Proiect casa de 8x10 m cu mansarda: idei frumoase de constructie

Conţinut
  1. Particularități
  2. Materiale de construcții
  3. Proiecte
  4. Exemple frumoase

O casa cu mansarda este o structura practica care pare mai putin voluminoasa decat o cladire clasica cu doua etaje, dar in acelasi timp este suficient de mare pentru confortul unei intregi familii. Bateți spațiul unei case cu o mansardă de 8 x 10 mp. m. se poate face în diferite moduri, în funcție de componența familiei, de interesele și nevoile fiecăruia dintre membrii acesteia.

Particularități

O locuinta de 8 x 10 cu mansarda suplimentara poate avea multe beneficii. De aceea, astfel de clădiri devin din ce în ce mai solicitate în ultimii ani.

Este mai ieftin să construiești o mansardă: poți economisi la lucrări de construcție, decorarea necesită și mai puține materiale. În plus, mansarda nu este considerată un al doilea etaj cu drepturi depline, ceea ce este benefic din punct de vedere legal.

Mai mult decât atât, într-o astfel de casă nu este mai puțin spațiu decât într-una cu două etaje. Asta înseamnă că prin dotarea mansardei îți poți permite niște excese. De exemplu, puteți face un dressing, propriul birou pentru a lucra de acasă sau un atelier pentru activități creative. Această opțiune este potrivită și pentru familiile numeroase. Copiii pot sta cu ușurință în pod, lăsând întregul etaj în seama părinților.

Este mult mai cald într-o astfel de casă. În primul rând, este mai ușor să transportați gaz la pod decât la etajul doi. În plus, căldura nu scapă prin acoperiș, mai ales dacă este izolat suplimentar. Din fericire, acum există multe modalități de a izola, așa că o poți alege pe cea care ți se potrivește cel mai bine.

Dacă mansarda este finalizată separat sau pur și simplu este făcută ultima, atunci se poate lucra acolo fără a evacua chiriașii de la primul etaj.

Și, în sfârșit, mansarda arată destul de neobișnuit. Asta inseamna ca poti echipa acolo niste spatii originale, punand toata imaginatia ta.

Cu toate acestea, pe lângă numărul mare de avantaje, astfel de clădiri au propriile lor dezavantaje. Majoritatea se datorează faptului că în timpul construcției au fost făcute unele greșeli. De exemplu, materialul a fost ales incorect, unele tehnologii au fost încălcate și așa mai departe. Acest lucru poate face frig la etaj.

Dezavantajele includ costul prea mare al ferestrelor. Luminatoarele, de regulă, costă una și jumătate până la două ori mai mult decât cele obișnuite. Prin urmare, după ce ați decis să echipați o casă de acest tip, trebuie să fiți pregătit pentru cheltuieli suplimentare.

De asemenea, trebuie să fii atent la amplasarea mobilierului. Nu puneți obiecte prea grele în această parte a casei, este mai bine să ridicați materiale ușoare.

Acest lucru este valabil pentru orice, inclusiv pentru acoperișuri, mobilier și mobilier. Dacă supraîncărcați fundația, pot apărea fisuri pe pereți.

Materiale de construcții

Mansarda, ca orice incapere, poate fi construita din diferite materiale. Acestea includ lemn, cărămizi și blocuri de spumă. Fiecare dintre materiale are atât avantaje, cât și dezavantaje.

Lemnul a fost cea mai populară alegere în ultima vreme. Faptul este că un grad ridicat de compatibilitate cu mediul înconjurător al clădirilor este acum foarte apreciat. Prin acest parametru, arborele se potrivește perfect. În plus, o casă cu o mansardă din cherestea sau bușteni arată atractivă și servește ca un adevărat decor al site-ului.

Un alt material popular pe care locuitorii de vară îl folosesc sunt blocurile de zgârie sau blocurile de spumă. Nu sunt atât de calitative, dar puteți construi o casă din ele cât mai repede posibil.Ele diferă, de asemenea, prin avantaje precum greutatea relativ mică și costul redus.

Nu se poate ignora clasicii atemporale - clădirile din cărămidă. Acest material este asociat cu soliditatea și fiabilitatea. Casele din cărămidă au fost mult timp considerate cele mai luxoase și durabile. Acum, de asemenea, nu își pierd popularitatea.

Deși construirea unei case cu podea de pod din cărămidă va costa mai mult decât construirea unei clădiri ușoare cu cadru din blocuri de spumă, mulți vor prefera totuși prima opțiune.

În cele din urmă, merită menționată piatra. Printre alte materiale, se remarca prin durabilitate si conductivitate termica crescuta. Dacă vă terminați clădirea cu rocă de coajă, puteți obține o cameră caldă și confortabilă, care nu se va teme de înghețuri.

Opțiuni precum o combinație de mai multe materiale sunt, de asemenea, acceptabile. De exemplu, o casă poate fi construită complet dintr-o casă din bușteni și apoi izolată suplimentar. În unele cazuri, este alocată o cameră la mansardă.

Proiecte

Sunt multe proiecte interesante. Aspectul final este întotdeauna selectat ținând cont de caracteristicile unei anumite familii și aprobat de proprietari.

Casa 8x10 pentru o familie mica

Opțiunea tradițională este o casă cu mansardă în care se află spațiul de locuit. Acesta poate fi un dormitor pentru părinți sau copii care locuiesc deja cu familia lor. În unele cazuri, scara de la mansardă este scoasă în exterior, astfel încât rezidenții de la etajul superior să nu interfereze cu ceilalți.

Cameră de 10x8 pentru oameni creativi

Daca cineva din familie are hobby-uri creative, mansarda poate fi echipata doar pentru locul pentru astfel de activitati. În această cameră, puteți echipa, de exemplu, un atelier. Deci oricine poate fi creativ fără a fi distras de zgomotul străin și fără a-i deranja pe cei dragi.

Tot la etajul doi puteți echipa un atelier de cusut cu un dressing alăturat. Există suficient loc pentru tot ceea ce este necesar pentru asta. De asemenea, puteți decora camera cu elemente decorative.

Exemple frumoase

Când vă planificați propria casă cu mansardă, puteți vedea fotografii cu clădiri frumoase finisate. Ele vă vor ajuta să navigați în ce direcție ar trebui să vă deplasați, care opțiune ți se potrivește. Puteți repeta proiectul prezentat sau vă puteți inspira din idei gata făcute și puteți crea ceva propriu.

  • Casă luminoasă din cărămidă. Primul exemplu este o structură solidă din cărămizi deschise la culoare, completată de un acoperiș strălucitor de smarald. Această combinație de culori poate fi numită clasică. Casa arată elegantă și îngrijită. În pod este puțin spațiu deoarece acoperișul este jos. Dar spațiul disponibil este suficient pentru ca o familie de mai multe persoane să stea confortabil la parter și la etajele superioare.
  • Cladire usoara. Dacă prima opțiune este un adevărat clasic, atunci a doua pare mai modernă. Pereții lumini sunt completați de țevi și rame de ferestre de culoarea cafelei. O parte a acoperișului protejează balconul și miniterasa atașată camerei de vreme rea. Astfel, există suficient spațiu nu numai în interiorul clădirii, ci și în exterior. Acest lucru face posibil să vă bucurați de frumusețea naturii înconjurătoare și de aerul curat în serile lungi.
  • Casa cu parcare. Sub acoperișul acestei case există un loc nu numai pentru toți membrii familiei, ci și pentru o mașină bună. O parcare mică este protejată de căldură și ploaie, astfel încât poate înlocui cu ușurință un garaj cel puțin pentru o perioadă.

Casa în sine este similară cu cea anterioară - o bază mai deschisă, decor întunecat și multă verdeață care împodobește clădirea și o face mai pitorească. Mansarda nu are mai puțin spațiu liber decât etajul inferior. Acolo este foarte posibil să se doteze o cameră de oaspeți, o creșă sau un atelier, așa că există suficient spațiu pentru toată lumea. O astfel de casă cu mansardă este potrivită atât pentru un cuplu tânăr, cât și pentru o familie numeroasă.

Pentru o prezentare generală a casei de 8x10 cu mansardă, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila