Casă cu două etaje cu mansardă: proiecte frumoase

Conţinut
 1. Particularități
 2. Proiecte
 3. Sfaturi pentru proiectarea fațadelor
 4. Exemple frumoase

O mansarda este o mansarda adaptata pentru locuinte. Anterior, podul era folosit pentru a depozita lucruri inutile, dar acum încearcă să folosească orice spațiu mai atent. Pentru prima dată, arhitectul francez Francois Mansart și-a propus să reconstruiască podul într-un pod. Astăzi, cu ajutorul mansardei, puteți implementa soluții de design îndrăznețe și interesante.

Particularități

Casele cu două etaje cu mansardă sunt o opțiune de amenajare foarte populară pentru o casă privată. Casa cu mansarda are un aspect prezentabil si luxos. În plus, mansarda mărește spațiul de locuit și folosește podul. Și dacă proiectați și un etaj de subsol cu ​​mansardă, atunci spațiul nu numai că se va extinde, dar casa va fi considerată aproape cu trei etaje. Unul dintre avantajele acestui lucru este că cu un cost, o astfel de structură nu va ajunge la o clădire cu trei etaje.

O casă standard cu 2 etaje cu mansardă presupune următorul aspect: la primul etaj sunt camere comune (bucătărie, sufragerie, living, coridor), iar la al doilea sunt dormitoare, copii și băi.

Mansarda poate fi folosită ca zonă de recreere sau loc de muncă, așa cum este de obicei cazul oamenilor creativi.

Pentru construcția mansardei, este foarte important să folosiți materiale ușoare pentru a nu supraîncărca foarte mult fundația casei. Supraîncărcarea bazei poate cauza fisuri. Pentru construcția pereților, beton spumos sau beton aerat, ceramică poroasă, panouri cadru-panouri sunt adesea folosite. Aceste materiale nu numai că nu încarcă fundația, dar reduc și timpul și costurile de construcție.

Este posibil să utilizați mai multe tipuri de materiale simultan, de exemplu, beton spumos și cărămidă. Pereții despărțitori interioare sunt cel mai adesea realizate din gips-carton.

Principalele avantaje ale construirii unei mansarde sunt următoarele:

 • crește semnificativ spațiul liber;
 • nu necesită cheltuieli mari;
 • crește izolația termică a etajelor inferioare ale casei;
 • arată prezentabil și se potrivește în orice stil.

Din păcate, există și dezavantaje:

 • ferestrele de mansardă sunt mai scumpe decât ferestrele obișnuite și necesită o instalare specială;
 • este necesar să se respecte anumite tehnologii de construcție și să se selecteze cu atenție materialele.

Proiecte

Pentru ca casa construită să fie fiabilă și convenabilă, este necesar să se țină cont de toate caracteristicile clădirii în faza de proiectare:

 • Dacă mansarda este finalizată la o casă existentă, atunci în primul rând este necesar să se întărească pereții - acest lucru va preveni distrugerea bazei.
 • Înălțimea mansardei de la podea la tavan trebuie să fie de cel puțin 2,5 m.
 • Cantitatea de spațiu eliberată depinde de tipul de acoperiș. Acoperișul înclinat va adăuga aproximativ 90% din spațiu, iar acoperișul în două frontoane va adăuga 67%. Pentru a obține o creștere de 100% a suprafeței, acoperișul trebuie ridicat cu cel puțin 1,5 m.
 • Este necesar să ne gândim la locația ferestrelor, a mobilierului, a scărilor, a pereților despărțitori.
 • Nu uitați de particularitățile climei și ale solului.

Proiectele unei case conectate la un garaj sunt foarte populare. Avantajul acestei opțiuni este că în acest caz, în absența încălzirii în garaj, este încă mult mai cald în el decât dacă ar fi amplasat separat. In afara de asta. poti ajunge in garaj direct din casa.

Dacă zona casei permite, puteți construi o terasă cu ieșire de la mansardă. Din el se va deschide o priveliște magnifică; pe vreme caldă, terasa va servi drept loc de relaxare.

Dacă nu există suficient spațiu, vă puteți limita la un balcon sau verandă.

In zilele noastre, betonul spumos este folosit din ce in ce mai des pentru constructia podurilor. Este mai ușor și mai ieftin, deși nu este inferior ca performanță față de materialele clasice precum cărămida. Betonul spumos are anumite avantaje:

 • rezistent la foc;
 • putere;
 • rezistență la condiții meteorologice nefavorabile;
 • grad ridicat de izolare termică;
 • reducerea timpului si efortului in timpul constructiei datorita blocurilor de dimensiuni mari si a lejeritatii acestora.

Dintre deficiențe, merită evidențiate:

 • necesitatea unei bune hidroizolații;
 • zidăria se realizează folosind o tehnologie specială;
 • necesitatea unei baze solide;
 • nevoia de izolare termică suplimentară.

Proiectele standard gata făcute sunt populare. O astfel de clădire este de obicei caracterizată de următoarele dimensiuni:

 • 6x6 m;
 • 9x9 m;
 • 10x10 m;
 • 8x10 m.

Pentru suprafețe atât de mici precum 4x8 sau 2x6 m, este mai bine să comandați un proiect, astfel încât specialiștii să dispună în mod corespunzător de spațiul liber, care este deja atât de mic. Pe un astfel de teritoriu, va fi posibil să se facă nu mai mult de 2 dormitoare.

Dispunerea unei case de 9x9 este considerată clasică în cercurile profesionale. Cu acest aspect, puteți utiliza în mod optim spațiul liber. Practic, la primul etaj se afla o bucatarie, un living, o baie si un dormitor, iar la etajul doi sunt fie doua dormitoare, fie un dormitor, o baie si un birou.

Atunci când cumpărați un proiect, este foarte important să acordați atenție prezenței unui aspect de comunicații, care ar trebui să includă:

 • sursă de alimentare - toate prizele și firele trebuie să fie distribuite în locurile lor;
 • sistem de încălzire - ce baterii vor fi folosite și unde sunt amplasate, cum va fi încălzită casa;
 • Sistem de alimentare cu apă;
 • sistem de canalizare.

     In afara de asta, proiectul trebuie să includă și informații despre acoperiș, forma acestuia, pante. Acest lucru este foarte important, deoarece acoperișul mansardei este ridicat diferit de cel al unei case obișnuite. Izolația termică joacă un rol important, este necesar să alegeți materialul potrivit și grosimea izolației.

     Sistemul de fermă ar trebui să fie proiectat corespunzător, care trebuie să reziste la sarcini grele, precum și la condiții meteorologice nefavorabile.

     Sfaturi pentru proiectarea fațadelor

     Există mai multe opțiuni de proiectare a fațadelor interesante și comune:

     • Fațadă din sticlă - ideal pentru case de tara cu peisaje frumoase. Fațada transparentă rezolvă problema luminii scăzute din cameră.
     • Realizarea unei terase sau balcon - aceste modele arată întotdeauna avantajoase, mai ales dacă sunt completate cu flori în ghivece. În lunile mai calde, acestea pot fi folosite pentru recreere. Cel mai important lucru într-un astfel de proiect este respectarea proporționalității.
     • Combinație de materiale de finisare - combinațiile de diverse materiale rezolvă problemele de proiectare. Este necesar să se țină seama de faptul că materialele masive și întunecate sunt potrivite pentru etajele inferioare, iar cele mai ușoare și mai ușoare pentru cele superioare.

     Cele mai comune combinații de materiale sunt:

     • piatră decorativă și ipsos;
     • panouri de piatră (cărămidă) și lemn;
     • cărămidă și lemn natural;
     • piatra naturala si busteni rotunjiti.

     Pentru placarea fațadei cu lemn, cel mai probabil, va trebui să utilizați echipamente speciale. Îmbinările de acoperiș și pereți necesită etanșare de înaltă calitate.

     Pentru mansardă, puteți alege ferestre cu formă personalizată, astfel încât să iasă mai bine în evidență și să se potrivească cu designul general. Plantele și florile sunt adesea folosite pentru decorare. Dintre plantele cățărătoare obișnuite, iedera este deosebit de populară, dar trebuie avut în vedere că este solicitantă în îngrijire.

     Cu flori este puțin mai ușor - pentru ele poți alege recipiente sau ghivece care se potrivesc cu designul. De asemenea, este necesar să se țină cont de iluminarea zonelor din casă, deoarece unele flori au nevoie de multă lumină solară, în timp ce altele - mai puțin.

     Exemple frumoase

     Acest design este un exemplu de stil reținut și laconic realizat „sub copac”. De la mansardă există o ieșire către o terasă spațioasă și însorită, sub care se află o verandă.

     Aici ar trebui să acordați atenție locației garajului. Acest tip de construcție este convenabil și practic, deoarece puteți intra în garaj direct din casă și, în același timp, nu este frig. Mansarda este dotata cu un mic balcon si ferestre non-standard, la intrarea in casa exista o veranda.

     În acest exemplu, există și o verandă și o terasă cu mansardă, dar cu o singură diferență - fațada este finisată „ca o piatră”

     Datorită ferestrelor largi și înalte, încăperile casei primesc o cantitate suficientă de lumină. Există o mică verandă, iar lipsa unei terase este compensată de forma nestandard a acoperișului.

     Și acesta este un exemplu de combinație minunată a unui parter de piatră cu o mansardă din lemn, realizată în nuanțe deschise. Garajul este complet legat de casa.

     Particularitatea acestui design este că mansarda are un acoperiș comun cu alte etaje. Acest lucru poate fi văzut de la fereastra înaltă din stânga. Terasa este construita in forma arcuita, garajul este legat de casa.

     Pentru informații despre cum să izolați o mansardă cu vată minerală, vedeți următorul videoclip.

     1 Comentariu
     0

     Un articol foarte util, multe informații interesante, multe mulțumiri autoarei!

     Comentariul a fost trimis cu succes.

     Bucătărie

     Dormitor

     Mobila