Caracteristici ale procesului de proiectare a caselor cu cadru de țară

Caracteristici ale procesului de proiectare a caselor cu cadru de țară
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Instalarea fundației
 3. Instalarea cadrului
 4. Acoperiş
 5. Caracteristicile tavanului
 6. Pereți de construcție
 7. Izolarea clădirii
 8. Proiecte

O casă cu cadru cu un etaj este o soluție excelentă pentru cei cărora le place să se relaxeze în afara orașului în condiții confortabile. Oricine poate aranja o casă caldă și frumoasă cu propriile mâini și ieftin.

Avantaje și dezavantaje

Cadrul schelet este foarte popular în toate părțile lumii.

Are un număr mare de avantaje.

 • Siguranța mediului - pentru construcție se folosesc numai materiale de înaltă calitate, care sunt verificate și testate temeinic și numai după aceea intră în vânzare.
 • Cost accesibil - materialele pentru construcția de case folosind tehnologia cadrelor sunt mai ieftine decât cărămizile și blocurile. Dar este de remarcat și economiile de costuri la încălzirea clădirii.
 • Instalare rapidă și ușoară - chiar și o singură persoană poate construi o casă singură, fără ajutorul profesioniștilor și a echipamentelor speciale. Constructorii spun că este mai ușor să construiești case cu cadru doar prin asamblarea caselor de la un constructor. Dacă toate materialele sunt disponibile, clădirea poate fi ridicată în șase luni.
 • Izolație termică excelentă - casele rețin căldura în cameră mult timp și nu lasă frigul să intre. Economisirea energiei depinde direct de ventilația adecvată, izolarea casei și decorarea.
 • Rezistenta la bio si la foc - lemnul este acoperit cu grija cu agenti speciali care fac materialul rezistent la paraziti, insecte si foc.
 • Durabilitate - casele cu cadru pot dura mai mult de 50 de ani.
 • Aspect frumos - astfel de modele arată grozav pe site și chiar și după câțiva ani își păstrează estetica.

Pe lângă avantaje, clădirile ridicate folosind tehnologia cadrelor au și câteva dezavantaje principale.

 • Dacă lemnul nu este tratat cu un agent special, pericolul de incendiu al materialului crește imediat. Prin urmare, atunci când cumpărați lemn, trebuie să urmăriți cu atenție toate etapele de uscare și prelucrare a acestuia.
 • În comparație cu casele din cărămidă și bloc, casele cu cadru nu sunt la fel de puternice. Dar dacă urmați toate regulile de construcție și instrucțiunile pas cu pas, atunci nu vă puteți îngrijora de faptul că uraganul va demola casa.
 • În timpul construcției, trebuie acordată o mare atenție sistemului de ventilație, deoarece lemnul impregnat cu diverse substanțe nu permite trecerea bine a aerului. Nu uitați de instalarea izolației fonice suplimentare, aceasta va crește nivelul de confort în cameră.

Instalarea fundației

Dintre cele trei tipuri de fundație - coloană, bandă, grătar- grătar - este necesar să o evidențiem pe cea optimă. Alegerea depinde de caracteristicile solului, de numărul de etaje ale clădirii, de climă și de capacitățile financiare. Opțiunea bugetară este fundația grămadă. Fundațiile coloane asigură durabilitatea structurii - pe această bază, o casă poate rezista mai mult de 100 de ani.

Coloanele pot fi din:

 • cărămizi;
 • blocuri gata de beton;
 • conducte de azbest-ciment.

Țevile de azbociment pot juca bine rolul de cofraj, care este turnat ulterior cu un suport de beton. Adâncimea la care sunt introduse conductele depinde de caracteristicile solului.

Instalarea cadrului

Pentru o stabilitate suplimentară a clădirii, pardoseala și coroana inferioară a curelei sunt instalate pe fundația existentă. Numai după aceea puteți continua cu instalarea cadrului în sine, care poate fi fie din metal, fie din lemn.Experții recomandă utilizarea grinzilor goale, caz în care sarcina pe fundație este redusă semnificativ și se economisesc bani. Grinzile verticale ale structurii sunt montate în colțurile casei, camerelor, ușilor și ferestrelor la o distanță de cel mult 2-3 metri. Instalarea traverselor și brațurilor este obligatorie. Daca casa va avea doua etaje, cadrul trebuie ranforsat suplimentar in zona in care vor fi amplasate scarile. Deschiderile ferestrelor sunt, de asemenea, fixate cu traverse.

Acoperiş

Cadrul de acoperiș trebuie să fie realizat din materiale ușoare, deoarece prea masiv va da o sarcină mare asupra fundației, ceea ce va afecta negativ stabilitatea și durabilitatea casei. Acoperișul unei case pentru o reședință de vară poate fi înclinat și în fronton. Al doilea tip este potrivit atunci când spațiul de la mansardă va fi folosit ca spațiu de locuit. Această soluție este mai economică decât construirea unui al doilea etaj. În funcție de faptul dacă mansarda va fi rezidențială, se determină înălțimea grinzii coamei acoperișului. Înălțimea optimă este de până la 2,5 metri.

Plăcile de pe pantă sunt instalate la o distanță de 0,5 până la 1 metru. Pentru a consolida structura, sunt montate traverse suplimentare. Numai după finalizarea procesului de acoperire poate începe placarea interioară și exterioară. Dacă este planificat un spațiu de locuit în pod, se recomandă izolarea suplimentară a pantei acoperișului și a podelei-tavan. Pentru placarea exterioară, puteți alege orice material: atât plăci metalice, cât și foi de fier și ardezie.

Caracteristicile tavanului

După instalarea cadrului, continuați cu placarea interioară, precum și instalarea pereților și a tavanului. Dacă casa are două etaje, pentru grinzile tavanului este selectat un material puternic cu o secțiune transversală mare și se realizează izolarea suplimentară a podelei-tavan. Adesea, gips-cartonul este utilizat pentru placarea tavanului, care este ușor și cu costuri reduse.

Dacă intenționați să construiți o casă cu un etaj, atunci pentru tavan veți avea nevoie de:

 • plăci tivite, de exemplu, căptușeală sau material canelat, a cărui grosime este de aproximativ 25 mm, în timp ce cel mai bine este să alegeți plăci din lemn de conifere;
 • materiale rezistente la umezeală și termoizolante;
 • spumă pentru instalarea diferitelor elemente;
 • izolatie;
 • foi de plăci de fibre, PAL sau gips-carton;
 • alte materiale de construcție și unelte necesare.

Când instalați tavanul în încăperi cu umiditate ridicată, utilizați gips-carton rezistent la umiditate. Dacă structura are două etaje, grosimea plăcii trebuie să fie de cel puțin 30 mm.

Pereți de construcție

De regulă, pereții sunt din PAL, plăci de fibre, gips-carton sau grinzi sau plăci transversale fixe, care sunt izolate și pregătite pentru finisare. Piața modernă oferă panouri de perete gata făcute, în care există un material de preizolare, precum și detalii de finisare, deschideri pentru ferestre și uși. Costul unui astfel de bloc de perete este semnificativ mai mare, dar merită doar recenzii pozitive și, de asemenea, accelerează procesul de construcție. Dar este dificil să instalați singur astfel de blocuri, deoarece cântăresc mult.

Izolarea clădirii

Instalarea izolației este necesară în aproape toate etapele construcției, cu excepția primei - aranjarea fundației.

Profesioniștii cu experiență recomandă utilizarea următoarelor materiale ca izolație:

 • polistiren expandat - diferă în ceea ce privește costul accesibil, dar acest material nu este ecologic și periculos de incendiu;
 • vata minerala sau de piatra in rulouri sau straturi - este foarte populara, deoarece are proprietati bune;
 • ecowool impregnat împotriva rozătoarelor și a inflamabilității - mai tehnologic, dar mai scump decât alte materiale.

Chiar dacă utilizați cele mai scumpe și de înaltă calitate materiale de izolare, nu uitați de materialele de barieră la umezeală și vapori care rețin căldura în cameră și cresc durata de viață a casei.

Proiecte

O selecție largă de proiecte diferite permite tuturor să aleagă pe cel mai bun.Dimensiunile cerute ale caselor sunt 6x6, 6x8 m, dar există și structuri mai mici - 4x4, 3x4 m. Adesea se alege un proiect tipic pentru o reședință de vară - o casă mică cu două camere și o terasă mică. Pe lângă proiectele standard, există și proiecte individuale. Sunt comandate de la o companie specială sau le puteți desena singur. Pentru o suprafață mică, alegeți o clădire compactă. În casele în care nimeni nu va locui iarna, nu este deloc necesar să instalați un cazan sau o sobă. Dar tot trebuie să aveți grijă de izolarea termică, aceasta va proteja casa de îngheț în timpul iernii.

Alegerea unui proiect depinde nu numai de preferințele proprietarilor, ci și de caracteristicile site-ului. Puteți alege o casă alungită sau în formă de U. Dacă aveți o mașină, nu uitați să lăsați loc pentru un garaj sau un carport pe proprietate. Adesea, proprietarii doresc să echipeze o baie pe terenul din grădină. Poate fi construit independent folosind tehnologia cadrului sau puteți comanda o construcție la cheie. Dacă aveți la dispoziție toate instrumentele necesare și aveți, de asemenea, un proiect gata făcut și aveți cel puțin o idee minimă despre tehnologia cadrelor, puteți face față cu ușurință construcției unei case de țară pe cont propriu.

Vedeți în videoclip ce greșeli grave fac meșterii când construiesc o casă cu cadru.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila