Caracteristici și amenajări ale caselor cu două etaje, cu un bovindou

Conţinut
 1. Avantaje și dezavantaje
 2. Vizualizări
 3. Proiecte
 4. Proiecta
 5. Exemple frumoase

Construcția unei case este un eveniment semnificativ, deoarece clădirea este construită de mulți ani, iar mai mult de o generație poate locui în ea. Aceasta înseamnă că trebuie să te gândești la fiecare lucru mic, ca să nu mai vorbim de cele mai importante etape ale construcției. Pentru iubitorii de soluții originale și de design interesante, va fi util să ia în considerare caracteristicile și planurile caselor cu două etaje cu un bovindou.

Avantaje și dezavantaje

Dar înainte de a lua în considerare aspectele pozitive și negative ale acestei soluții arhitecturale, merită să știți ce înseamnă cuvântul „fereastră”. Această structură este o proeminență pe perete, respectiv, camera din interior dobândește spațiu suplimentar, în exteriorul clădirii primește un detaliu decorativ suplimentar. Proiectele și construcția unor astfel de case, desigur, sunt mai dificile, dar o astfel de casă arată foarte frumos la exterior, iar în interior există mai multe oportunități de proiectare. Ferestrele pot fi diferențiate după următoarele criterii:

 • formă;
 • numărul de etaje;
 • Locație.

Casa poate să nu aibă un singur bovindou, ci două sau trei sau chiar mai multe, totul depinde de proiect și de funcțiile pe care le va îndeplini acest element.

Avantajele unor astfel de modele sunt următoarele:

 • lumina din cameră devine mult mai mare;
 • apare spațiu suplimentar;
 • ferestrele panoramice devin un decor interior și vă permit să admirați peisajele din jur;
 • devine posibilă crearea unei zone specifice în cameră;
 • permite unui astfel de aspect să îmbunătățească nivelul de ventilație;
 • structura arată frumos din exterior.

În ceea ce privește minusurile, sunt și ele prezente, dar sunt foarte puține. În primul rând, întrebarea principală aici este despre mijloace, deoarece construcția unei astfel de case va costa mai mult decât de obicei. În plus, trebuie să abordați cu atenție calculele, acestea sunt, de asemenea, puțin mai dificil de făcut decât atunci când construiți o casă dreptunghiulară.

Un alt punct - cu ferestre panoramice mari, mai mult aer rece va intra în cameră, ceea ce înseamnă că trebuie să luați în considerare cu atenție izolarea camerei.

Vizualizări

Indiferent de ce tip de fereastră este ales pentru implementare în proiect și ce structură reprezintă casa (fie că este cherestea sau cărămidă), această parte proeminentă trebuie bine consolidată. Mai des este instalat pe o placă de beton armat. În orice caz, dacă nu există cunoștințe adecvate în construcția unor astfel de clădiri, este mai bine să apelați la serviciile unui specialist sau cel puțin să vă consultați cu acesta, deoarece fiecare proiect individual poate avea propriile sale nuanțe care trebuie luate în considerare. .

Să aruncăm o privire mai atentă la ce tipuri de bovinde există.

Dreptunghiular

Este o structură dreptunghiulară care conferă clădirii mai multă rigoare. În această versiune, ferestrele pot fi amplasate în jurul întregului perimetru sau doar în față.... Acest lucru se face la discreția proprietarului, ceea ce este de preferat: pentru a economisi materiale, pentru a menține căldura sau pentru a face camera mai luminoasă.

Rundă

Astfel de opțiuni oferă casei o netezime și o eleganță. Calculele vor fi mai dificile decât cu același design dreptunghiular. Această opțiune, mai degrabă, implică ferestre panoramice, va arăta deosebit de impresionant. Dar există și alte opțiuni - cu ferestre de diferite configurații. Totul depinde de complexitatea proiectului și de posibilitatea implementării acestuia. La fereastra rotundă se pot adăuga turnuri, coloane etc.

Semicircular

Nu este foarte diferită de versiunea anterioară, cu excepția faptului că nu va ieși atât de clar din perete, dar va da linii mai fine clădirii. De asemenea, puteți proiecta folosind ferestre panoramice sau forme lungi și înguste rotunjite.

Multifațetat

Și această opțiune poate avea loc ca decorare a unei clădiri. Trebuie doar să o învingeți cumva și să veniți cu modul în care această opțiune va arăta nu numai în exterior, ci și în interior, ce zonă va fi amplasată acolo. Și aici ferestrele interesante vor deveni un accent. Cel mai adesea, bovindourile sunt create tocmai pentru a crea spațiu și lumină în cameră.

Proiecte

O casă cu două etaje cu un bovindou necesită o pregătire atentă. Totul trebuie calculat și verificat. Este nevoie de un plan clar, în care se va calcula cantitatea tuturor materialelor folosite, mai ales dacă fațadele sunt proiectate folosind unele elemente speciale, amenajarea este gândită (până la stil și design). De exemplu, poate fi o căsuță cu un etaj și jumătate, cu mansardă sau o casă cu două etaje, cu garaj și balcon. O casă cu terasă la parter este, de asemenea, o opțiune bună și funcțională. Structurile de ferestre pot fi prezente în orice proiect, pot fi 2 sau 3 dintre ele.

Principalul lucru este să vă gândiți bine la totul, astfel încât toate elementele să pară armonioase în compoziția generală. Dar este mai bine să luați în considerare proiectele gata făcute pentru a înțelege ce este în joc.

 • În acest exemplu de realizare, în desen, vedem două ferestre, unul dintre ele este situat în bucătărie-sufragerie, celălalt în camera de zi. În ambele cazuri, aceasta este o opțiune bună. Ferestrele mari măresc vizual încăperea și mai mult. În sufragerie, zona de luat masa este foarte bine amplasată în fereastra, iar în sufragerie puteți așeza orice acolo și puteți face o zonă de relaxare confortabilă. În rest, amenajarea casei este bine gândită, o aripă separată este ocupată de un garaj cu boiler, există spațiu pentru un hol spațios, birou, baie și o terasă spațioasă. Dormitoarele și un balcon pot fi situate la etajul doi al unei astfel de case.
 • În acest caz, este prevăzut un bovindou și este situat în sala de mese. În general, amenajarea casei are și toate premisele necesare: un living spațios, un garaj atașat. La etajul al doilea al unei astfel de case vor fi, de asemenea, dormitoare și o baie suplimentară și o baie.

Proiecta

Exteriorul casei este cel mai des discutat cu designerul. Poate fi dificil să luați o decizie pe cont propriu. Designul exterior al caselor poate fi descris cel mai adesea drept modern. Acestea sunt de obicei clădiri solide, frumoase, neîncărcate cu detalii, folosind materiale moderne. Puteți găsi case în stil Art Nouveau sau cu semi-cherestea. În primul caz, acestea sunt forme geometrice clare, nuanțe deschise, scări grațioase, balcoane și terase. În cea de-a doua versiune, casa este confruntă cu grinzi, ceea ce creează senzația unui cadru. Puteți decora frumos casa în acest fel, folosind diferite plasări de grinzi: orizontală, verticală, diagonală.

Acoperișurile din astfel de case sunt de obicei înalte, ceea ce arată interesant din exterior și ajută la depășirea spațiului din interiorul camerei într-un mod interesant. Acoperișul ferestrei poate fi conectat la suprafața totală a întregului acoperiș al casei sau poate acționa ca o structură separată.

În ceea ce privește designul interior al ferestrei, acesta trebuie să corespundă stilului general al camerei și absolut oricine poate alege și implementa, principalul lucru este să aleagă materialele și elementele de interior potrivite. Va arata bine:

 • mansardă;
 • minimalism;
 • Provence;
 • shabby chic;
 • modern;
 • Scandinav;
 • Oriental.

Cel mai adesea, bovindourile au sufragerie sau sufragerie. Dar pot exista soluții foarte originale. De exemplu, într-un astfel de loc puteți amenaja o baie șic sau o sală de sport luminoasă pentru teme. De regulă, ferestre mari frumoase sunt amplasate într-un astfel de spațiu - acesta este punctul culminant al ferestrei. Dacă, de exemplu, se alege o mansardă și există peisaje frumoase în afara ferestrei, este mai bine să faceți fără perdele.Cu condiția ca acesta să fie minimalism, ferestrele pot fi decorate cu jaluzele originale dacă este necesar. În stilul oriental, puteți da preferință draperiilor șic grele, care, dacă doriți, sunt fixate cu elemente decorative și lasă lumina să intre în cameră. Dacă se alege stilul scandinav, țesăturile ușoare care curg vor face, care nu vor acoperi fereastra, ci vor sublinia frumusețea acesteia.

Este mai bine să nu supraîncărcați spațiul cu mobilier, indiferent de stilul ales. Aceasta poate fi, de exemplu, o canapea sau o masă cu scaune, fotolii și o măsuță de cafea, plante vii.

Exemple frumoase

Mai multe exemple interesante vor demonstra cât de diferit poți proiecta un bovindou și te vor împinge către propriile soluții originale.

 • O canapea joasă care urmează forma ferestrei, completată de perne, este un loc bun pentru relaxare. Aici poți să fii singur cu gândurile tale, admirând peisajul, sau să citești cartea ta preferată, să vorbești cu un prieten sau să bei o ceașcă de ceai într-o seară rece, înfășurat într-o pătură.
 • Zona de luat masa arată armonioasă, unde totul este gândit și decorat cu gust. Perdelele elegante completează frumusețea ferestrelor mari, plafonul original cu lămpi atrage imediat atenția.
 • Peisajul magnific din afara ferestrei servește ca o imagine superbă în sine. Astfel de ferestre nu trebuie acoperite cu perdele. Tot ce este nevoie aici sunt fotolii moi confortabile și o măsuță.
 • Nuanțele albe fac spațiul ușor și aerisit. Perdelele ușoare, mobilierul și un tavan contrabalansează podelele maro. Peisajul magnific din afara ferestrei este un plus foarte benefic.
 • Perdelele de aer albe deschise arată foarte bine la ferestre. Podeaua maro și panglicile cortinei merg foarte bine împreună. Acest spațiu poate rămâne gol. Dar o canapea pentru relaxare și o zonă de luat masa vor arăta la fel de bine aici. Mai mult, peisajul din afara ferestrei dispune de acest lucru.

Pentru proiectul unei case cu două etaje, cu un garaj și un bovindou mare, vezi următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila