Perna ortopedica

Conţinut
 1. Particularități
 2. Beneficiu și rău
 3. Vizualizări
 4. Materiale și materiale de umplutură
 5. Dimensiuni (editare)
 6. Forme
 7. Evaluarea celor mai bune modele de somn
 8. Care este diferența dintre o pernă ortopedică și o pernă anatomică?
 9. Cum să dormi corect pe o pernă ortopedică?
 10. Sfaturi de selecție
 11. Recenziile clienților

O odihnă bună de noapte are un efect decisiv asupra performanței în timpul zilei. Pentru a avea o noapte excelentă de odihnă, trebuie să alegi perna potrivită, confortabilă și confortabilă. Pernele ortopedice sunt foarte populare.

Particularități

Pernele obișnuite din puf și pene nu sunt propice unui somn sănătos, deoarece conferă coloanei vertebrale o poziție neregulată în timpul somnului de noapte. Perna ortopedica iti permite sa scapi de orice disconfort. Este special conceput pentru a promova un somn sănătos. O caracteristică distinctivă a unui astfel de produs este prezența unei role. Poate fi de diferite înălțimi, care variază de la 9 la 15 centimetri.

Particularitatea pernei ortopedice este că corespunde pe deplin structurii anatomice a capului și a coloanei vertebrale cervicale.

Garantează o distribuție uniformă a sarcinii pe întregul corp și oferă, de asemenea, un sprijin excelent pentru sistemul musculo-scheletic. Perna cu efect ortopedic este concepută pentru a preveni diferite boli ale coloanei vertebrale, pentru a îmbunătăți circulația sângelui atât în ​​creier, cât și în măduva spinării și este, de asemenea, o soluție bună pentru combaterea insomniei.

Beneficiu și rău

Pernele ortopedice au argumente pro și contra, așa că merită să cântăriți argumentele pro și contra pentru a decide dacă să cumpărați un astfel de produs.

Principalele avantaje:

 • își păstrează perfect forma;
 • permeabilitate excelentă la aer;
 • ține bine de cald;
 • sunt hipoalergenice, deci sunt potrivite chiar si pentru persoanele predispuse la reactii alergice;
 • nu absorbi mirosurile străine;
 • ușor de îngrijit;
 • nu atrage praful;
 • permit reducerea durerii asociate cu diferite boli ale sistemului musculo-scheletic.

Unii cumpărători notează deficiențele pernelor ortopedice, dar în mare parte se datorează faptului că produsul nu a fost selectat corect. De exemplu, dacă o persoană este obișnuită să doarmă pe modele foarte moi sau înalte, atunci la început vor părea incomode și dure pentru ei. Procesul de obișnuire nu va dura mai mult de o săptămână. Perna cu bile face zgomote neobișnuite noaptea când se răstoarnă. Acest sunet poate fi enervant la început, dar cu timpul te vei obișnui cu el și nu-l mai observi deloc.

Nu există contraindicații speciale pentru alegerea unei perne ortopedice, dar ar trebui să fiți atenți atunci când alegeți accesorii de dormit pentru bebeluși.

Majoritatea experților spun că pernele cu umplutură sintetică de iarnă sau cu pene sunt dăunătoare nou-născuților. Cele mai noi opțiuni pentru pernele ortopedice pot fi folosite pentru copii de la o vârstă foarte fragedă.

O pernă ortopedică este benefică pentru copil, deoarece contribuie la formarea corectă a curbelor coloanei vertebrale, reduce sarcina asupra mușchilor gâtului și asigură, de asemenea, un somn sănătos și sănătos. Umplutura de perne ortopedice este întotdeauna hipoalergenică și sigură pentru sănătatea bebelușului.

Vizualizări

Producătorii moderni oferă o mare varietate de perne ortopedice, care diferă ca mărime, formă, umplutură și chiar scop.

În general, toate pernele ortopedice pot fi împărțite în mai multe categorii:

 • produse pentru dormit - sunt o parte integrantă a lenjeriei de pat.Sunt grozave pentru poziționarea corectă a coloanei vertebrale și sunt versatile;
 • modele decorative - decorează interiorul, adaugă confort și frumusețe designului;
 • opțiuni non-standard - concepute pentru o varietate de scopuri.

Modelele de cap sunt special concepute pentru a asigura poziția corectă a capului și a coloanei cervicale în timpul unei nopți de odihnă. Ele pot fi utilizate în terapia complexă în timpul tratamentului deplasării vertebrale.

Perna de spate este o alegere ideala pentru un loc de munca, pentru calatoria cu masina. Vă permite să simțiți nivelul maxim de confort deoarece reduce stresul și oferă un sprijin excelent pentru spate.

Opțiunile de scaune au o gaură în mijloc. În aparență, un astfel de produs are multe în comun cu un colac de salvare. Această pernă va deveni indispensabilă în perioada de reabilitare după naștere sau intervenție chirurgicală.

Modelele „Memori” sunt foarte populare pentru că au efect de memorie. Această opțiune ia în mod ideal forma corpului și nu necesită obișnuință. Este ideal pentru a dormi pe burtă. Spuma cu memorie este folosită ca umplutură. Urmează perfect contururile corpului și, de asemenea, reacționează la presiune și căldură.

O alternativă excelentă la o pernă este o rolă, care este folosită în principal pentru odihna în timpul zilei. Se caracterizează printr-o formă cilindrică. În funcție de umplutura selectată, rola poate avea o duritate diferită.

Modelul clasic se distinge prin alegerea umpluturii. Această opțiune este, de obicei, făcută din pene pure, puf de pasăre sau umpluturi sintetice, cum ar fi holofiber sau produse de iarnă sintetice.

Producătorii moderni de perne ortopedice oferă o gamă largă de modele pentru adulți și copii, ținând cont de caracteristicile de vârstă. Diferențele sunt în dimensiune, alegerea materialelor de umplutură, elasticitatea și rigiditatea produselor:

 • Perna pentru un adolescent se dezvoltă ținând cont de caracteristicile anatomice și fiziologice, ceea ce asigură formarea unei posturi corecte și dezvoltarea corectă a coloanei cervicale. Pernele ortopedice sunt potrivite pentru relaxarea întregului corp, precum și pentru a oferi o poziție confortabilă pentru articulația umărului.
 • Pentru a dormi pe partea ta, o alegere bună este model cu degajare pentru umăr... Experții recomandă utilizarea acestei opțiuni pentru persoanele cu o complexitate densă. Pentru osteocondroza cervicală este necesară o pernă ortopedică. Este de mare ajutor împotriva sforăitului, deoarece perna de sub gât vă permite să luați poziția corectă în timpul somnului, să vă relaxați mușchii.
 • Modele cu efect de răcire - o soluție excelentă pentru sezonul cald, deoarece au ca umplutură un gel, a cărui temperatură este cu câteva grade mai mică decât temperatura corpului uman.
 • Perne cu magneți nu oferă mulți producători, dar pot fi achiziționate dacă se dorește. Particularitatea modelului magnetic este că este echipat cu magneți care afectează corpul uman. Acest model îmbunătățește metabolismul, produce un masaj ușor al coloanei cervicale, reducând astfel încărcătura și, de asemenea, îmbunătățind circulația sângelui.
 • Pentru persoanele predispuse la alergii, producătorii oferă perne hipoalergenice... Sunt realizate din materiale naturale, prin urmare au un efect benefic asupra organismului și nu provoacă manifestări alergice.
 • Pare original model sub forma unui umăr masculin. Această opțiune va atrage cu siguranță sexul frumos. Veți putea să vă întindeți pe umăr, să vă simțiți cald și confortabil.
 • O altă decizie originală a designerilor a fost pernă sub formă de os... Este de dimensiuni mici, așa că o poți lua cu tine pe drum. Vă va permite să vă așezați cât mai confortabil pe scaun, să vă relaxați și să vă relaxați.
 • O atenție deosebită se atrage asupra ortopediei unice pernă-transformatorpotrivit pentru femeile însărcinate și bebeluși. În primul rând, poate fi folosit de o femeie însărcinată pentru o poziție confortabilă a abdomenului, iar apoi acest produs va deveni o pernă bună pentru un nou-născut. Se transforma usor si se caracterizeaza si prin usurinta in utilizare.

Materiale și materiale de umplutură

Producătorii folosesc o varietate de materiale de umplutură și materiale la fabricarea pernelor ortopedice. Spuma și gelul sunt la mare căutare ca umplutură:

 • Spuma poliuretanica caracterizat prin aerisire, ușurință, moliciune și elasticitate. Oferă un transfer excelent de căldură. Astăzi, multe modele de perne sunt fabricate din spumă cu memorie. Acest material de umplutură își amintește perfect forma și, după doar câteva secunde, revine la poziția inițială. Spuma poate fi de origine naturală sau sintetică.

Modelele din spumă poliuretanică se caracterizează printr-o structură poroasă care se adaptează perfect formei dorite. Spuma cu memorie este o alegere excelentă atunci când faceți perne ortopedice.

 • Modelele sunt la mare căutare latex spumos... Este ideal pentru producerea de lenjerie de pat. Perna din latex se caracterizează prin hipoalergenicitate, elasticitate și durată lungă de viață. Produsele din latex natural atrag atenția cu proprietăți precum bactericid, respirabilitate, rezistență la uzură și higroscopicitate.
 • Consumatorii se feresc de pernele ortopedice cu gel, dar nu vă fie teamă de acest material de umplutură, deoarece oferă confort și confort. Avantajul incontestabil al pernei cu gel este „controlul climatului”. Printre varietatea de modele cu technogel, puteți găsi opțiuni excelente cu efect de răcire, care oferă confort maxim în sezonul cald.
 • Perne coajă de hrișcă astazi incep sa capteze atentia cumparatorului datorita elasticitatii lor. Coaja are proprietăți bune, deoarece oferă micro-masaj, eliminarea excelentă a umidității și o bună permeabilitate la aer. Dar acest material de umplutură necesită o întreținere atentă, care constă în uscare și aerisire frecventă. Mirosul produsului și sunetul umpluturii nu sunt pe placul tuturor.
 • Perna din silicon posedă proprietăţi ortopedice datorită structurii sale. Isi recapata rapid forma, este usor de curatat si are o buna respirabilitate. Merită să acordați preferință siliconului sub formă de bile, deoarece această opțiune are o durată de viață mai lungă.
 • Producătorii moderni folosesc adesea impregnări suplimentare pentru a relaxa și calma corpul. Modele cu aloe vera au un efect benefic asupra întregului organism. Această pernă conține o cantitate imensă de microcapsule. La contactul cu corpul, acestea încep să se deschidă, eliberând în același timp substanțe utile. Pernele cu aloe vera se caracterizează prin acțiune antiinflamatoare, favorizează vindecarea rapidă a rănilor.

Dimensiuni (editare)

Înălțimea, lățimea și lungimea sunt parametri foarte importanți ai unei perne ortopedice. O pernă mare nu garantează întotdeauna confort și comoditate. Dimensiunile produsului trebuie să se potrivească corpului dumneavoastră.

Pentru persoanele cu umerii lati sunt potrivite optiunile cu dimensiuni de 70x70 cm sau 50x70 cm, iar pentru fete si femei cu un fizic fragil o perna de 60 cm lungime va fi o alegere excelenta.Modelele pentru copii au si dimensiuni potrivite.

Pentru cei mai mici, de obicei sunt selectate opțiuni cu dimensiuni de 20x30 cm; pentru copiii de vârstă școlară, o pernă de 40x60 cm este o alegere excelentă.

Înălțimea pernei trebuie aleasă în funcție de poziția preferată de dormit. Pentru persoanele care preferă să doarmă pe o parte, este potrivită o opțiune de înălțime de 10 cm. Este mai bine să acordați preferință pernelor cu suporturi pe laterale, deoarece acest aranjament va împiedica capul să se rostogolească de pe pernă.Dacă vă place să dormi pe spate, atunci produsul ar trebui să aibă o înălțime mai mică, de exemplu, 6 cm și cu o adâncitură obligatorie în centru.

Forme

Pernele ortopedice moderne sunt prezentate în diverse forme, dintre care cea mai comună este dreptunghiulară. Se caracterizează printr-o formă neobișnuită: o umflătură la margini și o depresiune în mijloc. Acest design neobișnuit este perfect pentru un somn bun.

Această formă previne deformarea coloanei vertebrale, ameliorează tensiunea din mușchii gâtului și umerilor și promovează o bună circulație a sângelui.

Astăzi pernele sunt prezentate nu numai pentru poziționarea capului. O solutie excelenta pentru persoanele cu probleme la glezna sau la genunchi este modelul bagel. Această formă vă va permite să găsiți cel mai confortabil loc pentru piciorul dvs. Un model rotund este potrivit pentru scaune. Sub spate, o opțiune triunghiulară este o alegere bună.

Pentru bebelusi, modelul in forma de fluture este o alegere excelenta. Această opțiune este ideală pentru nou-născuți. Fluturele vă permite să faceți față multor probleme, de exemplu, cu diagnosticul torticolisului. Va fi util cu tonusul scăzut sau crescut al mușchilor gâtului, precum și cu un cap neuniform.

Evaluarea celor mai bune modele de somn

Pernele ortopedice sunt produse în multe țări ale lumii - în China, Suedia, Elveția, Finlanda, Danemarca și, desigur, în Rusia:

 • Producătorii italieni produc perne ortopedice, cunoscute în multe țări din întreaga lume. Acestea includ companii precum Sealy, MaterLux, Vefer și Magniflex... Folosesc materiale de umplutură naturale, extrem de sigure, pentru a asigura o calitate excelentă și îngrijire pentru sănătatea dumneavoastră. Particularitatea pernelor din Italia este că au o îndoire ca un val. Înălțimi diferite permit tuturor să aleagă cea mai confortabilă înălțime pentru o poziționare confortabilă a coloanei cervicale.
 • Modelele germane de la companie sunt la mare căutare Breckle... Sunt fabricate din materiale naturale, prietenoase cu mediul, prin urmare, sunt considerate cele mai bune din lume. Dar pernele din Germania au și un dezavantaj - un preț ridicat.
 • Produsele din Thailanda sunt foarte populare. Firma faimoasa Patex oferă o varietate de perne ortopedice din latex natural.
 • Perne finlandeze Familon ideal pentru persoanele predispuse la alergii.

Magazinul online „Medtekhnika” este destul de popular printre magazinele rusești. Oferă perne ortopedice de calitate excelentă la un preț accesibil.

Care este diferența dintre o pernă ortopedică și o pernă anatomică?

Perna ortopedică oferă cea mai confortabilă poziție de dormit. Poate fi folosit pentru modelarea corectă a coloanei vertebrale, făcându-l ideal pentru copii și adolescenți.

Modelul anatomic este conceput pentru a se adapta la forma corpului. De exemplu, dacă o persoană se întinde pe o astfel de pernă, atunci umple complet toate umflăturile și depresiunile. Poate fi folosit atât pentru somnul de zi cu zi, cât și în cazurile în care modelul ortopedic va provoca disconfort. De exemplu, pentru a dormi cu un bandaj pe cap sau cu un ghips pe umăr.

Diferența dintre o pernă ortopedică și cea anatomică este că modelul ortopedic oferă cea mai confortabilă și corectă poziție în timpul repausului, iar modelul anatomic nu își menține forma, astfel încât capul se poate rostogoli de pe el.

Perna ortopedică este hipoalergenică, protejată de dezvoltarea diferitelor microorganisme. Modelele cu puf și pene necesită o întreținere atentă, astfel încât diverși microbi să nu intre în ele.

Cum să dormi corect pe o pernă ortopedică?

Produsul este destinat capului, deci doar capul trebuie așezat pe pernă, iar umerii să fie mai jos. Pentru ca poziția capului să fie corectă, merită să urmați instrucțiunile.Partea înaltă a produsului trebuie să fie în zona gâtului. Trebuie să stai întins în așa fel încât capul și gâtul să fie la același nivel cu corpul. Dacă vă place să stați pe spate, atunci ar trebui să utilizați partea inferioară a produsului.

Sfaturi de selecție

Varietatea de perne ortopedice complică semnificativ procesul de selecție, deoarece este foarte dificil să găsești opțiunea ideală pentru dorințele și preferințele tale. Pentru a selecta cele mai confortabile opțiuni, ar trebui să respectați câteva recomandări:

 • Pentru a determina corect dimensiunea, trebuie să țineți cont de lățimea umerilor, deoarece nu numai capul este situat pe pernă, ci și gâtul și umerii.
 • Ar trebui să respectați parametrii de selecție de bază pentru o anumită persoană. De exemplu, unii preferă modelele dure, în timp ce alții le preferă pe cele moi. Acest criteriu depinde în principal de compoziția produsului.
 • Lățimea pernei depinde direct de lățimea umerilor. Cu cât umerii sunt mai largi, cu atât perna ortopedică ar trebui să fie mai mare.
 • Pentru cei cărora le place să doarmă pe burtă, ar trebui selectate produse de o înălțime mică. Modelul moale este soluția optimă pentru a dormi pe burtă.
 • O pernă dreptunghiulară este o formă universală, dar poți alege o altă formă. Alegerea ei este complet individuală.
 • Elementul principal al pernei ortopedice este rola. Dacă este dificil să-i alegeți dimensiunea, atunci este mai bine să cumpărați un model cu o rolă mică. Dacă este necesar, puteți pune ceva sub produs. Dacă rola este înaltă, atunci nu va mai fi posibilă reducerea înălțimii acestuia.
 • Dacă după somn există o senzație de confort și lejeritate, atunci perna este aleasă corect. Ea acționează cu siguranță ca un garant al unui somn sănătos.
 • Ar trebui să cumpărați perne ortopedice din magazinele specializate, deoarece profesioniștii de acolo vă vor ajuta să alegeți varianta perfectă.
 • Produsele premium sunt scumpe, dar rețineți că prețul nu ar trebui să fie factorul determinant în alegerea unui produs.
 • De asemenea, este important să acordați atenție materialului husei, deoarece pernele de înaltă calitate sunt prezentate în huse din materiale frumoase și plăcute care oferă o respirabilitate excelentă.

Recenziile clienților

Mulți cumpărători de perne ortopedice sunt mulțumiți de alegerea lor. Calitate excelentă, naturalețe, hipoalergenicitate și durată lungă de viață sunt printre principalele avantaje ale produselor. Dacă alegeți modelul potrivit, atunci toată lumea se poate bucura de un somn sănătos și sănătos.

Producătorii moderni din întreaga lume oferă o gamă largă de modele. Clienților le place o varietate de dimensiuni, forme, materiale de umplutură. Unele modele sunt concepute pentru scopuri specifice. Puteți selecta cu ușurință modele atât pentru bebeluși, cât și pentru adulți.

Ce alte probleme poate rezolva o pernă ortopedică, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila