Fete de pernă cu tapiserie: sfaturi pentru alegere și îngrijire

Conţinut
 1. Specificul materialului
 2. Tinem cont de stil
 3. Verificăm calitatea
 4. Selectare după mărime
 5. Îngrijirea tapiseriei

Tapiseria este un material unic și foarte frumos. Din cele mai vechi timpuri, a fost apreciat și considerat un semn al gustului rafinat, rafinat. Casele nobilimii și regalității erau împodobite cu diverse produse realizate din această țesătură. În zilele noastre, tapiseria nu este deloc uitată, dimpotrivă, este foarte solicitată în designul interior al apartamentelor moderne. Acest articol se va concentra pe fetele de pernă cu tapiserie.

  Specificul materialului

  Țesătura jacquard, care se numește „tapiserie”, se distinge prin durabilitatea sa. Este foarte durabil, astfel încât produsele fabricate din el pot servi mult timp. Cel mai adesea, cuverturile decorative, fețele de pernă, panourile și picturile reale sunt realizate din tapiserie.

  Producătorii moderni decorează produse jacquard cu diverse modele și imprimeuri, ornamente din dantelă, panglici, inserții, modele de margele.

  Pernele decorative cu fete de perna tapiserie sunt un decor excelent pentru un dormitor modern, living, cresa, sufragerie sau studiu.

  Avantajele țesăturii:

  • frumos aspect aristocratic;
  • o varietate de texturi și modele;
  • putere;
  • durabilitate;
  • rezistență la decolorare și abraziune;
  • hipoalergenic;
  • cost accesibil.

  Printre dezavantaje se numără rigiditatea, precum și unele caracteristici de îngrijire.

  Tinem cont de stil

  Fetele de pernă cu tapiserie conțin desene și imagini originale. Ele pot fi folosite pentru a completa și decora interioare.

  • Pentru a decora un dormitor sau o cameră de zi într-un stil clasic strict, imaginile de arhitectură antică și parcelele cu flori sunt cele mai potrivite. Pernele cu reproduceri ale picturilor aplicate pe fața de pernă arată și ele originale și interesante.
  • Pentru decorarea interiorului sălii de mese, desenele „delicioase” sunt cele mai căutate. Acestea pot fi fete de perna cu naturi moarte compuse din fructe, tacamuri si tacamuri. Compozițiile florale și fructate creează o atmosferă ușoară și confortabilă în sala de mese.
  • În bucătărie, puteți așeza perne cu naturi moarte alimentare, precum și imagini cu accesorii pentru ceai sau cafea.
  • Pentru o cameră de zi în stil modern, puteți alege fețe de pernă cu desene. Peisajele pitorești strălucitoare arată grozav.
  • Pernele cu schițe discrete de peisaj vor ajuta la adăugarea de liniște interiorului dormitorului: o zi de iarnă, o pădure acoperită de zăpadă, peisaje de apă, ierburi de toamnă.
  • Fetele de perna cu tapiserie luminoase si vesele pot fi folosite si in camera copiilor. Din fericire, producătorii moderni nu au uitat nici această categorie de consumatori. Din fata de perna, personajele tale preferate din basme sau propria ta fotografie, sprintate pe material, pot privi copilul.
  • Dacă camera este decorată în stil oriental, ar trebui să vă abțineți de la desene și peisaje. Pentru un astfel de interior, este mai bine să alegeți fețe de pernă cu modele și compoziții geometrice.

  Ca în cazul oricărui element de decor, nu trebuie să exagerați în ceea ce privește numărul de perne din zona interioară.

  Se crede că de la 2 la 5-6 perne decorative cu imagini în stilul ales sunt suficiente pentru un accent adecvat.

  Verificăm calitatea

  Dacă decideți să cumpărați fețe de pernă cu tapiserie, acordați atenție calității țesăturii din care este cusut produsul.

  • Examinați spatele și exteriorul feței de pernă. Cusăturile de pe produs trebuie să fie îngrijite, nu sunt permise fire proeminente sau bucle.
  • Pe fața unei tapiserie de calitate, desenele și modelele sunt întotdeauna clare.
  • Acordați atenție pânzei materialului. Țesătura într-o țesătură jacquard bună ar trebui să fie destul de strânsă și durabilă.

  Selectare după mărime

  Fețele de pernă pot fi asortate cu pernele aflate deja în casă. Atunci trebuie să te ghidezi după dimensiunea lor. Pe lângă proporțiile standard de perne pătrate (35x35cm, 50x50cm) și dreptunghiulare (50x70 cm, 70x25, 45x65 cm), pot exista configurații originale.

  În cazul formelor standard, mărimea exactă a produsului poate fi găsită uitându-se pe etichetă. Dacă nu, măsurați perna cu o riglă de dimensiuni adecvate sau cu bandă moale de croitor. Atunci când alegeți și cumpărați o față de pernă, informați vânzătorul despre parametrii pernei dvs. pentru a vă ajuta să alegeți produsul de dimensiunea potrivită.

  Adesea, pernele tip role sunt folosite pentru decorarea interioară, precum și produse de formă rotundă sau ovală. În tendințele moderne în designul interior, pernele decorative pot avea chiar și o formă abstractă negeometrică.

  Din fericire, majoritatea producătorilor oferă servicii personalizate de croitorie pentru fețe de pernă.

  Îngrijirea tapiseriei

  După cum am menționat mai sus, îngrijirea unei astfel de țesături are anumite subtilități. Să ne oprim asupra lor mai detaliat.

  • Reguli generale. Deși materialul este foarte rezistent la decolorare, nu trebuie să așezați perne în fețe de pernă cu tapiserie în locuri unde există o expunere constantă la lumina directă a soarelui. Ca orice țesătură, fețele de pernă cu tapiserie nu răspund bine la umiditatea ridicată dintr-o cameră. Pentru a menține fețele de pernă curate, acestea pot fi aspirate periodic pentru a îndepărta praful fin și resturile. De asemenea, puteți face curățarea preventivă cu o perie moale uscată.
  • Călcarea unui produs din material jacquard. Fetele de pernă cu tapiserie pot fi călcate la cea mai scăzută temperatură în setarea Mătase sau Delicat. Aburirea este acceptabilă. Fata de pernă cu tapiserie trebuie călcată din partea greșită, acoperind-o în prealabil cu o cârpă de bumbac.
  • Spălarea și curățarea. În cazul în care contaminarea nu este gravă, este indicat să o limitați la curățarea mecanică uscată. Dacă este necesară spălarea, aceasta trebuie făcută manual în apă caldă (nu mai mare de + 30 ° C). Înmuiați în prealabil fata de pernă timp de o jumătate de oră. În mașina de spălat, tapiseriile pot fi spălate prin rularea programului de spălare delicată sau manuală. Toți detergenții blânzi sunt potriviți pentru țesăturile de tapiserie. Este important ca acestea să nu conțină clor. Petele ușor încăpățânate și murdăria pot fi îndepărtate cu șampon. Fata de perna cu tapiserie nu trebuie stricata. Produsul nu trebuie uscat la soare. De asemenea, ar trebui să evitați plasarea materialului umed în apropierea aparatelor de încălzire sau de încălzire.

  Veți afla mai multe despre fetele de pernă cu tapiserie în următorul videoclip.

  fara comentarii

  Comentariul a fost trimis cu succes.

  Bucătărie

  Dormitor

  Mobila