Lenjerie de pat din satin: argumente pro și contra, sfaturi pentru alegere

Lenjerie de pat din satin: argumente pro și contra, sfaturi pentru alegere
 1. Particularități
 2. Cum să alegi?
 3. Îngrijire
 4. Recenziile clienților

În orice moment, s-a acordat o mare atenție alegerii lenjeriei de pat, deoarece somnul depinde de calitatea acestuia și, odată cu acesta, de starea de spirit și de starea sănătății umane. Articolul nostru este dedicat nuanțelor alegerii truselor de somn din atlas.

Particularități

Atlasul a fost realizat inițial din fire de mătase naturală; China este considerată patria sa. Tradus, numele țesăturii înseamnă „neted”, care este direct legat de caracteristicile sale externe. Atlasul a fost considerat material pentru aristocrați de multe secole. În prezent, această țesătură nu este creată exclusiv din fire de mătase, ele sunt folosite pentru bază, iar fibrele sintetice, precum și viscoza și bumbacul, sunt folosite ca auxiliare. Toate aceste componente conferă lenjeriei din satin un aspect excelent și o calitate înaltă.

Avantajele Atlasului:

 • material natural fiabil, de înaltă calitate;
 • respirabilitate și absorbție excelentă, se usucă rapid;
 • nu provoacă reacții alergice;
 • țesătura este plăcută la atingere, cu o strălucire lucioasă, dă o senzație de răcoare la căldură.

Dezavantajele materialului includ:

 • un preț prea mare;
 • materialul este destul de alunecos și alunecă constant de pe pat;
 • necesită îngrijire atentă;
 • neplăcut de frig iarna;
 • petele de pe un astfel de material sunt foarte greu de îndepărtat.

În zilele noastre, nimeni nu este surprins de gama largă de produse din satin imprimat. Satin-jacquard aparține și el acestui material. Partea din față a țesăturii este formată din fire subțiri, care conferă materialului netezime și luciu.

Acesta este un atlas care nu are interior spre exterior, este la fel de frumos din toate părțile. Doar că desenul este mai convex pe o parte și mai deprimat pe de altă parte. Acest material poate fi numit pe două fețe.

Acest tip de produs este considerat de elită. Materialul are o rezistență ridicată datorită faptului că folosește o țesătură dublă de fir de bumbac răsucit. Lenjeria de pat din acest tip de satin nu se sifoneaza si poate rezista multor spalari fara a-si pierde calitatile. Fibrele naturale incluse în țesătură fac somnul foarte confortabil.

În prezent, este solicitat și jacquard-stretch, care este realizat din fire speciale care îi conferă elasticitate. Un alt tip de atlas este ducesa. Este o țesătură foarte densă, dar în același timp ușoară. Atlas Antique are o suprafata texturata datorita alternantei zonelor mai groase si mai subtiri.

Produsele brodate sunt o opțiune excelentă pentru accesoriile de dormit. Utilizarea broderii pe satin vă permite să păstrați frumusețea unor astfel de produse pentru o lungă perioadă de timp, deoarece nu se va spăla și nu va dispărea nici după numeroase spălări. Seturile sunt decorate cu broderie în așa fel încât să nu deranjeze turiștii. Fetele de pilota si fetele de perna sunt complet decorate, iar cearceaful are elemente decorative doar la margini.

Fețele de pernă și husele de pilota din satin sunt furnizate cu diferite tipuri de elemente de fixare. Producătorii ruși folosesc nasturi, în timp ce producătorii occidentali folosesc în principal fermoare.

Cum să alegi?

Atunci când alegeți lenjerie de pat, trebuie să vă ghidați în primul rând după dimensiunea saltelei, pernelor, păturii și, de asemenea, să țineți cont de preferințele de gust ale membrilor familiei. În plus, este important să poți distinge materialul natural de un fals. Daca satinul nu este fals, are fata lucioasa si spatele mat, nu se intinde.

Lenjeria de pat din satin este disponibilă astăzi în mai multe soiuri. Acestea sunt seturi de unu și jumătate, duble, euro.De obicei, două tipuri de cearșaf pot fi găsite în seturi: simple și cu bandă elastică.

Dacă luați un set cu cearșaf obișnuit, atunci, desigur, îl puteți baga sub saltea, dar tot se mișcă și alunecă. Prin urmare, cearșafurile cu benzi elastice sunt considerate cele mai confortabile. Singurul lor dezavantaj este că astfel de produse sunt greu de călcat.

Îngrijire

 • Dupa spalare si uscare rufele sunt depozitate astfel incat alte obiecte sa nu apese pe ea si sa nu lase cute. Pentru depozitare sunt potrivite rafturi voluminoase, dulapuri sau containere speciale. Protejați lenjeria din satin de umezeală și lumina soarelui. Nu-l depozitați în pungi de vid, deoarece vor lăsa cute.
 • Înainte de prima spălare, trebuie acordată o atenție deosebită structurii țesăturii. Atlasul modern are și alte incluziuni, iar metoda de spălare depinde de aceasta. Sfaturi și trucuri de îngrijire pot fi găsite pe eticheta produsului.
 • Articolele din satin trebuie să fie înmuiate înainte de spălare.
 • Spălarea la mașină este interzisă, se folosește doar spălarea manuală, care folosește detergenți blânzi. Lenjeria din satin nu este răsucită pentru a nu se deforma. Uneori se adaugă oțet la clătire pentru a menține țesătura strălucitoare.
 • Uscați astfel de lenjerie înfășurând-o într-o cârpă și călcați-o cu un fier de călcat ușor cald, fără a folosi aburi și printr-o cârpă sau tifon ușor umedă.
 • Dacă există pete greu de spălat, atunci este mai bine să dai așa ceva la curățarea chimică.

Recenziile clienților

Recenziile de lenjerie de pat din satin sunt ambigue: există atât pozitive, cât și negative. Mulți oameni care folosesc seturi de dormit din satin notează următoarele calități pozitive:

 • aspect frumos și rafinat, materialul este foarte plăcut la atingere;
 • vara, lenjeria este plăcut rece.

Iar aspectele negative includ faptul că lenjeria de satin este foarte alunecoasă, este greu să o îngrijești. Dar, în același timp, orice lucru frumos necesită îngrijire complexă.

Produsele din satin vorbesc întotdeauna despre bunul gust și bogăția materială a proprietarilor. Dacă aveți grijă în mod corespunzător de o astfel de lenjerie, atunci va încânta ochiul cu aspectul său pentru o lungă perioadă de timp. În plus, trusele frumoase de somn sunt, de asemenea, un cadou grozav pentru cei dragi și prieteni.

Pentru informații despre cum să coaseți lenjerie de pat din satin, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila