Cum să faci mușchi stabilizat cu propriile mâini?

Cum să faci mușchi stabilizat cu propriile mâini?
 1. Caracteristici de colecție
 2. Clasa de master pas cu pas
 3. Recomandări

Mușchiul stabilizat se numește briofit, care a fost prelucrat folosind o tehnologie specială. Rezultatul este o planta moale, rezistenta si rezistenta, care nu necesita intretinere, udare sau lumina soarelui.

Caracteristici de colecție

Moss, care este realizat prin metoda de stabilizare, și-a găsit aplicația în amenajarea interioară a spațiilor, decorarea fațadelor, teraselor și grădinilor. Astfel, puteți decora nu doar o cameră privată, ci și un centru comercial, magazin, hotel, clinică. O astfel de plantă poate fi colorată în roșu, portocaliu, albastru, negru și alte culori. O varietate de culori vă permite să realizați picturi, panouri, pereți vii din briofit stabilizat, să decorați tavanele într-un mod original și să formați zone verzi.

Acest material netoxic și absolut inofensiv se caracterizează prin durabilitate, lipsă de nevoie de îngrijire, aspect atractiv și posibilități largi de utilizare. Prima etapă de conservare este selecția vegetației.

Colectarea trebuie efectuată într-o anumită perioadă a anului... În acest caz, merită să luați doar reprezentanți maturi ai florei.

Îndepărtarea mușchilor din mediul natural trebuie să fie atentă, trebuie să încercați să nu dăunați frumuseții și formei primitive.

Clasa de master pas cu pas

Puteți lua mușchi gata făcut sau îl puteți crește singur. Acest briofit poate crește pe orice tip de suprafață și recipient. Pentru plantarea camerei, ar trebui să utilizați un bol de sticlă cu fund și gât lat. Alternativ, un acvariu sau florarium poate fi potrivit pentru lucru. Materialul săditor este cumpărat dintr-un magazin specializat sau săpat în pădure.

În primul rând, pe fundul recipientului este așezat un strat de drenaj, urmat de un substrat. Solul și materialul săditor trebuie să fie bine umezite. Răsadurile sunt așezate pe pământ, presați puțin și pulverizați zilnic cu o sticlă de pulverizare. După ce planta este acceptată și începe să crească, cantitatea de irigare a acesteia poate fi redusă la 1 dată în 3-4 zile. Creșterea mușchilor ar trebui să aibă loc într-o zonă umbrită și nu uitați să-l scoateți timp de câteva ore la soare în fiecare zi.

Pentru a găti mușchi stabilizat cu propriile mâini, ar trebui să decideți inițial tipul dorit.

 1. Straturi... O astfel de plantă are o structură fleecy, prin urmare este adesea folosită pentru fabricarea de straturi mono-pereți. Această opțiune este excelentă pentru a crea o grădină verde. Mușchiul în straturi poate fi suplimentat inițial cu un aspect umoristic, creând în același timp o textură bogată.

 2. Yagel se caracterizează prin volum, textura, in acelasi timp este destul de pufos.

 3. Denivelări... Acest tip de briofit are o textură densă și bogată. Și-a găsit aplicarea în compoziții volumetrico-spațiale, care sunt foarte asemănătoare cu peisajul natural.

Reteta prin care poti sa faci singur muschi stabilizat acasa nu contine nimic complicat.... Pentru a efectua procedura corect, va trebui să urmați o schemă pas cu pas.

 1. Alege tipul de briofit pe placul tau.

 2. Pregătiți planta. Pentru a face acest lucru, resturile și reziduurile uscate ale florei sunt îndepărtate din acesta, după care sunt spălate și uscate.

 3. Faceți o soluție. Aceasta este o procedură destul de simplă, care necesită să amestecați glicerina și apa într-un raport de 1 la 1 (de obicei cumpărați glicerina de la o farmacie).

 4. Înmuiați și așteptați. Este necesar să scufundați briofitul în soluția preparată și să o lăsați timp de 14 zile.După ce au trecut 2 săptămâni, planta trebuie îndepărtată din soluție și uscată cu un șervețel.

Esența stabilizării este că lichidul din plantă este complet înlocuit cu glicerină. Evaporarea substanței este un proces destul de lent, astfel încât mușchiul devine conservat și rămâne proaspăt mult timp. Mușchiul gata făcut, stabilizat își poate păstra prospețimea și atractivitatea timp de câțiva ani. Este de remarcat faptul că mușchiul stabilizat gătit acasă cu înaltă calitate nu are miros, deoarece această plantă cade în animație suspendată și este prezentă în decorul camerei într-o stare de repaus.

Dacă doriți să faceți mușchiul stabilizat luminos și colorat, merită să luați o serie de măsuri necesare... Pentru moderarea deshidratării, materia primă trebuie să fie ușor uscată și înmuiată cu abur. Merită să faceți acest lucru de mai multe ori, astfel încât mușchiul să nu fie caracterizat de fragilitate și fragilitate. După aceea, planta trebuie trimisă la o soluție stabilizatoare de sodiu. După aceea, puteți trece la colorare.

Dacă consumatorul dorește să facă materialul delicat și cu acuarelă, atunci va trebui clarificat în prealabil. Datorită varietății de culori strălucitoare ale plantei, puteți îmbunătăți interiorul monocrom.

Cum să faci mușchi stabilizat, vezi videoclipul.

Recomandări

Mușchiul stabilizat pentru decorare nu necesită întreținere complicată. Principalul lucru este alegerea corectă a locului în apartament. Este destul de dificil ca un astfel de element de decor să tolereze temperaturile sub zero, precum și lumina directă a soarelui. Mușchiul nu are nevoie de udare, pulverizare, fertilizare. Conform recomandărilor specialiștilor, pentru ca un reprezentant al florei conservat auto-realizat să servească cât mai mult timp, camera trebuie să mențină o umiditate de 40-70%.

Puteți decora inițial apartamentul dvs. cu briofit stabilizat, creând o serie de articole interioare din acesta.

 • Perete... Un perete sau mai mulți pereți care au fost decorați cu mușchi complet stabilizat arată foarte frumos. În acest caz, o pânză de plante omogenă va arăta originală, în care sunt intercalate umflături, crenguțe, pietricele și alte materiale naturale. Inscripțiile, desenele, modelele sunt așezate din mușchi.

 • Pictura... Bucățile de mușchi plat de pădure pot deveni elemente ale picturii. Dacă combinați acest element natural cu alte plante conservate, poate arăta uimitor.
 • Înverziți camera pe verticală. Persoanele care au o atitudine pozitivă față de stilul ecologic pot folosi panouri de mușchi stabilizate pe verticală în apartamentul lor. Datorită acestui element decorativ, puteți ridica vizual tavanele și puteți extinde camera.
 • Baie... Panoul de mușchi conservat din baie arată destul de interesant. Mușchiul scandinav este adesea folosit pentru a încadra oglinzile și pentru a fixa panouri lângă chiuvetă.

Experții sfătuiesc cu tărie să nu se facă covorașe pentru picioare din mușchi stabilizat. Acest material este destul de delicat și fragil, prin urmare, cu presiune constantă și stres mecanic, se va deteriora rapid.

Mușchiul stabilizat este o tendință modernă în amenajarea teritoriului și decorarea interioară. Produsul pe bază de lichen de ren este nepretențios și ușor de întreținut. Pe lângă aspectul său rafinat, materialul vegetal conservat are și alte caracteristici valoroase. Se caracterizează prin rezistență la foc, caracteristici de izolare fonică și lipsa capacității de a absorbi mirosurile neplăcute. Toate punctele de mai sus determină răspândirea mușchiului stabilizat în decorul caselor private, birourilor, locurilor publice.

1 Comentariu
0

Inul Kukushkin poate fi stabilizat în acest fel.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila