Linovatin: caracteristici și aplicații

Conţinut
 1. Ce este?
 2. Tehnologia de producție
 3. Ce este mai bun decât iuta?
 4. Unde este folosit?

Pentru a izola casele din lemn, se foloseau mușchi și in de cuc. Datorită acestui fapt, locuința a avut o temperatură caldă și confortabilă timp de mulți ani, iar aceste materiale au reținut și umiditatea. Astfel de tehnologii nu au fost folosite de mult timp.

Acum, în loc de mușchi, se folosește inul, care se laudă cu aceleași proprietăți.

Ce este?

Linovatin este un material izolant natural pentru casele din lemn, care este fabricat din materii prime ecologice. Absoarbe bine umezeala din aer, in timp ce nu se formeaza condens. Consumatorii îl confundă uneori cu pâslă și câlți de in. Pâslă de in este o izolație nețesută, iar câltul este realizat din fibră de in pieptănată. În schimb, lenjeria este un produs perforat cu acul.

Pentru fabricarea inului, producătorii folosesc in. Fibrele lungi ale plantei sunt folosite în scopuri industriale, iar resturile - fibre scurte și benzi, care nu sunt folosite pentru a crea fire, merg la războaie, unde sunt folosite pentru a face țesături nețesute - in. Vine în mai multe soiuri. Distinge:

 • cusut;
 • lovit cu acul.

Tehnologia de producție

Procesul constă din mai multe etape.

 1. Fibra este eliberată de resturile tulpinii de in. Calitatea depinde de asta. Este necesar să curățați cât mai mult fibrele de foc, care este tulpina plantei. Acest lucru va oferi vatelii de in o calitate înaltă.
 2. Apoi, materia primă este trimisă la mașini de cardare, unde este pieptănată cu grijă și poziționată pe direcția longitudinală.
 3. Apoi se duce la sigiliu, unde este creată pânza.

O cusătură se obține atunci când lenjeria merge la unitățile de tricotat și cusătură, unde o cusă cu fire de bumbac cu o cusătură în zig-zag. Vatelia creată de in are o rezistență de la 200 până la 400 g / m2.

Perforarea cu ace se face după cum urmează. Când piercing-ul lovește echipamentul, acesta este în plus străpuns de ace care au ghimpe. Datorită înțepăturilor frecvente ale acelor straturilor superioare și inferioare, fibrele se încurcă și se împletesc, devenind mai puternice și mai dense. Acest lucru se întâmplă pe toată lățimea și lungimea rețelei. Acest material are o rezistență mai mare. Densitatea este monitorizată constant. Dacă a existat o subestimare a indicatorului, atunci aceasta este deja considerată o căsătorie.

Se produce sub diferite forme: role, rogojini, farfurii. Pentru a crea farfurii, amidonul este folosit suplimentar ca adeziv. Pentru utilizarea în băi, lenjeria este impregnată suplimentar cu compuși rezistenti la foc.

Ce este mai bun decât iuta?

Linovatin are multe avantaje față de iută. Principala sa diferență este că nu este suflat, este capabil să rețină căldura și nu acumulează umiditate, adică este mai puțin higroscopic. Iată calitățile sale pozitive:

 • prietenos cu mediul;
 • hipoalergenic;
 • ușurință în utilizare;
 • este inseparabil și, prin urmare, distribuit uniform pe zona articulațiilor inter-coroanei;
 • neelectrificat;
 • moliciunea și elasticitatea în el sunt mai pronunțate decât în ​​iută;
 • absoarbe umezeala si se usuca rapid dupa udarea;
 • proprietăți ridicate de izolare termică;
 • asigură izolare fonică;
 • nu este necesar, după utilizare, să faceți o barieră de vapori suplimentară acasă cu tablă, panouri;
 • creează un microclimat bun în cameră, și anume, reglează gradul de umiditate, ucide microorganismele;
 • nu fragil, nu se sfărâmă și nu creează praf suplimentar în casă;
 • o aluniță nu începe în ea;
 • păsările nu o desfac pentru a crea cuiburi;
 • pentru a lucra cu el, nu trebuie să aveți abilități profesionale speciale și orice instrumente;
 • are un cost redus.

Unde este folosit?

Este folosit la fabricarea mobilierului ca material de tapițerie. Lenjeria este folosită pentru a crea o țesătură de căptușeală pentru îmbrăcămintea exterioară. În construcții, este folosit ca încălzitor mezhventsovy pentru case și structuri din lemn, cum ar fi pod, interfloor, inter-pereți, pod. Pentru izolare se folosește perforarea cu ace, deoarece nu are fire care ulterior pot începe să putrezească din cauza umezelii și are, de asemenea, o densitate foarte mare. Cu ajutorul acestuia, ramele ferestrelor și ușile sunt izolate.

Inul este produs în rulouri. Pentru izolarea termică a unei case, este suficient să ridicați o bandă cu parametrul dorit, apoi să o așezați pe coroana buștenului și să o fixați bine. Ele pot acoperi diverse articulații, atât transversal, cât și de-a lungul.

De asemenea, este folosit în scopuri decorative. Dacă în casele din lemn în viitor nu se plănuiește acoperirea pereților unei case din bușteni, atunci după procesul de finisare a calafătului pereților, se aplică o margine de in.

Linovatin în construcții facilitează instalarea izolației termice într-o casă din lemn și, de asemenea, economisește semnificativ timp. După utilizarea materialului, camera poate fi funcționată foarte mult timp, în timp ce caracteristicile materialului nu se deteriorează.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila