Proiectarea toaletei în Hrușciov: idei de design

Proiectarea toaletei în Hrușciov: idei de design
 1. Caracteristicile aspectului
 2. Alegerea materialelor pentru finisare
 3. Aranjament sanitar
 4. Caracteristici de design
 5. Opțiuni interesante

Amenajarea unei băi într-un apartament mic constă adesea în plasarea tuturor instalațiilor sanitare necesare spate în spate, fără nicio urmă de creativitate și stil. Cu toate acestea, astăzi experții sunt siguri că designul toaletei din „Hrușciov” este capabil să surprindă și să-și încânte proprietarii.

Caracteristicile aspectului

Piața Hrușciov este renumită pentru parametrii săi mici. Mai ales într-un astfel de aspect, bucătăria, coridorul și baia au de suferit. Cel mai adesea, doar 4 sau 3 metri pătrați sunt alocați cotei băii. m. Inițial, toaleta și baia din astfel de camere erau separate și, prin urmare, toaleta se afla într-o încăpere minusculă îngustă, asemănătoare cu o cutie de chibrituri.

Astăzi, ideea unei băi combinate a pătruns în aproape toate casele, iar designerii consideră că aceasta este cea mai optimă soluție.

Deci, dacă toaleta este combinată cu o baie, puteți trece la transformarea directă a spațiului cu ajutorul materialelor de finisare și alegerea și amplasarea corectă a instalațiilor sanitare. În cazul unei băi separate, ar trebui să vă gândiți la reamenajare cu permisiunea inspectoratului locativ.

Când sunt combinate, acestea sunt demontate:

 • instalatii sanitare;
 • iluminat;
 • conducte (în unele cazuri).

Costurile de timp și bani pentru o astfel de renovare cresc, totuși, camera câștigă din punct de vedere practic și design. De acord, 2 mp. m într-o toaletă separată, este dificil să recreați ceva elegant și la modă, în timp ce spațiul combinat de 4 mp. m dă spațiu imaginației.

Alegerea materialelor pentru finisare

Amenajarea unei camere mici se poate face cu orice materiale rezistente la umiditate. Este important să rețineți că aici se va colecta condensul și, prin urmare, toate produsele trebuie să îndeplinească cerințele menționate.

Atunci când se efectuează reparații, acestea oferă materiale atât de populare precum:

 • ţiglă;
 • plastic;
 • mozaic;
 • tapetul lichid;
 • tapet.

Ţiglă

Tigla este o soluție clasică și standard în amenajarea toaletei. În ciuda utilizării acestui material ca decor, faianta nu și-a pierdut relevanța, deoarece pereții și podeaua arată grozav cu ea și servesc mai mult de un deceniu. În plus, diverse dimensiuni, texturi, idei de design și combinație cu frize vă permit să creați suprafețe unice.

Cu toate acestea, plăcile ceramice au dezavantajele lor, care sunt complexitatea procedurilor de reparație.

Pereții pentru decorare ar trebui să fie:

 • nivelat cu chit;
 • amorsat.

În plus, toate comunicațiile de inginerie trebuie să fie camuflate cu grijă chiar și în stadiul de „pereți goi”. De regulă, ele sunt ascunse cu ajutorul plăcilor de gips-carton, pe care sunt așezate ulterior plăci. Condiția principală pentru placare este o suprafață perfect plană.

Placile cu textură lucioasă sunt ideale pentru o cameră mică, reflectând suprafețele în oglindă și, prin urmare, extinzând vizual spațiul. De asemenea, merită să ne amintim că plăcile pentru podele și pereți diferă ca grosime și densitate și, prin urmare, este important să le folosiți strict în scopul propus.

Panouri din plastic

Interesant in design si panouri PVC, afisand diverse texturi, imitand tot felul de specii de lemn sau imprimeuri tematice.

Avantajele folosirii panourilor din plastic:

 • durată lungă de viață;
 • ușor de îngrijit și de curățat;
 • suprafețele lucioase extind spațiul;
 • gamă largă de dimensiuni de panou;
 • previne apariția mucegaiului și mucegaiului între perete și panoul din PVC.

Printre dezavantaje aici se poate identifica rezistența scăzută la deteriorarea mecanică. Plasticul este ușor de spart și, prin urmare, plăcile subțiri de până la 8 mm sunt în pericol. Cu toate acestea, într-un apartament mic, plasticul pare ușor și organic și, prin urmare, merită să aruncați o privire mai atentă la acest tip de finisaj.

Colorant

Toaletele mici sunt adesea pătate. O astfel de acoperire simplă poate arăta și astăzi avantajoasă, deoarece diverse texturi de emailuri, utilizarea modelelor și șabloanelor și combinația de culori pot transforma pereții într-o creație uimitoare. Aici puteți recrea desene tematice în nuanțe contrastante, vă puteți juca cu instalațiile sanitare și vă puteți face interiorul exclusivist.

În plus, nu este nevoie de spațiu suplimentar pentru aplicarea vopselei. Învelișul și structurile din gips-carton nu sunt necesare aici și, prin urmare, pereții rămân complet liberi. Designul cu pereți vopsiți este supus stereotipului că vopseaua se va desprinde în timp și umiditate. Merită spus că utilizarea tencuielii, a chitului de pornire și de finisare pe pereți poate reduce această problemă la nimic.

Mai multe idei

Camerele mici sunt capabile să preia organic decorul mozaic. După caracteristicile sale, seamănă cu o țiglă, totuși, datorită dimensiunii reduse a pieselor, poate fi folosită pe pereți cu unele erori și nereguli. Și mozaicul poate fi folosit într-o mare varietate de stiluri, de la motive etnice la high-tech laconic.

De asemenea, puteți utiliza tapet rezistent la umezeală. Cu toate acestea, aici merită să ne amintim combinația și să dotați zona de la chiuvetă și baie cu materiale de finisare mai rezistente. Tapeturile din fibră de sticlă sunt considerate ideale pentru baie astăzi, cu toate acestea, costul lor ridicat devine un motiv de respingere pentru unii. Trebuie remarcat faptul că tapetul lichid, în ciuda bugetului său, poate deveni o opțiune bună pentru finisarea zonelor care nu sunt direct în contact cu apa.

Probabil singurul material care nu se poate încadra în interiorul „Hruşciov” este piatra naturală.

Devenirea sa, greutatea, luxul și frumusețea luminilor naturale necesită spațiu suficient pentru evaluare. Clădirile vechi, chiar și după reamenajare, nu pot oferi o asemenea libertate.

Aranjament sanitar

Amplasarea tuturor accesoriilor sanitare necesare devine o problemă pentru o cameră mică.

Aici este necesar să se țină cont de următorii indicatori:

 • spatiu liber intre cada sau dus si chiuveta - 70 cm;
 • zona libera la masina de spalat rufe - 90 cm;
 • distanța dintre corpurile sanitare este de 25 cm.

Dimensiunile prezentate sunt minime si, daca este posibil, pot fi marite, insa, daca sunt respectate, spatiul si confortul vor domni in baie.

În aranjare, puteți utiliza algoritmul de acțiune, în funcție de lungimea peretelui și de grupurile de dispozitive. Deci, dacă ușa din față este situată pe un perete scurt, o cadă sau un duș se află vizavi. Dacă ușa este pe un perete lung, o vas de toaletă și o chiuvetă sunt amplasate cu succes vizavi. Interiorul mașinii de spălat necesită, de asemenea, plasarea acesteia pe un perete lung.

Vorbind despre instalațiile sanitare în sine, cele mai bune soluții ar fi:

 • toaletă suspendată;
 • baie cu lacrimi;
 • cabina de dus compacta;
 • o chiuvetă mică situată la marginea îngustă a căzii cu lacrimi.

Astfel de opțiuni pentru instalațiile sanitare moderne încântă prin versatilitatea lor, precum și ușurința și comoditatea.

Caracteristici de design

Când începeți o renovare, merită luate în considerare câteva dintre caracteristicile de culoare ale viitoarei încăperi renovate. Deci, designul lui „Hrușciov” acceptă o paletă ușoară care extinde vizual pereții de presare ai acestei zone.În același timp, nu este absolut necesar să creați o rutină decolorată, deoarece puteți oricând picta o culoare universală albă, lăptoasă sau bej, cu nuanțe suculente, fie că este galben, portocaliu, verde deschis sau visiniu. Acest lucru este deosebit de ușor de făcut atunci când asamblați o compoziție de plăci.

În plus, nu uitați de oglinzi. Acestea măresc spațiul în orice încăpere și, prin urmare, prezența lor este obligatorie. Cea mai bună opțiune ar fi să aranjați oglinzi de diferite dimensiuni una față de alta.

Soluția potrivită ar fi să folosiți instalații luminoase de forme neobișnuite. Acest lucru va ajuta să transforme baia Hrușciov într-un obiect de design interesant, demn de atenție. Panourile mozaice vor adăuga, de asemenea, saturație și culoare.

Opțiuni interesante

Designul în stilul minimalismului se distinge prin laconism și reținere în orice. Instalația sanitară simplă, cabină de duș compactă și chiuveta confortabilă nu înglobează spațiul. Combinațiile abil de faianță și faianță adaugă accente vibrante camerei.

Interiorul luxos al băii cu utilizarea plăcilor lucioase în două tonuri delimitează foarte clar spațiul pe zone. Instalațiile sanitare rotunjite netezesc toate colțurile camerei.

Amplasarea mașinii de spălat sub același panou cu chiuveta economisește semnificativ spațiu prin eliberarea unuia dintre pereți.

O cabină de duș compactă vă permite să faceți peretele cât mai funcțional posibil. Deci, economisind spațiu la amplasarea unei băi cu drepturi depline, peretele lung este completat cu rafturi de perete de sticlă pentru articole mici și o mașină de spălat mică.

Designul alb ca zăpada al toaletei din „Hrușciov” cucerește cu un aspect modern. Accente luminoase sub formă de textile roșii și dungi pe gresie pictează camera, în timp ce o toaletă suspendată, o cadă mică și nișe care acționează ca rafturi economisesc spațiu.

Veți învăța cum să faceți reparații originale în toaletă și să evitați greșelile în următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila