Metode de planificare a unei case cu dimensiunea de 6x9 m

Metode de planificare a unei case cu dimensiunea de 6x9 m
  1. Particularități
  2. Materiale (editare)
  3. Tipuri de case și amenajări posibile

Când construiesc o casă privată, mulți se întreabă cum să planifice corect suprafața utilizabilă a clădirii. Să ne uităm la amenajări posibile pentru o casă de 6 pe 9 metri pătrați.

Particularități

Dispunerea casei ar trebui proiectată astfel încât întreaga sa zonă să fie utilizată la maximum. Apoi, în cea mai mică clădire, vei putea găzdui tot ce ai nevoie pentru viața de familie, făcând camerele cât mai confortabile în viața de zi cu zi.

Case de 6x9 mp. m este de obicei clasificat ca o clasă economică, deoarece pentru o casă privată acestea sunt dimensiuni destul de modeste. Deși, dacă comparăm o astfel de locuință cu un apartament standard cu două camere, în care locuim cei mai mulți dintre noi, atunci casa nu va părea atât de mică, deoarece suprafața sa va fi puțin mai mare decât „piesa copeck” standard.

Materiale (editare)

Case particulare de 6 pe 9 mp. m. sunt realizate din diferite materiale.

Buturuga

Aici, un buștean obișnuit poate fi folosit în mod vechi, din care scoarța a fost pur și simplu îndepărtată. Astfel de locuințe au fost construite în antichitate. Sunt clădiri cu un etaj și sunt realizate sub formă de cinci pereți - adică sunt formate din cinci pereți. Ei împart casa în două camere - o bucătărie și o cameră de zi, dintre care una este o plimbare.

În zilele noastre, buștenii calibrați sunt din ce în ce mai folosiți. Are forma corectă de cilindri, astfel de case sunt ușor și rapid asamblate. Locuințele din bușteni rotunjiți pot fi fie cu un etaj, fie cu două etaje, precum cabanele europene.

Acest material este considerat ecologic, sigur pentru sănătate. Pereții păstrează căldura în mod ideal, nu o lăsați să iasă. În același timp, nici vara nu este cald într-o astfel de casă. Creează efectul unui termos.

Dezavantajul unei astfel de locuințe este că copacul este foarte inflamabil, iar în caz de incendiu, casa ta se va arde complet. De asemenea, diverse bug-uri pot începe în lemn și îl pot strica. În plus, lemnul natural poate putrezi de la expunerea constantă la umiditate.

Grinzi

Recent, se construiesc din ce în ce mai des case cu cadru. Acestea au la bază o cherestea din lemn natural. Pereții înșiși sunt făcuți din scuturi. În aceste scopuri, utilizați căptușeală din lemn, panouri plate de ardezie și alte materiale. Un strat de izolație este așezat între pereții exteriori și interiori. De obicei, se folosește materialul URSA ca acesta, care are proprietăți excelente de izolare termică, fiind în același timp complet sigur.

Dezavantajele unei astfel de case sunt aceleași cu cele ale unei case din bușteni. În plus, în spațiul în care este așezată izolația, șoarecii își pot începe și își pot organiza vizuinile cu puiet acolo. Este destul de problematic să-i scoți de acolo.

Cărămidă

Acesta este un material destul de scump, dar îndeplinește și toate cerințele de siguranță pentru sănătatea umană. Casele din cărămidă sunt durabile și de încredere. Nu se tem de umiditate sau foc. Nu trebuie tăiate din exterior, sunt deja uzate destul de estetic. Pereții de cărămidă „respiră”, așa că casa din acest material nu este caldă vara și nici frig iarna. De asemenea, cărămida oferă un nivel ridicat de izolare fonică. Nu putrezește, insectele nu îl mănâncă și șoarecii nu îl roade.

Blocuri

Recent, un material destul de popular pentru construcția de case private. Acest lucru se datorează faptului că blocurile sunt suficient de mari, dar în același timp destul de ușoare, locuințele din ele sunt ridicate rapid, cu o risipă minimă de mortar de ciment și forță de muncă.

Inițial, blocurile nu erau de foarte bună calitate și s-au prăbușit rapid sub influența razelor solare, așa că trebuiau acoperite imediat cu un strat de protecție sub formă de căptușeală euro sau ipsos.

Acum acest material este de o calitate destul de înaltă. Tolerează perfect expunerea la radiații ultraviolete. Dar casele din blocuri nu sunt suficient de calde și au o conductivitate sonoră bună, așa că pereții exteriori necesită izolație suplimentară și izolare fonică.

Tipuri de case și amenajări posibile

În ciuda varietății materialelor, casa are 6x9 mp. m poate fi de trei tipuri.

O poveste

Aceasta este cea mai simplă clădire cu o amenajare pe un singur nivel a tuturor spațiilor, a cărei suprafață totală este de 54 mp. m. O astfel de casă este destul de economică în ceea ce privește dotarea cu încălzire, sistem de canalizare și alte comunicații.

Aici va fi suficient să planificați o singură baie, astfel încât va fi posibil să aveți doar o singură priză de apă și canalizare.

Pentru a încălzi o astfel de casă, este suficient să instalați o sobă sau un șemineu, cu calorifere conectate; este potrivit și un cazan cu o putere mică. Aici se va putea face chiar și fără pompă, deoarece presiunea apei va fi suficientă pentru a încălzi o cameră atât de mică.

Deoarece suprafața locuinței este destul de mică, cel mai bine este să folosiți recomandările standard.

În primul rând, ar trebui să decideți asupra locației spațiilor rezidențiale și nerezidenţiale. Deci, pentru dormitor, bucătărie și sufragerie, este mai bine să alegeți partea de sud a clădirii, apoi camerele dvs. vor fi iluminate de soare cât mai mult posibil și puteți economisi energie electrică.

Pentru a preveni intrarea imediată a frigului în locuință, se recomandă echiparea așa-numitului baldachin sau vestibul. Dar această cameră poate fi folosită și. De obicei, este echipat sub hol, plasând acolo un dulap pentru îmbrăcăminte exterioară și rafturi pentru pantofi. Amintiți-vă că ar trebui să existe o ușă care se închide etanș între casă și vestibul, apoi vă puteți menține casa cât mai cald posibil.

Într-o casă atât de mică, nu poți pierde metri pătrați organizând o sală mare sau multe coridoare. Totul ar trebui aranjat aici destul de compact.

De obicei, o casă la un etaj vă permite să amplasați o cameră de zi, o bucătărie, unul sau două dormitoare, o baie și un vestibul.

Iată câteva exemple de layout-uri diferite.

  • Aici se propune realizarea unui living, dormitor și bucătărie de aceeași dimensiune în 12,3 mp. m. În raport cu hol, bucătăria este situată pe o parte, dormitorul și camera de zi pe de altă parte. Baia este situată chiar de-a lungul coridorului. Acest aspect este potrivit pentru persoanele cu vârsta de pensionare care nu au atât de mulți oaspeți pentru a fi cazați într-o cameră de zi mică. În plus, într-un astfel de aspect, este întotdeauna posibil să transformați holul într-un dormitor în plus și să primiți oaspeții într-o bucătărie destul de spațioasă.
  • În această versiune, așa cum este acum la modă, bucătăria este combinată cu camera de zi. Și a fost alocat spațiu pentru două dormitoare mici. În același timp, holul este destul de mic, ceea ce vă va permite doar să puneți un set mic, de unde puteți scoate îmbrăcămintea exterioară și pantofii.
  • Opțiunea cu o cameră de zi cu trecere este, de asemenea, destul de potrivită. Aici puteți selecta bucătăria într-o cameră separată sau o puteți combina cu camera de zi, obținând o cameră destul de mare.
  • Dacă aveți nevoie de două dormitoare separate, un living și o bucătărie, atunci puteți utiliza acest aspect. Toate camerele de aici au aproape aceleași dimensiuni - aproximativ 8 mp. m.
  • Dacă echipați o casă mică de țară, puteți pune chiar și o mică saună în ea. Este destul de la îndemână. Planul unei astfel de case este similar cu prima opțiune, doar bucătăria și camera de zi sunt situate pe o parte a holului, iar o cameră de duș cu o baie de aburi pe cealaltă. Astfel, împărțiți în mod clar locuința în zone rezidențiale și nerezidențiale, făcând-o convenabilă de utilizat.

Două etaje

O astfel de casă este o structură completă cu două etaje, cu pereți drepti și un tavan orizontal.

Suprafața clădirii cu două etaje se dublează și este de 108 mp. m. O astfel de casă este deja potrivită pentru o familie numeroasă. Aici puteți evidenția mai multe dormitoare separate, puteți face o sufragerie și un birou.

Aici aspectul poate fi după cum urmează:

  • Dispunerea primului etaj practic nu diferă de clădirea cu un etaj, doar că există o scară pe hol, iar baia este situată sub ea. La etajul doi sunt doua dormitoare destul de spatioase. Într-un astfel de aspect, se recomandă ca camera copiilor să fie amplasată la parter. Va fi mai sigur pentru copii să se joace și să cadă pe scări.
  • Și aici parterul seamănă cu o casă cu un etaj, unde poți combina bucătăria și camera de zi dacă dorești, făcând o garsonieră modernă. Deasupra, sunt trei camere deodată. Această opțiune este bună pentru o familie numeroasă, mai ales dacă în casă locuiesc trei generații deodată și există copii de diferite sexe. Există posibilitatea ca fiecare să aloce un spațiu separat. Sau, într-unul dintre dormitoare, echipați un birou pentru lucru sau un atelier pentru creativitate.

Vă sugerăm să vizionați un exemplu de casă cu două etaje de 6 * 9 metri în videoclip.

Casa cu mansarda

Dispunerea unei case cu mansardă nu este mult diferită de o clădire cu două etaje. Singurul lucru de luat în considerare este că camerele de la etajul doi sunt ceva mai mici ca dimensiuni decât primul. Acest lucru se datorează faptului că partea interioară a pantelor acoperișului este nivelată de pereți instalați vertical, iar locurile de depozitare sunt plasate cel mai adesea în spațiile formate.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila