Mobilier în stil modern pentru un televizor: caracteristici, tipuri și opțiuni

Conţinut
 1. Caracteristici, avantaje și dezavantaje
 2. Soiuri
 3. Dimensiuni si forme
 4. Soluții de culoare
 5. Producătorii
 6. Sfaturi de selecție
 7. Exemple în interior

În interioarele moderne, ecranele subțiri cu plasmă sunt atașate direct de perete, dar mobila pentru televizor rămâne la cerere. Vă permite să oferiți designului camerei o poftă specială și este perfect nu numai pentru amplasarea echipamentelor, ci și a altor articole de decor. Pentru ca acest accesoriu să se potrivească armonios în aspectul general al camerei, este necesar să îi selectați corect dimensiunea, forma, culoarea și stilul.

Caracteristici, avantaje și dezavantaje

Mobilierul TV contemporan este o soluție unică pentru orice design interior. Astăzi, piața mobilei este reprezentată de o varietate de modele strălucitoare care nu numai că pot sublinia gustul rafinat al proprietarilor de case, ci și pot face designul cu adevărat șic, plin de o atmosferă de confort și căldură acasă. Principalele avantaje ale unui astfel de mobilier includ:

 • combinație armonioasă cu toate modelele de televizoare;
 • compactitate, care vă permite să echipați frumos camerele mici;
 • o gamă largă de culori, stiluri și forme;
 • capacitatea de a stoca suplimentar console, discuri, reviste și alte lucruri mici;
 • estetică - cu ajutorul mobilierului sub televizor, puteți ascunde o mulțime de fire în spatele ușilor sale;
 • cost accesibil.

În ceea ce privește deficiențele, practic nu există, singurele excepții sunt modelele din plastic. Nu rezistă la sarcini grele și servesc o perioadă scurtă de timp.

Soiuri

Producătorii de mobilă oferă o gamă largă de modele pentru televizoare. Cel mai adesea la vânzare puteți găsi dulapuri, dulapuri, pereți și rafturi din diverse materiale. În plus, ele diferă și prin configurație, design și dimensiune. În funcție de tipul de construcție, tot mobilierul TV este împărțit în următoarele grupe.

 • Cu balamale. Acestea sunt modele moderne care vă permit să economisiți spațiu liber în cameră. Ele pot fi amplasate atât într-o zonă separată, cât și de-a lungul peretelui. Pentru producția de structuri cu balamale, de regulă, sunt selectate materiale ușoare.
 • În aer liber. Pot fi făcut atât ca element de sine stătător, cât și ca întreg complex. În același timp, mobilierul modular este la mare căutare, deoarece se distinge prin prezența rafurilor închise, rafturi, sertare și compartimente suplimentare.
 • Incorporat. Potrivit pentru instalarea nu numai a modelelor moderne cu plasmă, ci și a televizoarelor surround. Adesea, mobilierul încorporat este echipat cu un șemineu electric, o masă de toaletă, mai multe nișe și rafturi.

Comode

Acest model este o versiune extinsă a sertarului cu un design simplu. Principalul avantaj al unui astfel de mobilier este că poate fi folosit atât pentru amplasarea echipamentelor, cât și pentru depozitarea lucrurilor. Arată grozav în interiorul modern al camerelor de zi, dormitoarelor, camerelor copiilor.

Rafturi

Astfel de structuri (console) au un aspect elegant și sunt amplasate compact în orice cameră. Modelele de colț arată deosebit de superb într-un interior modern; sunt potrivite pentru amenajarea camerelor mici. In afara de asta, Rafturile TV sunt spatioase si practice.

Ziduri

Astăzi, mulți oameni aleg modele de perete stilate pentru amplasarea televizoarelor. Designul lor este prezentat în așa fel încât echipamentul să fie instalat pe raftul de jos într-o nișă specială, în timp ce restul rafturilor servesc drept loc pentru depozitarea diferitelor obiecte decorative. Atunci când alegeți acest tip de mobilier pentru hol, trebuie să luați în considerare nu numai dimensiunea acestuia, ci și conformitatea cu alte module.

Dulapuri

Nu este practic să amplasezi dulapuri mari în sufragerie, deoarece acestea ocupă mult spațiu, așa că designerii au creat modele mai avansate care sunt concepute și pentru televizoare. Acest mobilier are versatilitate și ergonomie. Singurul lucru pe care la achiziționarea unor astfel de dulapuri, trebuie să țineți cont de stilul general al camerei.

Dimensiuni si forme

Mobilierul în stil modern pentru televizor este fabricat în diferite dimensiuni, variind de la mese mici cu o lungime de 1,2 m și terminând cu pereți masivi, a căror lungime ajunge la 3 m (acestea sunt modele largi sau lungi). Prima opțiune este de obicei aleasă pentru camerele în miniatură, iar a doua pentru cele spațioase. Adâncimea modelelor largi este modestă și nu depășește 50 cm. Există și comode înalte la vânzare, lățimea lor este de la 60 la 120 cm. În structurile înguste, adâncimea este de 45 cm, înălțimea este de 80 cm, lățimea este de la 60 la 80 cm.

În ceea ce privește modelele joase, înălțimea lor este de 30 cm, adâncimea - 40 cm, lățimea - până la 1,6 m. Sunt de obicei folosite ca structuri suspendate.

Mobilierul pentru televizor diferă ca formă, lucru important de luat în considerare atunci când alegeți un anumit model. Cele mai populare sunt modelele de formă pătrată sau dreptunghiulară. Piedestalele rotunjite arată bine și într-un interior modern, în care partea din față este semicirculară, iar spatele este plat. Dacă trebuie să completați designul camerei cu ceva neobișnuit, atunci cel mai bine este să alegeți mobilier realizat pe mai multe niveluri, care nu are un perete din spate. Modelele asimetrice, care sunt fixate între ele prin rafturi deschise și au mai multe secțiuni decalate într-o direcție, sunt de asemenea considerate o alegere excelentă pentru sufragerie.

Soluții de culoare

Pentru ca mobilierul TV să se potrivească în interiorul holului într-un mod original, acesta trebuie selectat în conformitate cu stilul general al camerei. De exemplu, pentru clasici, trebuie să alegeți alb, negru sau o combinație de alb și negru. Acest lucru va crea o imagine bogată și va completa decorul camerei. Produsele maro, modelele în nuanțe wenge arată și ele interesante.

Dacă trebuie să proiectați o cameră într-un stil modern, atunci trebuie să alegeți mobilier colorat, care va umple spațiul cu note luminoase și culori noi. Modelele în tonuri roșii sau modelele modulare în verde vor contribui la oferirea camerei un sentiment de confort și căldură acasă.

În ceea ce privește nuanțele galbene, acestea vor lumina vizual spațiul camerei prin adăugarea de lumină solară, ceea ce este deosebit de important pentru camerele de zi întunecate și mici.

Producătorii

Mergând să cumpărați mobilier, este important să faceți alegerea corectă în favoarea unui anumit model, ținând cont nu numai de aspectul produsului, ci și de marca sub care este realizat. Nu numai prețul depinde de producător, ci și calitatea produsului și, în consecință, perioada de funcționare a acestuia. Următoarele fabrici de mobilă s-au dovedit bine pe piață.

 • Arca (Italia). Sub acest brand sunt produse mese cochete, rafturi și comode pentru televizor. Acesta este un mobilier premium care se potrivește perfect în orice interior modern, dar este scump.
 • Besana (Italia). Acest producător este cunoscut în toate țările lumii. Produce mobilier pentru electrocasnice exclusiv din materiale naturale. Are un design neobișnuit, culori strălucitoare și forme geometrice stricte. Dulapurile, sifonierele și rafturile TV sunt ideale atât pentru sufragerie, cât și pentru dormitoare.
 • Hooker Furniture (SUA). Sub acest brand se produc modele cochete de rafturi cu containere pentru televizoare, pereti si comode.Toate produsele sunt de înaltă calitate și versatilitate. Lipsa produselor - prețul este peste medie.
 • Simex (România). O fabrică străină produce modele frumoase de mobilier din furnir de nuc și fag masiv. Comodele echipate cu sertare convenabile care vă permit să depozitați o mulțime de lucruri sunt deosebit de populare.

Sfaturi de selecție

Pentru ca mobilierul pentru electrocasnice să se potrivească bine sufrageriei și să se combine armonios cu alte articole de decor, trebuie să îl poți alege corect. În primul rând, trebuie să acordați atenție următorilor indicatori.

 • Funcționalitate. Ar trebui să știi la ce intenționezi să folosești mobila, va servi doar ca loc de amplasare a televizorului sau va avea o structură complexă cu rafturi deschise și închise pentru depozitarea lucrurilor. De exemplu, modelele cu secțiuni de sticlă, în care puteți amplasa un minibar, sunt deosebit de răspândite.
 • Dimensiuni. Pentru a le selecta, trebuie să știți unde va fi amplasat mobilierul. Pentru camerele de zi spațioase, puteți cumpăra structuri de absolut orice dimensiune; pentru camerele de dimensiuni medii, noptiere compacte instalate de-a lungul peretelui sunt potrivite. În camerele mici, structurile de colț și cu balamale vor arăta superb.
 • Mobilitate. Acest indicator este important dacă intenționați să efectuați periodic o rearanjare în cameră. Pentru a fi mai ușor, se recomandă să acordați preferință mobilierului echipat cu roți, care este de obicei produs în stilul Provence. Design-urile modulare sunt, de asemenea, considerate o opțiune bună.
 • Material de fabricatie. În ciuda faptului că multe fabrici produc mobilier din diverse materiale, produsele din lemn masiv sunt deosebit de populare. Au un model pronunțat lemnos, culoare naturală, de înaltă calitate și șic. O alternativă bună la lemn este furnirul, care este mult mai ieftin decât materialul natural și, conform datelor externe, nu este practic cu nimic inferior acestuia. Modelele din MDF sunt o opțiune bugetară; se caracterizează prin rezistență ridicată, rezistență la umiditate și temperaturi extreme. Acest lucru este valabil și pentru mobilierul din PAL, care durează mult timp și este ieftin.

Exemple în interior

Efectuând un design modern în hol, trebuie să acordați o atenție deosebită nu numai finisajului decorativ al suprafeței, ci și alegerii mobilierului, în special, acest lucru se aplică structurilor pentru televizor. În camerele de zi mici, va fi potrivit un model de perete cu un suport. În acest caz, trebuie să alegeți mobilier din mai multe materiale. De exemplu, rafturile cu balamale din lemn și sticlă mată, decorate cu modele sau desene, vor arăta superb. Acestea vor găzdui frumos articole de decor precum diverse figurine, vaze mici de flori și sfeșnice.

Pentru camerele cu o suprafață limitată, construcțiile cu o suprafață de oglindă sunt perfecte, vor extinde vizual spațiul și vor oferi designului o senzație de lejeritate. De exemplu, instalarea unui model cu patina ar fi o soluție neobișnuită. Datorită prezenței unor rafturi în astfel de structuri, puteți plasa cărți, reviste și fotografii de familie.

Cel mai bine este să plasați mobilierul în centrul camerei, acest lucru îl va face un element central în interior.

Pentru cunoscătorii de clasici, comodele TV rafinate din lemn masiv vor fi o alegere excelentă. În acest caz, fațada ar trebui să fie decorată cu baghete, muluri și sculpturi frumoase. În ciuda faptului că astfel de modele arată prea masiv, ele sunt capabile să adauge șic designului. Raftul de sus al comodei va găzdui confortabil electrocasnicele, iar pe rafturile laterale puteți aranja plante de interior, vaze și alte obiecte decorative.

Este important ca o astfel de comodă să fie în armonie cu decorul camerei, care se recomandă să fie realizat în culori calde.

Recomandări pentru amenajarea unei zone TV în videoclipul de mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila