Interior casă de țară: idei de design interior

Conţinut
 1. Particularități
 2. Aspect intern
 3. Cum să alegi un stil?
 4. Idei pentru diferite camere
 5. Exemple frumoase

În ciuda faptului că lumea noastră nu stă pe loc și tehnologiile înalte pătrund în fiecare colț al vieții noastre, există din ce în ce mai mulți susținători ai tot ceea ce este natural, și uneori chiar rural, în fiecare zi. Oamenii din blocurile de apartamente se mută la cele private, preferând produsele cultivate cu propriile mâini, bucurându-se de cântecul păsărilor și de șoapta frunzișului, uitând, ei bine, pentru o clipă de agitația orașului modern. La urma urmei, undeva în interiorul nostru, trebuie să existe acea parte care dorește pace la un moment dat, tânjește după unitate cu natura.

Și dacă nu sunteți pregătit să lăsați totul și să mergeți în sat, atunci puteți crea o mică bucată din el în apartamentul dvs. Sau la tara, daca ai.

Particularități

Deci, care este diferența dintre interiorul unei case de țară și ce este în interiorul ei? Să dezvăluim toate secretele vieții satului.

Finisare

O casă de țară implică decorarea unui copac. Toate decorațiunile de pereți, tavan și podea ar trebui să fie realizate din materiale lemnoase care nu numai că arată grozav, dar sunt și ecologice. Dacă casa este construită dintr-un buștean bun și frumos, atunci pereții, cel mai probabil, nici măcar nu necesită finisare. Ele sunt pur și simplu acoperite cu compuși de nuanță după șlefuire.

Soluții de culoare

Atunci când alegeți nuanțe pentru decorarea casei, ar trebui să vă concentrați pe culorile naturale, pe ceea ce este prezent în natură. Poti chiar sa iesi si sa observi natura in parc, poate gasesti acolo solutii interesante pentru casa ta. Culoarea albastră a cerului va determina soluții neobișnuite pentru accesorii, frunzișul verde va putea învălui în căldură, culoarea galbenă a soarelui va încânta privirea, va înveseli și vă va aminti de vară, lemnul maro adaugă austeritate la interior, realizate în culori pastelate cu adaos de alb.

Mobila

Mobilierul, la fel ca întreaga casă în ansamblu, ar trebui să amintească de natură. Și în primul rând se referă la materialul din care este făcută. Acesta este, de asemenea, un copac. Poți chiar să scotoci în dulapul bunicii tale și să ieși de acolo mobilier vechi, care este depozitat „pentru orice eventualitate”, în locuri pentru a restaura și a se potrivi în interior.

Dar dacă un astfel de mobilier nu a supraviețuit, atunci elementele de mobilier modern, cărora li s-a dat un ușor efect de antichitate, vor arăta perfect. Pe canapea se pot adauga fotolii pe rotile si se pot diversifica interiorul natural din lemn cu piele, din care vor fi realizate chiar aceste piese de mobilier.

Decor

Cel mai important lucru este prezența unui aragaz sau a unui șemineu, care joacă unul dintre cele mai importante roluri în viața casei. Mai ales în timpul înghețurilor severe de Bobotează. De asemenea, diverse obiecte de artizanat vor ajuta la darea stilului satului, iar dacă proprietarii casei le pot crea ei înșiși, atunci va fi absolut minunat. Pereții în acest stil sunt de obicei decorați cu picturi, icoane, meșteșuguri cu frunze uscate, ciorchini de ierburi.

Coarnele sau animalele sălbatice împăiate vor arăta bine în sufragerie. Vasele sunt în principal din lemn, faianță, porțelan. Cuverturile de pat, fețele de pernă, fețele de masă și covoarele sunt, de asemenea, predominant produse de om. Fie tricotate manual, fie create în stil patchwork. Și încercați să puneți o comodă care poate înlocui un dulap sau o comodă.

Iluminat

De asemenea, lumina ar trebui să fie cât mai aproape de naturală.Pentru a face acest lucru, puteți folosi lămpi cu kerosen, puneți sfeșnice cu lumânări. Dacă alegeți iluminarea artificială, atunci este de preferat să optați pentru lămpi cu abajur galben, care va contribui la crearea de căldură și confort suplimentar în cameră.

Aspect intern

Atunci când alegeți un design pentru o casă cu un etaj sau cu două etaje, trebuie mai întâi să decideți unde și ce cameră va fi amplasată:

 • O bucătărie rurală este întotdeauna caracterizată de un spațiu care vă permite să aduni la masă nu numai o familie numeroasă, ci și un număr mare de prieteni, vecini și doar cunoscuți buni.
 • Sufrageria din sat dispune la lungi conversații sincere în fața șemineului sau la lucrarea de aci a jumătății feminine a casei. O roată care se învârte sau o mașină de cusut veche se potrivește foarte bine în interior.
 • Pentru comoditate, baia este încă situată în casă și nu așa cum se obișnuiește în casele vechi din sat de pe stradă. Pentru un design mai interesant, puteți folosi piatra în baie.
 • Nu uitați și de pridvor, care întâmpină oaspeții și îi cufundă în atmosfera casei. Designul casei din exterior ar trebui să se suprapună complet în stil cu decorul interior.

În ceea ce privește dimensiunea casei, astăzi poți alege orice opțiune potrivită pentru fiecare. Casele mici sunt foarte populare ca dimensiune, de exemplu, 7 x 8 m. O astfel de casă vă permite să plasați tot ce aveți nevoie într-un spațiu mic. În apropiere se poate construi o baie de 4 x 9 m sau orice altă dimensiune.

Cum să alegi un stil?

Chiar și stilul rustic are mai multe opțiuni de decorare a casei care diferă unele de altele:

 • stil rusesc. Prima și cea mai importantă distincție a stilului rusesc este aragazul, care este completat de un poker, un grab și faianță. Suporturile, prosoapele, fețele de masă pot fi completate cu broderie manuală. În dormitor, atributul principal este un cufăr, pe care puteți pune o păpușă de cârpă și o puteți acoperi cu o cuvertură de pat în stil mozaic sau tapițerie cu material textil. Și fără pretenții, totul este executat destul de grosolan.
 • Provence. O trăsătură distinctivă a stilului Provence este designul interior în albastru, alb și roșu. Pereții sunt de obicei văruiți în alb, pe pervaz sunt ghivece de flori, iar mobilierul este vintage.

Stilul este caracterizat de minimalism în decor și camere pline de lumină. Decorarea este realizată cu ajutorul ornamentelor florale, care oferă un plus de ușurință și confort.

 • Țară. Stilul rustic este caracterizat de aristocrație și sofisticare. Toata mobila este realizata din lemn de culoare deschisa. Prezența unui șemineu este o necesitate; în fața acestuia puteți sta pe un scaun de răchită cu o ceașcă de ceai parfumat, învelită într-o pătură.

În plus, caroul este de dorit cu un model în carouri. Deși caroul împodobește nu numai pătura, el pătrunde în toată casa.

Idei pentru diferite camere

Casele private dintr-un sat de vacanță sunt de obicei mici, dar chiar și într-o zonă mică, puteți plasa multe soluții decorative care vă vor ajuta să insufleți un spirit rustic în fiecare cameră:

 • Când decorați o bucătărie trebuie acordată atenție tavanului, unde grinzile din lemn sunt de obicei vizibile, punând accent pe stilul ales. Deoarece în lumea modernă nu se poate face fără tehnologie, și mai ales în bucătărie, este mai bine să ascundeți toate inovațiile tehnice în spatele fațadelor din lemn care pot fi decorate cu sculptură manuală. Pe podea se întinde de obicei un covor din propriul său croșetat, iar masa este acoperită cu o față de masă brodată. Există vase din faianță sau porțelan, masa este împodobită cu un samovar cu burtă, iar în jurul mesei sunt bănci sau scaune din lemn.

De asemenea, decizia clasei economice atunci când alege un design de perete este văruirea, care nu numai că economisește costurile materiale, ci este și o dezinfecție care ucide toți microbii dăunători.

 • Următorul loc principal al casei este camera de zi. Aici locul principal este ocupat de soba sau șemineul, care adună întreaga familie în jurul lor în serile reci de iarnă. Amenajarea sufrageriei în sine depinde în primul rând de capacitățile tale. O soluție economică ar fi să alegeți un mobilier care se găsește în dulapul generației mai vechi și să îl restaurați fără a lăsa masa și scaunele să-și piardă semnele de vechime. Puteți așeza un covor sau piele de animal pe podea. Masa poate fi acoperită cu șervețele brodate, iar camera poate fi decorată cu meșteșuguri locale. Pe pereți sunt atârnate imagini și icoane.

Elementele de decor din răchită arată foarte interesante și originale.

 • Dormitorul din casă este un loc de odihnă, prin urmare, este conceput în culori calme, care pot fi diluate cu mai multe accente luminoase. Locul principal este ocupat de un pat spatios, care este acoperit cu un covor realizat in stil nepoliticos. Pe pervazuri sunt mereu flori proaspete. Lenjerie de pat din tesaturi naturale, predominant alba. Puteți pune un covor pufos pe podea. Pereții sunt decorați cu tablouri și panouri realizate manual.
 • Camera copiilor este cel mai adesea decorată în culori deschise. Camera în sine ar trebui să semene cu un element al unui basm, în care trei urși sunt pe cale să intre și să înceapă să afle cine a dormit pe patul lor.
 • Pentru verandă, puteți alege mai multe opțiuni de design. Aceasta poate fi o variantă de bucătărie de vară, iar dacă asigurați izolarea, atunci bucătăria poate fi scoasă cu totul acolo. De asemenea, puteți aranja acolo un loc pentru intimitate, plasând un fotoliu, așezând covoare tricotate și agățând rafturi cu cărți. Iluminarea poate fi redusă ușor folosind lămpi mici realizate sub formă de sfeșnice.

Exemple frumoase

 • Prima fotografie prezintă un decor simplu de dormitor, folosind un stil aspru, rustic. Rețineți covorul lucrat manual din zona noptierei. Tăblia este decorată cu lemn și tapițată cu țesătură cu modele populare.
 • Și acesta este proiectarea unei case mici de sat, care a fost împărțită în mai multe secțiuni cu ajutorul unei grinzi și suporturi de lemn.
 • În această fotografie puteți vedea decorarea fațadei unei case cu două etaje construită din lemn cu o sobă de piatră.
 • Aici puteți vedea designul biroului în stil rustic, care se distinge prin aristocrație și reținere. Cușca scoțiană adaugă confort și căldură acasă în cameră.
 • Această fotografie prezintă o cameră de zi confortabilă în stil rustic rusesc, cu un samovar, fotografii ale naturii rusești și un ceas de perete.
 • Dacă nu sunteți încă pregătit pentru schimbări la scară largă în interior, atunci puteți face mult mai ușor. Pentru a actualiza interiorul și a-i da o notă de stil rustic, vor fi suficiente obiecte de decor stilizate: prosoape, fețe de pernă brodate, figurine de lut, un samovar.

Pentru și mai multe sfaturi despre cum să vă configurați casa, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila