Proiect de casă cu o dimensiune de 8x10 m: opțiuni bune pentru amenajarea spațiilor

Proiect de casă cu o dimensiune de 8x10 m: opțiuni bune pentru amenajarea spațiilor
 1. Caracteristicile aspectului
 2. Opțiuni de aspect
 3. Stil interior
 4. Opțiuni interioare frumoase

Fiecare dintre noi visează la propria noastră casă. Desigur, după apartamentele înghesuite, toată lumea își dorește să aibă o casă spațioasă, cu camere mari și verande. Dar înainte de a alege dimensiunea clădirii, trebuie să decideți care este scopul acestei case. Aceasta poate fi o casă de vacanță sau o locuință principală în oraș. Un factor important este numărul de persoane care vor trebui să fie cazate în el.

Toate cerințele de bază sunt îndeplinite de dimensiunea casei de 8 pe 10 metri pătrați. m. Această zonă va fi suficientă pentru a trăi într-un mediu confortabil. În același timp, camera va fi spațioasă și confortabilă. În prezent, există documente de reglementare care indică cerințele de bază pentru amenajarea unei clădiri rezidențiale de 8 pe 10 metri pătrați. m. Sunt proiectate pentru confort, eficiența sistemelor de alimentare și siguranța pentru sănătatea umană.

Caracteristicile aspectului

O casă decomandată, spre deosebire de un apartament, are propriile sale caracteristici. Acest lucru este valabil și pentru prevederile generale care trebuie luate în considerare în timpul construcției și zonarea spațiilor.

Principii generale:

 • Nu poți intra imediat într-o cameră caldă de pe stradă. Acest lucru va crește costurile de încălzire. Iar in sezonul rece, aerul rece invadator la deschiderea usii va crea inconveniente. Pentru a preveni acest lucru, trebuie să faceți un vestibul. În plus, este mai bine dacă face parte din casa principală și nu este atașată la o cameră separată. Dacă intenționați să alocați o parte din spațiu pentru o verandă acoperită, atunci vestibulul nu este necesar.
 • Camera de zi ar trebui să fie în centrul atenției. Este adesea combinat cu o bucătărie pentru a mări spațiul. Apoi, zonarea camerei va trece în prim-plan.
 • Pentru fiecare membru al familiei trebuie asigurat un loc de dormit separat. Dacă aceasta este o casă de țară, atunci puteți împărți dormitoarele în adulți și copii (separat pentru băieți și separat pentru fete).
 • Pentru o casă de 8x10 mp. m, o baie și o baie sunt suficiente. Vor fi combinate sau separate, depinde doar de dorința ta. O alternativă la cadă poate fi o cabină de duș, care va economisi spațiu. Dacă locuința ar trebui să fie cu două etaje, atunci pe al doilea nivel este necesară și o astfel de cameră.

Zonarea

Mai întâi trebuie să decideți unde va fi amplasată casa dvs. pe site. Dispunerea va depinde de aceasta, precum și o aranjare mai reușită a ferestrelor și a unei intrări. Este mai bine când ferestrele din dormitor sunt orientate spre est, în camera de zi spre sud și în bucătărie spre vest.

Apoi, numărați pentru câte persoane ar trebui să fie conceput planul. Pe baza acestui lucru, specialistul va calcula numărul necesar de dormitoare. Nu uitați de dormitorul pentru oaspeți dacă familia și prietenii dvs. rămân adesea peste noapte. La cererea dumneavoastra, arhitectul poate proiecta o cladire cu incaperi izolate sau cu un minim de compartimentari. Acesta din urmă va mări spațiul și îi va oferi puțină ușurință și libertate. Acest lucru este valabil mai ales dacă intenționați să utilizați spațiile ca o casă de țară.

O problemă importantă va fi numărul de etaje din casă. Cel mai adesea este o clădire cu un etaj, cu două etaje. Puteți lua în considerare o opțiune cu un soclu sau mansardă.

Opțiuni de aspect

Este necesar să se ia în considerare cele mai reușite opțiuni de amenajare, în funcție de numărul ales de etaje ale structurii.La urma urmei, cu cât sunt mai multe niveluri, cu atât suprafața camerei este mai mare și cu atât este mai ușor să aranjați toate camerele necesare din casă.

Clădiri cu un etaj

În antichitate, casele private cu un etaj erau foarte populare, care dormeau la începutul anilor 90 ai secolului XX. În prezent, există o tendință de creștere a cererii pentru modele cu un etaj. Acest lucru se datorează economiei și confortului acestui tip de clădiri.

Luați în considerare una dintre opțiunile de amenajare de succes pentru o structură de 8 pe 10 metri pătrați. m:

 • În primul rând, trebuie să evidențiați toate zonele de zi: dormitor, living, bucătărie, sufragerie. Este necesar să se calculeze dimensiunile tuturor încăperilor și să se împartă zona rămasă în zone suplimentare: o boiler, un hol, o baie și o toaletă.
 • Modelul specificat este conceput pentru un dormitor, dar, dacă este necesar, puteți reduce dimensiunea holului și a cazanului și puteți „lua” o parte din sufragerie pentru a doua zonă de dormit. În acest caz, ar fi indicat să conectați camera de zi cu bucătăria. Acest lucru va oferi camerei o libertate suplimentară, iar designul va arăta mai modern.
 • Un garaj poate fi atașat casei. Un perete al casei va servi drept perete de garaj. Prin urmare, costul construcției sale va scădea. În camera în care este parcată mașina, puteți depozita și alte vehicule, fie că este vorba despre o bicicletă sau un cărucior pentru copii. Pentru un confort mai mare, este mai bine să faceți o ieșire în garaj direct din casă. Atunci nu va mai fi nevoie să ocoliți casa pentru a intra în ea.
 • Toate încăperile pot fi mutate la subsol. Acest lucru va crește spațiul de locuit. Tot la subsol puteti amplasa o piscina, o camera de relaxare cu biliard, un dressing sau o camera de joaca pentru copii. Și la etajul rezidențial va fi posibil să se creeze zone suplimentare de dormit pentru toți membrii familiei.

Pot fi remarcate următoarele avantaje ale modelelor cu un singur etaj:

 • Compactitate. Pentru clădiri cu 1 etaj 8x10 mp. m va necesita mai puțin spațiu decât pentru clădirile cu două etaje de aceeași dimensiune. Acest lucru va economisi spațiu prețios pe o mică bucată de pământ.
 • Funcționalitatea, dacă este proiectată corespunzător, va rămâne la un nivel ridicat.
 • Costuri mai mici pentru construirea și întreținerea unei case. Veți avea nevoie de mult mai puține materiale de construcție pentru construcție și, ulterior, puteți economisi semnificativ la facturile de utilități.
 • Designerii moderni oferă multe opțiuni de design neobișnuite pentru acest tip de locuințe.
 • Economisirea timpului de construcție. Este nevoie de mult mai puțin timp pentru a ridica clădiri cu un singur etaj decât pentru a construi mai multe etaje. Acest lucru este valabil mai ales pentru familiile care nu au alte locuințe sau care sunt aglomerate în „odnushki”.

Dezavantajele includ un număr relativ mic de camere, astfel încât clădirea cu un etaj are 8 pe 10 mp. m este potrivit pentru o familie mică.

Urmăriți videoclipul cum să implementați un proiect de casă cu un etaj.

Cu pod

Astfel de case sunt o alternativă excelentă la modelele convenționale cu un etaj. Mansarda poate gazdui 2 dormitoare si o baie, ceea ce va extinde spatiul de la parter. O casă la mansardă este potrivită pentru familiile care necesită mai multe zone de dormit.

Diferența dintre primul etaj atunci când planificați cu o mansardă va fi necesitatea de a dota scările la al doilea nivel. „Fură” ceva spațiu. Scara poate fi amplasată în sufragerie sau pe hol. Ultima opțiune este mai bună dacă doriți zone de relaxare mai izolate.

De asemenea, la primul nivel, puteți face doar o baie fără cadă (de obicei este plasată pe al doilea nivel). O casă cu mansardă vă va permite să creați încă 2 dormitoare spațioase. De asemenea, este posibilă dotarea unui subsol, unde vor fi transferate toate încăperile auxiliare. Apoi este suficient spațiu pentru o familie de 5-6 persoane.

La mansardă, trebuie să luați în considerare cu atenție lumina naturală. Este mai bine să instalați ferestre panoramice. Acest lucru va atrage mai multă lumină naturală în camere. De asemenea, este posibil să faceți deschideri pentru ferestre încorporate în acoperiș, mai ales dacă împărțiți mansarda în mai multe încăperi.

Avantajele clădirii cu mansardă:

 • Beneficiul economic. Costul amenajării mansardei va fi minim, deoarece nu este nevoie să cheltuiți bani pe materiale suplimentare. Vei primi două încăperi suplimentare în podul casei tale, care oricum vor fi construite.
 • Creștere ușoară a costurilor de încălzire în comparație cu modelele cu două etaje.
 • Posibilitatea de a dota un balcon, care uneori nu este suficient pentru rezidenții caselor private.
 • Posibilitate de zonare a locuintei pentru zi si noapte. La primul etaj vor fi camere comune si spatii utilitare, iar la al doilea vor fi dormitoare. Oaspeții nu vor intra în partea de sus a casei.
 • Posibilitatea de a „opri” etajul doi. Uneori, oamenii din generația mai în vârstă folosesc podul doar în cazul sosirii copiilor și nepoților, adică ca cameră de oaspeți. În acest caz, se poate avea în vedere posibilitatea de a opri încălzirea și de a reduce consumul de gaz.

Mulți constructori sunt împotriva izolației mansardelor. Dar cu designul corect al tuturor sistemelor de încălzire și ventilație, aceasta este o opțiune excelentă pentru creșterea zonei cu costuri minime.

Model cu două etaje

O casă cu două etaje cu dimensiuni de 8x10 mp. m conține o suprafață de aproximativ 160 m2. Poate găzdui o familie numeroasă de mai multe generații. Un al doilea nivel complet face posibilă crearea unei zone de dormit pentru fiecare membru al familiei. La etajul doi, puteți amplasa nu doar câteva dormitoare spațioase, o baie, ci și un dressing, care va descărca spațiul altor încăperi.

Într-o astfel de clădire de la parter, este indicat să lăsați bucătăria, sufrageria, livingul, unul dintre dormitoare, o baie cu duș. Să nu uităm de hol și de camera de cazane. Și nu este nevoie să conectați camere precum bucătăria și camera de zi, există suficient spațiu pentru orice. Și dacă „legați” subsolul, casa va fi deloc spațioasă.

Scara poate fi amplasată în sufragerie sau în holul de trecere, ceea ce va face posibilă lăsarea izolată a camerei de oaspeți. În general, o scară este un atribut important. Prin urmare, ar trebui să acordați atenție alegerii unui model convenabil și sigur. În structurile cu două etaje, ocupă mult spațiu, deoarece toți membrii familiei ale căror camere sunt situate la etaj îl vor folosi.

Un aspect bine gândit poate permite, în etapa de construire a fundației, să creeze o bază nu numai pentru portantă, ci și pentru pereții interioare. Toate comunicațiile trebuie conectate corect și cât mai eficient posibil din punct de vedere al fluxului. Este bine dacă aveți surse de alimentare de sine stătătoare, cum ar fi un generator de electricitate, un puț de apă, un cazan pe lemne sau pe cărbune. Acest lucru va permite în condiții extreme menținerea vieții normale a familiei.

Stil interior

Cu o mare varietate de amenajări ale clădirilor rezidențiale care măsoară 8 pe 10 mp. m, în zilele noastre există multe opțiuni pentru stiluri de decorare interioară și exterioară:

 • Pentru casele de țară sunt potrivite finisajele din materiale naturale precum lemnul și piatra. Puteți acoperi toți pereții cu tablă, imitație de cherestea sau bloc. Pe lângă faptul că această opțiune va arăta naturală, va fi și foarte prietenoasă cu mediul. Dacă casa ta este o casă din bușteni, atunci pereții nu pot fi finisați cu nimic, dar buștenii pot fi acoperiți cu compuși speciali. Poti adauga un semineu in living unui astfel de interior, iar confortul casei tale este garantat.
 • Pentru iubitorii de design-uri moderne, stilul scandinav sau minimalismul este potrivit. Apoi, cel mai probabil, clădirea va fi construită din cărămidă, iar opțiunile de decorare interioară nu vor diferi în niciun fel de apartament. Amintiți-vă că pereții lumini măresc întotdeauna vizual spațiul, în timp ce cei întunecați îl „mâncă”.
 • Ferestrele panoramice către podea vor atrage multă lumină în cameră. Puteți face ferestre-uși cu vedere la verandă. Va fi nu numai funcțional și convenabil, ci și frumos.
 • Dacă doriți o casă în stil clasic, baroc sau rococo, atunci este mai bine să luați în considerare o clădire cu două etaje cu subsol, deoarece aceste stiluri vor necesita mai mult spațiu atât pentru decorul peretelui, cât și pentru mobilier.
 • Interiorul în stil englezesc este cel mai potrivit pentru o casă privată. Un șemineu, un balansoar, rafturi de cărți, o canapea tapițată cu piele de culoare închisă - toate acestea vor crea o atmosferă confortabilă pentru casa ta. Iar abundența materialelor naturale va aduce un plus prietenos cu mediul.

Amintiți-vă că forma corectă a casei vă va costa mai puțin, iar curbura pereților va face structura mai neobișnuită și mai interesantă.

Opțiuni interioare frumoase

Cameră de zi cu trecere în partea centrală a unei case private cu un etaj, în care zonarea se realizează datorită coloanelor cu arcade. Bucătăria este conectată la zona de oaspeți, ceea ce oferă spațiului libertate și lejeritate. Pereții lumini măresc vizual zona, iar ușile ferestrelor cu acces la verandă atrag mai multă lumină în cameră și răspund prin funcționalitatea lor.

Acesta este un proiect de casa cu un etaj, in care s-au obtinut tavane inalte datorita racordarii spatiului mansardei cu primul etaj. Living în stil englezesc cu ferestre înguste alungite, șemineu și fotolii cu spătar înalt. O bucatarie izolata sofisticata, cu ferestre panoramice si un decor minim va ocupa putin spatiu in casa, dar va parea suficient de spatioasa.

Dormitor la mansarda unei case de țară. O optiune foarte prietenoasa cu mediul datorita decorului din clapeta de perete.

Dormitor la mansarda cu luminatoare.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila