Lenjerie de pat de la ranfors: caracteristici și sfaturi de utilizare

Lenjerie de pat de la ranfors: caracteristici și sfaturi de utilizare
 1. Care este materialul?
 2. Avantaje
 3. Îngrijire
 4. Sfaturi și recenzii de selecție

Materialul numit „ranfors” este cunoscut în viața de zi cu zi modernă de ceva vreme, dar lenjeria de pat realizată din el nu a mai reprezentat de multă vreme o noutate pe piața textilă. Țesătura este mai bine cunoscută ca calico grosier, dar o depășește semnificativ în caracteristicile calitative.

Care este materialul?

Croitoresele și producătorii de seturi de dormit textile cunosc ranfors și ca maxifors sau cottonfors. Toate acestea sunt un material natural din bumbac caracterizat prin durabilitate ridicată și practicitate extraordinară.

Practic, denumirea ranforce poate fi găsită pe etichetele seturi de pat importate. Țesătura este ideală pentru utilizare în această variantă, deoarece este un model cu cute mici, dens și de lungă durată. Toate aceste avantaje ale ranforce sunt similare cu calicotul grosier, care ne este mai familiar. Dar, mai degrabă, nu este o chestiune identică, ci versiunea sa îmbunătățită.

Ranfors se distinge printr-un fir mai subțire și răsucit la țesut și o densitate crescută. Datorită acestor calități, prețul pentru țesătură este puțin mai mare decât pentru omologii mai puțin durabili. În practică, acest lucru este pe deplin justificat în procesul de utilizare a lenjeriei de pat. Toate componentele setului își păstrează moliciunea, netezimea și culoarea lor originale pentru o lungă perioadă de timp.

Conform standardelor mondiale, ar trebui să existe 50-60 de fire pe centimetru de runfors. Dacă comparăm acest indicator cu calicotul grosier, atunci densitatea sa este de 42 de fire la 1 cm. În plus, firele din ranforce sunt răsucite mai puternic, ceea ce îi asigură o rezistență mai mare la uzură.

Este util de știut că producătorilor, conform cerințelor tehnice, nu le este interzis să adauge un anumit procent de poliester la fibrele naturale de ranforce (într-un raport de 80% bumbac la 20% poliester). De regulă, acest lucru ar trebui să fie indicat pe eticheta produsului finit. Atunci când alegeți lenjerie, trebuie mai întâi să acordați atenție compoziției țesăturii.

Coloranții permanenți pot fi aplicați pe ranforce, ca și pe orice țesătură de bumbac. Această oportunitate este folosită de producătorii de lenjerie de pat, creând o mare varietate de modele care combină diferite nuanțe, modele și modele. Nu trebuie să vă temeți că un set luminos și frumos se va estompa vizibil în timp.

Avantaje

Lista caracteristicilor pozitive ale ranfors surprinde in mod placut si dispune la achizitionarea de lenjerie din acest material. Cu atât de multe avantaje, materialul este surprinzător de absență completă a deficiențelor. Seturile de lenjerie de pat din calicot modificări îmbunătățite diferă:

 • rezistență și rezistență la rupere;
 • rezistență la uzură, care este ideală pentru utilizarea activă de zi cu zi;
 • durata păstrării aspectului original atractiv;
 • capacitatea de a rezista la peste trei sute de cicluri de spălare în modul automat;
 • moliciune și senzații tactile plăcute la contactul cu corpul;
 • netezimea suprafeței și sensibilitate minimă la abraziune;
 • higroscopicitate: țesătura are capacitatea de a absorbi umezeala într-o cantitate egală cu 1/5 din propria greutate, în timp ce se usucă instantaneu, fără a lăsa șanse de umezeală și disconfort în timpul somnului;
 • termoreglare - o calitate importantă pentru țesăturile care servesc drept lenjerie de pat pentru întreaga noapte în diferite anotimpuri;
 • permeabilitatea la aer, cu o densitate crescută a țesăturii, fibrele naturale au o capacitate excelentă de a trece aerul;
 • capacitatea de a nu acumula praf și electricitate statică în fibre;
 • hipoalergenic, potrivit pentru contactul prelungit cu pielea sensibilă;
 • rezistența culorii, țesătura nu este supusă pierderii de culoare prin vărsare și decolorare;
 • cerința de întreținere minimă în timpul funcționării;
 • ușurință de spălare, nu este nevoie de călcat;
 • disponibilitate la vânzare și ieftinitate în comparație cu seturile de satin de calitate similară.

Datorită compoziției sale naturale unice, moliciune sporită și netezime pronunțată, țesătura este ideală pentru coaserea tuturor tipurilor de seturi de dormit - unu și jumătate, euro, dublu și pentru cei mai mici consumatori.

Îngrijire

Nu este nevoie să aveți grijă deosebită de forța de rulare.

 • Țesătura este ușor de spălat și de călcat dacă este necesar. În procesul de utilizare activă a pânzei, nu există nicio pierdere a caracteristicilor originale de calitate și a aspectului prezentabil.
 • Țesătura din bumbac este rezistentă la prelucrarea la temperaturi ridicate în timpul spălării și călcării. Un fier de călcat foarte fierbinte nu va deteriora materialul greu. Dar este indicat să călcați cârpa în modul de umidificare cu abur sau ușor umedă.
 • Trebuie amintit că uscarea prelungită a trusei în lumina directă a soarelui este nedorită. Materia poate deveni galbenă și își poate pierde puterea inițială.
 • În general, este un kit ideal pentru utilizarea în dormitoare de acasă, tabere pentru copii, sanatorie, pensiuni și hoteluri.

Sfaturi și recenzii de selecție

În funcționare, lenjeria de pat din ranfors nu este inferioară calicos grosier și satin. Dormitul pe ele este confortabil și plăcut în orice moment. Proprietățile de termoreglare ale țesăturii fac posibilă așezarea acesteia pe pat la căldură și în timpul sezonului de încălzire. În orice caz, se arată din cele mai bune laturi. Seturile de la ranforce sunt cel mai adesea achiziționate pentru cadouri, deoarece designul luminos și atractiv dispune de cumpărare. Cu un astfel de cadou practic, este potrivit să apară la o aniversare sau la orice alt eveniment al prietenilor apropiați sau colegilor. Nici un cuplu căsătorit sau o persoană singură care apreciază foarte mult confortul nu va refuza lenjeria de înaltă calitate.

Cei cărora le place să se înmoaie în pat mai mult timp notează netezimea extraordinară a unei astfel de lenjerii. Alunecarea perfectă previne frecarea cu materialul și aspectul neplăcut la atingere și aspectul pastilelor.

În colecțiile de lenjerie de pat de la producători cunoscuți, există cu siguranță un set pentru toate gusturile. și interiorul spațiului de locuit și hotel. Atunci când cumpără, consumatorii experimentați sunt sfătuiți să acorde atenție etichetelor de pe truse. Lenjeria de înaltă calitate conține întotdeauna etichete cu informații despre producător, compoziție, recomandări pentru depozitare, îngrijire și certificate de calitate a produsului. Mai ales dacă intenționați să folosiți lenjeria într-o cameră pentru copii sau instituții pentru copii.

Sunt mulți care doresc nu numai să cumpere, ci și să falsifice popularul ranforce. În atelierele clandestine, producătorii fără scrupule sub pretextul lenjeriei de pat de la ranfors produc produse de calitate scăzută. De regulă, etichetele de pe astfel de truse nu conțin informațiile necesare sau sunt complet absente. Husele de pilote, fețele de pernă și cearșafurile false își pierd rapid aspectul original colorat. Pe vreme caldă, materialul nu absoarbe umezeala eliberată de piele, provocând erupții cutanate, iritații și disconfort. În sezonul rece, dormitul pe un ranforce fals ieftin alunecos nu este mai puțin neplăcut decât vara.

Distingerea unei copii de un original este ușoară pentru prețul și examinarea preliminară a țesăturii. Este foarte vizibil în lumină că densitatea sa este mult mai mică decât ar trebui să fie. Iar netezimea, mai degrabă, este doar vizuală, cauzată de strălucirea imaginară a pânzei, care asigură prezența unui procent mare de materiale sintetice în compoziție. Ar trebui să vă abțineți de la o astfel de achiziție. Un astfel de kit nu vă poate oferi decât dezamăgire.

Ranfors natural este o opțiune economică și practică pentru coaserea lenjeriei de pat, comparabilă ca calitate cu satinul scump. Produsul de la ranforce este inferior satinului doar ca pret.Ceea ce nu poate decât să le mulțumească pe gospodinele raționale și pe antreprenorii prudenti.

Pentru informații despre cum să alegi lenjeria de pat de la ranfors, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila