Cum să decorezi un living în culori turcoaz?

Cum să decorezi un living în culori turcoaz?
 1. Caracteristici de culoare
 2. Cum se potrivesc culorile?
 3. Stil
 4. Suprafețe turcoaz
 5. Mobila
 6. Decor, lumina si accesorii

Cu culoarea potrivită, puteți crea atmosfera pentru orice cameră. Găsirea nuanței potrivite pentru decorarea unei camere de zi nu este o sarcină ușoară, deoarece oaspeții sunt adesea primiți în această cameră. Un interior ideal ar trebui să-i încânte nu numai pe membrii gospodăriei, ci și pe toți cei care vin să-i viziteze. Un living în tonuri de turcoaz poate fi o soluție grozavă dacă doriți să aduceți la viață un interior modern, să îl faceți memorabil și atractiv.

Caracteristici de culoare

Alegerea culorii turcoaz pentru amenajarea sufrageriei este considerată foarte reușită, deoarece toate nuanțele sale sunt liniștitoare. Ele pot ameliora depresia și pot restabili starea de bucurie de odinioară.

Unele dintre nuanțe turcoaz amintesc de mare și relaxare, oferind celor din jur un sentiment de calm și seninătate fără a părăsi casa. Potrivit multor experti, aceasta culoare este o sursa de energie.

Deoarece paleta de turcoaz este destul de extinsă, asigurați-vă că acordați atenție celor mai populare nuanțe:

 • Cer albastru. Această nuanță cu siguranță te va încărca cu vivacitate pentru întreaga zi. Dar nu fi zelos cu culorile foarte saturate dacă nu există suficientă lumină în sufragerie. Mulți designeri și decoratori recomandă utilizarea albastrului deschis ca culoare complementară. În această culoare, puteți alege în siguranță textile. Tot felul de perne, covoare și alte câteva accesorii care pot fi un plus grozav pentru un living în stil nautic. Nuanțele ușoare cerești vor ajuta să facă camera mai spațioasă și mai proaspătă, va fi plăcut pentru absolut toată lumea să fie în ea.
 • Albastru combinat cu albastru. Acest tandem de flori este considerat a fi liniștitor pentru minte. În camera de zi, care este dominată de astfel de nuanțe, va predomina liniștea. Mulți experți recomandă să alegeți mobilier în aceste culori și diverse textile. Cu toate acestea, dacă nuanțele de albastru sunt foarte luminoase și saturate, este mai bine să nu fii zelos cu ele, pentru a nu face camera mohorâtă.
 • Culoare verde-albastru este considerat foarte popular pentru alegere. Cu ajutorul acestei combinații, puteți obține cea mai neobișnuită nuanță, cele mai populare sunt piesele de mobilier albastru-verde cu o tentă sidef. Nu este neobișnuit când poți alege imagini de fundal foarte frumoase în astfel de culori. În plus, aceste culori sunt combinate perfect nu numai cu nuanțe însorite, lămâie și galben, ci și cu gri și argintiu. Decorarea camerei de zi în astfel de tonuri și nuanțe este ideală pentru persoanele creative și curajoase care caută inspirație nu numai în viața de zi cu zi, ci și în mediul lor de acasă.

Turcoazul poate fi numit universal deoarece este ideal pentru oameni de toate vârstele. În multe țări străine, această culoare are o semnificație simbolică, semnificând generozitate, dragoste și bunăstare în casă.

Alegând o culoare turcoaz și nuanțele acesteia pentru decorarea unui living, probabil că nu veți greși.

Cum se potrivesc culorile?

Turcoazul se potrivește bine cu culorile alb, lăptos, bej și auriu. Cu ajutorul combinațiilor de nuanțe selectate cu pricepere, este posibil să decorați în mod avantajos nu numai un hol spațios într-o casă privată, ci și un mic living într-un apartament.

Când acordați o atenție deosebită combinațiilor de culori, nu uitați că turcoazul poate fi atât o culoare primară, cât și o culoare complementară.Dacă sunteți o persoană creativă, atunci lăsați-vă imaginația să zboare și nu vă fie teamă să experimentați.

Pentru a crea un efect de mare, încercați să alegeți nuanțe de turcoaz mai naturale și atenuate în locul celor acide. De asemenea, fotomurale în astfel de culori, pe care va fi amplasată marea, vor arăta bine.

În interioarele moderne, textilele turcoaz sunt adesea combinate cu culori roșii și purpurie în interior. Astfel de combinații sunt foarte neobișnuite, dar dacă te gândești la design până la cel mai mic detaliu, acesta va ieși foarte atractiv.

Turcoazul funcționează bine și cu florile galbene și măsline. Astfel de combinații arată deosebit de benefice în interioare clasice și nobile scumpe.

De asemenea, experții recomandă să acordați atenție combinațiilor benefice de roz cu turcoaz, auriu, argintiu și portocaliu.

Stil

Turcoazul este o culoare care va arăta mereu elegant și la modă. De la an la an, devine mai popular și mai solicitat, deoarece cu ajutorul lui puteți diversifica nu numai interioarele moderne, ci și clasice.

Turcoazul va reflecta favorabil nobilimea stilurilor clasice, de exemplu, baroc, imperiu sau art deco. Ca accesorii și detalii separate, turcoazul arată foarte benefic în stilurile loft, techno și fusion.

Stilul scandinav iubește în special nuanțele de turcoaz, gri, argintiu și alte culori. În sine, acest stil este puțin rece, prin urmare, mobilierul contrastant este adesea folosit pentru a-l „reanima”, cu toate acestea, culorile principale sunt gri, albastru în toate nuanțele și alb.

Stilul retro turcoazul este culoarea cel mai des folosită în tapițeria mobilierului. Adesea, când puteți găsi perdele și covoare neobișnuite în nuanțe de turcoaz.

În stiluri africane și diverse etnice turcoazul este, de asemenea, folosit foarte des, dar nu în forma sa pură, ci în detaliu. În turcoaz pot fi realizate diverse perne, accesorii nu foarte luminoase, vaze și alte obiecte de decor care sunt folosite în interioarele acestui stil.

Suprafețe turcoaz

Când oamenii se gândesc să decoreze un living în nuanțe turcoaz, primul lucru care îi vine în minte este să alegi un tapet de culoarea mării. Pe de o parte, acest lucru este adevărat, deoarece în acest fel culoarea turcoaz poate fi dezvăluită în toată splendoarea ei.

Cu cât camera este mai mică, cu atât nuanța turcoaz mai deschisă ar trebui să alegeți ca acoperire de perete.

Culorile deschise ale mării nu vor strica nici măcar cea mai spațioasă sufragerie. Se recomandă diluarea culorii principale a pereților cu diverse accesorii de perete, lămpi și tablouri. Pereții de sidef turcoaz cu tavan suspendat alb strălucitor vor arăta foarte binefăcători.

Dacă există nișe în cameră, atunci acestea pot fi decorate într-o culoare diferită, care va fi combinată favorabil cu turcoaz. Astfel, vei evita uniformitatea excesivă în interior.

Atunci când alegeți un tapet turcoaz cu modele, aveți grijă uneori, pentru camera de zi, cel mai bine este să alegeți tapet simplu sau opțiuni cu dungi.

În ceea ce privește pardoseala, aici merită să acordați preferință parchetului sau laminatului în nuanțe naturale lăptoase și maro. Tonurile de bej și nisip din lemn sunt întotdeauna combinate favorabil cu tonurile marine. Dacă alegeți mocheta, amintiți-vă că este mult mai dificil de întreținut decât alte pardoseli. Cu toate acestea, este întotdeauna potrivit în camerele de zi.

Mobila

Dacă nu există mult spațiu în camera de zi, atunci încercați să achiziționați mobilier compact, care să fie combinat favorabil cu pereții turcoaz. Asigurați-vă că acordați atenție canapelelor, realizate în mai multe culori, dintre care una poate fi albă, iar cealaltă albastră. Un astfel de mobilier poate completa în mod ideal interiorul în culori turcoaz.

Măsuțele mici de cafea pot fi realizate din plastic, lemn sau sticlă. Acestea din urmă sunt cele mai preferate deoarece sticla creează o senzație mai aerisită și nu arată deloc voluminoasă.

Pentru a sublinia energia camerei, ar trebui să acordați atenție mobilierului mai luminos. De asemenea, o canapea din răchită și fotolii care pot umple cu ușurință camera cu confort și căldura mării de vară pot fi o opțiune bună.

Daca nu esti sigur ca poti alege mobilierul si accesoriile potrivite, si poti strica intregul interior, cel mai bine este sa apelezi la serviciile unor profesionisti care cu siguranta iti vor da viata ideilor si preferintelor cele mai interesante.

Decor, lumina si accesorii

Cu accesoriile potrivite, puteți face interiorul oricărei camere mai complet.

În ceea ce privește camera de zi, aici pot fi amplasate următoarele elemente:

 • Vaze de sticla cu flori naturale si artificiale precum lalelele. Orice plante verzi din ghivece vor funcționa și ele, ceea ce va merge bine cu culoarea turcoaz de pe pereți.
 • Dacă camera are un șemineu, atunci puteți agăța o poză de familie sau o oglindă peste ea. Iar pe șemineu, puteți plasa mici figurine și lumânări. Principalul lucru este să nu uităm de siguranța la incendiu.
 • Pe măsuța de cafea se poate pune o vază mică cu pietre, scoici sau flori. Pentru a completa stilul nautic, puteți agăța pe perete o ancoră decorativă sau un volan.
 • Mici accente pot fi plasate cu iluminare spot artificială suplimentară pe tavan și în nișe, dacă există. Și ca iluminat central, ar trebui să alegeți un candelabru. Cristalul și sticla se armonizează foarte bine cu culorile albastru și turcoaz.

Turcoazul nu poate fi numit masculin sau feminin, totuși, atunci când vine vorba de decorarea unui apartament pentru un tânăr, culorile mării ale sufrageriei pot fi ușor diluate cu nuanțe de ciocolată și chiar negru.

Un apartament „feminin” necesită nuanțe ușor diferite, de exemplu, lăptoase, roz și alte pasteluri. Utilizarea unei culori violete delicate în combinație cu turcoaz nu face excepție.

Pentru a recrea un interior decent acasă sau într-un apartament, ar trebui să te uiți la proiecte reale în care sunt folosite nuanțe de turcoaz. Astfel, vei avea o imagine mai completă despre ce să cauți atunci când creezi un astfel de interior și poți decide și dacă un design în astfel de nuanțe este potrivit pentru tine sau nu.

Veți vedea cum să decorați un living în culori turcoaz în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila