Design interior frumos al unui living cu o suprafață de 15 mp. m

Conţinut
 1. Recomandări
 2. Cum să aranjezi mobilierul
 3. Utilizați ca dormitor
 4. Lucrul cu tavanele
 5. Finisarea podelei
 6. Stil

Decorarea unui apartament cu o suprafață mică poate părea o sarcină descurajantă. Dar decorarea interiorului este o sarcină interesantă, trebuie doar să studiați cu atenție diferitele opțiuni, să consultați un specialist calificat pentru a asculta recomandările acestuia. Există mai multe reguli, după care, poți realiza designul perfect, iar tu și familia ta veți fi fericiți, iar oaspeții vor aprecia căminul.

Dacă vorbim despre un living separat, a cărui suprafață nu depășește 15 metri pătrați, folosește următoarele sfaturi și nu vei regreta.

Recomandări

Acordați preferință nuanțelor deschise atunci când decorați pereții și tavanele, nu uitați de domeniu. Dacă alegeți culori închise, atunci lăsați-l să fie mai bun mobilier sau elemente decorative. Cea mai bună opțiune ar fi tonurile pastelate, albastre, care nu numai că arată bine în interior, dar au un efect pozitiv asupra stării de spirit a locuitorilor. Crearea unei atmosfere adecvate este, de asemenea, unul dintre obiective.

Atunci când alegeți tapet, nu ar trebui să cumpărați opțiuni prea colorate, dar dacă nu puteți face fără el, decorați doar un perete cu ele și lăsați restul să fie calm. Este recomandat să păstrați toate suprafețele în același stil, apoi să arate armonios între ele. Când vine vorba de podele, materialele din lemn de culoare deschisă sunt o alegere excelentă pentru a se potrivi aproape oricărui stil.

Pentru a mări vizual spațiul, instalați tavane false lucioase. Ele reflectă oarecum camera, ceea ce are un efect pozitiv asupra percepției vizuale a holului.

Evitați tavanele cu etaje, pentru camerele mici este tabu.

Cum să aranjezi mobilierul

Întrucât vorbim de un apartament, camera principală în care nu depășește 15 pătrate, este cazul să ne concentrăm aici pe designul mobilierului. Oaspeții și familia se adună de obicei aici pentru o distracție comună, vizionarea de filme și socializarea.

Confortul este scopul principal și vă va ajuta să faceți aspectul potrivit.

 • Nu puteți folosi obiecte grele în interior, deoarece acestea nu vor face decât să agraveze situația, deoarece nu se vor încadra în aspectul general al camerei.
 • Dați preferință mobilierului mic, dar practic și îngrijit. Ar trebui să fie amplasat în colțuri și lângă pereți.
 • Nu forțați centrul sălii, deoarece ar trebui să fie liber.

Utilizați ca dormitor

În interiorul modern al apartamentelor mici, o astfel de combinație este adesea găsită, așa că nu este nimic greșit în combinarea a două zone într-una. O canapea pliabilă va deveni parte integrantă. De asemenea, puteți pune o măsuță de cafea în sufragerie, agățați televizorul de perete și asta va fi suficient.

Pentru a amplasa cărți și caiete, puteți folosi rafturi suspendate care arată armonios într-o cameră mică. Rafturile de podea nu vor funcționa într-un astfel de interior. Alegeți modele compacte și practice.

Dacă ai adesea o mulțime de invitați, pe lângă canapea, poți achiziționa pouf, precum și, dacă este necesar, să le aranjezi în jurul mesei.

Un alt truc pentru decorarea camerelor de zi mici este iluminarea adecvată. Dacă poziționați corect reflectoarele în zonele dorite și le reglați, puteți obține rezultatul dorit. De asemenea, camera poate fi împărțită vizual în sectoare prin reglarea lămpilor în diferite moduri.Pentru a simți mai mult spațiu în cameră, alege produse cu suprafețe lucioase. Acest lucru este valabil pentru rafturi, mese și alte obiecte.

O altă tehnică la care recurg adesea designerii sunt tablourile mari cu peisaj sau imaginile de fundal foto. Alege imagini cu spații nesfârșite, iar atmosfera din cameră respiră libertate.

Lucrul cu tavanele

Tonul tavanelor trebuie ales mai deschis decât nuanța tapetului. Pentru o cameră mică, stilul real nu exclude decorul, dar nu trebuie să exagerați cu el. Dacă vă plac structurile suspendate pentru iluminat, trebuie să le plasați în jurul perimetrului. Ca rezultat, totul va arăta compact și organic.

După cum am menționat mai sus, alegeți un luciu, dar aici este important să vă asigurați că tavanul este uniform și că nu există defecte sau defecte în el, iar specialiști calificați se vor ocupa de acest lucru.

Orice imperfecțiuni trebuie eliminate, deoarece cu un finisaj lucios, acestea vor fi imediat vizibile.

Finisarea podelei

În ceea ce privește umbra pardoselii, aceasta ar trebui să fie în armonie cu pereții, așa că alegeți materiale cu câteva nuanțe mai închise. Poate fi linoleum, parchet sau laminat. Totul depinde de preferințele și dorințele tale personale. Întrucât vorbim de un living îngust, acest lucru poate fi rezolvat datorită modelului diagonal al pardoselii. Adesea, camera principală a unui apartament are o fereastră mare și un balcon, iar dacă este vitrată, puteți extinde zona, la care mulți apelează.

Stil

Dimensiunea modestă a camerei principale din casă poate fi frustrantă. Dar totul trebuie abordat cu competență și înțelepciune, urmând recomandările utile ale specialiștilor, apoi etanșeitatea obișnuită poate fi transformată în confort și confort real. Desigur, într-o sală cu o suprafață de 15 metri pătrați, mobilierul pompos va arăta ridicol, așa că este necesar să acordați preferință opțiunilor mai simple.

Stilurile care susțin ideea de minimalism sunt considerate unele dintre cele mai bune în situații ca aceasta. Nuanțele deschise cu detalii mici sunt regula principală pentru decorarea unei încăperi mici. Citiți mai departe pentru câteva idei interesante de design.

Modern

Această opțiune de interior este populară în Finlanda, Polonia, Germania și alte țări europene. Se va distinge prin simplitate și accesibilitate, deoarece nu este nevoie să folosiți materiale scumpe. De asemenea, acest stil este foarte practic, ceea ce nu este mai puțin important. Iar dacă nu ai prea multe fonduri pentru a-ți renova camera de zi, poți crea o atmosferă grozavă aplicând această tendință modernă.

Canapea din hol ar trebui să fie fie liniară, fie unghiulară. Scaunele pot fi renunțate, deoarece ocupă mai mult spațiu. Sunt preferate nuanțele de tapițerie gri, albastru închis. În ceea ce privește alegerea perdelelor, acestea ar trebui să fie nemarcabile, dar monocromatice și discrete.

Covoarele cu o grămadă de orice lungime sunt foarte populare într-un astfel de interior. Principalul lucru este că îți este ușor să ai grijă de el.

High Tech

Acest stil este ales de oameni cu o minte rece, deoarece este capabil să exprime dorința de raționalitate. Decoratiunile dintr-un astfel de living sunt nepotrivite. Ele sunt înlocuite cu materiale și tehnologii moderne. O sală high-tech ar trebui să fie spațioasă, astfel încât să nu fie nevoie să folosiți multă mobilier. Caracteristicile distinctive de design includ culori reci, dar bogate, tranziții contrastante între elemente, finisaje moderne și materiale de construcție.

 • Utilizarea sticlei, metalului și plasticului este încurajată în interior. Articolele din lemn sculptat sau din materiale decorate cu reliefuri artistice trebuie aruncate.
 • Tehnologia electronică într-o cameră cu acest stil ar trebui să fie în conformitate cu cele mai recente tendințe.
 • Nu uitați de picturile și oglinzile originale, deoarece aceasta este o trăsătură distinctivă a hi-tech.

scandinav

Această opțiune nu este potrivită pentru toată lumea, deoarece are propriile sale caracteristici. Designul scandinav combină simplitatea, ușurința și naturalețea.Trebuie remarcat faptul că locuitorii țărilor scandinave nu se străduiesc pentru lux, ci preferă interioare calde și confortabile. Este important să păstrăm concizia aici. În plus, este necesar să alegeți numai materiale naturale în timpul renovării și decorațiunii sălii.

Prin urmare, podeaua poate fi din lemn, iar mobilierul se potrivește bine cu sticlă și metal.

Stilul scandinav este imediat vizibil dacă camera conține ceramică, tapițerie din bumbac sau blană și alte materiale similare.

Rezumând, este sigur să spunem că o cameră de zi mică poate arăta spațioasă, deoarece există o mulțime de secrete care vor ajuta la obținerea efectului dorit. Astfel, chiar și într-un hol de 15 mp, noutățile interioare pot deveni realitate dacă aranjați corect mobilierul și decorați camera corect, așa că urmați recomandările simple, alegeți un singur stil în care doriți să prezentați sufrageria și începeți să decorați. .

Pentru și mai multe idei pentru decorarea unui living mic, vezi videoclipul.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila