Subtilitățile decorului camerei de zi în „Hrușciov”

Conţinut
 1. Particularități
 2. Stil
 3. Schema de culori și decor
 4. Zonarea
 5. Materiale de finisare
 6. Exemple frumoase în interior

Piața modernă a locuințelor este reprezentată de apartamente cu diverse amenajări, dintre care majoritatea sunt „Hrușciovi”. Principalul lor dezavantaj este considerat a fi o zonă de locuit mică, care complică procesul de finisare și amenajare a camerelor. Acest lucru este valabil mai ales pentru camera de zi, care în fiecare casă nu este doar un loc central pentru sărbători și întâlniri cu oaspeții, ci și o zonă de recreere pentru toți membrii familiei. Pentru aceasta, se dezvoltă un proiect individual, datorită căruia camera de zi va deveni elegantă.

Atunci când creați interiorul acestei încăperi, este necesar nu numai să luați în considerare regulile de bază de proiectare, ci și să asigurați condiții confortabile de viață.

Particularități

Anterior, în timpul construcției de case, nu s-a acordat atenția cuvenită aspectului camerelor, prin urmare, în clădirile „Hrușciov”, incinta nu este foarte funcțională, incomodă și înghesuită. Adesea, în astfel de proiecte există săli de trecere, iar pereții despărțitori dintre camere au o izolare fonică slabă. Prin urmare, înainte de a începe renovarea sufrageriei, ar trebui să vă gândiți cu atenție la designul său viitor și, dacă este necesar, să efectuați o restructurare.

Designul interior modern permite extinderea maximă a spațiului, utilizând în același timp în mod economic fiecare centimetru pătrat.

Pentru a extinde sala din „Hrușciov”, designerii recomandă demontarea perețilorși decorați ușile cu pereți despărțitori sau arcade frumoase. Dacă suprafața livingului este de 17 mp. m, atunci poate fi conectat la bucătărie sau la hol. În plus, pentru încăperile ale căror dimensiuni reale sunt mai mici de 18 metri, va trebui să aplicați tehnici de proiectare care vă permit să măriți vizual spațiul. De exemplu, cel mai bine este să instalați tavane întinse în camera de zi cu o suprafață lucioasă, în timp ce pânzele întunecate, dimpotrivă, vor reduce camera și o vor face mohorâtă.

Este mai ușor să proiectați o cameră de zi într-un apartament cu 2 camere, deoarece metrii pătrați suplimentari pot fi planificați corect, iar camera poate fi împărțită în zone separate. Pereții, tavanele și podelele ar trebui să fie decorate în culori deschise, acest lucru este valabil și pentru mobilier, covoare și textile. Decorarea suprafetelor depinde de stilul ales si poate fi realizata cu diverse materiale la latitudinea personala a proprietarilor casei.

Pereții acoperiți cu tapet cu dungi sau modele dispuse vertical arată bine în camerele de zi mici. Pereții finisați cu tencuială sau vopsiți într-o culoare solidă sunt de asemenea considerați o opțiune bună.

Stil

Amenajarea unei camere de zi de dimensiuni mici necesită o abordare specială în design, prin urmare, pentru spațiul său limitat, trebuie să selectați corect stilul. Decorațiuni uriașe și culori strălucitoare în interiorul unei astfel de camere vor arăta ridicol.

Astăzi, minimalismul, Provence, stilurile japoneze și scandinave sunt considerate cele mai potrivite opțiuni pentru sălile din Hrușciov.

tema japoneză asigură cantitatea maximă de spațiu liber, excluderea articolelor inutile din interior și acces convenabil în orice loc din cameră. Camera de zi ar trebui să conțină mobilier mic, de formă simplă, cu o prezență minimă de elemente decorative. Cel mai bine este să alegeți toate modelele din lemn natural, dând preferință culorilor deschise.

O alegere excelentă pentru camera de zi este, de asemenea Design scandinav... Culoarea principală într-un astfel de interior va fi alb.Datorită acestui fundal, dimensiunea camerei crește vizual, camera devine spațioasă și câștigă înălțime. Pentru a finaliza holul în direcția scandinavă, veți avea nevoie de o revizie majoră și de o înlocuire completă a pardoselii și se recomandă utilizarea materialelor naturale pentru finisarea pereților și a tavanului.

În acest caz, draperiile frumoase, covoarele și cuverturile de pat vor fi un bun plus pentru interior; diferite accesorii lucrate manual pot fi folosite ca decorațiuni.

Pentru minimalism libertatea în orice este inerentă. Prin urmare, alegând acest tip de design, va trebui să scăpați complet de piesele de mobilier inutile și să înlocuiți totul cu un dulap încorporat. În ceea ce privește setul cu cască moale, tapițeria sa ar trebui să fie monocromatică, fără modele și modele complexe. Nu puteți folosi suprafețe cu luciu și strălucire, cel mai bine este să achiziționați piese de mobilier cu o nuanță naturală.

Potrivit pentru un „Hrușciov” cu două camere provence... De obicei este ales pentru case private și apartamente cu o suprafață spațioasă. Un living decorat in acest stil va incanta prin simplitate, confort si eleganta. Camera in acest caz este decorata cu culori pastelate si deschise. Diverse motive de plante, articole de decor din lemn și sticlă vor contribui la adăugarea de poftă la interior.

Schema de culori și decor

Alegerea culorilor joacă un rol imens în designul camerei de zi, deoarece diferitele nuanțe sunt percepute diferit și au o estetică individuală. Culoarea selectată corect nu numai că va crește spațiul camerei, dar o va umple și cu o atmosferă de confort și căldură acasă. De exemplu, unele nuanțe contribuie la o odihnă și recuperare confortabilă, în timp ce altele, dimpotrivă, pot suprasolicita emoțional cu luminozitatea și diversitatea lor.

Următoarele opțiuni de paletă sunt cele mai potrivite pentru camera de zi din Hrușciov:

 • Alb. Suprafața sălii în aceste tipuri de clădiri este mică, așa că trebuie să fie luminate în toate modurile posibile. Ideea de a folosi alb sau nuanțe aferente este considerată populară, deoarece ajută la extinderea vizuală a spațiului, oferindu-i prospețime. În plus, orice proiect de design poate fi realizat pe un fundal deschis.
 • Gri. La prima vedere, acest ton poate părea sumbru pentru decorarea unei camere de zi, dar folosindu-l sub formă de inserții separate, puteți sublinia frumusețea elementelor decorative.
 • Bej. Aceasta este cea mai neutră și mai caldă nuanță, datorită căreia camera de zi este plină de confort. De exemplu, cărămizile bej sau maro de pe pereți vor transforma semnificativ o cameră și o vor face elegantă. De asemenea, puteți utiliza această paletă în decorarea tavanelor, a pardoselilor. Inițial completează un astfel de interior și o nuanță aurie. Adesea, pe pereții din hol este amplasată o galerie foto de familie; este recomandat să o decorați cu rame aurii.
 • Albastru. Potrivit pentru organizarea unei zone de recreere. Camera de zi din „Hrușciov”, datorită tonurilor de albastru, va fi umplută de răcoare și va contribui la o bună relaxare.
 • Verde. Aflându-se într-o cameră de această culoare, o persoană are impresia că este cufundată în fauna sălbatică. Un living verde vă va ajuta să vă relaxați după o zi de muncă. Poate fi diluat cu compoziții separate de culoarea fisticului.
 • Roșu. Pentru camerele mici, această gamă este considerată excesiv de activă, dar dacă alegeți tonuri mai restrânse, de exemplu, visiniu sau vin, atunci camera va dobândi un accent frumos în interior.
 • Galben. Sălile mici nu au adesea lumina soarelui; acest lucru poate fi corectat cu vopsele galbene. În acest caz, se recomandă să nu folosiți un ton pur, ci să îl combinați cu nisip, auriu sau banană. Accentele de alb și maro vor ajuta la evidențierea detaliilor importante de design.
 • Violet. Tonurile violete sau liliac sunt rareori găsite în designul camerelor de zi, dar dacă le alegeți, camera se va dovedi cu adevărat rafinată și originală. Este bine să combinați mov cu alb, roz sau gri deschis.
 • Portocale. Este un reprezentant al unei game luminoase, prin urmare este perfect pentru decorul sufrageriei. Vazele portocalii, pernele, canapelele, draperiile vor adăuga o atmosferă veselă camerei. Principalul avantaj al acestei palete este combinația sa versatilă cu toate nuanțele.

În ceea ce privește decorul sălii, este indicat să folosiți elemente simple în acesta, evitând suprafețele texturate. Elementele de mobilier trebuie să fie funcționale, să aibă un sistem de depozitare a lucrurilor și să ocupe puțin spațiu. Ferestrele pot fi decorate cu perdele; produsele realizate din materiale ușoare și naturale sunt potrivite pentru aceasta.

Pentru a oferi încăperii o iluminare bună, este indicat să instalați spoturi pe tavan. Tusa finală a interiorului va fi picturi mici, suveniruri și figurine.

Zonarea

Un spațiu mic de living poate fi făcut confortabil și multifuncțional; în acest caz, zona este împărțită în zone separate pentru a decora o cameră mică. Această soluție de proiectare este potrivită atât pentru apartamentele din clădiri noi, care sunt caracterizate printr-un aspect convențional, cât și în „Hrușciov”, unde este necesar să se rezolve problema spațiului de trecere.

Cel mai adesea, zonarea se realizează după cum urmează:

 • Cu mobila. Canapelele unghiulare mari sunt potrivite atât ca loc de dormit și pot servi drept zonă confortabilă pentru relaxare cu prietenii. De asemenea, se recomandă amenajarea camerei cu fotolii și puf.
 • Instalarea partițiilor. Distingeți tipurile de structuri mobile și ajurate. Datorită acestora, mobilierul din living se transformă și devine multifuncțional.
 • Amplasarea nișelor.
 • Construirea unui podium sau coloane.
 • Realizarea de finisaje de diverse culori si texturi.

De regulă, o cameră de zi elegantă nu ar trebui să fie formată din multe zone și colțuri. Prin urmare, în cameră este suficient să alocați un loc pentru odihnă și masă sau să organizați un mic „birou” de lucru. Pentru a decora zona de lucru, trebuie să utilizați un strat de pardoseală diferit și să decorați pereții într-o schemă de culori diferită. Delimitarea este bună și cu tavanele, rafturile și mochetele.

Materiale de finisare

Astăzi, din orice cameră de zi din „Hrușciov”, indiferent de dimensiunea și forma sa, puteți face o cameră multifuncțională, constând din diferite zone. Pentru a crea un confort maxim în cameră, pereții sunt adesea demontați, sunt amplasate pereți despărțitori modulari și sunt instalate arcade în loc de uși. În același timp, este foarte posibil să reparați și să proiectați o astfel de cameră de zi cu propriile mâini.

Cel mai bine este să decorați interiorul sălii folosind materiale naturale, dând preferință culorilor deschise și pastelate. O alegere bună pentru finisarea suprafeței va fi piatra decorativă, ipsos, lambriuri din lemn, laminat și tapet texturat.

Pentru un living îngust, care seamănă cu un coridor, este potrivit tapetul cu model vertical, care va extinde ușor spațiul. Trebuie să echipați o astfel de cameră cu modele de mobilier ușoare. Suprafețele de sticlă arată grozav în design, pentru a le completa, ar trebui să selectați suprafețe lucioase pentru tavanele întinse.

Tavan

Designul modern al camerelor de zi oferă diverse opțiuni pentru finisarea tavanului. Tencuiala decorativă, vopsirea, structurile suspendate și din gips-carton sunt foarte populare. Trebuie remarcat faptul că pentru camerele mici din „Hrușciov” nu este de dorit să se instaleze compoziții pe mai multe niveluri. O alternativă excelentă la acestea va fi imprimarea foto sau modelele și desenele originale aplicate pe pânze.

Instalarea spoturilor este considerată o completare obligatorie; acestea pot fi diferite ca culoare și pot fi amplasate atât secvenţial, cât și haotic.

Vopsirea convențională este considerată o modalitate mai economică de a decora tavanul: de regulă, se folosește vopsea albă pe bază de apă pentru aceasta. Soluția originală va fi și instalarea de grinzi de lemn în sufragerie.

Podea

Interiorul camerei de zi ar trebui să fie calm și confortabil, prin urmare, pentru decorarea podelei din această cameră, designerii recomandă să alegeți laminat, parchet sau plăci ceramice. Deși moda covorului nu a trecut încă.

O podea din lemn natural nu este doar decorarea principală a designului, dar servește și în mod fiabil pentru o lungă perioadă de timp. În plus, o placă din lemn masiv se potrivește cel mai armonios pentru orice stil.

În ceea ce privește plăcile ceramice, acestea sunt de obicei folosite pentru băi și bucătării, dar recent au început să fie folosite și în decorarea holurilor. O opțiune bună pentru această cameră este considerată o țiglă cu imitație de piatră sau lemn.

Ziduri

Recent, suprafețele albe și uniforme au fost foarte populare în designul camerei de zi. La prima vedere, acest design va părea simplu, dar de fapt arată uimitor în „Hrușciov”. În plus, pereții albi servesc drept fundal excelent pentru implementarea unor idei de design neobișnuite. În plus, puteți realiza decorațiuni cu ipsos, vopsele sau cărămizi.

Finisarea suprafetei cu piatra decorativa sau caramida merita o atentie deosebita. Cel mai adesea este folosit pentru stil clasic și mansardă. În ceea ce privește tapetul, acestea își pierd treptat relevanța, dacă sunt alese, dobândesc în principal pânze pe bază de vinil sau nețesut.

Exemple frumoase în interior

Cel mai original mod în amenajarea camerei de zi este de a combina zona de zi cu un balcon. Astfel de proiecte vă permit să oferi camerei un aspect modern, iar designul confortabil creează toate condițiile pentru relaxare. Pentru a transpune această idee în realitate, ușile sunt transferate. Spațiul rezultat de pe balcon poate fi folosit atât pentru organizarea unui loc de muncă, cât și pentru realizarea unui colț mic pentru băut ceai.

Pentru a decora o cameră, este necesar să alegeți nuanțe deschise, acest lucru se aplică nu numai designului pereților, tavanelor și pardoselilor, ci și textilelor. Decorarea pereților din panouri din lemn de culoare închisă va adăuga o notă expresivă unui astfel de interior. Ar trebui să existe un minim de mobilier: o masă mică întunecată, scaune, o canapea moale cu perne albe și mai multe rafturi suspendate pentru cărți.

Pentru a face camera de zi să arate elegant și frumos, în designul său puteți combina și o zonă de dormit și de odihnă, adică veți obține o cameră cu un mic colț pentru oaspeți și un loc pentru a dormi. Un panou de sticlă este potrivit ca despărțitor. Pereții și tavanul sunt decorați cel mai bine în aceeași culoare, iar pernele mov și o măsuță de cafea cu suprafață de sticlă vor deveni un accent luminos al compoziției combinate. Peretii pot fi decorati cu tablouri cu abstractizare si poate fi agatata o mica oglinda.

Pentru informații despre cum să aranjați un Hrușciov cu două camere, vedeți următorul videoclip.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila