Reguli pentru combinarea culorilor în interiorul camerei de zi

Conţinut
  1. Cum se creează armonie?
  2. Reguli de compatibilitate a tonurilor
  3. Cum se potrivește culoarea cu stilul general al camerei?
  4. Exemple spectaculoase

Alegerea culorii dominante pentru interiorul sufrageriei determina atmosfera care va domni acolo. Într-adevăr, pe lângă faptul că vă plac sau nu vă plac unele culori din punct de vedere estetic, acestea vă pot influența și în moduri diferite.

Cum se creează armonie?

Combinația corectă de culori este un concept individual. Cineva încearcă să aleagă culori deschise pentru a crea o zonă de relaxare în cameră, în timp ce cineva, dimpotrivă, diluează spațiul cu culori luminoase, încercând să se înveselească în acest fel.

De asemenea, este important să ne amintim că culorile interioare pot afecta modul în care este perceput spațiul înconjurător. Unele nuanțe fac camera să pară mai mare, în timp ce altele ajută la creșterea vizuală a înălțimii pereților. Dacă doriți ca camera să pară mai înaltă, vopsiți tavanele în culori deschise, iar pereții mai întunecați. Și pentru a extinde spațiul, folosește nuanțe reci.

Textura joacă, de asemenea, un rol important. Suprafețele lucioase par întotdeauna mai luminoase, iar culorile lor mai intense. Dar tapetul în relief sau un perete finisat cu tencuială par mut și mai calm.

Albastru

Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni neobișnuite pentru decorarea pereților din camera de zi, atunci puteți acorda atenție culorii albastre. Este rar folosit pentru decorarea camerelor de zi, mai des întâlnit în dormitoare. Dar dacă decorați pereții în camera comună cu tapet albastru de diferite nuanțe, veți obține un loc liniștit unde vă puteți bucura de timpul dvs.

Culoarea albastru profund face ca camera să pară nobilă. Și nuanțele deschise ajută la acordarea unei dispoziții liniștite. Tapetul albastru armonios arată în interiorul unei camere decorate în stil mediteranean. Nuanțele intense de albastru, acvamarin sau chiar indigo se vor potrivi perfect în interiorul unei camere spațioase într-un stil tineresc. Suprafețele albastre deschis vor decora camera în stil clasicism.

gri

O altă schemă de culori interesantă este pereții gri. La prima vedere, această culoare pare plictisitoare și plictisitoare. Dar, de fapt, el este universal. Are multe nuanțe care se potrivesc bine cu culori pastelate și culori saturate strălucitoare.

Griul poate face alte culori mai expresive și le poate sublinia profunzimea. Pe fundalul pereților gri, mobilierul luminos din hol arată deosebit de bine.

Bej

La fel ca gri, această culoare poate fi numită neutră. Practic, nuanțele de bej sunt calde și contribuie la o atmosferă confortabilă în cameră. Culoarea bej este moale și moale. Deci, dacă aveți o mulțime de detalii colorate în camera dvs. de zi, atunci puteți folosi tapet bej, pentru a înmuia puțin pestrița.

alb

În același scop pot fi folosite și acoperirile albe de perete. Adevărat, aici merită să ținem cont de faptul că albul domină întotdeauna interiorul. Restul nuanțelor, chiar și luminoase și atrăgătoare, acționează ca accente.

Dar culoarea albă vă permite să creați cu adevărat atmosfera armonioasa si linistita in camera... Un astfel de interior se dovedește a fi foarte ușor, luminos, iar camera pare a fi de multe ori mai spațioasă.

În camera de zi, tapetul alb este folosit dacă camera în sine este mică.

Astfel de imagini de fundal ușoare se găsesc adesea în interioare moderne sau high-tech.Utilizarea nuanțelor deschise este, de asemenea, tipică pentru stilurile europene: scandinavă, de exemplu, sau Provence.

portocale

Pereții portocalii strălucitori din camera de zi sunt, de asemenea, destul de rari. Această culoare bogată ridică starea de spirit și face interiorul mai cald. Portocaliul va fi de folos celor care sunt predispuși la melancolie, pentru că într-o atmosferă atât de însorită activitatea îți va crește.

Culoarea portocalie se potrivește bine cu aceleași nuanțe calde - maro, roșu, galben. Cel mai bun luminos Tapetul portocaliu se potrivește în interiorul camerelor de zi pentru tineri în stil Art Nouveau sau mansardă. În acest caz, nu numai pereții, ci și mobilierul și obiectele de decor pot fi luminoase.

Și pentru ca camera să nu pară prea monocromatică, diluează interiorul cu culori precum verde, teracotă sau nisip.

Verde

Această culoare este mai versatilă. Nuanțele de verde sunt considerate a fi benefice pentru vedere. Mai ales dacă îi folosești culorile deschise. Aceste culori permit, printre altele, extinderea vizuală a spațiului. În acest scop, designerii recomandă utilizarea de mentă, măsline sau orice altă nuanță pastelată.

Cu toate acestea, nuanțele închise de verde arată și ele avantajoase. Smarald intens, fistic sau verde închis arată luxos. Adevărat, acestea ar trebui folosite în camere spațioase, deoarece camerele mici cu tapet întunecat par și mai mici.

Pentru a preveni ca camera să arate prea sumbră, pereții întunecați pot fi completați cu perdele luminoase sau mobilier. Acest lucru va face camera mult mai confortabilă.

Maro

Mulți oameni ignoră această culoare, considerând-o prea plictisitoare. Dar, în practică, nuanțele de maro pot face o cameră să se simtă confortabilă. Din punct de vedere psihologic, este maro pe care îl asociem cu stabilitate și bunăstare. De aceea se recomanda folosirea lui la decorarea unui living. Un perete de cărămidă și tapet maro arată la fel de bine într-o cameră comună.

Deoarece maroul este o culoare care apare în natură, detalii precum pieile de animale, mobilierul din lemn natural și florile naturale se potrivesc cu ea. De asemenea, pot fi înlocuite cu imitații artificiale. De exemplu, canapele cu piele de animale, plante artificiale în căzi de lemn și așa mai departe. Această combinație vă va permite să recreați atmosfera liniștită a pădurii din casa dumneavoastră.

După cum puteți vedea, aproape toate culorile pot fi folosite în apartament. Principalul lucru este să le combinați corect., iar apoi orice combinație de culori va arăta organic.

Reguli de compatibilitate a tonurilor

Fiecare culoare are nuanțe calde și reci. În funcție de tonul pe care îl alegeți, aceeași culoare poate crea o atmosferă mai confortabilă sau de lucru.

Cald

Atunci când decorează un living, majoritatea oamenilor preferă culorile calde. Ele oferă o atmosferă confortabilă. Ambele nuanțe de culori deschise și închise pot fi calde.

Tapeturile ușoare arată bine într-o cameră mică. O cameră în stilul clasicismului cu un astfel de tapet va atrage naturile romantice și cei care admiră stilul din epocile trecute. Completați pereții lumini cu mobilier din lemn natural închis la culoare și puteți crea atmosfera dorită.

Din culorile mai închise, puteți alege și nuanțe mai calde. De exemplu, ciocolată, visiniu și așa mai departe. Tapetul în nuanțe de maro arată nobil și face camera mai luxoasă. Nuanțele închise de galben, portocaliu sau roșu vor face camera confortabilă. De exemplu, muștar, teracotă, piersici sau liliac.

Rece

Pentru a mări vizual încăperea și a face pereții mai înalți și mai lați, se folosesc nuanțe reci. Paleta de nuanțe reci este destul de bogată.

Nuanțele reci de albastru sau verde arată proaspete și moderne, cum ar fi menta, fistic, măsline, lime sau acvamarin, de exemplu. Diferitele nuanțe de violet vor face interiorul camerei mai luxos și mai bogat.Și pentru decorarea camerei Stil scandinav sau minimalist merită să folosiți tonuri monocrome reci: alb și negru.

Nu este de dorit să amestecați tonurile reci cu cele deschise dacă doriți să respectați regulile clare ale unui stil.

Cum se potrivește culoarea cu stilul general al camerei?

În multe privințe, alegerea culorii pentru camera de zi depinde de stilul în care o decorezi. În momente diferite, culorile diferite și combinațiile lor erau la modă.

De exemplu, în epoca victoriană, casele erau decorate cu acoperiri de pereți din țesătură închisă la culoare. Pentru a recrea atmosfera acelei epoci nobile, utilizați culori mai închise. Alegerile ideale sunt marsala, burgundy închis, smarald sau albastru intens.

Adevărat, chiar și astfel de nuanțe ar trebui diluate cu accente ușoare, astfel încât camera să nu pară mohorâtă. Un living întunecat nu numai că va avea mai puțin spațiu. Combinația de imagini de fundal sumbre și aceleași elemente decorative întunecate te va face, la nivel subconștient, să rămâi constant în suspans.

Într-un interior clasic, există și un loc pentru culorile închise. Dar și schema de culori deschise arată bine aici. În stilul clasicismului, pereții bej deschis sau alb arată grozav.

Combinațiile de culori strălucitoare sunt inerente stilului retro. Imprimeurile geometrice sau florale, constând din pete de culoare strălucitoare (roz, violet), vor atrage iubitorii acestei celebre epoci. Puteți completa un astfel de interior cu aceleași detalii decorative luminoase sau perdele colorate. Cu cât mai multe culori, cu atât mai bine.

Nu același lucru se poate spune despre tendințele stilistice precum minimalismul sau loft-ul. Aici, dimpotrivă, nu ar trebui să fie nimic de prisos. Este mai bine să alegeți un fundal deschis într-o cameră de zi decorată în acest stil. De exemplu, pereți tencuiți albi, bej sau lăptos, cărămidă maro deschis sau tapet în diferite nuanțe de gri. Într-un interior modern, culorile luminoase sunt cel mai bine folosite pentru a crea accente.

Soluția corectă este să folosești picturi colorate de artă pop sau impresionism, perne colorate, modele de perdele decorate și alte detalii atrăgătoare.

Alege stilul care iti place si foloseste sfaturile designerilor pentru a crea interiorul perfect in care te vei simti confortabil sa locuiesti si sa primesti oaspeti.

Exemple spectaculoase

Puteți înțelege caracteristicile tuturor culorilor și nuanțele lor, precum și cum să le combinați cel mai bine între ele, uitându-vă la exemple de camere frumos decorate.

Un living modern în roz este o opțiune care va atrage nu numai fetele tinere, ci și tinerii creativi. Fundalul în această cameră este deschis - o combinație de alb și bej, iar rozul bogat este folosit ca accente strălucitoare. Aceasta este o ușă bogat colorată, un fotoliu și o pictură abstractă care combină roz, verde și bej. Interiorul este plin de viață și înălțător.

Puteți crea o atmosferă liniștită folosind diferite nuanțe de albastru. Camera de probă folosește o combinație de albastru, albastru vibrant și gri. Tonul albastru deschis creează atmosfera. Pentru a preveni ca peretele să pară prea gol, acesta este umplut cu mai multe tablouri în nuanțe monocrome. Aproape tot spațiul liber este ocupat de o canapea gri. Lângă ea este o masă joasă, gri.

Și pentru ca camera să nu pară prea gri și plictisitoare, ar trebui diluat cu detalii strălucitoare... În acest spațiu, designerul folosește perne colorate și recipiente decorative albastre. Iluminatul joacă, de asemenea, un rol important. Folosește o lampă suspendată cu mai multe becuri care oferă o lumină slabă.

Ultimul exemplu este un living modern în tonuri de gri. Cea mai deschisă nuanță este folosită aici ca bază. Atat peretii cat si tavanul sunt decorati in aceeasi culoare. Canapea, fotoliul și mocheta alese de designer sunt literalmente cu câteva nuanțe mai închise.Camera este decorată cu perdele simple de culoarea asfaltului ud și perne asortate. Mesele și corpurile de iluminat sunt realizate în culori închise. O cantitate mică de detalii luminoase diluează interiorul: perne, o ramă foto și o lampă.

Zona de lucru, pentru care era un loc în colțul sufrageriei, este realizată în aceeași schemă de culori și nu încalcă armonia. Drept urmare, designul pare confortabil, dar nu este absolut nimic de prisos aici.

Toate culorile atât din paletele calde cât și cele reci sunt la fel de bune și potrivite pentru decorarea camerelor de zi. Nu există interdicții sau cadre - alegeți nuanțele care vă plac, dar nu uitați că pentru a crea un interior armonios, acestea trebuie combinate cu tonuri potrivite.

Totul despre regulile de combinare a culorilor în interior, vezi mai jos.

fara comentarii

Comentariul a fost trimis cu succes.

Bucătărie

Dormitor

Mobila