Hol cu ​​semineu: idei de design interior

Conţinut
 1. Soiuri
 2. Stiluri
 3. Utilizare interioară
 4. Sfaturi utile

Interiorul unei camere cu șemineu este foarte popular de mulți ani. La început, șemineele erau prea mari, ocupau mult spațiu și erau folosite exclusiv pentru încălzirea camerei. În zilele noastre sunt folosite din ce în ce mai mult ca decor. Modelele moderne pot fi de diferite tipuri: cuptor, electrice, pe gaz și seminee false.

Soiuri

Șemineele sunt diferite în execuție.

 • Incorporat. Avantajele unor astfel de modele includ economii semnificative de spațiu, dar instalarea lor va dura mult timp și costuri financiare.
 • Montate pe perete. Instalat direct lângă perete. Astfel de modele arată foarte interesante și stilate. Sunt utilizate în principal pentru spații mari, deoarece ocupă mult spațiu.
 • Insulă. Folosit pentru a împărți o cameră în zone. Așezate în centrul camerei, pot fi montate pe tavan fără a atinge podeaua, sau instalate pe podea.
 • Colţ. Instalat în colțul camerei. Nu necesită mult spațiu, sunt ușor de instalat și de operat. Excelent pentru camere mici.

  Tipul de șemineu este selectat ținând cont de dimensiunea încăperii în sine. Versiunea supradimensionată montată pe perete este nepotrivită într-o cameră mică. În acest caz, este mai bine să optați pentru un model de colț sau încorporat. În plus, designul șemineului trebuie să fie în armonie cu interiorul holului.

  Cel mai adesea, un șemineu electric este instalat în apartamente. datorită complexității dispozitivului cuptorului, în care trebuie să conduceți un coș de fum. Instalarea unui astfel de model nu va cauza dificultăți deosebite, chiar dacă reparați singuri.

  În plus, un șemineu nu necesită mult spațiu; poate fi amplasat chiar și într-o cameră cu o suprafață de 18 metri pătrați. m.

  Semineele electrice au propriile avantaje:

  • poate fi pornit și oprit în orice moment;
  • încălzirea rapidă a camerei;
  • fără produse de ardere;
  • nivel ridicat de securitate.

  Singurul dezavantaj este prețul său. Semineele electrice sunt mai scumpe decat structurile cu lemne. Modelele electrice vin într-o gamă largă de dimensiuni, design, funcții și multe altele. Pot fi asortate cu ușurință la orice decor. Unele produse imită chiar trosnetul buștenilor aprinși și reflexele unei flăcări.

  Semineele includ toate caracteristicile si caracteristicile modelelor electrice. Singura diferență este utilizarea lemnului, cărbunelui și materialelor similare pentru încălzire, ceea ce necesită o atenție suplimentară la siguranța utilizării vatrăi. În plus, este necesar să se prevadă în prealabil un loc pentru depozitarea lemnului de foc sau a cărbunelui. Astfel de soiuri sunt cel mai adesea folosite în clădirile private, sunt chiar incluse în proiectele de băi.

  Falshkamin devine din ce în ce mai popular astăzi. Este sigur și, în același timp, vă permite să creați un mediu cald și confortabil în cameră. O gamă bogată de modele vă permite să cumpărați cu ușurință o opțiune potrivită pentru interiorul dvs.

  Șemineele false sunt produse astăzi de multe mărci, dar unul dintre cei mai populari și solicitați producători este Alex Bauman.

  Șemineele pe gaz vă permit să vă bucurați de focul viu, excluzând în același timp tam-tam cu lemnele de foc și amenajând spațiul necesar pentru acestea. Dar, din păcate, nu toate spațiile au o conductă de gaz și undeva este complet absent. Utilizarea unei butelii de gaz nu este cea mai bună soluție pentru interiorul unei clădiri rezidențiale.

  Cel mai adesea, șemineele nu au nevoie de decorațiuni suplimentare, cu toate acestea, dacă se dorește, pot fi decorate cu tipuri moderne de tapet și alte materiale de finisare.

  Stiluri

  Semineele moderne pot fi realizate in mai multe directii stilistice.

  Clasic

  Această direcție include trei soiuri simultan: baroc, clasicism și stil imperiu. Aceste stiluri au multe în comun în ceea ce privește forma, tipul, parametrii. Cel mai adesea, piatra este folosită pentru a crea modele clasice.

  • Stil baroc (tradus ca „artistic”). Există o abundență de decor în produsele create în acest stil. Acest lucru se poate observa atât în ​​materialele de decor, cât și în forme neobișnuite. Dintre materiale predomină marmura și bronzul cu aurire.
  • Clasicism. Spre deosebire de baroc, are un decor restrâns. Basoreliefurile reprezentând zei greci sunt adesea folosite pentru decorare. Pentru a crea modele se folosesc doar pietre naturale, de exemplu, marmura, care este în bună armonie cu cadrul din fontă și lemn.
  • Stilul imperiu (tradus ca „imperiu”). Pentru decor sunt folosite coloane, scene din lupte, basoreliefuri de arme și coroane de lauri. Simbolismul egiptean este adesea găsit în imagini. Materialul pentru producție este marmură neagră.

  Țară

  Stilul este original prin simplitate și apropiere de natură. Decorul este cel mai adesea realizat din cărămizi. Portalul semineului este realizat in forma de casa. Adăpostul de lemne este amplasat în mod tradițional în partea de jos a produsului.

  Modern

  Această direcție a absorbit aproape toate stilurile folosite pentru a crea produse de șemineu. Focul are forma corectă în majoritatea cazurilor. Material: sticla, plastic, mai rar metal. Construcția convenabilă și simplă este combinată cu eleganța și sofisticarea designului.

  High Tech

   Stil liber cu tehnologie înaltă. Sticla, oțelul sau plasticul sunt principalele materiale de fabricație. În design, culorile închise sunt cele mai des folosite.

    Unele elemente ale șemineelor ​​sunt realizate în stilul turnării Kasli. Acestea pot fi elemente decorative, precum și articole folosite pentru a lucra cu vatra, cum ar fi un poker, o linguriță și accesorii similare.

    Utilizare interioară

    Atunci când alegeți modelul potrivit, nu uitați de combinația șemineului cu restul mobilierului din cameră. Cel mai bine este să plasați câteva scaune pe ambele părți ale focarului sau la o anumită distanță. Între ele, puteți pune o măsuță de cafea, de preferință potrivită cu stilul și culoarea produsului pentru șemineu. Puteți pune o canapea din setul care vine cu scaunele.

    Nu numai mobilierul, ci și accesoriile și completările decorative ar trebui să fie combinate armonios cu șemineul. Acestea pot fi picturi pe perete, fotografii în cadru, textile potrivite stilului interiorului etc.

    Rafturile pentru șemineu pot fi proiectate ținând cont de direcția în care este susținut produsul principal:

    • În designul clasic, rafturile șemineului sunt decorate cu sfeșnice, flori în vase ceramice.
    • Ceasurile antice și fotografiile în rame frumoase arată grozav în stilul baroc.
    • Pentru stilul rustic, sunt potrivite ulcioare neobișnuite, cufere decorative și fotografii.

    Designul șemineului este completat de accesorii decorative utilizate pentru cuptoare.

    Șemineul ca element de design nu se armonizează bine cu televizorul. Și chiar dăunătoare din cauza degajării de căldură (adică cuptor și unele modele electrice) pentru echipamentele electronice, mai ales dacă camera este mică. Chiar dacă televizorul este instalat pe o suprafață de șemineu, șemineul va distrage atenția de la vizionarea televizorului. Dacă îl așezi vizavi de vatră, atunci focul se va reflecta pe ecran.

    Se pare că cea mai bună soluție ar fi instalarea echipamentelor de televiziune pe peretele lateral al camerei. Ca urmare, mobilierul trebuie aranjat astfel încât să fie convenabil să vă uitați la televizor.

    Puteți plasa un televizor în colțul din dreapta sau din stânga șemineului.

    Sfaturi utile

    Înainte de a instala un dispozitiv de șemineu, este necesar să cântăriți toate nuanțele:

    • Dacă șemineul arde cu lemne, atunci, având în vedere gravitatea sa, este necesar să-i întărești baza și să îi asigurăm, de asemenea, protecție împotriva temperaturilor ridicate. Este mai bine să folosiți cărămidă și azbest ca materiale pentru fabricație.
    • Dacă lângă vatră există o podea din lemn, atunci camera va deveni mult mai caldă. Pentru a spori efectul, puteți folosi un covor pufos.
    • Semineele sunt instalate pe peretele exterior al camerei numai dacă nu există alte opțiuni, deoarece într-un astfel de aranjament căldura va fi dată străzii.
    • Toate obiectele interioare trebuie amplasate la cel puțin jumătate de metru de foc pentru a evita incendiul.
    • Înainte de a alege un șemineu, trebuie să decideți asupra materialului din care va fi făcut. Șemineele din cărămidă sunt cea mai bună opțiune, deoarece pot fi combinate cu orice direcție de design. Produsele de șemineu din diferite tipuri de piatră au aceleași proprietăți. Dar cărămida este mai accesibilă, iar zidăria din ea se dovedește a fi mai ușoară și mai precisă. Gama de culori și dimensiunea pietrei pot fi foarte diverse. Opțiunea de design din pietricele de diferite dimensiuni și culori, ca un mozaic, arată interesantă.

    Un șemineu este o opțiune excelentă pentru decorarea interioară în diferite stiluri. În funcție de formă, design, material de fabricație, puteți alege cea mai bună opțiune pentru orice portofel. Pereții șemineului vă permit să utilizați diverse opțiuni de decor pentru a decora produsul. Indiferent de model, șemineul vă permite să creați un mediu confortabil și cald în orice cameră.

    Pentru informații despre cum să faci un șemineu cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

    fara comentarii

    Comentariul a fost trimis cu succes.

    Bucătărie

    Dormitor

    Mobila