Subtilitățile creării unui design de casă interesant

Conţinut
 1. Particularități
 2. Aspect
 3. Decorare exterior
 4. Stiluri
 5. Materiale de finisare
 6. Realizam interiorul camerelor
 7. Principii de selecție a mobilierului
 8. Tipuri de scări
 9. Sfaturi de design
 10. Culori și decor
 11. Exemple și opțiuni frumoase

O casă de țară nu este doar un loc de odihnă, ci și un loc de reședință permanentă pentru mulți oameni. Prin urmare, este foarte important ca cabana să fie confortabilă și confortabilă pentru toți membrii familiei. Și cum să realizam acest lucru - vom încerca să ne dăm seama.

Particularități

Designul unei case de țară presupune crearea unui spațiu în care atât adulții, cât și copiii mici ar dori să se relaxeze, să studieze sau să lucreze, din fericire, spațiul de locuit al majorității cabanelor permite realizarea acestui lucru. Prin urmare, este foarte important să țineți cont de opiniile și ideile tuturor membrilor gospodăriei atunci când creați un proiect.

Chiar și într-o casă privată mică de 100 mp. m poți să-ți aduci planurile la viață. Pentru a face acest lucru, în primul rând, trebuie să decideți asupra direcției stilistice în care va fi creată această sau acea cameră, cu schema de culori.

Următorul pas este amenajarea camerei, crearea sau îndepărtarea pervazurilor, nișele și zonarea. Aceasta ține cont de arhitectura casei, sistemul de ventilație, canalizare.

După aceea, mobila este deja aranjată, sunt selectate textile, electrocasnice și electronice. Iluminatul joacă un rol special în această etapă - reflectoarele, candelabrele, aplicele, lămpile de podea și de masă vor decora orice interior.

Finalizarea este procesul de decorare - aranjarea serviciului de ceai, figurine, vaze, precum si agatarea pozelor sau fotografiilor in rame. Elementele de decor vor fi diferite pentru fiecare cameră.

Aspect

De obicei, casele din sectorul privat sunt construite conform schemei 6 cu 9 sau 10 cu 10. Nu contează dacă este un sat de cabană de elită sau locuințe joase de clasă economică - standardele sunt aceleași peste tot. În acest sens, proiectele de proiectare implementate în majoritatea cazurilor sunt potrivite pentru împrumut.

De regulă, la parterul unei case cu două etaje, construită după o schemă 10 pe 10, există o bucătărie (aproximativ 16 mp), o baie (11 mp), precum și o intrare. hol (8 mp), un living (21 mp), o sală de sport (14 mp), o cameră de depozitare și o boiler. Etajul al doilea este destinat dormitoarelor, un birou, o camera pentru copii, in unele cazuri fiind construita o baie suplimentara si toaleta.

După cum puteți vedea din listă, într-o casă privată există multe camere, iar fiecare dintre ele trebuie să fie decorată în stilul și culoarea ei. Desigur, există căsuțe cu alte dimensiuni de încăperi, care diferă atât în ​​sus, cât și în jos, dar principiul de design este același peste tot. Apropo, în casele mici, zonarea este preferată, o partiție este adesea folosită pentru a separa o parte de alta.

Decorare exterior

Designul exterior al unei clădiri depinde de mulți factori, inclusiv de căsuțele învecinate. Atunci când aleg un stil pentru exteriorul unei case, ei acordă atenție atât caracteristicilor climatice, cât și naturii. Nu există un program obligatoriu, alegerea depinde doar de preferințele proprietarilor.

De exemplu, pentru o casă cu un etaj făcută din cărămizi, sidingul este potrivit ca placare. Rețineți că culoarea acoperișului este luată în considerare și la decorarea ferestrelor.

Și pentru proiectarea unei cabane cu două și trei etaje (cu excepția subsolului), este permisă utilizarea unei combinații cu decorațiuni interioare. Dacă stilul gotic este realizat din interiorul camerei, atunci puteți recurge la stilul gotic în exterior.

Un bovindou nu numai că mărește spațiul util, dar încearcă și să aducă iluminare suplimentară. Camerele de zi și sălile de mese sunt adesea echipate cu ferestre.

Când vă decorați curtea, nu uitați de poteci și foișor. Foișorul poate fi combinat cu clădirea principală, acest lucru va sublinia doar compoziția.

Stiluri

Avangardă a apărut în proiectarea spațiului de locuit la începutul secolului trecut. Se caracterizează prin utilizarea materialelor de construcție moderne, cele mai recente inovații în domeniul electrocasnicelor și electronicelor, mobilierului non-standard, ferestrelor și ușilor. Inclusiv o schemă de culori neobișnuită pentru o anumită stilizare. Această direcție este potrivită pentru oamenii tineri și stilați.

stil englezesc potrivit pentru decorarea camerelor mari și mici. Dar este important să observăm conservatorismul și eleganța, deoarece această direcție de stil a apărut cu mult timp în urmă. Antichitățile sunt potrivite pentru el - un covor, o oglindă cu un cadru de bronz, un șemineu.

Nu te poți descurca fără bibliotecă. Opțiunile naturale sunt selectate din materialele de construcție, în primul rând - lemnul și imitația acestuia. Piatra este adesea folosită. Tapetul cu dungi albe este potrivit pentru pereți, dar experții recomandă utilizarea panourilor. Din mobilier, ar trebui să cumpărați un birou, o comodă și un bufet pentru sufragerie. O canapea Chesterfield și fotoliile din răchită se potrivesc bine cu o secretară și un ceas bunic.

Iluminatul de preferință nu este centralizat, ci spot - lampadare, în birouri - veioze de masă. Un loc special îl ocupă textilele - perdele groase din materiale naturale, covoare persane, pături, fețe de masă.

Camera ar trebui să fie ambalată, rafturile ar trebui să conțină decor - sicrie, suveniruri, colecții vechi.

Stilul imperiu Este un stil de palat. I se potrivește mobilierul scump cu contururi ovale - o masă rotundă, vitrine, instrumente muzicale, precum și oglinzi, monograme pe podea și pe tavan. În același timp, tavanul trebuie să fie înalt, mulurile din stuc trebuie atașate pe pereți. Se acordă preferință lemnului și textilelor naturale scumpe de culoare violet; tapetul din plastic și hârtie sunt excluse. Schema de culori este dominată de culorile alb ca zăpada, auriu și safir. Pentru iluminat se folosesc candelabre și lămpi scumpe.

Pentru dormitor, designerii sunt sfătuiți să arunce o privire mai atentă spre direcția arabă... Se caracterizează prin geometrie, ornamente complexe care dau o anumită poftă și este subliniată prin iluminare și design de culoare. Mobilier întunecat sculptat - un bufet, un pouf, o masă vor decora orice cameră. Un pat este mascat în spatele unui baldachin, o canapea și un suport pentru picioare sunt amplasate suplimentar în camera principală.

Minimalism - este simplitatea în decor. Orice decor este exclus, mobilierul este doar cel mai necesar, de preferință de tip dulap, simplu. Schema de culori este neutră, iluminat zonat, ferestre mari, o mulțime de inserții din metal și sticlă. Acoperire de perete - beton sau cărămidă netratat, tencuială veche.

Art deco se bazează pe lux și bogăție, care sunt realizate în tavane cu mai multe niveluri, mobilier exclusivist din fildeș și piele de crocodil. Toate acestea sunt subliniate de textile ușoare și scumpe. Atât parchetul, cât și gresia porțelană sunt potrivite pentru pardoseală. Pereții sunt acoperiți cu tapet cu modele geometrice sau vopsiți în culori similare. Tavanul este alb cu muluri de aur, figurine antice, lucrări ale artiștilor subestimați sunt potrivite pentru decorare.

Stilul baroc Este un teatru în propria ta casă. Pentru el sunt selectate obiecte impresionante, oglinzi, covoare. Pe tavan sunt montate muluri din stuc și fresce, pereții sunt decorați cu panouri. Se acordă preferință culorilor caramel și cafea. Sunt posibile nuanțe de muștar și visiniu. Este interzisă utilizarea de piele, materiale de construcție ieftine și moderne. Mobilier adecvat - fotolii, canapele, paturi. Dintre textile pot fi remarcate baldachin, perdele realizate în nuanțe de aur, rubin și smarald.

Stilul boho potrivit pentru oameni creativi. În ultimii ani, a câștigat o mare popularitate în rândul tinerilor. Această tendință include o abundență de textile și articole lucrate manual. Decorarea pereților depinde doar de gusturile proprietarului. Pereții pot fi lipiți sau vopsiți. O scândură de lemn sau țiglă este așezată pe podea, deasupra potecilor și a covoarelor tricotate manual. Dintre mobilier, se preferă colecția vintage sau imitația acesteia.

Pentru decorare sunt potrivite desenele copiilor, plafoanele pictate, meșteșugurile realizate manual.

stil venețian - aceasta este pardoseala de marmură, coloane, prezența inserțiilor de argint și aur, oglinzi, articole forjate și scheme de culori complexe. Tencuiala venețiană sau serigrafie este folosită pentru pereți, mozaic în baie. Mobilierul masiv de nuanțe deschise, neapărat din lemn, este binevenit. Pentru decor sunt selectate hărți vechi, globuri, textile din catifea sau mătase, tablouri, vaze și măști.

Un loc special în design îl ocupă direcția stilistică epocă... Aceasta este o recreare a unei piese din trecut într-o cameră, cu accent temporar pe o perioadă apropiată de o persoană. Ar putea fi anii 50 ai secolului trecut și începutul anilor 70. Materialele de construcție folosite sunt în principal lemn și ceramică, pentru mobilier - mobilier ponosit, fotografii alb-negru, colecții de cărți, păpuși antice, vinil.

Este suficient să vopsiți pereții sau să lipiți cu tapet de culori plictisitoare; pentru podea se alege covorul. Iluminatul ar trebui să fie potrivit pentru epocă. Dacă acesta este mijlocul secolului trecut - lămpi de podea, aplice, lămpi sunt potrivite pentru unele camere. Din mobilă cumpără un balansoar, o comodă, pentru un dormitor - un pat cu tăblie mare, chiar și o mașină de cusut veche, dacă se dorește, poate fi amplasată în cameră.

Stiluri etnice remarcabile Direcția rusă... Aceasta este o combinație de culori de alb ca zăpada și de mare în design, utilizată în decorarea articolelor de uz casnic din secolele trecute. Experții sfătuiesc să utilizați Gzhel în doză - poate fi vase, lenjerie de pat sau o vază. Nu este interzisă cumpărarea de lemn și ceramică din materiale de construcție. Iluminarea ar trebui să fie cu inserții forjate, pe masă - o față de masă brodata manual.

gotic în interior este cunoscut încă din Evul Mediu. Se caracterizează printr-o scară în spirală, podele cu mozaic, vitralii. Decorul folosește și piatră și lemn, bronz. Mobilier - bufete, mese imbracate cu piele, scaune cu spatar inalt. Paleta de culori cu predominanță de maro, albastru și galben. Tavane înalte cu podele vizibile din lemn masiv. Ferestre arcuite și uși interioare; zidăria din mozaic este folosită pentru podea. Iluminatul este în principal natural, lumina artificială este ascunsă în spatele decorului cu vitralii.

Este recomandat să adăugați în decor pentru anturaj pelerine de blană, figurine din lemn sau argint, covoare de tapiserie.

Grunge potrivit pentru persoanele obosite de ritmul urban de viață, care caută pensionare. Pentru el sunt potrivite camere spatioase, iluminate de razele soarelui. Apropo, nici nu trebuie să decorați pereții, ci lăsați zidăria.

Nu este recomandat să lucrați mai ales deasupra tavanului, neglijența se potrivește acestui stil.

Potrivit pentru pardoseli din lemn, piatră. Materialele textile sunt naturale, dar in acelasi timp fara bibelouri. Principalul lucru în decor este mobilierul. Ar trebui să fie elegant și din fabrici de producție binecunoscute. Rafturile, mesele glisante și dulapurile curgătoare vor împodobi orice cameră. Pentru decor se cumpără lucruri cu zgârieturi artificiale, articole forjate, oglinzi cu patină pe rame.

Si aici stil industrialdimpotrivă, este potrivit pentru cei care iubesc ritmul mega-oraselor. Industrial se caracterizează prin spații libere, finisate cu materiale de construcție moderne - metal, beton, nu este interzisă utilizarea lemnului.Tencuiala sau tapetul lichid se aplică pe pereți, gresie pe podea, rulourile metalice sunt folosite la ferestre.

Mobilierul este funcțional, iar diverse obiecte sunt adesea transformate, de exemplu, puteți depozita lucruri pe o scară și folosiți cutii de vin ca masă. Uneori intră în joc și gunoiul pur și simplu - unii oameni adaptează un motor defect ca suport de masă, un disc de pe roata unei mașini este transformat în scaun.

Schema de culori este rece, cu predominanța tonurilor de gri, alb și maro. Este acceptabilă utilizarea culorilor galben, verde și violet.

stil egiptean a stârnit mințile multor oameni de câteva decenii. O paletă de culori cu predominanță de galben, portocaliu, albastru și roșu este potrivită pentru încăperile mari și mici. Este important să folosiți numai materiale de construcție și textile naturale, selectați mobilier masiv cu inserții sculptate și din sticlă, aurire. Papirusul, covoarele cu tematică egipteană și pernele galbene sunt perfecte ca decor.

Țară Este un stil potrivit pentru mobilier rustic. De-a lungul existenței sale, această tendință stilistică a absorbit aroma italiană, fermă americană și accentul francez.

Este strict interzisă utilizarea materialelor moderne - plastic, sticlă organică.

Mobilierul este cumpărat nu numai pentru canapele, ci și bănci și comode. Iluminatul este în principal pe bază de lampă, decorat cu capace din material textil. Vasele din lut, tacâmurile din lemn, samovarele sunt potrivite pentru bucătărie. Articolele din fontă sau cupru, precum și piesele forjate vor sublinia în mod deosebit atmosfera. Printre textile se numără fețe de masă și șervețele din dantelă, covoare din piele de oaie, resturi de podea.

Clasic va fi folosit în orice moment, a absorbit nu numai mostre istorice, antice, ci și naționale. Stilul clasic se caracterizează prin materiale naturale de finisare și geometrie corectă. Toate părțile trebuie să fie simetrice, conectate între ele.

Iluminatul este potrivit nu numai central, ci și zonat. Coloanele, arcadele și mulurile din stuc sunt de dorit. Un loc special este rezervat semineului. Schema de culori este predominant nuanțe pastelate. Pentru decor, designerii sunt sfătuiți să cumpere un ceas bunic și vaze scumpe.

Materiale de finisare

Reparațiile făcute în căsuțele din cărămidă vor fi, desigur, diferite de renovările într-o casă de lemn. Cărămida poate fi acoperită cu clapetă, lipită cu tapet, tencuită sau vopsită. Pentru lemn, se utilizează în principal vopsirea sau lacuirea, ele fac acest lucru pentru a sublinia baza, spre deosebire de cărămidă, pe care tind să o ascundă de privirile indiscrete.

Dar mai întâi lucrurile.

Ziduri

De zeci de ani, oamenii au folosit sticlă, tapet, tencuială, plastic, lemn, gresie și vopsea pentru a decora pereții. Și este sigur să spunem că aceste materiale nu se vor demoda niciodată. Dar, în același timp, fabricile de producție, concurând între ele, prezintă consumatorilor opțiuni îmbunătățite pentru judecată. Această secțiune va trece în revistă noile elemente de pe piața construcțiilor.

Aceste materiale inovatoare includ imagini de fundal live, ele fiind numite și imagini de fundal termo.... Ele își schimbă culoarea atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate. În plus, pot prezenta modele sau modele suplimentare. Astfel de calități ale tapetului termic sunt obținute datorită unei vopsele speciale care le acoperă suprafața. Nu există o dificultate deosebită în a lipi pereții cu un astfel de tapet, dar trebuie avut în vedere că pentru a schimba culoarea sunt necesare surse de căldură - șeminee, calorifere sau lumina directă a soarelui. Ca orice produs nou, acest material de construcție este mai scump decât omologii săi.

O altă noutate este tapetul lichid. Este un fel de tencuială decorativă realizată din materiale naturale - hârtie și bumbac.Ele sunt aplicate cu o spatulă, deși nici măcar nu este necesară nivelarea bazei, deoarece tapetul lichid maschează neregulile minore și picăturile. Zonele deteriorate pot fi reparate în câteva minute, este suficient doar să demontați deteriorarea și să aplicați un nou strat.

Nici hârtia, nici bumbacul nu sunt deteriorate de ciupercile mucegăite, așa că acest material de construcție este potrivit și pentru camerele copiilor.

Piatra flexibilă este folosită pentru a imita finisaje scumpe. Este un strat mic prelucrat de gresie care este lipit de o bază textilă. În magazinele de hardware, se găsește sub formă de tapet sau faianță. Materialul nu se deteriorează sub influența radiațiilor ultraviolete, este rezistent la uzură și se potrivește bine cu orice interior, în timp ce nu se formează cusături la cap.

Peretele arată monolitic, acest lucru se realizează datorită compoziției adezive pe care este atașată piatra flexibilă. După efectuarea tuturor lucrărilor, cusăturile sunt frecate, nisipul, care face parte din materialul de construcție, umple rosturile și le face invizibile. Rețineți că tehnologia nu stă pe loc, iar astăzi piatra flexibilă poate fi fotoimprimată, ceea ce face din acest material de finisare o alternativă la tapetul foto din hârtie.

Și datorită faptului că gresia nu se teme de umiditate, poate fi folosită și în încăperi cu umiditate ridicată - în piscine, băi și bucătării.

Mulți oameni s-au întâlnit cu imagini de fundal cu marker în magazinele de uz casnic, acestea fiind numite și cretă - acestea sunt role autoadezive care se monteaza pe pereti, usi dulap. Sunt folosite pentru desen, dar în procesul de lipire se pot forma bule de aer și îmbinări. Toate acestea afectează negativ percepția situației, așa că inginerii chimiști au venit cu vopsele de ardezie. După aplicarea unui strat și uscarea completă a acestuia, peretele devine ca o placă de ardezie.

Aceasta este o oportunitate grozavă nu numai de a vă mulțumi copiii oferindu-le un loc de desen, ci și de a păstra restul decorului intact, pe care copiii l-ar putea strica accidental. Sunt de asemenea la vânzare vopsele de marker, pe baza cărora puteți desena cu markere.

Vopselele magnetice sunt considerate o altă noutate pentru camerele copiilor, ele conțin particule de metal, datorită cărora magneții aduși din călătorii și alte bibelouri pot fi plasați pe perete.

Nu este necesar să pictați toți pereții cu vopsea de ardezie sau marker, este suficient să pictați un perete sau o mică parte din acesta. Și vopsiți suprafețele rămase cu vopsele antibacteriene. Un astfel de material de construcție, sub influența luminii solare și a luminii artificiale, curăță în mod independent aerul.

Medicii recomandă să picteze cu ei nu doar camerele copiilor, ci și încăperile în care locuiesc cei care suferă de alergii.

În segmentul plăcilor se remarcă plăcile tridimensionale ceramice, pietricele și lichide. Ceramica în vrac nu are doar forme convexe, ci și concave, ceea ce face posibilă realizarea iluziei optice. Pietricelele sunt potrivite pentru decorarea băilor și piscinelor. Rețineți că pietrele lipite de plasă au efect de masaj atunci când sunt montate pe podea.

Placile lichide, care pot fi găsite și la vânzare sub denumirea de „vii”, schimbă modelul sau modelul de pe suprafață după acțiune mecanică. Este folosit nu numai pentru pereți, ci și pentru podele.

Panourile decorative de perete 3D au înlocuit finisajul din ipsos. Datorită acestora, puteți crea picturi tridimensionale atât pe suprafețe de cărămidă, cât și de beton. Este un material prietenos cu mediul care va dura zeci de ani. Panourile 3D au proprietăți excelente de izolare termică și de reducere a zgomotului.

Gipsul este un bun stabilizator atât al temperaturii, cât și al umidității din cameră; prin urmare, camera va avea un microclimat optim atât iarna, cât și vara.

Din inovațiile tehnologice, designerii preferă sticla inteligentă pentru a crea pereții despărțitori și ca uși de interior. Neobișnuirea unei astfel de sticlă „inteligentă” constă în proprietățile sale. De exemplu, poate trece de la o versiune obișnuită la un finisaj mat sau poate absorbi căldura. Sticla inteligentă, dacă se dorește, poate bloca intrarea luminii naturale în cameră.

Umplerea inteligentă, care se schimbă sub influența temperaturii și a luminii, permite produsului să pornească încălzirea fără asistență umană, să se autocurățeze și să se deschidă pentru micro-ventilație. Semnale suplimentare sunt date prin intermediul unui impuls electric de la panoul de control.

Podea

Atunci când alegeți un pardoseală, este necesar să țineți cont de direcția stilistică, de mobilierul existent sau planificat. Amintiți-vă că fiecare material de construcție are propriile sale avantaje și dezavantaje.

Linoleumul este foarte popular printre cumpărători. Se caracterizează printr-un număr mare de culori, ușurință de instalare, proprietăți bune de izolare termică. Este ușor de îngrijit de linoleum, nu permite zgomote străine din stradă și din alte încăperi. În plus, este mai ieftin decât concurenții săi și, în același timp, va rezista până la 50 de ani.

Dintre minusuri, se poate observa o durabilitate insuficientă - sub greutatea aparatelor de uz casnic mari și a mobilierului masiv, pe produs rămân adâncituri și, dacă este mutat cu neglijență, poate fi chiar rupt. Un alt dezavantaj este sensibilitatea la condițiile de temperatură - la rate scăzute, linoleumul se va crăpa.

În total, sunt produse cinci soiuri ale acestui material de construcție - natural, cauciuc, vinil, nitroceluloză și gliftal.

Pentru o casă de țară, opțiunea ideală ar fi o variantă naturală, de vinil și gliftal, dar este important de luat în considerare atunci când cumpărați o clasă de rezistență la uzură și un grup la abraziune.

Placile laminate si parchet sunt folosite cu succes in casele particulare. Pentru uz casnic, experții recomandă să se uite cu atenție la produsele care au o clasă 31 de rezistență la uzură. Dacă se plănuiește instalarea unei podele calde, este necesar să vă asigurați că laminatul sau placa de parchet interacționează cu temperaturile ridicate. Rețineți că opțiunile ieftine folosesc rășini care pot elibera formaldehidă, o substanță periculoasă pentru sănătatea umană.

Avantajele acestor materiale de construcție sunt imitația de înaltă calitate a lemnului și a pietrei, igiena, ușurința de întreținere și instalare.

Produsele rezistente la umiditate sunt potrivite pentru încăperile cu umiditate ridicată, inclusiv subsoluri și piscine.

Pentru iubitorii de clasici, le putem recomanda achizitionarea unui parchet sau a unei placi solide. Ele vor aduce confort, confort și căldură casei. Acestea sunt materiale de construcție naturale, prietenoase cu mediul, dar, cu toate acestea, au nevoie de îngrijire atentă.

Avantajul parchetului este durabilitatea, izolarea fonică excelentă, modelul decorativ, rezistența la impact și ușurința în repararea suprafeței. Dezavantajele includ faptul că parchetul nu este potrivit pentru încăperi umede, pentru încălzire prin pardoseală, este foarte inflamabil. În plus, există un cost ridicat și reparații care necesită forță de muncă - suprafața trebuie șlefuită și lăcuită periodic.

Placile de podea sunt apreciate pentru durabilitate, umiditate ridicată și temperatură ridicată, ecologic - chiar si atunci cand interactioneaza cu sistemul de incalzire nu sunt emise substante nocive. Durata de viață a ceramicii sau plăcilor poate fi de până la 50 de ani. Placa este ușor de curățat, nu putrezește, nu arde și este potrivită pentru încăperile în care locuiesc persoanele alergice. Dintre deficiențe, experții observă dificultatea de așezare, izolarea fonică slabă, în plus, materialul este rece și dur, cu acesta există o probabilitate mare de rănire și vânătăi.

Un paragraf separat ar dori să menționeze o astfel de acoperire a podelei precum covorul. Acesta, spre deosebire de covor, nu are dimensiuni clare, așa că poate fi așezat pe întreaga zonă a camerei și nu se limitează la un colț. Instalarea este rapidă și ușoară.

Materialul de construcție este vândut la un cost democratic, care depinde de naturalețea sau artificialitatea materiilor prime, este ușor de îngrijit.

Tavan

Pe piața internă a materialelor de construcție, un loc aparte îl ocupă lapte de var... Se deosebește prin faptul că este la fel de potrivit atât pentru tavanele din beton, cât și pentru gips-carton. Vopseaua pentru ea se vinde la un pret mic, usor de aplicat, ecologic. Dintre minusuri, se remarcă culoarea albă universală, care se estompează complet în 2,5 ani.

Se ține puțin mai mult pe bază colorant... Vopselele pe bază de apă și pe bază de apă sunt potrivite pentru această operațiune. Principalele avantaje includ o varietate de culori, ușurință în aplicare, finisaj lucios și mat. Un astfel de tavan este ușor de întreținut, vopseaua este ecologică și, de asemenea, nu este atât de scumpă. Durata de viață este influențată de baza de bază. Trebuie curățat, șlefuit, chit și amorsat.

Plafoanele complexe pe mai multe niveluri sunt obținute folosind gips-carton... Dacă utilizați gips-carton rezistent la umiditate, finisarea poate fi efectuată în încăperi cu umiditate ridicată. Acest material de construcție este sigur pentru sănătatea gospodăriilor, deoarece este fabricat din gips și carton. Instalarea se realizează în câteva ore - este suficient să ridicați un cadru metalic. Profilele din aluminiu sau oțel nu au practic niciun efect asupra plăcii de podea.

Datorită gips-cartonului, se realizează suprafețe plane, iar toate comunicațiile, inclusiv firele alarmei de securitate, pot fi ascunse în cadru. Dar fără finisare ulterioară, gips-cartonul nu este utilizat, iar tapetul sau vopseaua sunt potrivite pentru stratul superior.

Datorită tavanelor întinse, puteți ascunde toate neregulile și cablajul electric. Folia din PVC se întinde sub influența umidității, dar nu se rupe; în caz de inundație, apa nu va pătrunde pe podea și mobilier. Rețineți că, dacă utilizați o folie de vinil lucioasă în loc de mată, atunci puteți extinde vizual camera datorită reflexiei. Durata de viață a unui astfel de material de construcție este de peste 25 de ani, are o bună izolare fonică și izolație termică, opțiunile moderne nu sunt inflamabile și diverse scheme de culori sunt prezentate în cataloage.

Pentru unele stiluri, designerii recomandă utilizarea plăcilor din spumă., au un anumit relief, nu se deteriorează sub influența umidității și se montează ușor cu lipici. În caz de renovare, este suficient să lipiți o țiglă. Styrofoam este ușor de îngrijit, nu se teme de substanțele chimice puternice de uz casnic. Placa se potrivește bine cu stuc și muluri.

Regula de bază este că suprafața trebuie curățată și nivelată, altfel faianta nu se va lipi.

Căptușeala și plăcile MDF sunt potrivite pentru placarea saunelor și băilor. Lemnul este un material prietenos cu mediul care arată frumos în orice cameră și, cu îngrijirea corespunzătoare, va rezista câteva decenii, are o bună izolare termică și calități de reducere a zgomotului și este ușor de instalat. Dezavantajele includ inflamabilitatea ușoară, deteriorarea din cauza umidității, mucegaiului și dăunătorilor.

Una dintre cele mai ieftine opțiuni pentru finisarea tavanelor este tapetarea. În acest caz, puteți folosi același tapet ca cel lipit pe perete. Astfel, puteți extinde vizual înălțimea camerei.

Atunci când folosesc tapet lavabil, nu își fac griji cu privire la curățenie, deoarece pot fi curățați cu ușurință nu numai cu o cârpă umedă, ci și cu substanțe chimice de uz casnic.

Panourile din plastic sunt potrivite atât pentru decorarea pereților, cât și a tavanului. Plasticul bun nu se deteriorează sub influența umidității, radiațiilor ultraviolete și nu se teme de temperaturi scăzute. Există panouri din plastic netede și aspre, în diferite culori, care sunt potrivite pentru multe direcții stilistice.

Dar rețineți că plasticul se sparge ușor și, atunci când este ars, poate elibera substanțe corozive care sunt periculoase pentru sănătatea umană, în plus, plasticul începe să picure atunci când este topit. Prin urmare, este cel mai bine utilizat pentru finisarea balcoanelor și spațiilor nerezidențiale.

Printre noile produse, specialiștii în design notează metalul, oglinda și sticla. Aceste materiale sunt capabile să reflecte suprafața, creând o înșelăciune iluzorie. Sunt rezistente la ardere, interacționează cu umiditatea, au o durată de viață lungă și sunt ușor de întreținut.

Realizam interiorul camerelor

După cum am menționat mai devreme, chiar și în interiorul unei case mici, puteți crea o atmosferă confortabilă și confortabilă. Iar lumina joacă un rol important în această chestiune.

Copii

Este important să amplasați atât o zonă de joacă, o zonă de recreere, cât și un loc de muncă în această cameră. Pentru creșă este selectată o cameră caldă, spațioasă și bine luminată. În fiecare zonă trebuie instalat un iluminat suplimentar.

Pentru zonare, puteți utiliza diferite tapet sau vopsea în diferite culori, așezați mai multe tipuri de pardoseli - laminate, parchet în combinație cu un covor. Schema de culori ar trebui realizată cu o predominanță de nuanțe luminoase - galben, verde, albastru, roz.

Atunci când alegeți tapet, accentul se pune pe opțiunile lavabile; se recomandă utilizarea vopselei de ardezie sau a tapetului cu cretă. Mobilierul este cumparat functional cu colturile rotunjite.

Prezența pernelor va face camera sigură pentru bebeluș.

Cabinet

Au trecut vremurile în care pentru interiorul biroului se alegeau culorile maro închis, acum se preferă nuanțele deschise - bej, gri. Dacă proprietarul casei scrie adesea ceva, în locul unui caiet se pot folosi tapete magnetice sau vopsea de ardezie.

Locul de muncă ar trebui să fie bine iluminat, iar un birou confortabil și funcțional va fi bine. Pentru iluminatul artificial se folosesc lămpi de masă, lămpi și iluminare cu LED-uri. Lucrurile necesare ar trebui să fie întotdeauna la îndemână, astfel încât dulapurile și rafturile ar trebui să fie amplasate în birou.

Pentru a nu fi distras de o gustare sau de prepararea cafelei, micile electrocasnice pot fi amplasate in imediata apropiere a locului de munca.

Pentru o pauză de cinci minute și un pui de somn la prânz, experții recomandă să puneți o canapea în birou.

subsol

Subsolul este adesea folosit ca sală de sport, bibliotecă, spălătorie sau cinematograf. Unii oameni pun deoparte un subsol pentru sufrageria lor. În funcție de scopul acestei zone, sunt selectate mobilierul, iluminatul și culorile.

Studiouri

Adesea, garsonierele sunt un spațiu combinat de bucătărie și living. Direct în zona de lucru există un set de bucătărie și diverse electrocasnice; pentru a economisi spațiu, zona de luat masa este mutată în camera de zi. Acolo sunt instalate și electronice - televizoare, receptoare TV prin satelit, console de jocuri. Schema de culori trebuie să corespundă stilului ales, zonarea este permisă.

În bucătărie, designerii recomandă așezarea gresiei de porțelan, iar un laminat durabil este potrivit pentru camera de zi. Îmbinările cusăturilor de legătură sunt perfect sigilate cu un etanșant.

Sufragerie

Să locuim separat la sala de mese. Dacă familia este numeroasă sau vin adesea mulți oaspeți, atunci, din punct de vedere al economisirii spațiului, se folosește o masă glisantă. În zilele normale, poate fi ușor asamblat și depozitat într-un colț îndepărtat. Pentru a nu ocupa camera cu mobilier inutil - scaune și bănci, ar trebui să folosiți o canapea. Apropo, canapele de carte sunt potrivite și pentru cazarea de noapte a oaspeților.

La decorarea sufrageriei se folosesc nuanțe deschise și imagini de fundal de culori neutre. Pardoseala este în principal laminată sau parchet. Aceste materiale de construcție creează confort.

Baie

În baie sunt instalate o cabină de duș, bideu, toaletă și cadă. Din materialele de construcție este necesar să alegeți produse rezistente la umiditate - plăci, plastic sau laminat.Schema de culori ar trebui să corespundă direcției stilistice alese. Încercați să selectați mobilier funcțional și amintiți-vă că sistemul de canalizare trebuie să fie ascuns în acesta.

Principii de selecție a mobilierului

Sarcina principală atunci când alegeți mobilierul este ca acesta să se potrivească cu camera, să se potrivească cu zona. Pentru camerele mari, va fi corect să cumpărați mobilier masiv și dimensional, iar pentru camerele mici - compact. Articolele scumpe din seria Lux sunt perfect combinate cu finisajele de lux, iar articolele de designer sunt potrivite pentru stilul boho.

Pentru a concentra atenția asupra mobilierului, sunt selectate opțiuni luminoase pentru design sau decorare colorate. În același timp, nu trebuie să uităm de armonie - un fotoliu sau dulapuri nu trebuie eliminate din compoziția principală.

Soluțiile moderne implementate în magazinele de mobilă includ dulapuri modulare, canapele extensibile și comode. Toate acestea pot fi folosite în spații mici. De exemplu, cele mai recente modele de pouf devin o măsuță de cafea atunci când capacul este răsturnat. Acest lucru poate economisi spațiu semnificativ.

Tipuri de scări

O cabană de țară este de neconceput fără o scară - nu este doar practică, ci și frumoasă. În acest caz, scara poate fi cumpărată gata făcută sau poate veni cu o schiță originală. Pot fi sculptate în lemn sau metal forjat. Este important ca acestea să fie echipate cu balustrade. Treptele sunt adesea făcute din marmură, beton, plastic. Sticla securizata este acceptabila. Scările din lemn necesită întreținere, așa că periodic trebuie lăcuite.

O cămară sau o cameră de serviciu poate fi amenajată sub scările batante pentru a depozita articolele de sezon. Cu aspectul corect, sub scară este instalată o ușă care duce la subsol.

Sfaturi de design

Un designer este o persoană creativă care este capabilă să dea viață oricăror idei, în funcție de preferințele și situația financiară a clientului. În același timp, este important să înțelegeți că nu aveți nevoie de mulți bani pentru a vă crea o casă confortabilă. Piața modernă oferă nu numai materiale de construcție scumpe, ci și imitație, care se vinde la un preț democratic.

Chiar și în etapa de construcție a unei case cu cadru, este necesar să se schițeze în plan o cameră pentru copii, sufragerie, sufragerie, dormitor, baie. Datorită acestui fapt, puteți economisi semnificativ pe designer.

Dacă casa a fost cumpărată pe piața imobiliară secundară, mobilierul va trebui să fie făcut singur. Dar rețineți, dacă camerele au forme non-standard sau sunt puține dintre ele, folosind zonarea, puteți împărți camera în zone de recreere, de somn și de lucru.

După cum s-a menționat mai devreme, pereții despărțitori, tapet și vopsele de diferite culori, podiumuri și variații de pardoseală sunt utilizate pentru zonare.

Dacă doriți, puteți construi un perete folosind un profil metalic și gips-carton. Un astfel de perete este ușor de pictat, poate fi lipit cu tapet pentru a se potrivi cu interiorul principal.

Culori și decor

Schemele de culori pot transforma orice cameră. Atât starea de spirit, cât și bunăstarea gospodăriei depind de culoare. Alegerea culorilor este influențată de scopul camerei, amplasarea ferestrelor, punctele cardinale. La urma urmei, razele soarelui sunt cele care pot bate orice culoare. De exemplu, chiar și alb-negru poate fi folosit pentru camere rotunde, deoarece soarele luminează uniform spațiul de locuit.

Dar pentru un coridor îngust, nuanțele întunecate nu vor funcționa, altfel va fi necesară iluminare suplimentară - lămpi de perete și un candelabru masiv. Pentru hol, culorile deschise, calde - nisipul sau caisul sunt ideale.

Nu este recomandat să folosiți modele mari sau flori în camere mici, acestea se vor concentra asupra lor și vor reduce vizual o cameră deja mică.

Pentru a crește în lungime sau înălțime, trebuie să selectați tapetul, respectiv, cu o dungă orizontală sau verticală.

Un decor interesant poate aduce culori proaspete, poate distrage atenția de la defecte și poate completa designul. Decorul este selectat pentru diferite stiluri.

Exemple și opțiuni frumoase

Această secțiune va prezenta designul unei case de țară, inclusiv primul și al doilea etaj. Interior modern al spațiilor rezidențiale și nerezidențiale - bibliotecă, piscină și baie. Finalizarea interiorului este decorul, chiar și un brad de Crăciun poate transforma o cameră dincolo de recunoaștere, așa că trebuie să acordați o atenție deosebită decorului.

Pentru cele mai bune 20 de idei de amenajare interioară a casei DIY, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila