Desene și scheme pentru construcția de case cu un etaj dintr-un bar

Conţinut
 1. Particularități
 2. Proiecte
 3. Constructie
 4. Sfaturi si trucuri
 5. Opțiuni frumoase

Oricât de simplă ar părea cutare sau cutare opțiune pentru construirea unei case, există multe probleme potențiale și doar subtilități care trebuie luate în considerare. Există o serie de particularități în construcția clădirilor cu o înălțime de un etaj. Când se folosește o bară, se adaugă o altă specificitate care nu poate fi ignorată.

Particularități

Casele cu un etaj dintr-un bar au o caracteristică extrem de importantă - sunt realizate din elemente de lungime strict fixă, care, în principiu, nu pot fi schimbate în mod arbitrar. Doar o schemă rațională de tăiere și o abordare atentă a dispoziției pieselor ne permit să corectăm oarecum situația. Este important să țineți cont de faptul că, din lungimea standard a lemnului adus de la gater, va trebui să fie luată o parte suplimentară, care este cheltuită pentru tăiere.

Dacă unul dintre pereți este micșorat, cheresteaua rămasă trebuie să fie folosită la construcția altor avioane pentru a evita costurile risipitoare. Prin urmare, abordarea obișnuită, conform căreia creșterea generală a zonei facilitează amplasarea tuturor obiectelor necesare, nu funcționează aici.

Clădirile din lemn dintr-un bar, dacă teritoriul lor total este excesiv de mărit, încep să semene cu un stup de albine. Cumpărând un baton foarte lung, mai trebuie să îl tăiați și să lucrați cu atenție cu resturile. Lungimea rațională a grinzilor utilizate în tavane variază de la 450 la 550 cm. Cifra exactă depinde de adâncimea insertului și de tipul de material utilizat. Ca urmare, o schemă detaliată trebuie elaborată înainte de începerea lucrărilor și astfel încât nici cea mai mică parte a acesteia să nu se schimbe ulterior.

Încep să lucreze cu formarea unui model la scară a casei, fără a ține cont de consumul de material pentru crestătură. Deci, este mult mai ușor să alegeți un aspect competent, sortând diverse opțiuni.

Mai târziu, modelul este transferat pe hârtie, iar desenul ar trebui deja pictat:

 • grosimea totală a peretelui;
 • tivită produsă;
 • resturi materiale planificate;
 • calcul total;
 • consumul de materii prime forestiere.

  Răspunsul pereților despărțitori la schimbările de umiditate și încălzirea aerului trebuie să fie sincronizat cu restul clădirii. Îndeplinește în mod optim această cerință o grindă de lemn cu o grosime de cel puțin 5 cm.Pentru ca montarea blocurilor de uși să aibă loc corect, grosimea pereților despărțitori trebuie să fie de cel puțin 10 cm.Această valoare nu include stratul de finisare.

  Ca întotdeauna, ferestrele sunt orientate spre partea cea mai ușoară (aproape întotdeauna spre est sau sud).

  Asigurați-vă că țineți cont de locația clădirilor existente și viitoare, chiar și temporar sau sezonier. Întocmirea unei scheme de construcție presupune lăsarea unui spațiu de rezervă pentru formarea căilor de grădină. De obicei, fațadele caselor și clădirilor adiacente sunt plasate pe aceeași linie, excepțiile fiind extrem de rare. Ar trebui să aveți grijă de proporționalitatea dimensiunilor tuturor clădirilor create. Numai când toate aceste puncte au fost rezolvate, are sens să se determine scopul premiselor individuale.

  Proiecte

  Casele din lemn de cherestea sunt mult mai populare acum decât produsele clasice sub formă de cabane din bușteni. Chiar și factorul de calitate și căldura nu sunt mai rele dacă tehnologiile moderne sunt utilizate corect. Și totuși, trebuie acordată o mare atenție alegerii unui material potrivit. În cele mai multe cazuri, o clădire rezidențială pentru rezidență permanentă este construită din lemn de conifere.

  Majoritatea proiectelor implică utilizarea pinului, care este superior:

  • molid - prin frumusețea vizuală;
  • brad - prin putere;
  • zada - pentru ușurință de prelucrare și încărcare pe fundație;
  • cedru din Siberia - la costul total al lemnului.

  Proiectarea începe fie cu un desen general, fie cu o fotografie exemplară a opțiunii care vă place. (în acest caz se pot introduce explicații). Schița unei case, atât o cabană de vară, cât și una urbană sau situată într-un sat de cabane, ar trebui făcută cât mai detaliat posibil, acest lucru va simplifica munca designerilor și apoi a constructorilor. Într-o clădire mare (10 pe 10 sau 9 pe 12), puteți așeza două dormitoare simultan, o cameră suplimentară de depozitare și puteți împărți unitatea sanitară fără a-i comprima părțile. Trebuie acordată atenție locației cazanului și spălătoriei de acasă; în casa oamenilor moderni responsabili, aproape întotdeauna este oferit un site pentru o sală de sport.

  Chiar și în case cu dimensiuni de 6 pe 4, puteți selecta colțul potrivit dacă abordați foarte scrupulos organizarea spațiului sau asigurați formarea unui pod. Pentru a vă ușura munca, după ce ați ales locația și funcționalitatea camerelor, trebuie să desenați coridoare care să permită tuturor să-și facă viața mai convenabilă. Sunt conectate părți separate ale desenelor și astfel se obține o diagramă preliminară. Dacă filmarea necesară se dovedește a fi prea mare și nu se potrivește într-o casă mică de 6 x 4, ar trebui să utilizați în mod activ spațiul de la etajul al doilea sau de la subsol.

  În structurile de dimensiuni mici, cel mai adesea se formează scări în spirală.

  O casa clasica cu 1 etaj poate fi dotata cu mansarda neincalzita. Pentru o cabană de vară, folosită numai sezonier, această opțiune se dovedește a fi destul de justificată din punct de vedere economic. Pe desene, fiecare etaj este introdus separat, adică, împreună cu planul general, ar trebui să existe și un desen de etaj.

  Dacă dezvoltatorul nu furnizează o astfel de documentație, acesta este un motiv bun cel puțin pentru a-și verifica munca mai atent. O verandă într-o casă din bușteni de 10 x 10 poate acoperi una sau mai multe fațade. Având în vedere particularitățile climatului rusesc, soluțiile cu ferestre panoramice mari pe întregul perimetru nu sunt întotdeauna acceptabile.

   Pe terasa deschisă se folosesc balustrade decorative, a căror înălțime variază de la 100 la 150 cm deasupra podelei. Alternativ, poate fi folosită o ridicare similară a barei, din care desenul este tăiat cu grijă. Extensiile deschise într-o casă de 7 pe 8 pot avea geamuri, acest lucru ajută la protejarea încăperii de precipitații. Tipul de acoperiș este selectat individual, ținând cont de caracteristicile teritoriului și de nuanțele de design. În cele mai multe cazuri, un acoperiș cu fronton este instalat peste structuri de 9 x 9 și 10 pe 10 m.

   Avantajul este evident: instalarea se realizează fără instrumente specializate, iar materialul este relativ ieftin și fiabil pentru o lungă perioadă de timp. Acoperișul de șold este folosit relativ rar, deoarece echipamentul său este complicat și costisitor, uneori necesită implicarea specialiștilor. Dar în ceea ce privește fiabilitatea și stabilitatea după instalare, o astfel de schemă nu are analogi egali. În plus, este considerată cea mai atractivă ca „aspect” și rezistă perfect chiar și la rafale puternice de vânt.

   Casele din busteni cu garaj sunt planificate astfel incat o parcare incorporata sau anexata sa protejeze partea cea mai rece a casei din exterior.

   Important: structurile de acoperiș ar trebui să fie ușoare, deoarece capacitatea portantă a pereților este relativ slabă. Încărcarea excesivă duce aproape inevitabil la deformarea atât a grinzilor, cât și a căpriorilor. Calculul supraîncărcărilor probabile ale structurii este în mod necesar efectuat. Sistemul de căpriori este asamblat datorită canelurilor și proeminențelor pregătite în prealabil. In continuare se monteaza barele laterale ale randului superior, pentru pachetul lor se foloseste o bara cu sectiunea de 15 x 10 cm.

   Constructie

   Este destul de ușor să construiești o casă cu un etaj dintr-un bar cu propriile mâini.Majoritatea profesioniștilor sugerează utilizarea unei grinzi de 150 x 150 mm în acest scop, totuși, dacă scopul este de a economisi bani și de a refuza angajarea lucrătorilor, puteți reduce o margine la 100 mm. Atunci când alegeți o bază potrivită pentru o casă din bușteni, ar trebui să vă ghidați după instrucțiunile literaturii de specialitate. Dar asta nu înseamnă că poți ignora informațiile primite de la vecini și de la foștii proprietari ai site-ului. Daca riscul de batere este mic si apa se afla adanc sub casa din lemn, chiar si suporturi usoare pot fi amplasate in casa.

   Amestecarea manuală a betonului necesită prea mult timp, este mult mai practic să folosiți betoniere ieftine. Cumpărarea lor va fi justificată în mod repetat după un timp. Când turnați partea de pământ a benzii, este necesar să utilizați o soluție de densitate crescută și să montați un cadru de armare. Coroanele de cherestea se leagă cu dibluri de lemn pentru a economisi bani, puteți lua chiar pentru ele resturi de scânduri rămase din construcția anterioară (dar, eventual, dintr-un copac mai rezistent). Toate golurile coroanelor sunt umplute cu încălzitoare speciale.

   Aici va trebui să alegeți fie soluții mai scumpe și mai practice (rulouri gata făcute), fie mușchi de sphagnum care economisește bani și necesită multă muncă. Pentru a forma stâlpi, sunt necesare doar bare plate, de preferință fără un singur nod. Atunci când efectuați această lucrare, ar trebui să vă concentrați pe cea mai simplă tehnologie, deoarece nu orice profesionist în prelucrarea lemnului poate gestiona o rețetă cu drepturi depline. Pentru a ușura prelucrarea lemnului, se folosește neapărat un banc de lucru.

   Coroana inițială este făcută „în jumătate de copac”, pentru lucru este necesar să se folosească ferăstraie circulare. Dacă adâncimea nu este suficientă, se folosesc ferăstraie. Lăsarea spațiilor între elemente este destul de rezonabilă, acestea vă vor permite să organizați fluxurile de aer. Plasarea lor la o anumită înălțime deasupra solului crește eficiența ventilației. Se pun garniturile pentru ca dupa ce scândurile au putrezit, inlocuirea va fi mai usoara decat la jantele inferioare.

   Sfaturi si trucuri

   Indiferent de tipul de lemn ales, merită să folosiți doar materialul cu cea mai mică umiditate posibilă. Cheresteaua lipită este mult mai profitabilă și mai practică decât o opțiune nepregătită. Ceea ce este foarte bun, nu numai că este mai ușor să construiești din el, dar și precipitațiile sunt excluse. Când iau lemn obișnuit nepregătit, tocurile ușilor și ferestrelor sunt echipate cu caneluri speciale care dau un tiraj uniform.

   Atunci când comandați servicii de construcție comercială și proiectare, ar trebui să acordați o atenție maximă documentației pregătite.

   Opțiuni frumoase

   Stilul unei case din bușteni nu trebuie să fie în spiritul unei cabane. Iată un proiect bun de lumină. Pereții bej scot în evidență în mod favorabil acoperișul roșu rafinat. Pridvorul și coridorul din spatele lui împart locuința în două părți aproximativ egale. Una dintre ele este rezervată pentru locuințe, cealaltă pentru nevoi tehnice, care se vede cel puțin după dimensiunea ferestrelor.

   O construcție care este mai aproape de culoare de părțile sale este prezentată în această fotografie. Acoperișul capricios gri deschis se potrivește cu fațada, care este împodobită cu elemente personalizate grațioase. Un raid pe acoperiș peste conturul exterior al casei vă permite să creați o terasă improvizată. Pridvorul nu este înalt, iar culoarea pereților a fost făcută intenționat discretă. Aici abordarea este ușor diferită: în loc de o împletire complexă a elementelor de fațadă, a fost folosit un element de sprijin cruciform.

   Lemnul alb calm al structurii principale este completat de balustrade vizual grațioase de-a lungul marginilor terasei improvizate. Un material de acoperiș albastru profund pe două pante este principalul accent de culoare în această soluție. Și aici pereții și acoperișul sunt realizate în aceeași culoare. Pe de altă parte, fațada, deși este acoperită din nou sub structura acoperișului împins înainte, este mai elegantă. Până și burlanul atrage atenția; ramele de ferestre întunecate se armonizează vizual cu un finisaj și mai închis al soclului, culoarea treptelor de pe ambele verande este aceeași.

   Pentru informații despre cum să construiți o casă dintr-un bar, vedeți următorul videoclip.

   fara comentarii

   Comentariul a fost trimis cu succes.

   Bucătărie

   Dormitor

   Mobila