Caracteristici ale interiorului pentru cabana

Caracteristici ale interiorului pentru cabana
 1. Proiecte tipice
 2. Designul camerei
 3. Decoratiune interioara
 4. Caracteristici ale designului camerelor individuale
 5. Finisaj exterior
 6. Opțiuni de decor elegant
 7. Idei neobișnuite de renovare

Recent, casele private pentru un locuitor al orașului au fost o oază de liniște, confort și confort. Din ce în ce mai mulți locuitori din megalopole încearcă să se mute din oraș. În acest sens, relevanța proiectelor de design pentru amenajarea interioară a cabanelor este în creștere.

Proiecte tipice

Interiorul casei ar trebui să fie ales în funcție de propriile preferințe. În cele mai multe cazuri, nu contează ce statut are o cabană la țară. Mulți nu își pot permite locuințe de elită, dar o casă cu cadru ieftină sau o construcție cu cherestea convențională nu va necesita investiții financiare mari.

De regulă, o clădire rezidențială privată este cu un etaj sau două etaje. Mai rar puteți găsi o cabană de elită cu un număr mare de etaje.

Principala caracteristică a creării unui interior este dezvoltarea unui singur concept comun întregii structuri.

Designul trebuie abordat în mod rezonabil, ținând cont de preferințele proprietarilor, materialul din care este construită casa, numărul de etaje, zonele de grădină și mulți alți factori. Nu te poți concentra orbește pe ideile de design văzute în revistele de modă, deoarece acestea pot să nu fie potrivite pentru un sejur confortabil.

Pentru a crea o atmosferă de confort și confort, designerii oferă stilurile de bază folosite pentru casele private.

Casa din lemn din cherestea sau busteni

O casă de lemn făcută din grinzi sau bușteni va arăta grozav în orice stil rustic.

A la "satul rusesc"

Cu covoare din casă, benzi sculptate pe ferestre și uși. Baza în jurul întregului perimetru al casei este busteni: podea, pereți și tavan.

Provence

Design de țară francez, care are un interior ușor ponosit, parcă ars la soare și acoperit de vânturile mării. Grinzile groase sunt vizibile pe tavan, plăcile ceramice sau piatra artificială sunt caracteristice pe podea. Cărămida și lemnul cu efect nevopsit pot fi prezente în decorarea pereților.

Țară

Stilistica Angliei vechi. O mulțime de elemente de răchită sunt binevenite în interior; podeaua este de obicei realizată din grinzi de lemn de culoare închisă sau acoperită cu plăci de teracotă. Pereții unei case din lemn nu sunt vopsiți, ci acoperiți cu pată, pot fi tratați cu compuși speciali pentru a da efectul de „antichitate”.

Casă în stil finlandez

Casa în stil finlandez este potrivită pentru cei cărora le place caracterul practic, simplitatea și minimalismul în interior. Structura în sine este de obicei făcută din bușteni de zada sau pin. Stilul implică în mod necesar o casă finlandeză cu o terasă, care mărește vizual teritoriul. De regulă, totul în interior este realizat din lemn de nuanțe calde, de asemenea, pietrele naturale mari sau interpretarea lor pot fi prezente în decor. Un însoțitor constant al unor astfel de interioare este un șemineu, nu numai în interior, ci și în afara cabanei.

cabana elvetiana

O cabană elvețiană necesită un minim de decor. Pereții sunt fie tencuiți, fie acoperiți cu lemn. Similar cu versiunea finlandeză, un șemineu ar trebui să fie prezent, iar decorul folosește tablouri care înfățișează natura, accesorii de vânătoare, lână, blană, piele sau in.

proiect italian

Un proiect italian este de obicei o clădire cu unul sau două etaje, cu mansardă, balcon și anexe suplimentare. De regulă, construirea unei cabane cu un etaj necesită mult spațiu, dar în ceea ce privește materialul și designul, structura este mai simplă și mai economică.

Caracteristici interioare: lux discret și rafinament strict. De exemplu, Rococo sau Clasici se caracterizează prin fresce bogate, stilul toscan este reprezentat de pereți aspri din ipsos, pe alocuri decorați cu vitralii sau tapet.

Opțiune dom

Versiunea cu cupolă a unei case private nu a devenit încă răspândită în țara noastră. Nici în străinătate, astfel de proiecte nu sunt masive. Construcția unei cabane cu cupolă are propriile sale specificități. De obicei, structuri moderne de cadru sferic. Aspectul neobișnuit permite proprietarilor să creeze interioare complet ireale, spre deosebire de oricare altele. Este important ca originalitatea să nu excludă confortul și confortul.

Există multe opțiuni pentru proiecte standard și speciale.

Construcția unei cabane depinde direct de teritoriul care îi este alocat. Prin urmare, în prima etapă, este exact ceea ce este stipulat. De exemplu, o dimensiune standard de 10x10 metri corespunde unei suprafețe de casă de 200 de metri pătrați. m. În acest caz, în interior puteți amplasa mai multe saloane, un living, o bucătărie, mai multe băi și o boiler. Mai mult, o astfel de zonă poate avea atât o casă cu un etaj, cât și una cu două etaje.

Proiecte de până la 150 mp. m poate fi mai economic și mai compact, dar nu mai puțin interesant. Totul depinde de formele arhitecturale, de prezența teraselor, mansardelor, balcoanelor și a altor soluții funcționale.

Profesioniștii asigură că suprafața este de la 100 la 150 mp. m. este cea mai bună opțiune pentru o casă suburbană, care vă permite să înlocuiți complet un apartament de oraș pentru o familie de patru persoane.

Designul camerei

Designerii sfătuiesc, înainte de a alege un proiect tipic, să se gândească și să evalueze confortul acestuia pentru utilizarea de zi cu zi.

Proiectarea unei camere începe cu determinarea zonei casei și a numărului acesteia de etaje. Pentru a face acest lucru, trebuie să știți câți oameni vor trăi în el. Apoi efectuați selecția aspectului intern.

Un proiect de proiect cu un aspect ar trebui să includă informații de arhitectură, proiectare și inginerie care să descrie toți indicatorii tehnici și economici, locația rețelelor de comunicații, alarme, compartimentări interioare, scări, ferestre, șeminee, balcoane, mansarde și alte detalii în contextul fiecăruia. podea.

Băile și băile din casele cu un etaj sunt situate una lângă alta, în casele cu două etaje - una sub alta. De regulă, facilitățile de bucătărie ar trebui să fie adiacente băilor, ceea ce va economisi pe construcția de comunicații și ventilație.

Este mai bine să orientați ferestrele către părțile laterale ale orizontului. Nu îi poți conduce într-o parte.

Atunci când alegeți forma și podeaua acoperișului, trebuie amintit că structurile rutiere complexe nu numai în timpul construcției, ci și în timpul funcționării ulterioare.

Atunci când proiectați, este mai bine să decideți în prealabil care este mai bine: al doilea etaj sau mansardă. A doua opțiune este mai puțin costisitoare, însă, în ceea ce privește suprafața utilă, pierde până la podea completă.

Structuri de perete

Spațiul oricărei case este format din zone funcționale separate, pentru crearea cărora sunt necesare pereții interioare. Acestea sunt neapărat prezente în proiect și se ridică simultan cu pereții portanti.

Principalele materiale pentru construcția lor sunt cărămizile și grinzile de lemn. Recent, compartimentele despărțitoare din cărămidă au fost înlocuite cu cele din gips, deoarece sunt mai ușoare. Se pot distinge și alte materiale moderne: blocuri de silicat gazos, beton spumos, beton de argilă expandată.

În ceea ce privește partițiile mobile, care sunt ușor de asamblat și dezasamblat, atunci merită remarcat profilele cadrului.Ele pot avea o bază din oțel sau din lemn pe care este atașat gips-carton sau placaj ca placare. În acest caz, se folosesc diferite tipuri de izolație: vată minerală, spumă, rumeguș.

Pentru a crește cantitatea de lumină solară în interior, designerii sugerează adesea instalarea pereților din sticlă din policarbonat. Sunt sigure, ușor de asamblat și întreținut.

În plus, pereții despărțitori din policarbonat pot avea diferite forme, deoarece sunt încadrate. Drept urmare, se potrivesc cu ușurință în interioarele moderne.

Scară

Dacă proiectul prevede o scară, atunci confortul acesteia ar trebui să fie de netăgăduit. Experții recomandă să lăsați o suprafață de 8 metri pătrați pentru construcția acesteia la o înălțime a tavanului de 3 metri. m. Potrivit multor proprietari, modelele cu șuruburi nu sunt în întregime convenabile.

Vatră

Prezența unui șemineu impune anumite cerințe pentru locația și funcționalitatea acestuia. Dacă este planificată o structură cu foc deschis, atunci trebuie să rețineți că dimensiunea camerei ar trebui să fie suficient de mare. Există mai multe tipuri de modele de șemineu.

 • Woody - Cel mai comun. Deoarece modelele sunt construite din cărămizi refractare plus placare în scopuri decorative, costul total al unui șemineu poate să nu fie accesibil pentru toată lumea.

Cerințe:

 • podeaua de lângă un astfel de șemineu trebuie tratată cu materiale incombustibile;
 • din motive de securitate la incendiu, verificarea tirajului trebuie verificată periodic;
 • mobilierul nu trebuie amplasat în imediata apropiere.
 • Gaz un șemineu are un grad mai mare de transfer de căldură decât o structură cu cărbune sau lemne. Este mai sigur în funcționare, nu necesită costul recoltării lemnului de foc. Cu toate acestea, sunt necesare permisiuni speciale pentru a-l instala.
 • Sistem electric de semineu. Instalarea acestuia este posibilă numai cu cabluri electrice moderne de înaltă calitate. În acest caz, vatra este artificială, ceea ce face șemineul sigur. Designul se caracterizează prin disipare maximă a căldurii și ușurință de gestionare.
 • Biosemineu. Deoarece bioetanolul este folosit ca combustibil, nu există funingine și fum. Popularitatea se datorează varietății de forme și modele. Semineele pot fi încorporate, pe podea, de sine stătătoare, de masă.

Decoratiune interioara

Decorarea interioară a unei case de țară are diferențe semnificative față de una de apartament. Este mai scump și necesită o abordare atentă a alegerii materialelor. Prin urmare, este important să se procedeze de la buget și de la destinație.

Materiale (editare)

Acoperirea finală a pereților, podelei și tavanului se realizează după așezarea tuturor rețelelor de comunicații, cablajului electric, izolației.

 • Cel mai adesea pentru casele private pe care le folosesc lemn... Dachas se caracterizează prin prelucrarea plăcilor; puteți găsi panouri cu imitația unei bare. Prin tratarea lemnului cu vopsea pentru lemn, lac, vopsea se realizeaza diverse combinatii si solutii interesante.
 • Opțiunea ideală de buget sunt panourile din PVC... Piața oferă o varietate de culori și texturi, ceea ce vă permite să alegeți materialul pentru orice interior. Cu ajutorul panourilor, puteți nu numai să decorați, ci și să nivelați suprafețele.
 • Tencuiala. Finisaj nu ieftin, dar de înaltă calitate cu posibilități decorative maxime. Producătorii oferă un număr mare de tipuri, care diferă prin caracteristici, textură, culoare. Tencuiala venețiană este foarte populară. Conține praf de marmură, cuarț și granit. Pentru pachet, se folosea var stins, acum folosesc acril. Prin schimbarea raportului dintre componente, se realizează o structură diferită.

Avantaje: elasticitate, rezistenta la umiditate, usor de reparat, nu necesita pregatire prealabila, ascunde defectele peretelui.

 • Tapet. Nu este chiar o opțiune potrivită pentru camerele care nu sunt încălzite iarna. Cu toate acestea, datorită tehnologiei moderne, au apărut imagini de fundal lichide care sunt mult mai practice decât cele obișnuite.

 • Placă ceramică. Cea mai comună opțiune pentru decorarea bucătăriei, băii, toaletei. Recent, designerii au oferit soluții originale pentru vestibul sau hol sub formă de mozaicuri de podea. In sufragerie puteti accentua unele detalii interioare cu gresie, insa nu este recomandat sa acoperiti complet peretii cu aceasta.

 • Gips-carton, de regulă, este utilizat pentru nivelarea pereților sau structurilor de orice formă, volume multinivel, coturi.
 • Folosit ca pardoseli parchet, laminat, linoleum, mocheta... Deoarece tehnologia modernă le-a egalat practic aspectul, alegerea depinde de buget și de preferințele proprietarului.

Caracteristici ale designului camerelor individuale

Atunci când alegeți un material, depinde mult de caracteristicile funcționale ale camerei.

Pentru o baie sau un duș, este mai bine să alegeți un finisaj cu cel mai înalt grad de rezistență la apă.

Pe holuri, acoperirile care sunt rezistente la deteriorări mecanice sunt potrivite.

Combinația de lemn și piatră artificială în interiorul bucătăriei va crea un sentiment al Evului Mediu. Grinzi agățate, accesorii din blană, podele din lemn, candelabre cu imitație de coarne - și ne vom regăsi într-o cabană de vânătoare. În orice caz, ar trebui să utilizați materiale rezistente la umiditate ca podele și șorțuri de bucătărie.

Adesea, proprietarii combină o zonă de bucătărie de lucru cu o zonă de luat masa. O modificare clasică într-un stil modern va combina perfect lemnul și sticla. Stilul industrial presupune utilizarea unor piese industriale practice: conducte, fire, lămpi. O opțiune rustică cu elemente de răchită și lemn natural va crea o atmosferă confortabilă.

În același timp, nu uitați că întreaga familie se va aduna la masa din această cameră. Sala de mese ar trebui să asigure confort spațial și iluminare bună.

Livingul este o zonă de recreere, comunicare, petrecere a timpului împreună. Cel mai adesea este echipat cu un șemineu. Există opțiuni pentru amplasarea sufrageriei pe verandă sau terasă. Pereții despărțitori din sticlă în interioarele moderne împing limitele.

Deoarece mulți oameni echipează ateliere creative, laboratoare științifice sau biblioteci într-o casă de țară, designerii oferă proiecte separate pentru ei, precum și pentru un birou separat. De obicei, mobilierul și decorul din ele sunt simple și laconice. Materialele de finisare sunt selectate pentru o senzație confortabilă și un scop funcțional.

Finisaj exterior

Decorarea este importantă nu numai în interior, ci și în exteriorul clădirii. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza o varietate de materiale, metode și soluții arhitecturale.

Mai mult, elementele decorative nu numai că vor decora casa, ci pot îndeplini și funcții de protecție termică.

Materiale (editare)

Pentru decorarea exterioară se folosește clapetă, piatră naturală sau artificială. Elemente de cărămidă sau părți din lemn sculptate sunt adesea prezente.

Printre materialele moderne, se pot evidenția panourile termice, care au devenit deosebit de populare în ultimii ani.

Trebuie amintit că alegerea materialului de fațadă depinde de ceea ce este construită clădirea în sine. Placarea pentru structurile din lemn și piatră va fi diferită.

 • Tencuiala decorativa - cea mai solicitata varianta si usor de folosit. Principalele avantaje includ o gamă largă, rezistența la apă, rezistența la schimbările de temperatură și alte fenomene meteorologice, proprietăți de izolare termică, ușurință de instalare, cost redus. În funcție de compoziție, tencuiala poate fi împărțită în următoarele grupe:
  • minerale, cel mai accesibil material, incombustibil;
  • acril. Elastic, rezistent la inghet si umezeala;
  • silicat. În producția sa se folosește sticla de potasiu. Cel mai durabil tip de ipsos;
  • silicon - are toate avantajele tipurilor de mai sus.
 • Piatră. Nu are concurenți în ceea ce privește fiabilitatea și durata de viață.Cu toate acestea, costul ridicat îi obligă pe proprietari să-l combine cu alte materiale de finisare. Recent, decorarea cu o piatră decorativă a fost solicitată, deoarece este mai puțin costisitoare.
 • Caramida fatada. Acest tip de finisaj depinde și de tip. Se disting cărămizi de clincher, ceramică și silicat. Fiecare are propriul aspect, performanță, textură și nuanță.
 • Placă ceramică popular și pentru decorarea fațadelor cabanelor de țară.

Tehnologiile moderne au permis apariția de noi materiale de placare a fațadelor. Acestea includ gresie portelanata, siding, panouri sandwich, panouri de sticla.

Pictura fatadelor

Dacă fațada implică vopsirea pereților, atunci etapa finală va fi vopsirea acestora. Pentru a face acest lucru, este necesar să respectați standardele tehnologice.

Profesioniștii folosesc diferite opțiuni pentru vopsirea fațadelor:

 • folosind un spray de vopsea;
 • pistol de pulverizare;
 • o mașină industrială specială pentru utilizare în aer liber;
 • vopsirea cu o pensulă lată sau o rolă.

Acasă, puteți folosi un aspirator, care include un kit de vopsire.

Soluții arhitecturale

Cu stilul clasic de decorare a casei, trebuie avut în vedere faptul că simplitatea și rafinamentul detaliilor corespund acestei direcții. Starea poate fi subliniată de balustrade masive, coloane, arcade, elemente din fontă.

Stilul rustic vă permite să utilizați o verandă înaltă din lemn în design, benzi sculptate, obloane, copertine pe grămezi în fața ușii din față, ferestre încorporate în acoperișuri.

Cu o soluție scandinavă, exteriorul înseamnă poteci căptușite cu piatră, tobogane alpine.

O casă italiană se caracterizează prin prezența unui pod sau a unor ferestre.

Opțiuni de decor elegant

Puteți crea o atmosferă confortabilă și confortabilă cu ajutorul elementelor decorative, mobilierului, textilelor. Articolele și accesoriile realizate manual vor adăuga căldură și suflet.

Etnostil

Trăsăturile distinctive ale stilului etno sunt originalitatea, strălucirea și originalitatea. Cu ajutorul acestuia, puteți transmite spiritul țărilor de peste mări, folosind tradițiile lor culturale.

Elementele în stil japonez sunt discrete și practice. Nuante de culoare contrastante: alb sau bej pe o parte si maro sau maro pe cealalta. Mobilierul este de obicei jos și asimetric, fără absolut nicio rotunjime. Pentru decorarea pereților, gravurile, evantaiele, vazele simple de podea, ferestrele mari cu mai multe rame și pereții despărțitori sunt acceptabile.

Culorile africane sunt luminoase, intense, însorite. Produsele în stil macrame coexistă perfect în acest stil cu un abajur din fir și mărgele din lemn, o masă din lemn sculptat, perne textile strălucitoare cu model geometric. Nuanțele de teracotă, roșu, galben nisip sunt prezente în decorarea pereților și a pardoselilor. Sunt combinate cu mobilier din abanos. Textura acoperirilor este în principal texturată: cu imitație de piatră, bambus sau nisip. Măștile ritualice, figurinele și figurinele de animale sculptate din lemn sau os sunt adesea folosite ca decorațiuni.

Luxul Indiei va uimi prin culorile și varietatea detaliilor sale. Interiorul este plin cu sidef, aurire, pictură multicoloră. Elementele caracteristice sunt mesele sau cutiile cu incrustații de fildeș. Podeaua acoperita cu lemn pretios, sculpturi artistice in lemn pe dulapuri si cufere, mobilier tapitat cu perne decorative - toate acestea subliniaza spiritul Orientului. Interioarele indiene sunt pline de textile colorate, cu ornamente bogate, figurine originale ale zeilor și animalelor.

Atunci când alegeți un decor în stil etnic, trebuie în primul rând să plecați de la cultura oamenilor care locuiesc într-o anumită țară.

Țară

Finisajele brute, mobilierul simplu, tricotarea într-un coș, un scaun de răchită sunt asociate cu un stil rustic. Pentru a crea căldură, podeaua din lemn poate fi acoperită cu covoare din casă.Cuverturile de pat sau fețele de pernă mozaic adaugă o notă de culoare.

Provence

Rafinament ușoară, umplutură vintage, culori pastelate. Perdele din material textil la ferestre într-un mic model floral. Candelabre de cristal, picioare din fier forjat aurit ale meselor și scaunelor. Ușor, parcă albit de vânt, un copac pe podea. Toate acestea umplu camera cu spiritul caselor provensale.

Poti adauga fotografii de familie in rame elegante, flori in ghivece ceramice, farfurii decorative. Păpușile din material textil cusute manual vor decora perfect interiorul și îl vor face mai plin de suflet și de acasă.

cabana

Stilul își are originea în munții Alpini și a reprezentat inițial locuința vânătorilor și ciobanilor. În acest sens, decorul este practic, puțin ascetic, cu prezența obligatorie a unui șemineu cu foc viu. Principalul material de finisare este lemnul și, mai rar, piatra.

Mobilierul masiv din piele este combinat cu dulapuri și taburete unghiulare, aproape brute. În serile de iarnă, ciobanii făceau ceva cu propriile mâini, așa că păturile tricotate, vasele de lut, așternuturile brodate, piei și coarne de animale, sfeșnice forjate și chiar arme vor arăta grozav în interior.

Rococo

Interioarele luxoase și bogate în stil rococo sunt pline de ornamente prețioase, cristal, aurire. În acest caz, se folosește mobilier cu curbe interesante, similare chiuvetelor. Sunt binevenite decorațiunile de șemineu sub formă de figurine. Decorul este plin de țesături luxoase, în culori atenuate. Liniile detaliilor sunt netede și rotunjite. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că stilul este cel mai potrivit pentru camerele spațioase.

Clasic

Interioarele clasice sunt populare în orice moment. Se caracterizează prin turnare din stuc pe tavan și pereți, perdele luxuriante și mobilier tapițat rafinat. Pardoseală nobilă sub formă de parchet sau imitație a acestuia. Lemnurile întunecate ale dulapurilor și panourilor de perete din lemn se potrivesc bine cu covoarele și sfeșnicele aurite.

Pentru încăperile mari, designerii oferă un alt tip de clasic: utilizarea unei componente de marmură. În acest caz, decorul pereților este similar cu sălile antice cu coloane, cu podele de granit, tavane înalte și candelabre cochete din cristal. Statuile de marmură și fântânile mici ar fi potrivite aici.

Ecostil

Ecodesign este una dintre tendințele moderne disponibile atât pentru proprietarii de case de clasă economică, cât și pentru cei cu venituri medii. Își propune să fie aproape de natură. În interior, acest lucru este exprimat sub formă de linii simple, nuanțe naturale, un minim de detalii. Materialele de finisare folosite pentru decorare trebuie să fie naturale din surse rapid regenerabile. Printre acestea se numără bambusul, care crește foarte repede.

Suporterii eco neagă un număr mare de pereți despărțitori interioare, pentru că cu cât pereții sunt mai mici, cu atât mai mult aer și lumină în casă. În acest caz, sistemele de economisire a energiei sunt caracteristice sub formă de instalații sanitare cu funcția de economisire a apei, panouri solare sau dispozitive pentru eliminarea deșeurilor.

Plantele de podea, acvariile, ferestrele panoramice mari, pietrele decorative vor arăta cel mai bine.

Idei neobișnuite de renovare

Pentru o persoană cu imaginație, obiectele și materialele vechi sau uzate sunt un material special pentru creativitate. Cu ajutorul lor, puteți obține soluții interioare interesante pentru o casă de țară în diverse tehnici.

Anvelopele sau butoaiele vechi vor fi utile ca bază a mesei; scaunele, paturile și rafturile originale sunt obținute din paleți de lemn.

Forma originală de cânepă va deveni nu numai scaune, ci și măsuțe de cafea.

Becurile arse și borcanele goale fac minunate vaze suspendate sau sfeșnice care îți vor face casa mai romantică.

Copiii și adolescenții se pot bucura de paturi suspendate sau tobogane de-a lungul balustradelor scărilor.

Folosind artă de perete și rafturi originale, transformarea unei camere este ușoară și simplă.

Există multe idei, principalul lucru este să găsești timpul și dorința de a le implementa.

În acest videoclip, veți găsi o recenzie video a interiorului unei cabane într-un stil clasic.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila