Case cu cadru cu două etaje: desene și diagrame de proiectare

Case cu cadru cu două etaje: desene și diagrame de proiectare
 1. Particularități
 2. Proiecte
 3. Construcție bricolaj
 4. Încălzire
 5. Exemple frumoase

Problema locuințelor nu își pierde actualitatea în țara noastră. Pentru multe familii, el este pe primul loc. O alternativă la un apartament scump poate fi construcția unei case din lemn în suburbii. Cele mai populare sunt casele cu cadru. La instalarea unor astfel de obiecte se folosesc tehnologii noi și materiale de înaltă calitate.

Particularități

Există un număr mare de proiecte de construcții rezidențiale bazate pe un cadru din lemn. Casele cu cadru cu două etaje sunt recunoscute pe scară largă. În Rusia, în cea mai mare parte a teritoriului există ierni geroase, casele cu două etaje respectă pe deplin cerințele și standardele și pot fi utilizate pe deplin pentru cele mai reci sezoane. Cadrul este baza unor astfel de case.

Există două tipuri de cadre:

 • Platformă. Acest tip implică o construcție în faze a obiectului. Printre avantaje se numără faptul că este ușor de instalat și are un număr minim de elemente prefabricate.

Algoritmul de lucru este următorul:

 • podelele sunt adunate la baza casei, sunt ghidaje care vor ține întregul cadru al casei;
 • apoi se fixează rafturile de rulmenți de la primul etaj;
 • se realizează suprapunerea primului etaj, care va sta la baza celui de-al doilea;
 • se așează rafturile etajului doi, se montează podelele care vor fi și podeaua mansardei.
 • Prin. Pentru a implementa metoda prin wireframe, este necesar un efort considerabil mai mare. Stâlpii de trecere sunt fixați la intervale regulate cu alte noduri, astfel încât să nu apară deformații. Rafturile în sine sunt plasate fără întrerupere prin întregul cadru până la acoperiș.

Foarte des, preferința pentru casele cu cadru este dată de oamenii care sunt impresionați de stilul clasic, când structurile portante servesc ca bază a interiorului. Cadrul este din lemn, care este fixat rigid cu ancore sau șuruburi din oțel. Pereții clădirii sunt acoperiți cu plăci speciale (DSP). Toate elementele din lemn sunt tratate cu antiseptice și grunduri, care garantează rezistența la foc și protecția împotriva insectelor. Firmele angajate profesional în construcția unor astfel de obiecte oferă o garanție de 40-50 de ani.

Casele cu cadru cu două etaje au astfel de avantaje precum:

 • designul unei case cu cadru cu două etaje conține avantaje pe care clădirile din piatră nu le au. Astfel de instalații necesită mult mai puține resurse de căldură și ventilație;
 • din punct de vedere al ecologiei, o casă cu cadru poate fi numită un standard, deoarece este realizată dintr-un material care nu conține toxine;
 • problemele de siguranță la incendiu au fost rezolvate la nivelul corespunzător: lemnul este tratat cu un grund special, rezistă cu succes la efectele temperaturilor ridicate;
 • eficienta in constructia facilitatii (3-4 luni);
 • cost scăzut.

Lista este departe de a fi completă, deoarece există o serie de caracteristici tehnice care fac astfel de obiecte atractive pentru mulți proprietari.

Factorii care afectează funcționarea unui obiect wireframe sunt următorii:

 • calitatea materialelor utilizate pentru pereți;
 • izolație folosită;
 • tip de tehnologie de construcție.

Dezavantajele caselor cu cadru includ următoarele:

 • sistemul de ventilație trebuie să fie bine gândit în sens constructiv;
 • pentru a reduce riscul de scurtcircuit la zero, cablarea trebuie făcută corect;
 • izolarea fonică este, de asemenea, un factor important, prin urmare, trebuie acordată o atenție deosebită acestui factor în timpul construcției;
 • în spațiile dintre podea ar trebui plasat un remediu pentru șoareci și gândaci, deoarece există posibilitatea apariției acestora.

Proiecte

Casele de tip cadru cu două etaje sunt la mare căutare în Rusia, în special în următoarele formate:

 • 10x10 m;
 • 9x9 m;
 • 7x9 m;
 • 6x8 m;
 • 8x10 m;
 • 8x8 m.

Pentru ei, există desene standard care sunt ușor de găsit pe Internet. Adesea, opțiunile sunt practicate atunci când proiectul principal este preluat și finalizat de către proprietar pentru a se potrivi nevoilor sale. Designul este adesea comandat de la o companie de construcții care construiește case cu cadru. Suprafața totală a unei astfel de locuințe variază de la 50 la 120 de metri pătrați sau chiar 150 de metri pătrați. m. Acoperișul este cel mai adesea realizat din materiale precum metal, ardezie sau ondulină.

O casă cu două etaje oferă spațiu amplu. Dacă doriți, puteți face o extindere a casei principale: o terasă sau verandă de 6 pe 8 m sau 6 pe 12 m. Adesea, în casele cu cadru de la etajul doi, puteți găsi bovindouri care sunt amplasate pe fatada. Aceste structuri ușoare sunt folosite ca verandă, realizate atât în ​​varianta de vară, cât și în varianta de iarnă. Baza ferestrei poate fi fie un canal metalic, fie o grindă de lemn. Merită să luați în considerare câteva proiecte mai detaliat.

Casă încadrată cu două etaje 8x8 m

Există multe modificări ale caselor cu cadru de acest format. Suprafața totală a clădirii este de aproximativ o sută de metri pătrați, din care spațiul util este de 68 de metri pătrați. metri, ceea ce este suficient pentru o familie de 4 persoane. Fundația poate fi bandă sau blocuri de beton. Recent, este adesea posibil să găsiți și o fundație cu piloți, care nu este inferioară ca rezistență și longevitate față de o fundație de beton.

Avantajele unei fundații cu piloți sunt următoarele:

 • nu este nevoie să așteptați șase luni până când materialul se micșorează, așa cum este cazul unei fundații în bandă;
 • instalarea piloților durează 1-2 săptămâni, costul lor este mai mic decât turnarea unei fundații din beton.

În mod tradițional, parterul găzduiește bucătăria și camerele de utilitate, în timp ce etajul al doilea găzduiește de obicei saloanele și camera de zi. Sunt permise diferite finisaje exterioare.

Casă cu două etaje 6x6 m

Un astfel de obiect acoperă o suprafață de numai 65 mp. m.

În ea pot fi prezentate următoarele premise:

 • gospodărie;
 • dulap pentru haine;
 • pentru copii.

Dimensiunea casei 6x4m

Suprafata de 6x4 m are un minim de camere. Suprafața utilă din interiorul unității este de aproximativ patruzeci de metri pătrați. Pe primul pot fi amplasate camere de utilitate, o bucătărie și un living. Etajul al doilea este de obicei rezervat pentru camere precum un dormitor, o creșă și o cameră de zi. Fundația este de obicei realizată din beton armat.

Rama este realizata dintr-o grinda de 10x10 cm.Placile sunt grinzi de 12x15 cm.La exterior o astfel de casa este invelita cu placi OSB. Izolația pereților exteriori ai etajelor 1 și 2 este realizată din plăci de bazalt Isobox de 20 cm grosime, structura este finisată la exterior cu siding, iar la interior pereții și pereții despărțitori sunt înveliți cu placă și gips-carton.

Construcție bricolaj

Este logic să diferențiezi instrucțiunile pas cu pas pentru construirea unei case în mai multe etape.

 • Lucrări pregătitoare și de proiectare. Amplasamentul trebuie curățat și pantele determinate. După ce zona plată este gata, marcarea începe în conformitate cu planul pre-aprobat. Este necesar să se respecte acuratețea, astfel încât în ​​viitor obiectul să nu observe deformări și distorsiuni ale pereților.
 • Fundație. Greutatea casei cu cadru este relativ mică, iar sarcina pe sol este neglijabilă. Dacă casa este situată într-o zonă joasă, unde există un exces de umiditate, atunci este mai înțelept să construiți o fundație cu șuruburi. Fundația este adesea făcută din plăci de beton armat, deoarece este ieftină, caracterizată prin versatilitate, rezistență și durabilitate.Uneori, plăcile sunt folosite ca bază pentru o podea de beton, ceea ce economisește resurse suplimentare la instalarea podelei. Dacă obiectul va fi situat pe un deal, atunci puteți face și o fundație de mică adâncime.
 • Podea. Podelele pot fi fie din beton, fie din scânduri și grinzi. Dacă fundația este bandă, atunci podeaua de beton este creată din beton ușor de lut expandat, care este ieftin. Dacă podeaua este montată în întregime din lemn, este necesar să se creeze o chingă dintr-o grindă de 10x15 sau 15x15 cm. Alegerea dimensiunii lemnului depinde de grosimea peretelui și de dimensiunile spațiului dintre piloți. Cu cât distanța dintre ele este mai mare, cu atât lemnul trebuie să fie mai gros. Este adesea folosită o bară de 150x150 mm sau 150x200 mm. Curelele din lemn vă permit să distribuiți uniform sarcina pe întregul plan al podelei, să creșteți rigiditatea acesteia și să întăriți suplimentar cadrul obiectului. Cea mai ușoară etapă este de a remedia decalajul. Distanța dintre ele este determinată de parametrii lor. Există tabele speciale în care toate standardele sunt precizate în detaliu. Izolația este așezată între ghidaje, care trebuie înfășurate într-o peliculă barieră de vapori.
 • Ziduri. Mai întâi trebuie să determinați care va fi înălțimea pereților. Dacă înălțimea lor este de 3 metri, atunci rafturile verticale sunt realizate la 285 cm. Distanța dintre rafturi este dictată de parametrii foii de izolație. Dacă izolația constă din vată tehnică, atunci se face cu 1,8 cm mai puțin, astfel încât instalarea să se realizeze prin metoda pintenilor. Rafturile sunt atașate folosind colțuri metalice, care sunt înșurubate cu șuruburi autofiletante. Jumperele sunt obligatorii între rafturi. Depinde mult de diferiți parametri. Câți jumperi trebuie instalați ar trebui să fie determinat în starea de funcționare. În timpul instalării structurii, este imperativ să folosiți un plumb și un nivel bun de doi metri. Aceste instrumente sunt simple și eficiente, nu permit ghidajelor verticale să se abată. După ce sunt instalate rafturile, se realizează curelele superioare, se folosește aceeași placă ca și pentru podea. Hamul superior este obligatoriu, intrucat creeaza rigiditatea necesara, care nu va permite ghidajelor verticale sa "umbla" in directii diferite daca sunt supuse la sarcini. Învelirea casei la exterior cu foi OSB oferă, de asemenea, întregului cadru o rigiditate suplimentară. Ghidajele pereților despărțitori interioare sunt folosite ca rigidizări suplimentare.
 • Acoperiş. Dacă cadrul este realizat corect, atunci instalarea acoperișului nu va necesita prea mult efort. Alegerea acoperișului depinde în mare măsură de caracteristicile fiecărui proiect și de preferințele personale ale clientului. Acoperișurile plate nu sunt foarte populare în Rusia, deoarece iarna se acumulează multă zăpadă pe ele, ceea ce dă o sarcină inutilă. Cele mai populare sunt acoperișurile cu frontoane sau înclinate. Unghiurile de înclinare ale acestora pot fi de la 10 la 47 de grade.

Trebuie amintit că prezența pantelor suplimentare complică instalarea.

Unghiul optim de înclinare a acoperișului depinde de materialul din care este realizat:

 • carton ondulat - de la 11 grade;
 • ardezie - de la 12 la 58 de grade;
 • ardezie euro (ondulină) - de la 7 grade și mai sus;
 • placi ceramice - 12–58 de grade;
 • țiglă de nisip polimeric - 17–62 de grade;
 • placi bituminoase - de la 11 grade fara limitarea pantei maxime;
 • placi metalice - de la 17 grade.

Încălzire

Plăcile de bazalt sunt un material de izolare foarte eficient și ieftin. Este folosit pentru tratarea pereților și pereților, pardoselilor, acoperișurilor și a spațiului dintre podele.

Exemple frumoase

     O casă tipică cu 2 etaje asamblată din fabrică este o opțiune clasică.

     O casă cu cadru de peste 100 de metri pătrați cu balcon arată elegantă și elegantă.

     O casă cu cadru cu două etaje și șemineu arată fermecător.

     Veți învăța cum să construiți o casă cu cadru dintr-un bar în următorul videoclip.

     fara comentarii

     Comentariul a fost trimis cu succes.

     Bucătărie

     Dormitor

     Mobila