Casa cu garaj: design frumos si functional

Casa cu garaj: design frumos si functional
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Proiecta
 3. Varietate de materiale
 4. Exemple frumoase pentru inspirație

Locuirea într-o casă de țară necesită un garaj pentru una sau mai multe mașini. Garajul poate fi construit ca o clădire independentă sau îl puteți face parte din casă. Opțiunea „două într-unul” este adesea de preferată datorită caracterului său practic. Există multe moduri de a combina o casă pentru oameni și o mașină. Dacă doriți, puteți găsi o soluție care să satisfacă pe deplin nevoile atât de planificare, de proiectare, cât și de materialul din care este ridicată structura.

Avantaje și dezavantaje

O casă privată cu un garaj sub un singur acoperiș are mai multe avantaje:

 • Fara investitii materiale inutile, garajul poate fi incalzit prin conectarea acestuia la sistemul de incalzire al casei in sine.
 • De asemenea, puteți rula instalații sanitare și canalizare în garaj, ceea ce va face această cameră și mai confortabilă.
 • Un spațiu de depozitare încălzit pentru o mașină poate fi, de asemenea, dotat cu funcțiile de atelier sau de sală de sport, poate amplasa aici o saună sau pur și simplu da o parte din zonă pentru depozitarea inventarului. De asemenea, este convenabil să faci aici un subsol pentru legume și murături.
 • Locuitorii casei la orice oră convenabilă pot intra în garaj la fel de ușor ca în oricare dintre camerele casei. Sezonul și vremea din afara ferestrei în acest caz nu vor juca niciun rol.
 • Un alt avantaj este salvarea suprafeței libere a terenului. Acest lucru este important mai ales atunci când purtarea este minimă, dar doriți cât mai mult spațiu pentru verdeață în posesiunile proprii.
 • Economisirea materialelor de construcție și finisare. Deoarece garajul și casa au acoperiș comun, fundație și unul dintre pereți, construcția va fi mai ieftină, iar lucrările necesare se vor face mai rapid.
 • Siguranța proprietății în garaj. Este aproape imposibil să furi o mașină dintr-un astfel de depozit și să scoți lucruri valoroase, deoarece zgomotul creat în timpul furtului va fi auzit imediat de locuitorii casei, spre deosebire de situația în care garajul este situat separat.

Casa cu garaj are dezavantajele ei:

 • posibilă pătrundere a zgomotelor tehnice și a mirosurilor în partea rezidențială a clădirii;
 • peretele dintre casa si garaj nu are fereastra.

Deși toate acestea nu pot fi numite probleme insurmontabile. Există oportunități de a compensa astfel de inconveniente. Pentru a minimiza influența „viață de garaj” asupra vieții casei, puteți instala o ușă fiabilă între zonele rezidențiale și tehnice sau chiar puteți face un vestibul. Garajul în sine este mai bine plasat pe partea de nord a clădirii, ceea ce, în combinație cu un perete adiacent gol, va reduce chiar și consumul de energie.

Garajul combinat cu casa poate fi atașat în diferite moduri:

 • La subsolul casei. Această opțiune este bună dacă clădirea rezidențială este situată pe un teren cu pantă. Dar dacă intrarea în garajul subteran implică o coborâre abruptă, este incomod să-l folosești. Trebuie avut în vedere faptul că construcția unei astfel de încăperi tehnice va fi deosebit de costisitoare. Dispozitivul său necesită lucrări serioase de excavare. În plus, este posibil să te aventurezi pe o astfel de opțiune doar la un anumit nivel de apă subterană.
 • În partea supraterană, sub încăperile de locuit. Astfel, puteți economisi spațiu pe un mic teren, dar casa devine mai sus și întreaga viață a locuitorilor săi trece în principal la nivelul mansardei. La parter, de regulă, există o bucătărie cu o sufragerie și o cameră de zi, precum și o baie.Cu această configurație a casei, este important să se elaboreze bine sistemul de ventilație, astfel încât monoxidul de carbon de la o mașină de rulare să nu intre în camerele de zi.
 • Garaj suprateran atasat lateral. Această opțiune este convenabilă deoarece această cameră tehnică poate fi ridicată lângă casă deja în timpul funcționării locuinței și nu o poate construi simultan cu clădirea principală, ca în primele două cazuri.
 • Garaj legat de casa printr-un baldachin sau galerie. Un astfel de obiect, de fapt, poate fi numit o clădire de sine stătătoare. Dar datorită acoperișului unic al casei pentru oameni și pentru mașini, este perceput ca unul singur. În acest caz, va fi mai dificil să încălziți garajul, dar îl puteți aborda fără probleme și în orice vreme și în orice perioadă a anului. Acest tip de configurație pentru combinarea unei case și a unei clădiri tehnice elimină problemele cu zgomotul și mirosul din mașină.

Când proiectați, trebuie să luați în considerare dimensiunea garajului. Zona sa este foarte importantă în condițiile vieții suburbane. Chiar și cel mai mic și mai simplu ar trebui să permită întreținerea mașinii. Este necesar ca cel puțin șaptezeci de centimetri de spațiu liber să rămână pe fiecare parte a mașinii. Acest lucru va face posibilă mișcarea calmă în procesul de lucru.

Mașina în sine ar trebui să intre și să iasă din „acasă” sa fără probleme. Lățimea de intrare necesară este de cel puțin 2,5 metri cu o înălțime de cel puțin 2 metri.

De multe ori este necesar ca garajul să fie cu adevărat mare, conceput pentru cel puțin 2 mașini. Dacă terenul în sine este foarte mic, va trebui să vă mulțumiți cu o cameră tehnică încorporată, de formă îngustă, în care mașinile vor fi amplasate ca vagoanele pe o cale ferată.

Acest lucru este incomod, deoarece de fiecare dată, pentru a scoate mașina îndepărtată din garaj, va trebui să conduci de sub acoperiș pe a doua, care blochează pasajul. Sau trebuie să proiectați garajul în așa fel încât să existe o ieșire din el pe două laturi, deși acest lucru nu va fi ușor într-o zonă mică.

O problemă serioasă atunci când combinați un garaj cu o casă este dispozitivul de acoperiș. Adesea, proprietarii de case aleg opțiunea acoperișului în două versiuni. Un astfel de dispozitiv va fi cel mai puțin costisitor și din punct de vedere tehnic, cel mai ușor de implementat. Deși este posibil să proiectați un acoperiș înclinat deasupra casei și complet plat deasupra garajului. Datorită acestui fapt, silueta casei este reînviată. Trebuie doar să acordați o atenție deosebită dispozitivului de drenaj. Cel mai simplu mod de a obține casa cu garajul de care ai nevoie este să apelezi la un profesionist. El va realiza un proiect competent, ținând cont de toate dorințele clientului și de nuanțele tehnice obligatorii asociate construcției.

Arhitectul va furniza un plan de construcție și desene, pe baza cărora fundația, toate etajele, acoperișul, precum și comunicațiile inginerești pot fi executate corect.

Puteți lua ca bază un proiect tipic, care va trebui doar legat de zonă, sau puteți comanda unul individual. A doua variantă va fi mult mai scumpă, dar veți obține un obiect arhitectural cu adevărat practic și unic.

Pe baza unor proiecte gata făcute, vă puteți dezvolta pe cont propriu și independent, dar chiar și în acest caz, ar fi mai corect să obțineți sfaturi de la un profesionist.

Proiecta

Percepția unei clădiri rezidențiale depinde în mare măsură de modul în care garajul și casa sunt combinate sub același acoperiș. În timpul construcției, puteți obține nu numai locuințe cu un garaj atașat, ci și un garaj, care are o „extensie” pentru locuit. Doar ușile de garaj, care au dimensiuni impresionante, atrag o parte semnificativă a atenției atunci când percepe întreaga structură în ansamblu. Când proiectați, uneori este important să vă asigurați că dimensiunea lor nu copleșește vizual orice altceva.

Dacă vorbim de o casă de țară cu o baie, care uneori este exploatată doar vara, proprietarilor s-ar putea să nu le pese ca partea rezidențială să devină un „makeweight” pentru o clădire de importanță economică semnificativă. Deși pentru acest caz, există soluții compoziționale demne. Dacă vorbim de locuințe suburbane respectabile, componentele arhitecturale și de design trec în prim-plan.

Abordând problema cu gust și pricepere, puteți construi o clădire cu un garaj mare pentru două mașini și o mansardă sau un etaj rezidențial. Datorită siluetei frumoase a acoperișului și decorațiunii demne ale pereților, structura va fi percepută armonios. În acest caz, garajul nu va arăta ca ceva greu. O astfel de structură va arăta bine într-o zonă îngustă. Pentru a avea suficient spațiu pentru a găzdui spațiile de locuit, trebuie să „crești”.

Prin amenajarea unui garaj suprateran, puteți obține o casă cu terasă sau cu prelungire la garajul situat deasupra acesteia. Va deveni un bun loc de odihnă, un atelier sau un birou - totul depinde de nevoile rezidenților. O casă cu un bovindou și o mică parte de garaj atașată lateral va arăta pitoresc.

Un garaj într-o casă cu podea la subsol nu distrage atenția, permițându-vă să vă concentrați asupra designului general al clădirii. Totodată, proprietarii au o clădire nu doar cu garaj, ci și cu subsol, care poate fi dotată cu funcții economice suplimentare.

O casă de țară modernă este perfect combinată cu un garaj, o piscină și o saună în același timp.

La implementarea unui concept arhitectural, nu este de dorit să evidențiezi garajul cu o culoare specială. Ar trebui să se potrivească cu stilul general și să fie realizat din aceleași materiale de construcție ca și clădirea principală.

Varietate de materiale

Alegerea materialelor de construcție va determina nu numai prețul, ci și aspectul casei cu garaj, precum și caracteristicile sale funcționale.

Una dintre cele mai accesibile opțiuni este construirea unei case din lemn. din lemn profilat sau bușteni rotunjiți. A trăi în astfel de case este confortabil, ei respiră bine. Poți fi liniștit cu privire la siguranța mediului de a fi în ele. Problemele de degradare și siguranță la incendiu sunt și ele rezolvate cu succes în epoca noastră datorită prelucrării speciale a materialului.

Multe companii își oferă serviciile pentru construcția de case din lemn, care au și producția proprie de materiale de construcție și elemente structurale pentru viitoarele case. Puteți alege un proiect dintr-un număr mare de proiecte standard sau puteți comanda unul special.

Arborele vă permite să construiți clădiri pe mai multe etaje. Contactând o companie de renume, puteți obține o casă realizată în conformitate cu dorințele clientului și cerințele documentelor de reglementare. Elementele viitoarei structuri vor fi pregătite în fabrică, iar în timpul fabricării trusei de asamblare se va realiza o fundație de bandă sau plăci. Asamblarea unei case de bușteni în sine necesită puțin timp.

Puteți alege și tehnologie casă cu cadru, care a fost folosit de mult în țările scandinave și în America. Aceasta este, de asemenea, o opțiune de construcție relativ ieftină. Baza unei astfel de structuri, care este ușoară, poate fi ușoară și, prin urmare, nu deosebit de costisitoare din punct de vedere financiar.

Pentru construirea unei case, puteți alege și cărămizi tradiționale și diverse blocuri produse folosind diferite tehnologii.

Casa de caramida este în mod tradițional un indicator de prestigiu și respectabilitate, deoarece construcția unei astfel de structuri implică o cantitate mare de muncă manuală. Există multe proiecte tipice de căsuțe din cărămidă. Documentatia de constructie se face de catre arhitecti la cererea viitorului proprietar.

În același timp, casele cu un etaj și cu două etaje, de exemplu, din blocuri de spumă, își demonstrează cele mai bune calități, începând cu indicatori de eficiență energetică ridicate.Nu este o coincidență că acest material este utilizat pe scară largă în Rusia, în special în partea de nord a țării. Este durabil și ușor, ceea ce reduce sarcina pe fundație. Costurile de construire a unei case nu sunt prohibitive.

Se construiesc și clădiri rezidențiale de la panourile SIP... SIP este un panou izolator structural utilizat la crearea structurilor de cadru. În interior există izolație, iar în exterior există o placă orientată cu șuvițe (OSB) sau placaj.

Casele realizate dintr-un astfel de material se disting prin rezistența seismică, au indicatori buni pentru economisirea energiei și izolarea fonică. Datorită faptului că materialul este impregnat generos cu un ignifug, acesta este clasificat ca rezistent la foc. Astfel de case se disting prin durabilitatea lor, sunt ridicate ușor și rapid.

Deși trebuie să recunoaștem că nu toți producătorii de panouri SIP furnizează pe piață materiale cu adevărat de înaltă calitate, așa că trebuie să fii atent în această problemă.

Exemple frumoase pentru inspirație

Pentru a găsi exact propria ta versiune a casei ideale cu garaj, te poți inspira mai întâi din ideile pe care le oferă designerii.

 • Dacă găsiți un echilibru între partea rezidențială a casei și garaj, puteți obține o soluție excelentă de arhitectură și design. Casa nu se pierde pe fundalul garajului, iar intrarea în camera tehnică este mare, ceea ce este important pentru treburile casnice.
 • Casa, conectată la garaj printr-o galerie, vă permite să utilizați în mod rezonabil suprafața disponibilă a terenului și să o echipați perfect.
 • Dacă casa este spațioasă, garajul nu își va domina fundalul și va deveni o piedică în viața de zi cu zi. Dispozitivul unei camere intermediare dintre partea rezidențială și garaj rezolvă problema pătrunderii mirosurilor neplăcute și a zgomotului mașinii în camere, iar în vestibul însuși puteți amenaja o cameră de depozitare convenabilă.
 • Dacă doriți, puteți construi o casă pe șantier, la care sunt atașate garaje pe ambele părți. Unu - pentru două mașini, al doilea - pentru una. Structura în ansamblu are forma literei P.
 • Atunci când combinați o casă și un garaj în formă de U, puteți obține o structură destul de compactă, cu acces direct în spatele curții. În același timp, în fața casei în sine apare un colț confortabil de natură și o intrare directă convenabilă în garaj.
 • Casa de pe șantier poate fi făcută destul de succint. O clădire rezidențială cu garaj, construită sub forma unei case de creion, nu va distrage atenția de la peisajul natural al teritoriului.
 • Designul original al ușii de garaj și elementele decorative din întreaga clădire o facilitează vizual din partea laterală a încăperii tehnice. Datorită acestui fapt, clădirea în ansamblu scapă de rugozitatea vizuală inutilă, care apare adesea atunci când o parte rezidențială și de utilități sunt conectate sub un singur acoperiș.

În plus, o recenzie video a proiectului unei case cu garaj.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila