Idei de decor camera de zi

Conţinut
  1. Stil în interior
  2. Sfaturi de design
  3. Idei interesante de decor
  4. Exemple frumoase

Livingul este exact camera care face prima impresie tuturor celor care vin in casa ta. De aceea toată lumea încearcă să facă această cameră cât mai prezentabilă și să demonstreze trăsăturile gustului tău pe cât posibil. Diferite tipuri de decor pot fi folosite pentru a anima camera de zi și a o face mai atractivă.

Stil în interior

În primul rând, atunci când alegeți elemente de decor mici, trebuie să țineți cont de stilul interiorului în care este realizat.

Clasic

Stilul testat în timp este un clasic. O cameră în acest stil ar trebui să fie decorată cu un decor de cea mai înaltă calitate, pentru a nu „reduce costul” interiorului.

O cameră în stil clasic poate fi decorată cu covoare sau tapiserii, tablouri în rame masive sau oglinzi care seamănă cu un portret bogat decorat.

Eclectism

Acest stil poate fi folosit chiar și într-un apartament cu camere mici. Această abordare vă va permite să decorați simultan camera de zi și să salvați acolo toate lucrurile mici necesare. Camera eclectică combină detalii din stiluri diferite. Îți poți transforma camera de zi într-un loc confortabil de relaxare sau într-o oază misterioasă decorată cu flori proaspete. În acest stil, sunt potrivite lucrurile mici făcute manual, care la prima vedere nu sunt vizibile, dar totuși fac camera uneori mai confortabilă și mai confortabilă.

Țara și Provence

Ambele stiluri pot fi numite rustice. Se crede că acest stil este cel mai ușor de utilizat pentru decorarea unei camere de zi. Aici nu trebuie să te gândești prea mult la selecția de elemente decorative mici. Farfurii pictate minunate, vaze de lut cu flori, plante naturale în ghivece și așa mai departe vă vor potrivi.

De asemenea, într-o astfel de cameră există și un loc pentru lucruri mărunte dragi sufletului: fotografii de familie, bibelouri donate de cei dragi.

Retro

Acest stil poate fi numit cu siguranță cel mai ieftin. La urma urmei, nici măcar nu trebuie să cumpărați articole de decor suplimentare - veți găsi tot ce aveți nevoie în vechiul dvs. apartament sau la casa părinților. Stilul retro este perfect completat de postere vechi, perne ponosite și alte lucruri care împodobeau cândva grădinița ta, iar acum vor deveni un plus elegant pentru interiorul modern.

Sfaturi de design

Sfatul principal care va fi util tuturor, fără excepție, este că nu trebuie să vă grăbiți să alegeți bibelourile decorative. Mai întâi, decideți locația principalelor lucruri, culoarea pereților, a tavanului și așa mai departe.

Decorul ar trebui să completeze imaginea de ansamblu și să se potrivească organic în ea. De asemenea, detaliile contrastante arată frumos.

Dacă întreaga cameră este decorată în culori albe sau bej, atunci accente luminoase sub formă de perne moi sau ghivece colorate vor dilua interiorul și îl vor face mai viu.

În unele cazuri, decorul este recomandat, dimpotrivă, a fi evitat. În primul rând, acesta se referă la stilul de minimalism familiar multora. Cu toate acestea, nici apartamentele minimaliste nu ar trebui să fie plictisitoare. Nu aruncați toate micile lucruri decorative, încercând să faceți camera cât mai la modă. Limitați-vă doar la cantitatea minimă de bijuterii.

În plus, camera poate pur și simplu să nu aibă suficient spațiu pentru lucruri mici decorative. Dacă locuiți într-o cameră mică și doriți ca aceasta să rămână cât mai luminoasă și aerisit posibil, evitați decorul inutil. Toate decorațiunile ar trebui să fie funcționale și nu doar să ocupe spațiu liber.

De asemenea, experții sfătuiesc să folosiți elemente decorative mici atunci când decorați camerele mici.O ramă foto îngrijită pe o masă va arăta mult mai bine decât un tablou mare pe jumătate de perete. Și va ocupa mult mai puțin spațiu.

În încăperile mari, puteți alege decorul care vă place.

Idei interesante de decor

O sală în stil modern își poate schimba complet aspectul dacă alegeți detaliile potrivite.

Perdele

Nu doar lucrurile așezate pe rafturi și mese pot decora o cameră, ci și textile. Una dintre cele mai ușoare modalități de a adăuga o notă de confort unei camere este să alegi perdele frumoase care să sublinieze stilul dorit și, dacă este necesar, să împarți camera în zonele dorite.

În camera de zi, decorată într-un stil simplu, draperiile lungi până la podea vor arăta potrivite. Cel mai potrivit material este catifea sau mătasea. Astfel de perdele vor decora imediat camera, chiar dacă sunt singurul detaliu scump din întregul interior. Pentru astfel de perdele, este potrivit să ridicați legături cu ciucuri sau chiar lambrequins. Acest lucru va adăuga solemnitate și prezentabilitate interiorului.

Dacă nu aveți suficientă lejeritate, atunci aruncați o privire mai atentă la draperiile scurte, lungi până la pervaz, realizate din țesături subțiri. Poate fi chintz, in sau bumbac. Alegeți un desen discret și ușor. De asemenea, puteți alege jaluzele subțiri translucide sau chiar vă puteți limita la tul subțire.

Puteți alege perdele în funcție de dimensiunea camerei. Deci, pentru o cameră mică, draperiile monocromatice ușoare sunt cele mai potrivite, care sunt combinate cu culorile pereților. Aceasta este cea mai simplă tehnică care face posibilă extinderea vizuală a spațiului.

Țesăturile cu modele voluminoase și imprimeuri contrastante sunt mai potrivite pentru camerele spațioase.

Decor de perete

Chiar și într-o cameră mică, unde nu există rafturi și mese și, s-ar părea, pur și simplu nu există unde să puneți tot felul de bibelouri, puteți găsi un loc pentru decorul peretelui.

Cele mai simple moduri de a decora pereții sunt picturile., fotografii înrămate sau oglinzi cu desene interesante. Într-o cameră în stil retro, un covor tradițional colorat pe perete arată interesant. În alte stiluri, poate fi înlocuit cu tapițerie frumoasă sau chiar cu panouri tapițate din material textil colorat.

Lămpile de perete pot fi folosite și ca decor. De exemplu, într-o cameră în stil clasic, aplice vintage cu o bază forjată sau sfeșnice stilizate care folosesc becuri simple în loc de lumânări adevărate arată bine.

De asemenea, puteți agăța rafturi înguste pe perete, unde puteți deja plasa alte părți suplimentare.

Interiorul original poate fi decorat cu postere de epocă sau discuri de vinil agățate pe pereți.

Iar dacă ești o persoană artistică creativă, poți pur și simplu să-ți folosești propriile desene ca decor de perete. Acest lucru vă va sublinia individualitatea și va demonstra imediat celor care sosesc ceea ce vă interesează în viață.

Acvariu și plante vii

Dacă îți place natura, atunci îți poți decora camera de zi cu ghivece cu flori proaspete, coșuri suspendate cu plante de țesut și, de asemenea, poți folosi un acvariu mare cu pești colorați în design.

Acvariul nu poate fi așezat doar pe o masă sau pe raft, ci și montat într-un perete sau nișă. Aceasta este o soluție de design interesantă pentru zonarea spațiului. Crearea unui astfel de colț cu animale sălbatice nu va decora doar camera.

Veți obține un loc în care vă puteți relaxa sub stropirea liniștită a apei și puteți privi peștii colorați. Acest lucru va ajuta cu siguranță la ameliorarea stresului după o zi grea la muncă și vă va pune într-o dispoziție liniștită. De asemenea, trebuie remarcat faptul că instalarea unui acvariu cu apă nu va permite aerului din încăpere să se usuce nici măcar la înălțimea sezonului de încălzire.

Exemple frumoase

Folosind exemple simple de sufragerie reale, decorate într-un stil sau altul, te poți asigura că decorul este potrivit peste tot, indiferent de direcția stilistică în care lucrezi.

Clasici de lux

Aceasta este o cameră de zi în stil clasic.Baza din lemn de culoare deschisă a acestei camere servește drept fundal excelent pentru detaliile antice. Nu este doar un șemineu alb luxos și un candelabru masiv pe lanțuri. Toate detaliile din cameră sunt potrivite perfect - vaze, perne, ceasuri antice, coșuri de răchită și chiar un covor colorat, care conferă interiorului o luminozitate atât de necesară. Această cameră de zi este un bun exemplu al modului în care o cameră în stil clasic poate fi la modă și confortabilă în același timp.

Camera de zi în stil marin

Acest exemplu nu seamănă deloc cu cel precedent. Aici este folosită cantitatea minimă de detalii. Culorile principale sunt alb, albastru și gri. Decorul este, de asemenea, realizat în aceeași schemă de culori. Un candelabru frumos, o lampă de podea modernă, vaze de sticlă și figurine mici pe măsuța de cafea. Peretele alb gol este decorat cu un singur tablou pe tema nautica. Nu este nimic de prisos aici, dar, în același timp, camera pare gânditoare și confortabilă pentru viață.

Minimalismul modern

O cameră minimalistă necesită o abordare deosebit de atentă a alegerii detaliilor. Perne pe masura canapelei, o masa ingrijita marmorata, decorata doar cu o vaza cu flori artificiale. Iar peretele din spatele canapelei este completat de sertare suspendate din material ușor, reflectorizant. Acest lucru permite nu numai să stocați toate lucrurile necesare într-un singur loc, ci și să extindă vizual spațiul.

Un living bine gândit nu este doar o cameră de trecere, ci un loc în care te poți aduna cu cei dragi și te poți distra. Prin urmare, atunci când alegeți un decor pentru această cameră, încercați să țineți cont nu numai de tendințele modei. Creați o atmosferă în care veți fi cu adevărat încântați să vă aflați și nici măcar un mărțișor nu va părea de prisos și nepotrivit.

Pentru informații despre cum să decorați o cameră, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila