Cum să alegi o consolă în sufragerie?

Conţinut
  1. Varietate de modele
  2. Utilizare interioară
  3. În loc de alte piese de mobilier
  4. Culori și stil
  5. Ce material ar trebui să alegi?

Consola din interior este folosită de obicei pentru decorare. Dar utilizarea sa nu se limitează la o singură funcție decorativă. Consola poate transporta și o sarcină funcțională. Pe el se pun lămpi, se lasă obiecte mici: o carte neterminată, chei sau telefoane mobile.

În ciuda adâncimii sale mici, poate fi folosit ca suport TV sau ca loc de muncă confortabil.

Varietate de modele

În designul clasic, consola este de obicei minimalistă. Modelele moderne sunt adesea echipate cu sertare, mese laterale și pot fi chiar pliate, transformându-se într-o masă. Stilul baroc se caracterizează prin forme asimetrice.

Modelele clasice sunt realizate dintr-o mare varietate de materiale. Acest lucru le face un element decorativ versatil pentru diferite încăperi. Produsele sunt realizate din lemn, piatră, sticlă și chiar materiale semiprețioase. Sunt frumoase și ocupă puțin spațiu - acest mobilier poate fi instalat atât pe un hol mic, cât și în camera de zi a unei garsoniere.

Consolele variază foarte mult ca design. În primul rând, depinde de locul unde va fi instalat. Pentru un hol, un design corect din punct de vedere geometric și un produs mic sunt potrivite. Pentru sufragerie, această piesă de mobilier poate fi de o mare varietate de forme cu elemente decorative suplimentare.

Utilizare interioară

Dacă spațiul de locuit din apartament este mic, prin instalarea unei console, puteți echipa un loc de muncă confortabil. Principalul lucru este să alegeți mobilier de o astfel de dimensiune pe care să fie amplasat convenabil un laptop sau un computer.

Accesoriul poate fi instalat în orice parte a sufrageriei. De exemplu, așezați-l în spatele canapelei dacă este în mijlocul camerei. Aceasta își închide spatele și umple vizual spațiul gol. Poți pune pe el cărți, o telecomandă a televizorului sau un bol cu ​​fructe - trebuie doar să întinzi mâna și să iei lucrurile necesare fără să te ridici de pe canapea.

Spațiul gol din fața ferestrelor mari este, de asemenea, perfect camuflat cu acest articol de decor. Iar dimensiunea mică nu împiedică accesul la fereastră.

Ea poate împărți cu ușurință camera de zi în zone. - să se separe locul de primire a oaspeților de locul de odihnă. Dacă în camera de zi este instalat un șemineu, două console laterale adaugă confort designului general. O oglindă mare va arăta foarte bine în spatele mobilierului care este instalat pe perete. Iar pe blatul propriu-zis, puteți plasa suveniruri de călătorie sau produse cosmetice cu parfumerie.

Dacă camera de zi este cu două etaje, atunci consola instalată la capătul scărilor va ascunde spațiul gol. Deși acest aranjament nu este în întregime reușit - praful de pe scări se va depune la suprafață.

În loc de alte piese de mobilier

Consola este folosită nu numai ca element decorativ separat. Poate inlocui cu succes mobilierul care, ca dimensiune sau stil, nu se potriveste cu designul livingului.

Sticla de pilier este ușor de înlocuit cu o consolă modernă. Și având în vedere varietatea modelelor, poate fi asortat oricărui interior. Un astfel de mobilier poate deveni foarte funcțional dacă alegi un model cu rafturi și sertare suplimentare. Otomanele moi vor completa perfect compoziția.

Consola poate fi folosită și ca suport TV cu plasmă. Dar având în vedere dimensiunile reduse, merită să alegeți televizoare cu sistem de difuzoare încorporat.

Utilizarea pe scară largă și dorința de a profita la maximum de zona de living a dus la faptul că unele modele de console înlocuiesc chiar și un dulap de perete. În acest caz, picioarele joacă un rol decorativ, deoarece produsul în sine este fixat pe perete. Adevărat, spațiul în acest caz va fi mult mai mic decât într-un dulap de perete cu drepturi depline.

Consola va înlocui cu succes o măsuță de cafea, un minibar sau un raft obișnuit pe care puteți așeza diverse bibelouri, decorațiuni sau puteți pune o vază cu flori.

Culori și stil

Atunci când alegeți, atenția principală trebuie acordată asigurării că se potrivește armonios în stilul general al camerei. Nu contează ce culoare va avea consola. Dar produsul nuanțelor moi va adăuga lumină camerei și o va face vizual mai mare.

O consolă cu culori strălucitoare este mai bună pentru a împărți o cameră în zone. Nuanțele întunecate arată bine în zona de living, puse deoparte pentru locul de muncă, iar culorile non-standard atrag atenția asupra lor, mascând bine spațiul gol de sub scări și lângă fereastră.

Designul consolei este mai complicat. Atunci când alegeți o formă și un stil de performanță, trebuie să vă bazați nu numai pe designul interior. Este important să luați în considerare în ce scopuri va fi instalat.

Dacă consola urmează să înlocuiască suportul TV, ar trebui să alegeți un produs cu o formă strictă și design minimalist. Consola pe care intenționați să o utilizați pentru a echipa locul de muncă ar trebui să aibă suficientă adâncime pentru a găzdui confortabil un laptop, un computer sau ustensile de scris. În acest caz, orice design este potrivit - atât clasic, cât și modern.

Mobilierul cu un număr mare de sertare va înlocui măsuța de cafea și dulapul de perete. O astfel de consolă va arăta mai bine într-un stil clasic.

Ce material ar trebui să alegi?

Simplitatea designului consolei și scopul său principal - decorarea interioară, permit producătorilor să realizeze acest accesoriu din aproape orice material. Atunci când alegeți un model, trebuie să acordați atenție materialului din care este fabricat. Textura sa ar trebui să se potrivească bine cu designul camerei.

Consolele din lemn sau piatră naturală se potrivesc bine cu designul clasic al livingului. Ele nu ies în evidență din fundalul general, se potrivesc armonios în interior și completează stilul camerei. Mobilierul realizat din astfel de materiale este durabil și ușor de curățat. În plus, produsele realizate din materiale naturale arată întotdeauna „mai scumpe” și subliniază bunul gust al proprietarului.

Consolele din metal sau sticlă vor fi o notă bună de design. în camera de zi cu design modern. Astfel de materiale subliniază minimalismul și stilurile hi-tech. O consolă din astfel de materiale va rezista mult timp, este ușor de curățat și nu își pierde aspectul în condiții de umiditate ridicată în interior. Este important să înțelegeți că obiectele grele nu trebuie așezate pe un produs cu o suprafață de sticlă.

Urmăriți un videoclip pe această temă.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila