Cum să alegi o unitate de rafturi în sufragerie?

Cum să alegi o unitate de rafturi în sufragerie?
 1. Particularități
 2. Programare
 3. Vizualizări
 4. Materiale (editare)
 5. Soluții de culoare
 6. Locatie in camera
 7. Cum să alegi?
 8. Exemple frumoase în interior

Abordarea modernă a mobilării unui living depinde de mobilier. Luați, de exemplu, o unitate de rafturi: astăzi acest accent este deosebit de popular - înlocuiește dulapurile voluminoase și se distinge prin funcționalitate. Un astfel de mobilier este solicitat în special în amenajarea holului - camera care este inima casei. Cu toate acestea, nu orice model merită cumpărat. Să ne dăm seama de complexitatea alegerii.

Particularități

Raftul de sufragerie este o piesă de mobilier deschisă, cu multe rafturi. Aceasta este o masă de rafturi unite printr-un cadru comun din metal sau lemn și derivatele acestuia. Rafturile pot varia în configurație și dimensiune, ceea ce afectează forma generală a produsului. Acest lucru vă permite să vă alegeți modelul pentru o anumită zonă a sălii.

În același timp, producătorii iau în considerare nu numai dimensiuni, ci și doi factori deosebit de importanți:

 • respectarea unui stil de design specific;
 • schema de culori.

Această piesă de mobilier este un accent subtil, ceea ce explică popularitatea sa. Datorită fațadei deschise, totul este la vedere. Cu toate acestea, deschiderea rack-ului este dezavantajul său. Cu atractivitate externă și funcționalitate ridicată, este capabil în exterior să creeze o senzație de dezordine, plină cu o masă de articole depozitate pe rafturi.

Dezavantajul raftului deschis este si tendinta de a acumula praf, deoarece acesta cade pe o suprafata deschisa deosebit de repede.

Rafturile din sufragerie diferă de dulapuri și vitrine și rafturile clasice suspendate. Acesta este un tip separat de mobilier prin care puteți plasa articolele și accesoriile necesare, demonstrând în același timp unele dintre caracteristicile interioare. Stilul unor astfel de produse este direct legat de materialul de fabricație, locația și metoda de umplere (funcționalitate planificată).

Programare

Datorită funcționalității sale, rafturile din camerele de zi moderne îndeplinesc mai multe sarcini:

 • vă permite să plasați articole mici pe rafturi fără a supraîncărca fiecare dintre ele;
 • prevede amplasarea articolelor dintr-o anumită zonă funcțională, combinând piese mici împreună pentru scopul propus;
 • demonstrează anumite trăsături stilistice, împodobite cu iluminat modern;
 • salvează suprafața utilizabilă a camerei, creează spațiu pentru mișcare;
 • este o piesă de mobilier prin care poți împărți spațiul.

In functie de stilul de design specific luat ca baza, tema obiectelor asezate pe rafturi se schimba. De exemplu, în designul clasic, este potrivit să depozitați cărți pe ele, ceea ce este convenabil pentru fiecare gospodărie.

În proiectarea tendințelor moderne, se obișnuiește să se folosească un plan orizontal larg al suportului TV. Arată interesant și elegant. Această tehnică vă permite să aranjați funcțional maxim sistemul video, accesoriile aferente (de exemplu, discuri), oferind o organizare clară a spațiului prin rack.

Biblioteca este potrivită în direcțiile vintage. Având culoarea și textura potrivite pentru a transmite epoca, vă va permite să demonstrați o atmosferă de ușurință, care adesea lipsește în camerele cu o lipsă de înălțime a peretelui și a filmării generale. În acest fel, chiar și jucăriile pot fi depozitate pe rafturi, dacă nu ies în evidență din imaginea de ansamblu a designului.De exemplu, acest lucru va fi deosebit de potrivit în stilul rustic, care se caracterizează prin utilizarea textilelor în multe dintre manifestările sale (perne, pelerine, huse pentru scaune, canapele și fotolii, lămpi de podea).

Utilizarea raftului suportului pentru jucării este, de asemenea, adecvată atunci când camera de zi este singura cameră de zi a apartamentului și trebuie să echipați un colț pentru copii, precum și să zonați spațiul.

Astfel de produse nu sunt destinate utilizării cu vase., deoarece există un risc mare ca acesta să se rupă accidental. Totuși, ocazional, aceste construcții sunt depozitate și de către servicii. Poate că cuiva îi place această soluție, deși, în realitate, vazele sau figurinele unice de pe rafturi vor arăta mai armonioase. O caracteristică importantă este momentul amplasării: pentru ca scopul acestui mobilier să fie cât mai funcțional, acesta trebuie să fie amplasat aproape de perete.

Vizualizări

Există multe modele de rafturi pe piața de mobilier modern.

Ele pot fi împărțite condiționat în 2 grupuri:

 • liniar;
 • colţ.
 • În acest caz, raftul poate fi deschis pe ambele părți sau poate avea un plan din spate închis. Fiecare specie are o formă diferită. Cel mai adesea, produsul este o structură dreptunghiulară cu mai multe rafturi de lungimi și lățimi diferite. Rareori vezi simetrie în ele. De regulă, acestea sunt rafturi amplasate haotic, cu un singur loc de accent pentru televizor.
 • Modelele simetrice aderă la designul clasic. Au rafturi de aceeași dimensiune. Ocazional, aceste produse reprezintă un suport cu un raft mic pentru plasmă, deasupra căruia pot fi amplasate rafturi suplimentare.
 • Modele deosebit de elegante și interesante cu vitrine din sticlă. În același timp, ideea de bază rămâne neschimbată: rack-ul nu își schimbă designul, nu arată ca o vitrină. Poate fi îngust și lung, ceea ce este potrivit în special pentru camerele cu spațiu limitat, deoarece un astfel de produs înlocuiește peretele. Partea centrala poate fi deschisa, sau echipata cu un suport TV joasa cu sertare. Grosimea tuturor rafurilor este adesea echivalată cu cutia principală care unește întreaga structură.

Materiale (editare)

În producția de rafturi sunt utilizate diverse materii prime. Adesea, acest mobilier este realizat din lemn (și derivatele sale). Baza structurii este formată din cadre verticale, traverse și rafturi.

Alegând o varietate din matrice, se acordă preferință:

 • pin;
 • fag;
 • mahon;
 • stejar.

Dintre derivate, sunt populare modelele din PAL laminat, plăci OSB și placaj.

Structurile metalice din camera de zi sunt nepotrivite, deși un astfel de decor va arăta în direcții moderne de design. Sticla este adesea o parte a raftului. Această tehnică vă permite să adăugați ușurință și aerisire la interior, chiar dacă dimensiunea structurii este destul de mare.

Soluții de culoare

Paleta de culori a nuantelor de rafturi este supusă unui anumit stil. Cel mai adesea, nuanțele naturale ale lemnului sunt inerente unor astfel de produse. Astăzi au propriile lor favorite. Accentul este pus pe modele în nuanțe de stejar deschis și închis, wenge, sonoma. Dintre tonurile tradiționale, sunt solicitate opțiuni pentru nuanțe reci de bej și ciocolată.

Negrul este folosit mai rar în decor. - creeaza o limitare vizuala a spatiului (geometria rigida a raftului intrerupe stilul). Albul este una dintre cele mai populare culori. Privește spațiul de limitări, vă permite să utilizați raftul ca despărțitor, dar, în același timp, nu contrastează cu detaliile principale ale mobilierului. De asemenea, este convenabil pentru că se potrivește în diferite stiluri, fără a fi legat rigid de tipul de culoare a designului.

Locatie in camera

Tehnica standard de amplasare a raftului este poziționarea acestuia pe peretele opus canapelei. Acest lucru economisește spațiu prin definirea poziției zonei video. Dacă zona sălii este mică, iar raftul este destinat cărților, este logic să îl puneți într-o zonă de recreere.Acesta poate fi un bovindou, o proeminență de perete, o nișă. Va arăta bine pe partea adiacentă locației canapelei.

Modelul coltar este achizitionat pentru a economisi spatiu, prin urmare, amplasarea acestuia va depinde de caracteristicile camerei. Puteți comanda un produs care se potrivește cu caracteristicile distinctive ale sălii, făcând un suport, de exemplu, încorporat. Dacă aproape nu există spațiu, este posibil să se folosească o abordare specială de proiectare, observând o posibilă zonă de plasare care nu se suprapune cu aranjarea pieselor de mobilier. O soluție interesantă ar fi opțiunea cu rafturi în formă de scară și uși închise în partea de jos a produsului.

Este recomandat să plasați modelul deschis pe ambele părți pe un perete.

Cum să alegi?

Pentru a cumpăra un rack pentru a avea succes, merită să luați în considerare câteva nuanțe:

 • trebuie să-l selectați cu atenție, ținând cont de nuanța mobilierului;
 • trebuie să alegeți dimensiunea raftului: înălțimea acestora ar trebui să fie suficientă pentru a găzdui cărți, vaze, figurine, scoici;
 • nu uitați de fiabilitate: opțiunea din lemn masiv este mai puternică și mai durabilă;
 • numărul de compartimente trebuie să fie suficient, suprasaturarea compartimentelor este inacceptabilă;
 • pentru a nu te nedumeri cu locația televizorului, este logic să corelezi dimensiunea echipamentului cu spațiul alocat acestuia;
 • este important să țineți cont de înălțime: nu ar trebui să fie mai mare decât înălțimea proprietarului, altfel va crea disconfort în timpul funcționării;
 • modelul trebuie selectat în același stil de design cu interiorul sălii;
 • rafturile închise sunt de dorit, deoarece vă vor permite să eliminați articolele pe care nu doriți să le lăsați la vedere;
 • decorul este de asemenea important: dacă modelul are mânere pentru rafturi închise, este de preferat ca acestea să repete în textură sau să modeleze decorul principalului mobilier, iluminatul de perete.

Exemple frumoase în interior

Raftul ar trebui să arate elegant și atractiv.

Un astfel de model va arăta organic în multe ansambluri:

 • Un model bej simetric, cu un loc pentru un televizor și un raft de sticlă se va potrivi în camera de zi cu un minim de detalii de mobilier.
 • Raftul arată luxos pentru interiorul general într-o nuanță de maro închis. Vă permite să plasați cărți, televizor, vase și chiar și o lampă de masă în același timp. În același timp, totul arată elegant și armonios.
 • Modelul unghiular cu un aranjament asimetric de rafturi arată neobișnuit, potrivindu-se armonios în interiorul unei camere de zi spațioase. Datorita culorii sale albe, nu suprasolicita mediul.
 • Un suport sub un perete modular poate fi plasat lângă fereastră. Acest lucru va ilumina zona de lucru a mobilierului. Imitarea unui design modular creează iluzia unei organizări clare, zonand raftul în funcție de scopul său în zona de lucru și video.

Cum să faci un suport cu propriile mâini, vezi videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila