Casă cu două etaje cu dimensiunea de 7x7 m: opțiuni interesante de amenajare

Conţinut
 1. Particularități
 2. Opțiuni, avantaje și dezavantaje
 3. Proiecte tipice
 4. Ce material ar trebui să alegi?
 5. Care vor fi costurile?

Cererea de locuințe private cu două etaje crește de la an la an. Cel mai adesea, un spațiu comun este plasat în partea de jos a clădirii, iar camerele personale și instalațiile sanitare sunt situate în partea de sus. Dar există o serie de subtilități care ar trebui luate în considerare la proiectarea unei astfel de structuri.

Particularități

Casa cu două etaje 7 pe 7 m se distinge printr-o serie de avantaje, printre care putem numi, în primul rând:

 • Posibilitatea de a utiliza o mare varietate de materiale de construcție și finisare.

 • O mare varietate de dimensiuni admise ale întregii clădiri și ale părților sale individuale.

 • Posibilitatea introducerii unor premise suplimentare, care nu erau în versiunea inițială a proiectului.

Acolo unde trebuie să locuiești nu numai vara, are sens să folosești cărămidă, care crește radical nivelul de izolare termică.

Opțiuni, avantaje și dezavantaje

O idee foarte bună este o cabană cu garaj. Vă permite să reduceți radical cantitatea de spațiu ocupat cu aceeași eficiență de utilizare și, în plus, să vă formați propriul stil original, dacă invitați un designer. Spre deosebire de o clădire cu un etaj, în acest caz, puteți forma nu numai o terasă, ci și un balcon. Vor exista mult mai multe oportunități pentru decorarea spațiului din interiorul locuinței în sine.

Pe de altă parte, trebuie să țineți cont de faptul că costul construirii și întreținerii unei case va fi mai mare. Acest dezavantaj este anulat de faptul că, la reamenajare, costul lucrării este redus.

Proiecte tipice

Dispunerea în majoritatea cazurilor implică faptul că intrarea este situată pe aceeași parte cu pridvorul. De dragul unui confort sporit și al siguranței utilizării casei în lunile de iarnă, vor echipa dressing-ul din hol. Doar din ea poți să mergi în toate celelalte camere sau să ieși afară. Camera de oaspeți poate fi adiacentă bucătăriei. Puțin mai departe pentru a amenaja o baie, iar direct din sufragerie pentru a dota o scară care duce la etajul doi. Partea superioară a casei este folosită pentru locuri de dormit și o cameră de odihnă; in sezonul cald, terasa poate fi folosita si pentru petrecere a timpului liber.

Într-o altă versiune, cabana este dotată cu o pereche de verande, una dintre ele este o ușă de intrare, cealaltă duce la bucătărie.

Această distribuție a spațiului este atractivă deoarece:

 • În curte, puteți crea un spațiu inaccesibil observatorilor din exterior pentru nevoi personale;

 • O ieșire suplimentară apare în cazul unei ruperi (blocare) a broască sau a unei situații extreme care întrerupe calea către ușa principală;

 • Se poate amenaja o gradina in miniatura, un loc de joaca pentru copii, un teren de tenis sau o piscina in zona adiacenta.

Acestea sunt doar opțiunile principale pentru planificarea spațiului într-o casă cu 2 etaje. În practică, pot fi multe altele. Atunci când alegeți, țineți întotdeauna cont de aspectele financiare, și de teritoriul disponibil, și de timpul necesar construcției, și de momentele stilistice.

Suprafața unei case cu două etaje cu 7x7 laturi poate depăși 100 de metri pătrați, în timp ce pentru o clădire cu un etaj de aceleași dimensiuni este de doar 49 de metri pătrați. m. Prin urmare, chiar și o familie de cinci persoane într-o cabană cu două etaje nu se va confrunta cu probleme speciale.

Construcția unor astfel de locuințe, între timp, este relativ simplă și ieftină.

Pasul inițial este de a estompa granițele dintre etaje. Tavanul din bucatarie si living este realizat singur, sub acoperisul principal. Casa este dotata cu o scara batanta care duce la mansarda, sub care devine posibil sa amplaseze o sauna in interior.

Este util să oferiți la intrarea în casă nu doar un hol, ci și spațiu de depozitare pentru pantofi, schiuri și biciclete. Chiar dacă niciunul dintre voi nu folosește un „cal de oțel” și nu taie prin zăpadă cu bețe, în timp, totul se poate schimba. Și mulți oaspeți vor fi mulțumiți de acest atribut.

În sufragerie (puțin mai departe), mobilierul tapițat trebuie folosit în combinație cu o masă, ceea ce va permite o întâlnire confortabilă, o conversație serioasă sau romantică fără a invada spațiul personal. În această variantă, bucătăria este situată în stânga sufrageriei, iar pentru a economisi spațiu, folosesc mobilier de colț și compact, versiuni ușoare de electrocasnice.

Ce material ar trebui să alegi?

Casele de 7 pe 7 metri pot fi realizate din diverse materiale, fiecare dintre ele având propriile avantaje și slăbiciuni. Blocurile de spumă sunt ecologice și durabile, economisesc perfect căldura și limitează sunetele străine. Casele dintr-un bar servesc mult timp și sunt rezistente mecanic, structurile bazate pe bușteni le depășesc în ceea ce privește reținerea căldurii și proprietățile estetice, deși sunt mai scumpe. O casă de piatră cu două etaje arată nobilă, fiabilă, rezistentă la majoritatea influențelor externe și are un risc minim de incendiu în pereții despărțitori. Alegerea finală depinde de care dintre acești parametri este cel mai valoros pentru dvs.

Care vor fi costurile?

Este complet imposibil să prezici cu exactitate costurile cu un singur proiect. La urma urmei, chiar și un anumit șantier afectează prețul final. Poate fi necesară adâncirea fundației, drenarea șantierului, creșterea protecției termice, creșterea protecției seismice a casei. Modificările de materiale, proporții, aprobări suplimentare afectează și costul final al casei finite.

Al doilea etaj sub formă de mansardă este de preferat dacă terenul de construcție este foarte mic. Apoi, locuința este împărțită în mod clar în părți de noapte și de zi. Acest design economisește, de asemenea, energie și căldură. Proiectul de proiectare ar trebui să ia în considerare reducerea spațiului disponibil din cauza pantelor acoperișului și utilizarea pereților de mansardă pentru a compensa acest efect.

Pentru informații despre caracteristicile construcției dintr-un jurnal și cât va costa, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila