Idei pentru interioare de case dintr-un bar

Idei pentru interioare de case dintr-un bar
 1. Particularități
 2. Tipuri de cherestea
 3. Tipuri de partiții
 4. Opțiuni de construcție
 5. Stil
 6. Exemple de interioare

O viață măsurată departe de agitația orașului nu este o perspectivă fabuloasă, ci un obiectiv realizabil. După ce am conceput să te muți din oraș, trebuie să fii nedumerit de alegerea materialului pentru o casă privată, iar lemnul natural va fi o opțiune bună. Și există un număr mare de idei pentru interiorul caselor dintr-un bar.

Particularități

Mulți oameni visează la propria lor casă de țară. O casă de lemn dintr-un bar este o opțiune excelentă pentru o casă prietenoasă cu mediul.

O clădire rezidențială din bușteni are o caracteristică importantă, ca orice construcție din lemn, se micșorează. Însă contracția caselor dintr-un bar are un procent mai mic în comparație cu contracția caselor din bușteni - de la 10 la 1% pentru primul an, în funcție de tipul de bar. Timpul de așteptare pentru ca pereții să se micșoreze este un preț mic de plătit pentru oportunitatea de a locui într-o casă din lemn - un material natural natural care este bun pentru sănătate și nu are dezavantajele clădirilor din cărămidă cu decorațiuni artificiale în interior.

Este mai bine să construiți o casă în sezonul de iarnă.cand, din cauza conditiilor naturale, lemnul este mai uscat, acesta va fi mai putin expus la orice influente fizice.

Prin urmare, contracția maximă are loc în primul an de la instalarea cadrului proiectarea finală a deschiderilor ușilor și ferestrelor este realizată la sfârșitul acestei perioade... Buștenii rotunjiți vor da cea mai mare contracție - de la 10%, cheresteaua profilată - 3-5% și cel mai puțin cheresteaua lipită - aproximativ 1,5%.

Problema alegerii cherestea este importantă: lemn complet natural (busteni și grinzi profilate) sau care prezintă impurități (grinzi lipite).

O casă din orice cherestea necesită izolație din exterior. Nu este suficient doar să-l săpi în condițiile climatului rusesc. Dacă asigurați izolație, cheresteaua poate avea o grosime mai puțin costisitoare pentru construirea unei case - de la 20 cm.

Obiectivele pe care le atinge izolarea unei case de un bar exterior:

 • costuri reduse de încălzire;
 • protecția lemnului de influențe adverse;
 • îmbunătățirea fațadei casei;
 • conservarea suprafeței utile.

Se formează fisuri în orice lemn, acestea vor fi deosebit de adânci într-un buștean și o bară cu un nivel normal de umiditate. Acest lucru nu afectează izolația termică, ci doar aspectul. Fisurile și crăpăturile trebuie tratate cu compuși speciali... Crăpăturile de la îmbinări sunt calfateate cu mușchi și pâslă de iută.

Tratarea lemnului cu antiseptice înainte de începerea lucrărilor de construcție îi va oferi protecție împotriva putrezirii și ciupercilor.

Impregnarea cu ulei va prelungi durata de viață a structurii, va îmbunătăți aspectul și performanța copacului.

Tipuri de cherestea

Piata cheresteaua de constructii ofera mai multe tipuri de busteni obtinuti prin diferite metode de prelucrare pe masina. Acesta este un buștean rotunjit, care are un diametru egal pe toată lungimea și un profil, neprofilat sau cherestea solidă de umiditate naturală (buștenul este tăiat din 4 laturi și capătă o secțiune transversală dreptunghiulară sau pătrată), profilat uscat cherestea sau umiditate naturală, cherestea lipită. Conținutul de umiditate al unui lemn uscat este de până la 18%, un cherestea cu conținut natural de umiditate - de la 20%.

Există, de asemenea, cheresteaua ieftină - imitație a unui bar, o parte a căruia arată ca un bar. În formă, arată ca o căptușeală mai scumpă, dar profilul exterior arată mai mult ca o bară.

Imitația de cherestea poate fi folosită pentru a acoperi pereții în interiorul și în afara camerei. Căptușeala este instalată vertical, imitația are doar elemente de fixare orizontale.

Placarea interioară cu imitație de cherestea va completa finisajul, va crea un microclimat sănătos și va extinde posibilitățile de soluții interioare. Finisajul exterior cu imitație va oferi o asemănare completă cu o casă din lemn real.

O casă de țară cu drepturi depline este construită din bușteni rotunjiți, grinzi solide, profilate și lipite - toate tipurile de bușteni necesită izolație, care este mai bună decât cea exterioară în condițiile noastre climatice.

Grosimea lemnului rindeluit uscat (uscarea camerei) nu depășește 20 cm, de aceea se recomandă construirea de băi din acesta - grosimea cheresteașului este de la 15 cm, anexe - 15-18 cm grosime, case pentru locuit la căldură. sezon și toamna - 20 cm grosime.

Opțiunea cea mai puțin costisitoare pentru construcția unei case din lemn natural cu toate avantajele ar fi o casă dintr-o grindă simplă tivita. Dar cheresteaua trebuie prelucrată cu toți compușii necesari pentru lemn chiar și în stadiul de pregătire pentru construcție... Și trebuie să fie, de asemenea, izolat și acoperit exterior, adică învelit. La urma urmei, lemnul tivit este unul dintre cele mai ieftine cherestea, nu este uscat sau prelucrat.

Avantajele unei astfel de case:

 • conductivitate termică scăzută și costuri reduse de încălzire;
 • cald;
 • cu izolare fonică excelentă;
 • cu posibilitatea construirii unei structuri complexe;
 • nu este nevoie să procesați pereții interiori datorită efectului lor decorativ natural;
 • respirabil și ecologic.

Aceasta este o opțiune pentru proprietarul unui buget modest și a mâinilor pricepute: investițiile vor fi necesare treptat, este nevoie de mai multă muncă personală. În Rusia, acest lucru este relevant pentru un procent mare de cetățeni care visează la propria lor casă.

O casă neînvelită, mai scumpă, făcută din grinzi profilate, va fi mai rece și va crește facturile la încălzire din cauza conductibilității termice ridicate - pierderi de căldură.

Tipuri de partiții

În casele din lemn, pereții despărțitori interioare sunt realizate din doar câteva materiale în trei metode principale:

 • prin tehnologie wireframe;
 • scut;
 • și cea mai costisitoare dintre cele 3, dar și cea mai durabilă - metoda de ridicare a pereților despărțitori solidi dintr-o bară.

Amenajarea pereților interiori este simplă, principalul lucru este ca materialele pentru acestea să îndeplinească standardele sanitare și igienice și de siguranță la incendiu, să fie puternice și ușoare în același timp, pentru a suporta sarcina minimă pe podelele din lemn.

După ce au ales una dintre metode, ei construiesc fie:

 • cadru din scânduri umplut cu izolație fonică, izolație termică și barieră de vapori și acoperire ulterioară cu placaj sau gips-carton;
 • structura panoului din scânduri amplasate perpendicular în 2-3 straturi cu carton sau material de acoperiș între acestea și tencuiala de finisare;
 • perete solid dintr-o bară de grosime mică cu învelișul dorit - din foi de plăci de fibre, gips-carton, placaj, imitație de bară și fără înveliș;
 • ladă cu profil metalic pentru un despărțitor din gips-carton.

Pentru frumusețe, lumină naturală suplimentară sau pentru a economisi spațiu (în case mici) este chiar posibil să ridicați structuri de sticlă ca pereți despărțitori, sunt reci, dar nu ocupă spațiu și lasă lumina să treacă... Astfel de soluții neobișnuite sunt potrivite pentru stilurile interioare moderne, cum ar fi o direcție ecologică, care este, de asemenea, destul de potrivită într-o casă din lemn.

Opțiuni de construcție

Structurile caselor dintr-un bar sunt simple, tipice și complexe. Exteriorul caselor din bușteni și busteni este unic și divers, poate fi realizat în stilul tradițional rusesc sau poate fi absolut modern, ceea ce nu se poate spune despre interior.

Cele mai avansate stiluri tehnologic, cum ar fi techno, industrial și hi-tech, vor fi deplasate într-o casă din lemn natural. Deși geamurile panoramice cu tavane înalte, absența pereților despărțitori verticali (spații deschise între podea) sau a pereților tencuiți cu materiale moderne de tavan (atunci când tavanul din lemn natural este cusut, grinzile sunt închise) extind alegerea soluțiilor interioare.

Poti sa iti construiesti singur o casa dintr-un bar sau sa comanzi un proiect de amenajare de la un birou de arhitectura, o firma specializata in constructia doar a unor astfel de case din lemn.

Pentru proiectarea independentă, există programe speciale de calculator, folosindu-se de acestea, în proiect, puteți lua în considerare condițiile climatice ale zonei de reședință, precum și puteți crea aspectul dorit. De exemplu, SEMA este un pachet software pentru crearea de proiecte de case dintr-un bar, unde puteți calcula cu exactitate cantitatea necesară de material și puteți face o estimare completă, care va avea cel mai benefic efect asupra bugetului general de construcție.

Casele pot fi de tipul țării - acestea sunt cele mai ieftine opțiuni pentru clădirile private din lemn. Firmele de construcții oferă proiecte standard foarte convenabile de clădiri foarte mici de 4x5, 5x6, 6x6 m - case fermecătoare cu un etaj, cu sau fără mansardă.

Mansarda poate avea o suprafață decentă pentru un dormitor sau alte încăperi, dar nu este un etaj... Prin urmare, casele din aceeași zonă, dar de înălțimi diferite - una cu un etaj cu mansardă și una cu două etaje vor avea prețuri diferite.

Dacă trebuie să economisiți bani, atunci ar trebui să alegeți o casă cu mansardă - această opțiune va costa semnificativ mai puțin.

În casele tipice cu un etaj dintr-o zonă mică va exista o bucătărie-sufragerie, combinată cu un living, în care puteți aranja un pat suplimentar pentru 1-2 persoane, un vestibul, un dormitor la mansardă, un baie combinată, poate exista o verandă mică deschisă. Toate cele de mai sus sunt destul de suficiente pentru o vacanță de vară pentru o familie de 3-4 persoane.

Interiorul unei astfel de case nu ar trebui să fie supraîncărcat cu detalii. Este mai bine să vopsiți pereții în culori deschise, culoarea „stejar albit” va fi o soluție foarte bună.

Stilul scandinav într-o astfel de structură va ajuta la utilizarea rațională a spațiului.iar interiorul nu va fi plictisitor sau întunecat, datorită pereților vopsiți în lumină și accentelor luminoase în detalii și accesorii.

Pentru reședința permanentă, alegeți case mai spațioase cu două etaje, trei etaje. Au o varietate de amenajări, pot fi la cererea clientului cu un bovindou sau fără, un design complex și interesant.

Există o mulțime de idei gata făcute pentru decorarea interioară a caselor dintr-un bar și bușteni rotunjiți. Căsuțele mari și casele confortabile de o imagine modestă pot avea dimensiuni - 7 pe 7 m, 9x6 m, 12x15 m.

În casele mari dintr-un bar există mai multe dormitoare, ferestre panoramice, o intrare de urgență, un hol spațios, dressinguri. Au balcoane, verande acoperite, terase, încăperi tehnice separate - cazane, depozite, pot exista spații deschise între etaje. Această din urmă caracteristică este în conformitate cu tendința europeană în designul interior și vă permite să alegeți stilul potrivit.

Fereastra, care oferă idei noi pentru designul camerei - living, sufragerie, mărind suprafața sa utilă, oferă multă lumină naturală. Forma bovindoului din case din bar este dreptunghiulară, pentaedrică, trapezoidală. Este amenajat la primul sau al doilea etaj.

Pentru ca structura casei să nu slăbească din această deschidere, aceasta este întărită cu ajutorul unor coroane inseparabile, întărind cadrul, de-a lungul perimetrului casei în partea de sus și de jos.

Acoperișul trebuie să aibă, de asemenea, un anumit design pentru a nu pune presiune pe partea slabă a fațadei. Balconul de la etajul doi poate acționa ca un acoperiș cu fereastră.

Casele finlandeze sunt de mare interes - sunt prietenoase cu mediul, decorative la exterior, cu toată simplitatea decorului și a formelor și confortabile la interior. Mărimea casei, numărul de etaje, aspectul sunt diferite. Acestea pot fi minicase pentru 1-2 camere si case mari, toate au un design exterior original, toate au amenajari minutios gandite.

Combină lemnul cu piatra, iar prezența unui șemineu exterior neobișnuit este, de asemenea, caracteristică. O casă finlandeză modernă dintr-un bar corespunde pe deplin scopului principal al unei case din lemn: să aducă o persoană mai aproape de fundațiile sale - de natură.

Stil

Alegerea stilului în case dintr-un bar sau un buștean rotunjit are limite, dar totuși este diversă.

Lemnul implică o atmosferă „caldă” acasă, confort, tradiție. Și aceasta nu este în niciun caz tradiții rusești. Poate fi farmecul brut al unei cabane, formele flexibile neobișnuite ale modernității, rafinamentul unui interior clasic, înscrise organic tendințele europene moderne.

stil rusesc într-o clădire luxoasă din bușteni va fi lovită sută la sută, mai ales dacă ești cu adevărat îndrăgostit de cultura și tradițiile ruse. Prelucrarea peretelui este necesară minimă, indiferent de direcția aleasă: stilul unei cabane rusești fabuloase, direcții țărănești, comerciante sau nobile.

Adică, după numele direcției, este deja clar care va fi decorul: aspru, rafinat sau bogat în sculpturi complexe interesante. Totul depinde de preferințele personale ale proprietarului:

 • Direcție fabuloasă presupune o investiție serioasă, deoarece are nevoie de o cantitate mare de sculptură complexă în lemn, ceea ce nu poate fi prea mult în acest interior, este prezent pe aproape toate suprafețele de mobilier. Iar soba, atât de necesară în orice interior rusesc, trebuie să fie cu siguranță o adevărată sobă rusească. Pereții pot fi tăiați grosier, dar șlefuiți și acoperiți cu ulei sau un strat subțire de lac. Textilele cu un model simplu nu ar trebui să atragă atenția, principalele accente sunt mobilierul din lemn sculptat, o sobă și aspectul brut al pereților din bușteni. Ferestrele sunt mici în raport cu dimensiunea camerelor.
 • Direcția țărănească nu are nevoie de detalii complexe sculptate în interior, mobilier brut de forme simple, ușor atins de un avion, cufere care îndeplinesc mai multe funcții și toate aceleași textile necomplicate sunt potrivite aici. Vasele sub Gzhel sau Khokhloma (trebuie să alegeți un tip de pictură) se vor potrivi într-o bucătărie în stil antic, cu blaturi din lemn și rafturi cu balamale deschise, cu sculpturi sau picturi simple. Tăvile Zhostovo vor decora pereții din bușteni sau cherestea.
 • Negustorii și nobilii își puteau permite multe. Prin alegere una dintre direcțiile stilistice corespunzătoare (o colibă ​​de negustor sau un cuib nobil rusesc), puteți, în funcție de alegere, să comandați mobilier sculptat rafinat cu elemente clasice și să înnobilați pereții sau să decorați mobilierul și alte detalii interioare din lemn cu sculpturi frumoase realizate în tradițiile tipice rusești. Acesta poate fi folosit pentru a decora balustrade din lemn, mese și scaune din lemn masiv.

O sobă cu gresie va completa imaginea în ambele cazuri, doar că trebuie să alegeți modele cu un tablou care se potrivește cu designul general al camerei. Ar putea fi subțire grațios pictura, dând efect de aerisire, lejeritate interiorului sufrageriei, sufrageriei, bucătăriei (astfel de faianță sunt folosite și într-un șorț de bucătărie) în tonuri delicate de albastru-alb sau bej-roz.

O alta varianta - pictură cu ornamente florale strălucitoare sau printuri populare... Ei aleg, de asemenea, plăci monocrome cu un ton profund întunecat de glazură - violet, maro, visiniu. Făcând soba să iasă în evidență ca obiect de artă, acestea contrastează cu fundalul deschis al pereților și culorile calme ale restului decorului interior al camerei.

Soba poate fi un element central al stilului și poartă în principal o încărcătură decorativă, sau poate fi un dispozitiv suplimentar pentru încălzirea încăperilor, mai ales dacă reproduceți aspectul vechi al unei cabane rusești prin instalarea unei sobe la joncțiunea a două încăperi. Cuptorul poate avea o umplutură tehnică modernă și atunci va fi convenabil să gătiți alimente în el.

Spiritul antic al stilului rus contrazice starea de spirit a machetelor europene. Alegând o casă laconică din grinzi profilate sau lipite, cu plan deschis și geometrie spațială dreptunghiulară simplă, trebuie să acordați preferință unuia dintre stilurile moderne, scandinavă, de exemplu. Mai mult, scandinavii prețuiesc lemnul natural în mobilier și decorațiuni.O podea din scândură, parchetul va arăta frumos.

Uşura stil scandinav da spatiu si lipsa de exces in decor si decor. Prin urmare, vopsind pereții și alegând mobilier confortabil și un minim de accesorii, se va putea închide problema umplerii interioare a casei în acest stil. Chiar dacă casa are geamuri panoramice, este puțin probabil ca perdelele să fie utile într-un interior scandinav, dacă doar sunt discrete, ușoare, translucide, aici ar trebui să existe multă lumină naturală.

Pereții trebuie vopsiți în culori pastelate deschise, calde sau reci, iar culoarea locală a tapițeriei mobilierului, modernă și confortabilă, trebuie să li se potrivească.

Accentele trebuie așezate cu grijă: aruncați o pătură confortabilă pe canapea folosind tehnica patchwork, agățați o fotografie mare pe perete și acest lucru va fi suficient pentru accente de culoare. Ar trebui să existe cât de mult mobilier funcțional este necesar, dar nu ar trebui să înglobeze camera. Rafturile ușoare și rafturile deschise vă vor veni la îndemână, astfel încât tot ce aveți nevoie să aveți la îndemână, sunt perfect atașate de pereții din lemn.

O astfel de versiune extremă a stilului pentru o casă din lemn, cum ar fi mansarda este complet nepotrivită pentru case din busteni, și cu atât mai mult clădiri din bușteni. Designul său industrial cu suprafețe uriașe, comunicații deschise, metal, beton sau plastic în decorațiuni și mobilier contrazice însăși ideea unei case din lemn - apropiere de natură, tradiții de familie și confort. Și interiorul finlandez într-o casă din lemn, dimpotrivă, îi corespunde pe deplin.

Stil interior finlandez este un fel de stil scandinav. Iată aceeași funcționalitate a pieselor de mobilier modern, suprafețe ușoare de decorațiuni interioare, un minim de decor și culori.

La fabricabilitatea ridicată a casei, finisajul grosier al unui șemineu mare din piatră, care poate fi și bioșemineu (nu dăunează naturii), multifuncționalitatea mobilierului, când, pentru a economisi spațiu, pot exista sertare încorporate. chiar și în pat. Poate că ideea sa principală este calmul și confortul oamenilor care trăiesc într-o astfel de casă.

Stiluri interioare cu mult lemn în finisaje și mobilier precum cabana, tara, grunge se va potrivi perfect și în designul unei case din lemn. Împreună cu stilul rusesc, acestea vor fi cele mai organice soluții pentru casele din bușteni și grinzi. Dar nu numai ele transmit căldura vetrei și aderarea la tradițiile familiei. Interior în stil englezesc capabile să concureze cu ei în acești parametri.

Nu tuturor le place mult spațiu liber, grinzile brute din tavan sau mobilierul simplu din lemn. Într-un interior englezesc, întregul spațiu este umplut cu mobilier și exact de asta are nevoie cineva..

Canapele și fotoliile din piele „cu urechi” tapițate cu țesături scumpe sau piele vor fi potrivite într-o casă din lemn, atâta timp cât stau lângă un adevărat șemineu în stil clasic. Este mai bine să pictați pereții în nuanțe deschise și nu în cele saturate, ca în stilul original englezesc. Atunci mobilierul scump întunecat din specii de lemn de elită nu va întuneca spațiul.

Multe accesorii adoptate în stil englezesc pe un fundal de gri deschis, de exemplu, pereții, vor arăta armonios. Și pentru a respecta principiile proporționalității și reținerii în interiorul englezesc, trebuie să acordați atenție designului tavanului: este vopsit într-o culoare deschisă cu pereții sau este cusut complet și tencuit.

Un tavan cu muluri din lemn ar fi o varianta foarte avantajoasa..

Un număr mare de mobilier aranjat corect (conform principiilor proporționalității clasice) va crea un echilibru al situației și va oferi camerei confortul acasă.

Pentru stilul englezesc, este potrivită un aspect închis, adică dacă inițial a fost deschis într-o casă dintr-un bar, atunci va fi necesar să ridicați pereți și să oferiți uși frumoase din lemn, de asemenea, într-un stil clasic elegant.

Modern va sta la egalitate cu stilurile folosite în interioarele caselor dintr-un bar.În ea, toate ideile sunt preluate din natură - geometria greșită a mobilierului vorbește despre forme naturale, motivele vegetale pot fi urmărite peste tot. Acesta va fi cel mai decorativ interior dintre toate listate pentru casele din lemn.... Deoarece pereții ar trebui să fie doar un fundal modest pentru obiectele neobișnuite din acest interior, aceștia ar trebui vopsiți în culori discrete, astfel încât să nu atragă atenția asupra ei înșiși și să nu le suprima cu decorativitatea lor naturală texturală. Perdelele cu motiv floral sunt destul de potrivite.

După cum puteți vedea, există o mulțime de idei pentru decorarea interioară a spațiilor în case din cherestea și cabane din bușteni, există o mulțime de alegere.

Exemple de interioare

Să ne uităm la diferite opțiuni elegante pentru soluții interioare în case din lemn:

 • Stilul finlandez al acestui interior este lipsit de decorativitate și este atractiv datorită utilizării a 1-2 culori deschise în mobilier, accesorii și decorațiuni. Totul respiră calm și căldură acasă.
 • Un studiu în stil englezesc într-o casă din lemn cu pereți deschisi la culoare, grinzi de tavan maro închis și perdele de aceeași culoare și mobilier tapițat din piele.
 • Interior alb-negru cu podea întunecată într-o structură complexă a unui buștean rotunjit în plan deschis.

Pentru interioare și mai interesante pentru case dintr-un bar, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila