Caracteristici și criterii pentru selecția lenjeriei de pat din satin pentru copii

Conţinut
 1. Criterii de selecție a lenjeriei
 2. Sfaturi lenjerie de pat

Pentru creșterea și dezvoltarea unui copil, somnul adecvat joacă un rol important. Pentru ca micuțul să fie în condiții confortabile în timpul somnului, trebuie să abordați în mod responsabil achiziția de articole pentru somn. Sunt prezentate cerințe serioase pentru țesăturile care sunt folosite la cusut lenjeria de pat pentru copii. Dar prezența materiei este atât de enormă încât uneori îi derută chiar și pe părinții experimentați.

Criterii de selecție a lenjeriei

În primul rând, chiar înainte de a cumpăra lenjerie de pat pentru bebeluși, este logic să te gândești cu atenție la ce caracteristici de calitate ar trebui să aibă.

Principalele caracteristici pe care ar trebui să le aibă hainele pentru bebeluși sunt următoarele.

 1. Securitatea este poate principalul criteriu. Țesuturile care se află în imediata apropiere a bebelușului nu trebuie să conțină niciun compus otrăvitor și toxic care poate provoca diverse reacții alergice și alte boli.
 2. Rufele trebuie să absoarbă bine umezeala. Într-un vis, copilul transpiră sau i se poate întâmpla un alt fenomen neplăcut caracteristic vârstei sale. Prin urmare, este necesar ca materialul să absoarbă tot lichidul, iar bebelușul să fie confortabil.
 3. Țesătura trebuie să aibă o bună permeabilitate la aer și o bună disipare a căldurii. Acest lucru este necesar pentru ca pielea bebelușului să respire. Și ar fi bine dacă într-o perioadă caldă materialul se răcește semnificativ, iar într-o perioadă răcoroasă, dimpotrivă, își degajă căldura și încălzește copilul.
 4. Nu este de dorit ca materialul pentru seturile pentru copii să fie cu adaos de materiale sintetice. Este bine dacă are stabilitate de culoare. De obicei, hainele de dormit pentru bebeluși au nuanțe suculente, așa că trebuie să fii sigur că vopseaua nu ajunge pe pielea firimiturii în prima noapte de utilizare.
 5. Ar fi bine dacă lenjeria este durabilă și rezistentă la uzură.

Deoarece lenjeria de pat a copilului se spala mai des decat lenjeria parintilor, este nevoie de un material foarte rezistent, care sa reziste la spalari dese si sa nu-si piarda din calitate. În acest caz, este nevoie de o materie care nu se încrețește mult, deoarece pliurile vor provoca neplăceri firimiturii, iar imprimate pe pielea sa subțire, va provoca diverse procese negative. Este destul de bine când elementele care compun setul de pat sunt ușor de spălat, uscat și călcat.

Estetica lenjeriei de pat joacă și ea un rol important, deoarece copiilor le place să studieze ornamentele pe lenjerie, așa că desenele ar trebui să atragă atenția, dar în același timp să nu fie foarte pretențioase.

După analizarea tuturor factorilor de mai sus, putem concluziona că materialele mai bune pentru seturile de lenjerie intimă pentru copii sunt țesăturile care conțin bumbac și in. La urma urmei, acestea includ toate calitățile necesare pentru a face somnul bebelușului senin.

Aceste țesături includ satin - o țesătură care are un aspect frumos și o compoziție de mătase, care o face să arate ca satin. Datorită faptului că fibrele acestei țesături sunt împletite într-un mod special, este foarte rezistentă la uzură.

Se știe că satinul poate rezista până la 300 de spălări, în timp ce calicotul grosier, de exemplu, până la 180.

Satinul este atractiv nu numai pentru calitățile sale externe, ci și pentru că absoarbe bine umezeala și, de asemenea, nu se încrețește. Un preț destul de mare este considerat o caracteristică negativă, dar se plătește rapid.

Un alt tip de țesătură pentru așternutul pentru copii este mako-satin., pentru a cărui producție se folosește bumbac de înaltă calitate, care nu conține incluziuni străine.Țesătura este foarte durabilă și are o față lucioasă și un spate mat.

Atunci când alegeți lenjerie de pat, trebuie să țineți cont și de dimensiunile componentelor setului. Un set de 1,5 paturi este perfect pentru un copil. Include un cearșaf, plapumă și două fețe de pernă.

Sfaturi lenjerie de pat

Acum, după ce ați hotărât cu privire la această problemă, trebuie să faceți o greșeală cu culorile, dimensiunile și numărul de părți componente. Pentru a face acest lucru, puteți folosi sfaturi utile.

 1. Alegând culorile trusei pentru un copil nou-născut sau de un an, este bine să te concentrezi pe nuanțe și culori discrete. Nu este nevoie de un desen mare aici, dar imaginile mici cu animale sau jucării fabuloase sunt potrivite. Desenele foarte sclipitoare nu-l vor lăsa pe cel mic să doarmă liniștit. Pentru copiii mai mari, puteți achiziționa un set de lenjerie cu personaje din desenele animate pentru copii.
 2. Când cumpărați lenjerie de pat pentru copii, trebuie să vă gândiți în mod constant la fiabilitatea acesteia. Marginile tuturor articolelor incluse în kit ar trebui să fie bine finisate, iar trusa în sine nu ar trebui să aibă cusături inutile. Aici, o atenție deosebită trebuie acordată husei de pilota, sau mai bine zis, modului în care este cusută. În cazul în care are o fereastră în care este băgată pătura, atunci copilul se poate urca accidental acolo și se poate încurca.
 3. De obicei copiii sub un an dorm fără pernă, așa că aici nu aveți nevoie de multe fețe de pernă. La fel este și cuverturile de pilote, pentru că nu se murdăresc atât de des, dar este nevoie de o cearșaf mai mare. Soluția optimă poate fi achiziționarea unei perechi de seturi întregi și a altor câteva foi separate.
 4. Este necesar să selectați cu precizie dimensiunea lenjeriei de pat din pătuț, aveți nevoie să fie potrivită în raport cu saltea, pătură și pernă. În caz contrar, patul va începe să se strângă și să se încrețeze în pliuri, ceea ce provoacă reacții nedorite pe pielea copiilor. Cearceaful nu trebuie să atârne aproape de podea, deoarece pentru bebeluș este periculos pentru că se încurcă în ea și poate cădea și lovi. Marginile trebuie ascunse sub saltea, iar cea mai bună opțiune aici ar fi achiziționarea unui cearșaf cu bandă elastică.
 5. Seturile de pat din dantelă cu părți convexe sunt nedorite pentru copii, astfel încât să nu existe urme pe pielea copilului.

Trebuie avut în vedere faptul că seturile pentru copii, pe lângă fețe de pernă, cearșafuri și cuverturi de plapumă, conțin și laturi moi, care protejează firimiturile de lovirea cadrului patului. Ar trebui să alegeți astfel de părți, astfel încât să fie realizate din material ecologic.

O alternativă la trusele pentru bebeluși achiziționate poate fi lenjeria intimă. Mai întâi trebuie să ridicați problema. Țesăturile de culori reținute sunt potrivite, astfel încât acest lucru să ajute copilul să se calmeze și să adoarmă în curând. Într-un moment în care copilul devine mai mare, el va putea participa la selecția țesăturii pentru patul său. Cu siguranță îi vor plăcea imaginile personajelor din desenele sale preferate.

    De obicei, cea mai mare parte a materialului se vinde în role de 2 metri și 20 de centimetri lățime. Și, prin urmare, nu va fi dificil să determinați consumul de țesătură. Este suficient să luați orice bucată de lenjerie de pat și să atașați lățimea la lățimea țesăturii. La tăiere, orice țesătură este pliată în jumătate, astfel încât pentru a coase un set, va fi suficientă o astfel de rolă. Dar trebuie să rețineți că, deși un kit auto-realizat va fi unic, este nevoie de mult timp și efort.

    Atunci când aranjați un pat, trebuie să vă amintiți că trebuie să îl organizați astfel încât copilul să aibă somnul necesar. Patul trebuie să fie moale, pătura să fie ușoară, iar lenjeria să fie în culori atractive și absolut sigură pentru copil. Atunci nimic nu va împiedica copilul să vadă doar vise dulci.

    Veți învăța cum să coaseți lenjeria de pat pentru un copil cu propriile mâini, urmărind următorul videoclip.

    fara comentarii

    Comentariul a fost trimis cu succes.

    Bucătărie

    Dormitor

    Mobila