum între ele ca formă și culoare.

Opțiuni de combinare

Combinarea tapetului este o tehnică stilistică cu care poți învinge orice lipsă de spațiu util. Aceasta este una dintre ramurile de zonare, prin care unui spațiu i se oferă o organizare discretă. Există diferite tehnici pentru o astfel de amestecare, salvează atmosfera de plictiseală și rutină.

Ar trebui să alegeți cu siguranță două materiale contrastante: ele vor transmite versatilitatea și profunzimea interiorului, vor demonstra frumusețea detaliilor de mobilier.

Principalele tehnici includ:

 • conectarea a două tapet pereche (culoare de fundal identică, un însoțitor este monocromatic, celălalt are imprimeu), ceea ce vă permite să faceți vizual tavanul mai înalt și zona mai mare;
 • selecție de pânze monocromatice și tapet foto (evidențiind o proeminență de accent pe perete sau tapet foto clasic de lipire pe perete în locul oaspetelui, zona de luat masa sau locația echipamentului video);
 • achiziționarea de tapet contrastant pentru tehnica patchwork sau recepția de „panouri” (în primul caz, fragmentele pătrate sau dreptunghiulare din diferite imagini de fundal trebuie lipite de perete sau de o parte a acestuia, în al doilea tapet cu o imagine pe care o fac o poză, încadrându-l într-un soclu de tavan sau turnare);
 • gofrarea peretelui (dacă există o cameră spațioasă) pentru a evidenția zona de oaspeți prin combinarea tapetului și a materialului de placare (de exemplu, laminat, panouri de perete din plastic).

Combinația poate fi clasică verticală sau orizontală. Simpla alternanță de benzi de diferite tipuri și aceeași lățime este inacceptabilă. Acest lucru va sparge vizual peretele. Dacă doriți să folosiți aceeași bandă, este mai indicat să lipiți tapetul în relief pe pereți: astfel camera va arăta elegantă, fără greutate. În ceea ce privește recepția verticală, este mai convenabil să lipiți două sau trei benzi de tapet cu o imprimare pe o parte a peretelui sau să completați complet un perete cu panouri cu un model.

Textură

Textura tapetului este netedă și în relief. După tipul de senzații vizuale și tactile ea poate fi:

 • lucios;
 • mat;
 • stare brută;
 • pluș;
 • catifelat;
 • în relief.

Tipul în relief este cea mai bună alegere pentru decorarea pereților sufrageriei.

Astăzi, textura materialului este capabilă să imite zidăria și cărămidă, stuc din ipsos, tencuială decorativă, lemn, marmură și multe altele. Astfel de suprafețe de tapet ies în evidență pe fundalul unor omologi elegante, care trebuie să se adapteze la starea dorită prin modelul original.

Culoare și model

Cele mai bune nuante pentru living sunt bej, laptos, tonuri de cafea, o nuanta de stejar deschis wenge, ivory, argintiu si intotdeauna alb. Roșul saturat, albastrul și o abundență de negru sunt inacceptabile. Poate fi folosit pentru a sublinia lovituri ușoare, dar nimic mai mult. Maro și mov sunt contraste bune în cantități minime.

Cele mai bune modele sunt cele realizate cu serigrafie, cărămidă și zidărie sau imprimare foto. Este la modă să lipiți pânze cu imaginea de bucle de dantelă, monograme, pete abstracte și vegetație (ramurile, frunzele sunt deosebit de populare). Dunga este bună, cea care este prost exprimată, liniile strălucitoare opresc vizual, pe măsură ce mata și celula mică irită.

Imprimarea foto de succes este cea care înfățișează peisaje, teme urbane sau ceva oriental cu petale de sakura.

Nu ar trebui să fie multe desene. Aceasta este cheia unui design frumos. Dacă decorul este amplasat pe toți pereții, își va pierde expresivitatea. În mod ideal, două sau trei culori pe pânză sunt bune: poate fi un relief sau un efect de relief datorită diferitelor nuanțe ale aceleiași culori.

Idei frumoase

Pentru a găsi un exemplu potrivit de mediu viitor, puteți arunca o privire mai atentă la exemple de design frumos. Acest lucru vă va permite să înțelegeți cum să echipați cel mai bine sala. Peretele de accent cu dungi orizontale din scânduri este în armonie cu surplomba într-o schemă uniformă de culori.

Imaginile de fundal cu relief și imprimare foto evidențiază canapeaua brutală și se încadrează în stilul mansardă.

O pânză cu imaginea continentelor este potrivită lângă zona șemineului într-o singură schemă de culori.

Picturile murale ascund perfect planul spart al peretelui, oferindu-i originalitate.

Stilizarea pentru continente pe fundalul pânzelor monocromatice arată elegantă și la modă.

Tapetul cu serigrafie arată nobil, evidențiind zona cu plasmă și un dulap îngust pentru echipamente.

Într-un design creativ, picturile murale cu un model mare fragmentar, realizate pentru a se potrivi cu mobilierul, sunt potrivite.

Imprimarea foto realistă pe tot peretele cu vedere la oraș va mări vizual spațiul.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila