Care este cea mai bună țesătură de pat?

Care este cea mai bună țesătură de pat?
 1. Cerințe generale pentru textile
 2. Comparația materialelor naturale
 3. Sfaturi pentru alegerea produselor de calitate
 4. Prezentare generală a opțiunilor sintetice
 5. Evaluarea celor mai buni producători

Somnul durează în medie de la un sfert până la o treime din întreaga viață a unei persoane. Dar oricât va dura, dacă locul de dormit nu îndeplinește cerințele stabilite, nu se va putea realiza o trezire fericită și veselă. Acest lucru depinde în mare măsură de mobilier, de amplasarea zonelor de dormit, de designul camerei, totuși, aportul textilelor nu trebuie subestimat.

Cerințe generale pentru textile

Vorbind despre caracteristicile necesare ale țesăturii pentru lenjerie de pat, ar trebui să acordați atenție confortului. Principalele puncte practice și nuanțe sunt reflectate în standardul de stat. Ori de câte ori este posibil, ar trebui să fie preferate produsele de înaltă densitate. Singurele excepții sunt soiurile individuale de materiale libere. În cea mai mare parte, sunt scumpe sau chiar foarte scumpe.

Tehnologiile moderne de vopsire vă permit să creați scene tridimensionale colorate. Nu trebuie să neglijați nici culoarea: ar trebui să vă placă. Intrucat lenjeria de pat este in multe cazuri aleasa cadou, aspectul ambalajului este extrem de important pentru oameni. Doar astfel de chestiuni sunt recunoscute ca fiind impecabile, care:

 • permite trecerea aerului;
 • nu absoarbe sebumul secretat;
 • colectează umiditatea;
 • lasa o senzatie placuta;
 • vă permite să eliminați iritația chiar și pe pielea delicată.

Comparația materialelor naturale

Este foarte important de înțeles că simpla afirmare a „naturalității” seturilor folosite nu poate fi suficientă. Tipurile de materiale chiar și naturale sunt foarte diferite și diferă nu numai ca aspect. Multe proprietăți pot fi simțite numai după „testare” timp de câteva ore sau chiar zile. Cunoașterea exactă a acestora vă va ajuta să evitați depășirile de costuri, în timp ce vă satisfaceți pe deplin nevoile.

Mătase

Mătasea însăși provoacădacă se face conform tuturor regulilor, asociatii entuziaste. Un astfel de material iese în evidență favorabil prin rezistența sa, transformă instantaneu aspectul camerei. Lenjeria intima din matase pastreaza perfect forma data. Mulți ani de experiență ne permit să spunem că mătasea are un efect pozitiv asupra sănătății. Medicii susțin și ei această judecată, după cum o demonstrează rezultatele mai multor studii.

Fibrele țesutului introduse de chinezii antici sunt recomandate celor care suferă de reumatism și disfuncții ale pielii. Nu provoacă reacții alergice. Prin urmare, investițiile în achiziționarea unei astfel de lenjerie sunt binevenite.

Crep

Crep este un tip de mătase cu o țesătură specială.... Această tehnică de prelucrare garantează rezistența și rezistența mecanică. Aspectul crepului se caracterizează prin luciul său caracteristic.

Secerător

O țesătură precum un secerător merită o discuție separată.... Se distinge printr-un aspect non-standard, cu o structură „moale” caracteristică. Draperiile grațioase creează o atmosferă romantică. Deoarece antetul este o subspecie de crep de mătase, țesătura și-a păstrat toate caracteristicile. Schimbarea țesăturii a creat strălucirea originală.

Bumbac

Dar pe aceasta alegerea nu este completă, deoarece există încă și alte opțiuni. Unul din ei - bumbac.

Este deja un material tradițional care s-a dovedit că se potrivește condițiilor dormitorului de câteva decenii. Favoarea țesăturii de bumbac este evidențiată de:

 • cetate destul de decentă;
 • o gamă largă de tonuri;
 • ușurință de îngrijire.

Consumatorii cu experiență subliniază (și profesioniștii sunt complet de acord cu ei) că bumbacul are un alt avantaj - absoarbe umezeala. Vorbim, desigur, despre limitele rezonabile de umidificare. Drept urmare, când este frig afară, lenjeria din bumbac creează o căldură plăcută. Și când este cald, poți simți o răcoare extraordinară din el.

Merită să subliniem că o astfel de țesătură este relativ ieftină.

Dar ar trebui să evitați să cumpărați cele mai accesibile opțiuni pentru el. Aproape întotdeauna acestea sunt produse din industrii puțin cunoscute sau dubioase, obținute printr-o metodă artizanală. Trebuie să te uiți cu atenție:

 • Cusăturile sunt bine făcute?
 • dacă au fost folosite secțiuni cusute;
 • cum este aranjat ambalajul.

Satin

Satinul este o varietate mătăsoasă de bumbac... Costul ridicat al unei astfel de țesături este justificat de rezistența sa mecanică, grația exterioară și posibilitatea de a fi folosită câțiva ani la rând.

Batist

O varietate de bumbac este cambric. Diferența sa constă în subtilitatea stratului. În ceea ce privește frumusețea, un astfel de produs este înaintea lenjeriei obișnuite din bumbac. Dar slăbiciunea obiectivă este legată tocmai de aceste avantaje - cambricul este prost potrivit pentru utilizarea zilnică. Cu excepția cazului în care vorbim de un hotel de înaltă clasă sau de oameni mai înstăriți care își permit actualizări frecvente ale lenjeriei de pat.

Stambă

Calico este, de asemenea, creat pe bază de bumbac, ceea ce îi permite să:

 • aproape că nu provoacă alergii;
 • au cerințe minime pentru îngrijire;
 • creați o atmosferă confortabilă la un cost minim.

Pentru a obține calicot grosier, se folosește o fibră foarte subțire, dar mașinile trebuie să o răsucească cât mai strâns. Prin urmare, se realizează economia și serviciul pe termen lung al țesăturii. Când doriți să adăugați un sentiment de lux și sărbătoare în cameră, este recomandat să utilizați țesături jacquard. Poate fi aplicat pe orice țesătură naturală, deoarece tehnica este dezvoltată de aproape 250 de ani.

Trebuie avut în vedere faptul că tandrețea și plăcerea țesăturilor jacquard sunt umbrite de cerințele crescute de îngrijire.

Percale

Când din bumbac se iau numai fibre lungi, se obține percal... O astfel de țesătură este capabilă să fie foarte durabilă, unii experți chiar cred că din ea este făcută cea mai puternică lenjerie de pat de pe planetă. Dacă este adevărat sau nu, este greu de spus, dar experiența de exploatare arată că caracteristicile de consum ale percalului persistă cel puțin 10 ani. O astfel de materie practic nu se micșorează în timpul spălării (orice fibre naturale se vor micșora invariabil, acest lucru se datorează originii lor).

Poplin

Popeline sau „calico european”, cunoscut gospodarilor ruși încă din secolul al XVIII-lea. Chiar și atunci, dezvoltatorii au reușit să păstreze toate avantajele cheie ale altor țesături din bumbac. Dar diferențele de țesut au făcut posibilă ca materialul să fie mai moale, să sporească strălucirea și să o netezi. În același timp, popelina costă destul de puțin, ceea ce crește suplimentar numărul aderenților săi.

Nu se încadrează în cercul celor mai elite țesături naturale, dar are o cerere stabilă în categoria bugetului.

Creton

Vorbind de economie, este greu să ignori chintz... Ușurința și performanța igienă ridicată sunt mai puțin atractive atunci când se ia în considerare rezistența minimă la uzură, tendința de a schimba rapid culorile și de a se micșora la spălarea la mașină.

Flanel

În ceea ce privește flanela, avantajul său este durata lungă de viață.... Dar destul de repede, suprafața devine acoperită cu pelete, iar acest lucru provoacă multe neplăceri.

Bambus

Un mod exotic de a decora lenjeria de pat este fibra de bambus... Este unul dintre cele mai bune materiale igienice. Ca și alte produse din bambus, textilele de dormit inhibă eficient creșterea germenilor. Mirosurile străine nu se acumulează în el.Cunoscătorii notează ușurința întreținerii și lipsa alunecării.

Lenjerie

Merită menționată o opțiune precum țesătură de in, care poate să se murdărească puțin, ușor de spălat și se usucă rapid, dar predispus la șifonare. Călcarea inului este o mulțime de inconveniente.

Sfaturi pentru alegerea produselor de calitate

O cunoaștere mai apropiată cu lumea lenjeriei de pat arată că alegerea opțiunii potrivite de țesătură poate fi dificilă. Cea mai importantă recomandare pentru asigurarea calității textilelor, despre care s-a discutat deja, este evitarea achiziționării de produse foarte ieftine. Aproape sigur, fie a folosit materii prime de calitate scăzută, fie tehnologia de procesare a fost încălcată, fie ambele s-au întâmplat împreună. Este imperativ să aflați care este compoziția materialului, raportul dintre diferitele fibre din acesta. Adesea ei scriu un singur lucru pe etichetă, dar fapte complet diferite sunt dezvăluite în lista de componente.

Dacă este posibil, merită să cumpărați țesături naturale, unde nu există niciun indiciu de fibre sintetice. Și dacă impuritatea ei este încă acolo, să fie mai puțin pronunțată. De asemenea, este important să acordați atenție rezistenței și rezistenței la uzură. Profesioniștii notează că culorile, modul de prelucrare a materialelor sunt foarte semnificative.

Principala caracteristică a densității așternutului este numărul de fire prezente pe 1 mp. cm pe rolă. Densitatea minimă este tipică pentru cambric și bumbac. Toate țesăturile sintetice se încadrează în grupul de mijloc, iar inul din cele naturale. În ceea ce privește materia cea mai densă, este mătasea și satinul. Popularitatea țesăturilor naturale se traduce prin prețuri mai mari în comparație cu materialele sintetice. De asemenea, costul ridicat este tipic pentru lenjeria de pat vopsită cu culori pestrițe.

Calitatea și siguranța coloranților sunt de o importanță nu mică. Este firesc ca cu cât setul este mai mare, cu cât include mai multe articole, cu atât costul setului este mai mare. Nu puteți cumpăra produse care alunecă sau care acumulează electricitate statică. Trebuie să încercăm, să atingem problema - nu ar trebui să lase senzații neplăcute. Pentru uz casnic, sunt importante proprietăți precum:

 • ușurință de spălare;
 • viteza de uscare;
 • ușurință de călcat.

Aproape întotdeauna, o îmbunătățire a unor astfel de parametri se realizează prin adăugarea unui număr mic de fibre artificiale. Puține țesături naturale pot încânta proprietarii cu aceste proprietăți pe cont propriu, fără impurități. Și chiar și un preț ridicat nu este o garanție a calității. Deci, trebuie să studiați cu atenție feedback-ul de la consumatorii anteriori. Testul de lumină este util - lenjeria de pat de înaltă calitate nu transmite fluxul de lumină. În același timp, structura țesăturii nu pare liberă.

Este absolut interzis să luați rufe care emană un miros puternic sau care lasă urme la atingere. Acest lucru indică fie calitatea scăzută a coloranților, fie cantitatea excesivă a acestora, fie încălcarea tehnologiei de procesare.

Vara, confortul, frumusețea exterioară și ușurința ies în prim plan. În absența cerințelor speciale, este necesar să alegeți țesături din bambus și in, care se disting prin versatilitate excepțională.

Producătorii responsabili nu își ascund coordonatele. Pe ambalaj trebuie să scrie adresa legală și efectivă, un set de produse într-un pachet, țesătura folosită și compoziția chimică a acesteia. Sfaturi despre cum să vă spălați cel mai bine rufele sunt prezente invariabil. Dar furnizorii fără scrupule încearcă în orice caz să ascundă astfel de informații pentru a se proteja.

Prezentare generală a opțiunilor sintetice

 • Este luat în considerare unul dintre tipurile cheie de țesături sintetice pentru lenjerie de pat poliester... Această țesătură este făcută din ulei. Avantajul său este rezistența și durabilitatea, tendința minimă la deformare. Nu există pelete deloc. Deoarece materialul nu absoarbe apa, este rău într-o zi fierbinte.
 • O altă opțiune pentru material sintetic ieftin este lavsan, este, de asemenea, realizat din produse rafinate.O astfel de țesătură se caracterizează prin aderență minimă la uzură, se încrețește puțin. Nu există contracție în timpul spălării. Aerul trece prost prin lavsan, absorbția umidității este insuficientă. Un alt dezavantaj este tendința de electrizare.
 • Merită atenție biomatina... Aceasta este una dintre cele mai noi opțiuni, caracterizată prin ușurință, rezistență, moale și confortabilă în același timp. Pentru a obține o astfel de țesătură, se folosesc fibre de bumbac, care sunt impregnate cu un lichid special. Biomatina ajută la reglarea temperaturii în aproape orice mediu. Rezistenta sa la uzura este foarte mare, culoarea si modelul se pastreaza mult timp.

Singurul dezavantaj al biomatinei este tendința excesivă de zdrobire. Da, utilitatea nu are de suferit. Cu toate acestea, dacă aspectul este important, această circumstanță strica totul. Singurul aspect de care trebuie luat în considerare atunci când alegeți un astfel de material este ornamentul și culoarea. Toți ceilalți parametri au atins deja un nivel aproape ideal.

Evaluarea celor mai buni producători

Lenjeria de pat este realizată de sute de companii din diverse țări. Dar nu toate firmele sunt la fel de conștiincioase cu privire la această sarcină; destul de multe încearcă să pună pe piață produse de calitate scăzută. Prin urmare, este necesar să se studieze recenzii independente, să se familiarizeze cu evaluările producătorilor.

"Blakit"

Blakit este unul dintre primii furnizori din Belarus. Ei au fost cei care au stăpânit producția de lenjerie de pat relativ ieftină, dar foarte solidă. Succesul a fost obținut în mare parte prin utilizarea experienței în producția de îmbrăcăminte de lucru, fire și alte textile. Tehnologii fabricii Baranovichi au reușit să elimine probleme precum rupturi constante și vărsarea timpurie nesfârșită a țesăturii.

Frette

Dacă aveți nevoie de o calitate europeană impecabilă, ar trebui să acordați atenție produselor mărcii italiene Frette. Calitatea muncii firmei este cel puțin confirmată de faptul că este oficial „admis” să furnizeze lenjerie pentru regi și hoteluri de înaltă clasă. Adevărat, textilele se dovedesc a fi cu adevărat „de aur” în ceea ce privește încărcarea bugetului.

"Monolit"

Dacă vorbim despre companiile rusești, nu putem ignora jucătorul principal - corporația Monolit. Linia acestui producător include atât colecții accesibile, cât și colecții de elită. După cum remarcă consumatorii săi, durabilitatea acestei țesături este destul de mare. Dar desenul se degradează uneori prea repede. Alți furnizori ruși includ producătorul de truse Vasilisa.

Tas

Dintre producătorii turci, compania Tas este prezentă invariabil într-o varietate de evaluări.

Pentru informații despre cum să alegeți o țesătură pentru lenjerie de pat, vedeți următorul videoclip.

1 Comentariu
Alexandra 18.03.2021 00:33
0

Mi-a plăcut foarte mult țesătura din satin. Chiar arată scumpă. Au fost luate cu o strălucire și nu se deteriorează după spălare.

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila